Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 127 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2012 10:33 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: gandalf15
jestli chceš aby se krevetky a ráčci měli fajn a nic je nenapadalo tak co třeba nějaké hejno menších rybek, koukala jsem že v tom výčtu žádné hejnové ryby nejsou. Malí čichavci, třeba zakrslí by taky šli ale jiné menší rybky jim neublíží už vůbec a bude to možná vypadat ještě líp (samozřejmě jdou v pohodě nakombinovat ti malí čichavci s hejnovkama).
Koukni třeba na razboru skvrnoocasou, razborky (galaxy, bornejská, trpasličí), tetry (modrá neonka, tetra ohnivá).
Samozřejmě že do tak velkého akvárka by šly i větší hejnové ryby, ale já spíš zastávám názor, že velké ryby si tak tak trochu zaplavou, ale minirybky to budou mít jako ráj. V pohodě by šly třeba i razbory Hengelova nebo Espeho, endlerky i kdoví co ještě.
Ty ancistrusy bych radši vyměnila za krunýřovce jednopruhé, samozřejmě záleží na tobě jaké akvárko chceš, ale krevetky rády dost úkrytů tak i hodně kytek a ancíci naopak kytky rádi žerou (s L239 ale zkušenosti nemám a lorikárie myslím kytky moc okusujou).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2012 08:18 gandalf15
Na predchadzajucej stranke mam zostavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 22:35 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci – Re: Cosmogagy
Cosmogagy napsal: do 80l akva se dá vybrat cichlidek celá řada... Cichlidka Ramirezova, Kakadu, Vysokoplouvá, Borelliho, akarka zlatá, akarka zelená atd, a z afrických cichlid třeba pestřenec červený.. je toho spousta, v atlase toho najdeš daleko více i s popisem a infem ;-) Jsou to nádherné rybky.. Dáš si tam páreček cichlidek a k tomu hejno nějakých tetřiček a hejnečko pancéřníčků, a bude to akorátFakt moc dekuju pestrenec je prenadherny uz se na nej tesim ted si o nem neco poctu a zaridim akvarium...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 22:18 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
hadas ja jsem jen tak hodil neco ke krevetkam nedoslo mi to....treba byhc moh mit jenom samce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 22:05 radim Re: gandalf15
ještě u nich zustanu
co čichavec medový?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 22:02 gandalf15
Nemate nejake napady namiesto tych čichavchov?
Co by nenapadalo rakov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 21:47 Muž Cosmogagy [592] - Amerika
do 80l akva se dá vybrat cichlidek celá řada... Cichlidka Ramirezova, Kakadu, Vysokoplouvá, Borelliho, akarka zlatá, akarka zelená atd, a z afrických cichlid třeba pestřenec červený.. je toho spousta, v atlase toho najdeš daleko více i s popisem a infem ;-) Jsou to nádherné rybky.. Dáš si tam páreček cichlidek a k tomu hejno nějakých tetřiček a hejnečko pancéřníčků, a bude to akorát
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.01.2012 21:40 HaDaS Re: Jirkar97
Endlerky jo? A jiné živorodky náhodou nechceš? coze Ty hodně rychle zapomínáš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 21:36 R Muž romant [28001] Re: Jirkar97
Atlas pod písmeny "A" Akarky a "C" Cichlidky, je jich celá řada. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 21:23 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
Je nejaka mala cichlidka do 80 litru?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 21:14 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
Mrknu se zitra diky....ted jeste premyslim nad krevetkama :-D a k nim endlerky to by slo ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 21:09 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Jirkar97
rybicky.net/clanky/521-ctverzubec-trpaslici-ve-spolecenske-nadrzi-i-s-krevetkami
dole máš i odkazy ze kterých autorka čerpala (i když to není jen o samotných čtverzubcích ale mnoho důležitých informací tam je)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 21:08 radim Re: Jirkar97
ono by se ti nic nestalo, kdybys otevřel aspoň ten zdejší atlas ryb a něco si našel sám! poznáš aspň nové ryby... toto začíná být nekonečné ne najdi si co se ti líbí, napiš to sem cos našel a on ti to nekdo schválí nebo smete ze "stolu" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 21:07 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
Ten ctverzubec mi padl do oka kolik bych jich měl do tohho akva dat pry se hodne mnozi tak bych jich dal trosku mene a jake rostliny pro ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 21:02 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
A co nejaka cichlidka ktera by se dala i mnozit? nejaky mensi druh
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 21:00 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
halanum staci ta 30 nebudu jich chtit moc ale potom je chci mnozit takze ta 80 by se hodilo ....ale nez oni se zacnou mnozi je pul orku pryc a nechci to akvariumnechat prazdne ty ctverzubcebych mozna vzal jeste se rozmyslim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:55 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Jirkar97
a jestli pro ty halančíky máš nějaký menší tak je dej radši do tohohle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:54 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Jirkar97
já bych tam dala buď hodně kytek + čtverzubce trpoasličí, nebo hodně kytek + bojovnice, to co už mám je hodně kytek + modré neonky + krevetky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:43 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
Já ho nemam taky kvuli rybam ale chtel bych poradit nejaky pekny druh co by se tam uzivil premyslel jsem o nejakem skalaru ale pak jsem videl min. velikost nadrze 150L
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:41 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
ne ne né já jn říkal ať mi to potom neporadíte :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:41 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Jirkar97
tak s tím ti nepomůžu, nemám akvárka jen kvůli rybám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:38 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Jirkar97
a já snad mluvím o živorodkách?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:38 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
Rostlinovku bych moc nechtěl možná v budoucnu nějakou 12l s krevetkama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:37 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
Já právě nemám vůbec nápad co tam dát chci něco zajímavého proto budu mít halančíky dneska mi umřele nějáká akra hodně velká kupoval jsem ji asi před 5 lety ...Už nevím název ...živorodky už nechci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.01.2012 20:36 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Jirkar97
tak co hlavně rostlinnou nádrž a do toho nějaký drobný hejnový rybky a krevetky. Rostlinky jsou zas o něčem jiným než odchov ryb ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:30 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
Nějáká akvárka mám nejsem ůplný začátečník spíš pokročílý ...zatím jsem měl jen živorodky měl jsme čistý kmen a pak různé mixy pořád se přemnožujou čekám příští týden na halnčíky už mám proně připravenou nádrž
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.01.2012 20:17 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Jirkar97
těch možností je možná tak něco přes milion, co kdyby ses sám podíval co by se ti líbilo, buď v nádržích ostatních nebo v atlasu ryb a pak to s náma jen probral.
Taky podstatná je otázka jestli už máš nějaká akvárka nebo si začátečník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 20:14 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
Díky ale tento druh se mi moc nelíbí :-D ještě něco jiného by se našlo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 19:53 radim Re: Jirkar97
ja osbne bych tam dal hodně silné čerpadlo a tak 20 Gastromyzon ocellatus :-D a byl bych spokojený
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   08.01.2012 19:52 Žena MajkaK [50] - Raci, krabi, krevetkyRe: Jirkar97
Záleží na tom, jakou máte představu. Zkuste nějakou načerpat prostřednictvím zdejších nádrží a pak se poradit o vhodné kombinaci osádky. Takhle vám nikdo moc neporadí, každému se líbí něco jiného.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 19:42 Muž Jirkar97 [0] - Halančíci
Dobrý večer zrovna se mi uvolňilo akvárium 80L a nevím co do něj poraďte mi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 19:38 radim Re: Cosmogagy
tak šly by třeba tetry kosočtverečné..to jsou takoví vytrvalci :-) ale jak ti kančíci dospějí a vytřou se, tak v té stopadesátce asi včechno co se neumí bránit pobijou.
Dávat další větší cichlidy ne.
pancéřníčci v klidu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.01.2012 18:29 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: gandalf15
to není moc dobrá kombinace ti čichavci a raci a krevetky, pravděpodobně je budou čichavci napadat. A kdybys měl hodně zarostlé akvárko tak asi nějaký krevety (možná i raci) přežijí ale budou se hodně schovávat.
I těch krunýřovců bych ubrala
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2012 18:06 Muž Cosmogagy [592] - Amerika – co ke kančíkům?
Na jaře budu zprovozňovat akva o objemu okolo 150 litrů a jako dominantní rybky tam budou Kančíci červenohrdlí (1 pár). Co tam dát ale k nim, aby to nesežrali? Známým od kterých budu mít potěr kančíků sežral dospělý pár postupně skoro celé 16tikusové hejno neonek. Ryby by měly bý nejraději jihoamerické, ale doporučte klidně i jiné.
Já přemýšlím o páru Akar Hnědých, o 2-3 Pancéřníccích kropenatých, a rád bych ještě nějaké doplňkové hejnové rybky (hejnečko aspoň o 4-6 kusech). Nenapadá mně ale jaké.. nějaké větší jihoamerické tetry co dorůstají aspoň přes 5cm? (císařská, křivopruhá-"hokejka", paraguayská, tolarová, apod? )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2012 23:23 gandalf15
Zdravim. Mam nove akvarium juwel 125 l, rozmery: 81 x 36 x 50 cm.
chcel by som donho dat takuto zostavu:
2x Čichavec perleťový
2x Čichavec modrý
2x Krunýřovec L239
1x Krunýřovec sp. gold
1x Lorikárie kopinatá
4-6x Rak mexický zakrslý
20 x Krevetka červená var. Red cherry

Co si o tom myslite? Budu sa znasat? Vyberal som kludne ryby a nie vela (aj ked mozno ich je uz moc). Tie čichavce mi nebudu zrat krevetky a rakov?
Dakujem za kazdy nazor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2012 17:02 Muž Stehan [2] Re: Haimdol
som si aj myslel :) pohoda dík za utvrdenie názoru :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2012 14:26 Muž soubi [32] Re: Stehan
sázím a perlovky 4:1 .... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   07.01.2012 13:46 R Muž romant [28001] Re: Stehan
Jet to jak psal Haimdol, takováto velikost nádrže je už dost na hraně i na ty perlovky a po přidání těch pestřenců to už by byla mela a nedopadlo by to s těma pestřencema dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   07.01.2012 13:43 R Muž Silent [5949] Re: Stehan
Tak perlovky a pestřence bych v takto malé nádrži dohromady nedával. Oboje jsou silně teritoriální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2012 13:41 Muž Stehan [2] – rybky
Čaute, podľa vás by som mohol pridať do 72l akva v ktorom je pár Hemichromis Bimaculatus (perlovka červená) spolu s 2x Parmička čiernopruhá SAE ešte pár Pelvicachromis Pulcher (Pestřenec červený) ? :) alebo nechať v tom akva fakt len 2x perlovku a 2x SAE?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2012 13:33 R Muž romant [28001] Re: yookee
Skončí jako potrava těch skalár. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2012 13:21 yookee – Hodí se tyto rybky k sobě???
Mam akva.cca 100 l uz asi 2 roky.rybky mam skalary,parmicky,tetry,mecovky,cihavce a asi nejaky fantom a chtel bych tam dostat i pavi ocka.uz jsem tam par mel ale postupem casu zmizeli :(
moc se vtom jeste neorijentuju.tak prosim o nejakou radu jak dat rybky k sobe,predem dekuji za kazdou radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 19:04 R Muž romant [28001] Re: Cosmogagy
Osobně bych se rozhodl mezi Ramirézama a těma Akarkama zelenejma. Ty akarky jsou o trochu méně citlivý na parametry vody než ramirézy, ale při normální péči o nádrž a faktu, že se seženou zdravý rybky, tak bych se nebál ani jedněch. Ty kakadu bych viděl spíše do většího akvária.
EDIT: hawok byl rychlejší. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 19:03 Muž hawok [64] - ČtverzubciRe: Cosmogagy
Jasne, Roman toho vi vic nez ja a nedavno mi na podobne tema taky radil. Osobne bych si vybral akarky zelene, ale to je ciste jen protoze je mam proste radsi. V tomto pripade bych vam radil, at si vyberete ty z jmenovanych, ktere se vam osobne libi a ktere muzete sehnat z kvalitniho zdroje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 18:56 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: hawok
Asi dám na radu Romanta, a nechám tam ty Tetry žhavé a přidám k nim páreček ramirézek/kakaďáků/akarek zelených (vyberu jen jeden samozřejmě ;-) a 5 pancíků... myslím že to bude nejlepší řešení..
Zvolili byste radši ramirezky, kakadu, nebo akarky zelené? (popřípadě jiné cichlidy? )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 18:30 Muž hawok [64] - ČtverzubciRe: Cosmogagy
SAE bych nedoporucoval. Uvadeny rozmer neni vhodny pro tve akvarium co se tyka dospelcu a navic to jsou takove torpeda. S halancikem se musis poptat znalejsich zda se s ramirezkou snesou a zkontrolovat si parametry vody jesi sedi. S vrcivkou celkem nevim, no vzhledove jsou podobne samicim bet pokud si dobre pamatuju, a jak se me vytreli betty tak mi je ramirezky prohaneli ve stolitrovce a to tam byli jen dve samice a docasne. Nevim zda by tak nereagovali i na vrcivky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 18:27 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: hawok
no začínám uvažovat že ustoupím od J.Ameriky, a poohlídnu se i jinde - docela mně lákají 2 parmičky černopruhé (SAE).. je to moc hezká rybka, a taky takzvaně "funkční" :-) možná i nějaký ten halančík by šel, pokud bych tady v okolí něco sehnal, a nebo ještě by se mi líbila i Hlavačka Pastelová, popřípadě Vrčivka Trpasličí.. ještě uvidím, musím si to nechat projít hlavou, a třeba někdo ještě příjde s nějakým zajímavým nápadem..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 18:11 Muž hawok [64] - ČtverzubciRe: Cosmogagy
No zrovna hejnko uz bych tam nedaval. Chtelo by to najit nejakou rybu co je parovka, ne hejnko. Protoze tech 6 kousku je minimum a navic to jsou rybky, ktere maji rady cistou vodu.
Kdybys netrval na americe, slo by treba dat plovoucky a nejakeho mirumilovneho halancika. Ale v americe me moc nenapada.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.01.2012 18:03 R Muž romant [28001] Re: Cosmogagy
Nechal bych je tam, přerybněný to s těma pancéřníčkama a ramirézama nebude. Tetry belehr. červenoústý ty bych tam rozhodně nedával, to jsou velcí plavci a to tvoje akvo je na ně malý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 17:58 Muž Cosmogagy [592] - Amerika – Re: hawok
hawok napsal: ja bych uz nic k tem pancernickum a ramirezkam nedaval. Rozhodne asi zadne cichlidky. Muzes vybrat nejake male rybky hornich vrstev.

takže mi z těch s lehčím chovem zbývají zase nějaké tetry :-) to už bych tam skoro mohl nechat ty T.žhavé co tam mám, ale myslím si že 11 kusů je už asi moc, to už bych měl nejspíš přerybněno...
teoreticky by šla některá z "rummynose" teter, ne? ty se doporučujou v hejnu o šesti a víc, takže bych tam mohl dát 6x tetra bleherova/červenoůstá/červenohlavá?? Popřípadě 8 kusů (doporučených jako minimum) Tetry Amapanské, která je malinká? (do 3cm)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [127] ...... 186

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 201689x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-akvaria-51-150-l-stredni-akvarium?od=6301