Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 58 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 10:31 Muž NASREDDIN [1384] Re: Beastie
Druhové akvárko s pancéřníčky být může, ale ten objem by neškodil klidně větší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 09:49 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: shotik
Když si ochoten zajet na nádraží a zaplatit cca 300 kč za dopravu, seženeš skoro cokoliv. Z telefonu se nepodívám, ale večer se můzu kuknout a případně i poslat odkaz na nabídku velkoobchodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 09:40 Žena Beastie [338]
Dají se chovat pouze pancéříčci? Třeba adolfův a 8 ks v 50tce?
Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 09:18 Muž shotik [60] - Mořské rybyRe: NHKG
Cihlidky jsem mrkal a pár adeptů by bylo ale problém jsem měl s tím je najít někde k prodeji :/

Apistogramma panduro
Apistogramma baenschi
Mikrogeophagus ramirezi Electric blue
Anomalochromis thomasi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 09:11 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: shotik
Místní atlas a hlavně tu velikost nádrže neber jako dogma. Do atlasu přispívá spousta lidí a ty čísla jsou jen odhad. Navíc někdy pro skupinu, jindy pro pár. Každý si nechá jinou rezervu. Řiď se spíše velikostí ryb a údaje si kontroluj na jiných stránkách, třeba seriouslyfish.com
Akary obecně méně hrabou než kančíci, ale skoro každá cichlida ti bude trochu hrabat a ničit kvítka pokud jim je nasadíš kde je nechtějí.

Nechceš radši nějakou cichlidku a k nim ty neonky. To je běžná kombinace, co kvtkům skoro nic nedělá a prakticky nehrabe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 09:11 Muž liborass [174] Re: liborass
rozhodně nepočítej, že ti ta akara doroste 16cm, v akva tak max 10-12cm...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 09:10 Muž liborass [174] Re: shotik
místní atlas není berná mince ;-) já bych se toho vůbec nebál, moc velký rozdíl mezi tou akarou a kančíkem není, měl jsem oba ;-) do těch 112 klidně párek akar k tomu nějaké jedno hejno teter (např. žhavých) na dno něaké pancíky a je to palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 09:01 Muž shotik [60] - Mořské ryby
tak tohle všechno bych rad spojil. Nechci mit rybu ktere umím připravit prostor pro spokojený život ale bude vypadat jak android:) Akvárium by mělo zaujmout:)

Já třeba nechápu moc ten atlas. Ty mi napíšeš že by do 112 mohla být ale je nad 150litrů a to se nehodí ani sem do tématu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 08:54 Muž liborass [174] Re: liborass
nejde o to vybrat "hezký druh", ale i o to, jestli tomu druhu umím připravit odpovídající podmínky... coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 08:52 Muž liborass [174] Re: shotik
je akara a akara, ale třeba akara hnědá je klidná a nehrabavá a do tvého akva by mohla jít i s tím teramolem a kytkava ;-) a velikostně je kolem těch 10cm...http://rybicky.net/atlasryb/akara_hneda
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 08:43 Muž shotik [60] - Mořské ryby
no akary jsem taky okukoval ale je problem vybrat nejaky hezky druh .) Jinak akara je hrabava?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 08:41 Muž liborass [174] Re: shotik
než dva páry to raději jednoho samce a 2 samice... zaléží jestli tam budou nějaké úkryty, ale přemýšlej, co budeš dělat s mladýma bude jich hoooodně mooooc, kytky být mohou, proč by ne... taky jsem o tom dnu uvažoval, ale chystám se na akary, tak jsem šel do betonářkého písku, je to klasika...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2015 07:59 Muž shotik [60] - Mořské ryby
Zdravim, chci se zeptat. Planuji do noveho akva osadit dno terramolem a dotaz zni: lze s timto dnem chovat kancika pricnopruheho? Cetl jsem ze dost reje takze asi kytky nic moc co ? Mohl by byt pripadne ve spolecenstvi s daniem nebo neonkami ? Jak moc je to neporadna ryba ?

Kolik jich do 112l ? Dva pary ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.04.2015 21:13 R Muž romant [28001] Re: snajprik
No a kdyby to nebyla taková polievka, ale třeba jednodruhovka o pořádným počtu jedněch teter, možná by jsi byl překvapen, jakej efekt by se dostavil. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.04.2015 21:08 Koště Re: snajprik
Jojo, hejnové ryby po dvou až čtyřech kusech, ale hlavně že je na co se dívat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.04.2015 19:44 SaloSVK Re: snajprik
snajprik napsal:
gupky 5, samčeky 4 každý iný, samička 1,

Chúďa samička:-D Samíc by malo byť viac ako samcov:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2015 16:09 Muž snajprik [57] Re: Beastie
Ja som zase urobil si tetrove akvárium, mal som pred par rokmi aj cichlidy, ale tie mi robili strašný bordel, teraz mam tam
neónku červenú 8,
čiernu 4,
obyčajnú 4,
žiarivú 4,
tetru medenú 4,
tetru červenú 2,
tetru nádhernú 2,
ancitrus 2,
krevetky japonica 2 rozmislam dokupit este...
červene ráčiky 2
gupky 5, samčeky 4 každý iný, samička 1,
ešte zháňam neónku modrú a zelenú :)
Žijú si tam pekne ani jedna nemá okusane plutvy, krevetky, ráčiky si behajú kde chcú bez stresov. Telka kde stále je na čo sa pozerať :) Veľké ryby som vzdal, robia bordel a naháňajú menšie. Aj malé ryby vyznejú v akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2015 15:53 Žena Beastie [338] Re: NHKG
Mám, 360 a další fakt neplánuji, už takhle ten zvěřinec doma není únosný a mým ráda samoúdržbová akvária :)

Layout někdy důležitý je, ne, prostor na plavání třeba?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2015 15:03 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Beastie
Nechceš si koupit kromě ryb i nové větší akvárium?

Layout netřeba řešit, rybám na něm nezáleží, potřebují jen vhodné úkryty a některé druhy i dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2015 14:46 Žena Beastie [338]
Zdravím, chci nahodit téma na předběžné zamyšlení. Koukala jsem na nádrže podobné velikosti nebo na atlas, ale nic mě extra neoslovilo. Mám 54l, momentálně 15 razbor hengelových, 1 ancistrus, občas když bylo méně razbor jsem měla i 1 bettu nebo 2 čichavce, ale to bylo neudržitelné.
Jednou přijde doba, kdy mi razbory odejdou a já budu přemýšlet co s akvárkem, aby ještě bylo zajeté a dostat tam novou osádku. Nic mě ale nezaujalo. Již nechci jednodruhové hejno, po pěti letech se musím přiznat, že je to trošku nuda.

Nějaký pár nebo trio nebo něco podobného zajímavého, třeba cichlidka kakadu nebo čichavci? Jak bych musela na tohle upravit layout? Anubias zabírá 80% akvária, což razborkám nevadí, ale solitérům by mohlo. Ocením tipy klidně i vzkazem.

Děkuji moc.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2015 18:48 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Mislow
Takovych ryb je vic, ale tu uz jsi uvedl, tak prece se nebudeme opakovat ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2015 17:59 Muž Mislow [305] Re: Designer
Ahoj, co Kakadu, je taky moc pekna a mene citliva nez ramirezka ... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2015 17:36 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: shotik
Pokud bys chtel opravdu nadherne cichlidy, ktere Ti nezlikviduji rostliny, pak rybicky.net/atlasryb/cichlidka_ramirezova . Precti si tento clanek: rybicky.net/clanky/1451-moje-zkusenost-mikrogeophagus-ramirezi
Kdyby ses pro ne ale rozhodl, pocitej s tim, ze tyhle ryby Ti moc chyb neodpusti, a i kdyz je zdanlive vsechno jak ma byt, muze prijit den, kdy budes hodne smutny a bezmocny. To je zase ma zkusenost.

Naproti tomu rybicky.net/atlasryb/cichlidka_thomasova Ti odpusti hodne, a tyhle ryby se snadno a vlastne samy mnozi, bez jakychkoli specialnich naroku na vodu. Nejsou tak barevne, ale krasne umi byt i tak. V akvariu Ti nic neznici a muzes jich mit v akvariu vic, jsou velice mirumilovne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2015 16:50 Muž shotik [60] - Mořské rybyRe: Designer
Tak a od toho jsem tu psal abych byl usmerneny :) jiz jsem jedno akva - krevetkarium mel a vim ze cuba byla peklo ale rostla :) no nejspis svou volbu prehodnotim

Ono hejno mikrorazborek taky neni osklive :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.04.2015 15:10 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: shotik
Chces pomerne narocne rostliny, ale zaroven ryby, ktere ryji do dna a buhvi kolik svetla se jim nemusi libit, ovsem ty koberovky ho obecne vyzaduji. Ryby chces spis vetsi, ale akvarium spis mensi. K tomu si pricti, ze pro pestovani rostlin je idealni pH kolem 6.5 (kam se pri pridavani CO2 vetsinou stejne dostanes, a spousta narocnejsich rostlin to dost potrebuje aby vypadaly co k cemu, specialne pri silnejsim osvetleni), a kdyz uz jsi zminil tlamovce (nebo obecne nejakou rybu z africkych jezer), chce to pH tak od 7.5 nahoru. Prani a predstavy jsou hezka vec, ale priroda nas vzdycky dotlaci respektovat, co a jak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2015 14:28 Muž shotik [60] - Mořské ryby
Tak nakonec pořídím akva přes 100l. nejspíš 112ku, jaké osazení by jste doporučili. Přeferuji barevnější rybky aka tlamovec soulosi ač vím že do tak malého nepatří. Je už tedy možno v tomto chovat kančíka a v jakém poměru nejlépe? Rád bych udělal akva kombinace ohko stone + koberec cuby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2015 22:42 Muž Mislow [305] Re: shotik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2015 21:41 Muž shotik [60] - Mořské ryby
tak ty zrovna nejsou moc pohledné :) spíše se mi líbí ta akarka zelená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2015 21:03 Muž shotik [60] - Mořské ryby
nekde jsem tu cetl jeden z poslednich prispevku ze je kancik vhodny nicmene dle atlasu to je male to chapu.Ty cihlidky ale také dle atlasu většinou chtějí větší akva. Snad tedy ta Akarka zelená
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2015 20:50 R Muž romant [28001] Re: shotik
Ne, to by byla televizka který vysílá jenom samý horory. ;-) Mrkni na akarky, cichlidky. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2015 20:49 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: shotik
65 litrů je pro ně málo, chce to přes 100 litrů. Ryby potřebují úkryty, nebo aspoň akvárium rozdělit tak, ať na sebe pořád nevidí, jinak ti zbyde jen jedna nejsilnější. Kytky k životu nepotřebují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2015 20:45 Muž shotik [60] - Mořské ryby
zdravím, rád bych pořídil akvatelevizku cca 65litrů a jeden páreček kančíků. Nicméně nerad bych jim to zastavěl kytkama a vším možným. Je v poho mít kančíky příčnopruhé v akva s pár břidlicema bez kytek ?? Nikde jsem na takový typ akva s kančíkem nenarazil :/

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2015 11:16 MrDan Re: Designer
To není LED ale prave jen zarivka resp. Dve proto mi to připadá ze je to slaby navíc ze to ani není úplně efektivně nasmerovany do akvária...

Njn když mi přišlo ze to je takovej komplexnější dotaz tak jsem nevěděl kam jinam to dat, primární dotaz byl fakt na ten počet a druh ryb proto jsem to prsknul sem...

Nakonec jsem ke stávající osadce tedy 7x modra neonka 5x otik a dvě drapatecky pridal 6 teter královských a dvě filtrovaci krevety gabonensis tak uvidíme co to udělá ale když na to tak koukám ted tak ty tetry královské tomu fakt pomohly takže uz asi jen doplnim hejno neonek aby jich bylo cca 12 a necham to byt
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 17:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MrDan
2x11W LED, i kdyby byly uplne mizerne, nad tohle 60l akvarko stacit rozhodne bude a to i za predpokladu, ze ty LED nic moc nesviti (coz nevim, ale kdyby). Spis bych rekl, ze jestli to chces provozovat jako low-tech, budes mit spis se svetlem problem (jako ze je to moc), nez ze by chybelo.

EDIT: Slozil jsi vic otazek do jednoho dotazu, je to dlouhe, mnoho lidi to ani neprecte a hlavne, patri to do ruznych temat a ted se s tim tezko co da udelat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.04.2015 17:22 Muž ludvik [1082] Re: MrDan
Mám obdobnou kostku. Císařky si tam opravdu představit neumím. Sice to jsou vcelku lenoši, ale ani tak ne. Kromě toho mají zuby :-) Životnost živočichů typu krevety, dokonce i šneci si neumím představit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 16:42 MrDan – Jake ryby do 60L nano cube od Dennerle
Ahoj, tak jsem nevydrzel a poridil zase dalsi akvarko :o) fotky zatim nemam takze profil mam prazdny budete se muset spolehnout na muj popis...

tentokrat je to Dennerle Nano Cube 60L (38x38x43), koupil jsem k nemu aquascapers soil 8L abych si konecne overil jestli to fakt lip roste, do nej zavrtal asi 5 jilovych kouli od JBL (a vlastne prvni dotaz, nevadi to? Na substratu psali ze uz to vsechno obsahuje ale prislo mi ze tim nemuzu nic pokazit), jeden vhodny koren ktery jsem vyuzil k predeleni toho ctvercoveho pudorysu diagonalne a vytvoril jsem tam docela vysoky kopec (nejnizsi vrstva 4cm nejvyssi 13cm)

teplomer nastaveny na 25stupnu, atman 200 s kostkou biomolitanu 8x12x20cm

Svetlo Aquael decolight duo 2x11W (6500K + 8000K) - uz ted si trochu vycitam ze jsem vic necetl a nepripravoval celej projekt, prijde mi ze na tu vysku 43cm akvarka je to slaby... souhlasite nebo to nejak poroste?

presadil vsechny rostlinky co jsem mel doma (4x echinodory bleheraky, asi 8x echinodorus quadricostatus, 2x sag. platyphyla, 6x sag. subulata, 3x kosokvet uzkolisty, 4x rotala rotundifolia, 2x vallisneria asiatica americana a 3x Hygrophila difformis)

a prestehoval posadku = 2x drapatecka mala, 7x neonka modra, 5x otik, okruzaci, piskorky, krevetky cherryny a white pearl

a ted hlavni dotaz, akvarko je uz ted huste osazene, az se rozroste bude to opravdu jungle, rad bych vedel do jake urovne muzu zarybnit nad ramec klasickeho pocitani delky dospelych ryb na litry... jedna se mi o snasenlivost druhu ale i unosnost celeho ekosystemu abych stale mohl menit pouze 1x tydne max 1/4 vody a bylo to ok.

Muzu se napr. posunout na uroven:

2x drapatecka, 10x neonka modra, 10x otik a 4x tetra cisarska + 2x krevetka gabonensis?

Rad bych v tom akvarku videl trochu vic zivota a trochu vetsi ryby proto ty tetry cisarske, pokud by to bylo moc na kapacitu toho filtru muzu teoreticky k akvariu pripojit misto toho atmana s biomolitanem externi filtr tetratec ex600 ktery ted pouzivam v zelvariu a je tam zbytecne predimenzovanej...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 11:56 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Dnca1011
Zkus popremyslet take o jine variante. Jeden druh, ze ktereho budes mit opravdu radost, a budes moct dokonale pozorovat projevy tech ryb, a u nekterych druhu se snadno dockas i mladych, kdyz jim je nic nebude ohrozovat.

Do toho akvaria by treba sel: rybicky.net/atlasryb/pestrenec_prouzkovany
Kdyz si v atlasu prectes o co jde, hned pochopis, ze tohle by mohlo byt zajimave a nemuselo by to byt ani obtizne. Zaridil jsem se ted v jednom akvariu dost podobne (i kdyz si myslim, ze malilinko obtizneji) rybicky.net/atlasryb/cichlidka_marlierova , budou mit akvarko jen pro sebe ;-) . Jsou to zatim cudlici, snad se mi najde par ktery si necham, ale uz ted vidim, ze divat se na co rozhodne bude. Neodolal jsem jim, a o to jde. Rybu si prece ma clovek koupit proto, ze ho hodne zajima, ne jen aby neco v akvariu plavalo.

Takovych moznosti je ale spousta. Chtel jsem rict, ze kdyz z toho neudelas rybi polivku, mix vsehochuti, muzes pozorovat neco, co nekdo s rybi polivkou jen tak neuvidi ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 11:12 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Dnca1011
Vhodných je spousta. Podívej se tady do presentací nádrží nebo do akvaristiky, co je běžně k sehnání a libí se ti. Velký výběr mají Hornbachy, bohužel kvalita ryb je tam nevalná. Pak se kukni do atlasu jestli jsou pro tebe vhodné. Až nakonec napiš nový návrh osádky akvária a my ti ho zkorigujme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 10:52 Dnca1011 Re: Dnca1011
A jaké jiné rybičky by ste mi doporučili do začátků?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 10:20 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Dnca1011
Proti čichavcům určitě. Jsou tak na úrovni Krunýřovce. Akorát ty moje furt ležely na dně a odmítaly se hýbat. Když mi překážely při údržbě, tak jsem je musel odstrkovat.
Ti čichavci zakrslí jsou nároční stejně jak medoví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 10:17 Muž lojzalojzovic [327] Re: Dnca1011
rybicky.net/atlasryb/lorikarie_rineloricaria_sp_red

mám konkrétně tyto, nepříjdou mi náročnější než jiné moje ryby, neplatí ani to že by byly plaché,

jelikož nemáš prezentaci tak ti asi nikdo neřekne jestli se budou mít dobře ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 10:11 Dnca1011 Re: lojzalojzovic
Ale ty lorikarie jsou náročné ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 10:03 Muž lojzalojzovic [327] Re: Dnca1011
ty lorikarie vřele doporučuji, je super sledovat jak visí na krmítku a srkají nitěnky :-)

čichavce místo medových třeba zakrslé, a myslím že když ubereš krunýřovce můžeš přidat neonek na 15ks
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 09:32 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Dnca1011
Přidat určitě ne. Spíše ubrat 1 krunýřovce, nebo je nahradit něčím jiným. Například krunýřovci rodo Otociclus, rineloricaria, ... Tihle nežerou rostliny, jen řasy a jsou menší a méně bývají zalezlí.
Ta jmena možna nemam úplně přesně, ale googlu by to nemělo vadit. Píšu z mobilu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 09:24 Dnca1011 Re: NHKG
Čichavec 3x
Labeo(Parmička) 2x
Krunýřovec 3x
Neonka 10x
Pokud by byli nějaké návrhy ještě něco přidat tak klidně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 08:05 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Dnca1011
Můžou, ale:
Místo Labea bych doporučil spíše Parmičku černopruhou, více žere řasy. Pro oba druhy je 100l minimum.
Čichavec medový je dost choulostivý a nevhodný pro začátečníky.
Krunýřovec občas žere rostliny, některé druhy může úplně zničit.

Napiš ještě plánované počty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2015 07:52 Dnca1011
Mohou spolu být ve 112 l akváriu spolu:
Čichavec medový
Krunýřovec obyčejný
Labeo krásnoploutvé
Neonka modrá

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2015 20:21 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Speed
Pancierníčky a platy koralky je limit v tvojom akváriu. Ak sa ale koralky začnú množiť i im to bude tesné.
Ak chceš vyšší počet, tak úplne zmeniť osádku a tu už by bolo čo poradiť ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.04.2015 18:16 R Muž romant [28001] Re: Speed
Však jasně "zas tak vážně to brat netreba", ale ono to má i jiný aspekt, jako třeba "písali to na inetrnete" a kdo si přečte a dále se nebude pídit, vezme to za bernou minci, tak se klidně dříve či později se zlou potáže. Tedy aby to nebylo jenom v rovině kárání a poučování, klidně to jde, proč ne, ale chce to být umírněný v počtech, mít akvo vybaveno výkonnou a hlavně účinnou filtrací, rozhodně nepodceňovat údržbu v podobě odkalování dna a výměn vody. Takže když se vrátím k tomu tvému prvotnímu dotazu odpovím že bych tam už nic jinýho nedával a měl se na pozoru v tom co jsem napsal, ono se to může zvrtnout ze dne na den. ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [58] ...... 184 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-akvaria-51-150-l-stredni-akvarium?od=2851