Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 90 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 14:13 R Muž romant [27987] Re: Leja
Tak ono to akvárko není pro neonky žádná hitparáda, jsou to plavci a nejlépe vyniknou v řádným prostoru, ale když už tomu tak je, nechal bych tak a ten počet posílil jak zamýšleno. Neonky jsou čistotný rybky a bude i klidně možný tu partu pancéřníčků instalovat. Při dobrý péči, jak již zaznělo to bude fungovat a dělat radost. Ten beťák bude plnit funkci sháněče neonek do hejna, aby držely partu a nepůsobily po akváriu roztřeleně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 13:33 Leja Re: romant
Děkuji za pochvalu:-) Beťák byl klasický nepromyšlený dárek. Synek ho dostal s plastovým mini boxíkem. V prázdém stavu nepůsobil tak depresivně, ale když člověk vysypal pískem dno a zasadil alespoň jednu rostlinku, ryba se pomalu neměla kam hnout. Nemluvě o tom, že i při nejlepší péči a prakticky každodenní výměně 1/3 obsahu se už koncem týdne voda měnila v zavánějíci zakalenou břečku. Takže jsem zkoukla internetové stránky a mazala pro novou výbavu. Skvělý způsob, jak díky jedné rybě za cca 70,- korun a navíc získané darem utratit tisíce:-)

V záchvatu rozmařilosti a výčitek svědomí z předchozího stísněného "kadibudkového" ubytování jsem místo běžně doporučované 20-30l nádržky pro jednu bettu sáhla rovnou po dvojnásobně velkém akváriu. Jenže i poměrně majestátní beťák v padesátce vypadal jaksi ztraceně, tak časem došlo i na spolubydlící. Dneska si říkám, že jsme možná mohli místo neonek rovnou pořídít pandy, ale pozdě bycha honiti... Krmení holt budeme muset trochu natrénovat:-).

Ještě bych měla dotaz, zda je v případě, že bych oželela pancéřníčky, vhodné přidat ještě pár kusů neonek (předpokládám, že asi ne víc než 5). Četla jsem, že 10-12 ks je naprosté minimum (nyní jich máme 10 ks) a že ve větším hejnu se cítí lépe. Takže nevím, co je lepší - zda více ryb i na úkor zmenšení prostou nebo větší prostor za cenu menšího hejna... Neonky (alespoň v tomto počtu) si betou vzájemně nepřekáží - drží se ve spodní polovině akvária, zatím co beťák plave většinou v horní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   18.04.2013 09:47 R Muž romant [27987] Re: leja
To nesnědené jídlo když se už dostane na dno bude rozkládáno nitrifikčníma bakteriema, ale pokud bude těch zbytků mnoho, tak to ani bakterie stíhat nebudou a to občasný odkalení dna bude dobré udělat. Na údržbu dna jsou vhodní pomocníci šneci piskořky a jsou i dobrým indikátorem množství toho bordýlku, neb když je jich mnoho(namnoží se), je to známka překrmování ryb. Ryby je dobrý krmit jenom takovou dávkou, kterou stihnou do 20 vteřin skonzumovat a na dno nic, nebo skoro noc nedopadne, krmit klidně vícekrát denně, ale tou mini dávkou, jeden den v týdnu nekrmit. Za výměny vody chválím a jedná-li se o akvárium čerstvě založený měnit klidně častěji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 09:30 Žena vondr001 [674] Re: leja
Dno by se mělo odkalovat pravidelně, akvárku a rybkám tím rozhodně prospějete. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.04.2013 09:24 leja Re: bulawaio
Děkuji za odpovědi. Jsem začátečník s prvním akváriem a nerada bych jeho obyvatelůmm způsobovala zbytečnou nepohodu. I proto jsem volila pouze jednoho beťáka (původně bydlel sám v menším AQ, pak jsme mu dopřáli větší prostor) a k němu menší hejno neonek místo x-druhů rybek, i když děcka by samozřejmě raději "od každého něco" a čím víc, tím lépe:-)

O pancéřníčcích jsem přemýšlela spíše jen kvůli údržbě dna. V každém případě si to ještě nechám projít hlavou. Stejně je to teď více-méně akadamická otázka, protože neonky jsem nasadila před relativně krátkou dobou a chci vše nechat zas min. 2-3 týdny "sednout". A za tu dobu možná vychytáme krmení a pancéřníčky ani nebude potřeba - zatím totiž ještě nemáme úplně v oku, o kolik více sypat 11 rybkám oproti původní jedné.

Mohu případně ty zbytky jídla ze dna průběžně odsát hadičkou (mimo běžné každotýdenní výměny 1/3 vody), aby se zbytečně nekazily? Nebo to mám raději nechat být a nestresovat ryby štracháním v akvárku? (tedy ne že by na dně byl nějaký velký bordel a kupa nesnězeného jídla - jsem jen možná trochu paranoidní a tak se raději zeptám:-))))

PS to Ičin: O krevetkách jsem neuvažovala, protože některé bojovnice je prý s gustem oškubávají nebo rovnou konzumují - a raději nechci zkoušet, zda náš sameček nepatří mezi ně:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   18.04.2013 07:51 Muž bulawaio [92] Re: Leja
teoreticky by to i mohlo fungovat. Jen to chce mít pak opravdu dost kytek, který pomáhaj systému a případně naučit děti nepřekrmovat. Třeba tak, že se jim nasáčkují dávky a oni je tam pak jen vysypou, tím nepřijdou o potěšení, že uvidí rybky papat a nehrozí překrmování ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.04.2013 07:35 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: matěj
s tímto "pravidlem" opatrně. velice často neplatí. a i pokud ano,tak neonky mají 4-5cm x 10 plus beťák.no moc místa už tam není ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 07:29 matěj Re: Leja
žádný problém - vychází to i dle pravidla 1cm ryby - 1 l v akváriu. mám něco podobného, bez problémů. pancéřníčci zvedají kal a ženou ho do filtru, takže akvárium pak vyžaduje minimum údržby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 07:24 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: Leja
Osobně bych to radši viděl na nějaké krevety nebo ideálně šneky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2013 05:35 Leja – 54l - k 10 neonkám a 1 betě pancéřníčci?
Pořídila jsem dětem 54 l akvárium (60x30x30 cm). Nyní v něm plave 1 beťák a 10 neonek obecných. V akva jsou nějaké kytky, dvě kamenné "jeskyňky", filtr a topení (nastaveno na kompromisních 25 C), na dně písek. Jelikož rybky krmí i děti a občas něco zůstane u dna, ráda bych pořídila ještě "úklidovou četu". Uvažuji o malém pancéřníčkovi pandím, ale je to hejnová rybka a nechci nádrž přecpat. Uneslo by akvárium těchto rozměrů doporučené minimim 5-6 pand?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.04.2013 15:12 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Marťa
To mas tezke. Mne se vzajemne zabily 2 samice Betek. Byly v karantence, ze je pak pridam k samci (a dalsim rybam) do 160l akvarka. Par dni si tam samy dve plavaly, hezky zobaly papani, a jednoho krasneho dne, po prichodu z prace, vidim jednu rozervanou jak to jen slo a druhou orvanou tak, ze druhy den odesla za tou prvni. Samice...

Samec byl mezi ostatnimi rybami celkem bez problemu, obcas se na neco najezil, ale jinak nic.

Mam dojem, ze u Bojovnic je to fakt moc ruzne kus od kusu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 01:54 Marťa Re: Louka
O těch samičkách popřemýšlím.A má ještě někdo nějaký nápad?
Furt přemýšlím jestli vůbec tyto ryby mohou být pohromadě delší dobu bez konfliktu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.04.2013 16:40 Muž Louka [49] Re: Marťa
Ještě mě tak napadlo že kdyby jsi do tvého akvária dal třeba dvě samičky.Tak by se ten beťák soustředil na ně a ostatní by měli klid.Jestli jsem to spočítal dobře tak máš 30 rybiček a tak by ty samičky ještě to tvoje akvárium uneslo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.04.2013 10:44 Muž chose09 [13]
počkej až se ti ty ramky vytřou a uvidíš, jak se to obrátí....mám také betu která ze začátku dominovala, ale po té co se mu kakadu vytřeli a začali "hlídat", tak je to ona kdo se schovává.
teda záleží jak moc šikanuje, a pokud to přehání a ohrozilo by to ostatní osazenstvo,tak je asi lepší jí dát pryč... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 10:08 Kadla Re: Marťa
Máme ve stejně velkém akváriu beťáka bez problémů. Ježí se akorát, když potká čichavce nebo mečovku, ale sám je nevyhledává. Dánií ani pancíků si nevšímá vůbec. Taky bych řekla, že je to hlavně o temperamentu konkrétního jedince.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.04.2013 06:55 Muž Louka [49] Re: Marťa
Zdravím.Zeptat se určitě můžeš ;-)
Já mám taky a v menším akváriu dánia,pancéřníčky(panda),betu a pár ramirézek.
Sice zatím jen třetí den,ale zatím sem zaznamenal jen jednou že beta přijela k ramkám a oni pláchli.A ostatních si zatím nevšímá.Jinak si myslím že je to taky tak trošku o povaze té dané rybičky(jedna může být klidná a jiná magor).I mi lidé jsme každý jiný(někdo magor a jiný pohodář)V jednom akváriu to může být v pohodě a v druhém to nemusí fungovat.
Ale uvidíš co ti napíší ostatní zkušenější akvaristi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 05:06 Marťa – Beta v AQ 100*30*40
Ahoj mám takový problém.
Mohu se zeptat?
V mém AQ mám 10 pancéřníčků , 1 Ancitruse ,jeden pár ramirézek , 1 Parmičku Siamskou , 15 dánijí pruhovaných se závojem. AQ mám celkem hodně zarostlé se spoustou úkrytů,teplota 25 stupňů.Asi před čtrnácti dny jsem vyděl nádhernou Bettu (samec)a tak jsem ji koupil.První týden nebyl žádný problém.Ale potom když beta uviděla ramky tak se naježila a začala je prohánět.Teď už si začíná dovolovat i na dánia když kolem ní proplavou a ramky dokonce vyhledává.Před nákupem bety vše OK.A tak se chci zeptat jestli mohu být vůbec tyto rybičky pohromadě?Myslel sem si že by se měly v pohodě snést a taky první týden bylo vše ok.Beta je moc pěkná(taková dvoubarevná).Co mohu udělat pro to aby se zase měly rybičky rády?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 12:25 R Muž romant [27987] Re: MichoCZ
Platí co jsem Ti psal včera, současný status quo. :)
Edit: Tedy ne Tobě, ale uživateli t1tomas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 12:00 Muž MichoCZ [891] - Amerika
Když to tady čtu, tak jsem opět na vážkách jak to teda je. Chci mít ve 112 litrů ramirézky a právě buď agassi, borelli nebo kakadu. Vím, že ramirézka není apistograma, takže tam v podstatě bude jen jedna apistograma. Ty tyby budou v páru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 10:15 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: LiborSprysl
To si mužem oponovat, když se to akvarium dobře uděla, coz není jen taky jednoduché, tak by se tam dali dat i 3 druhy apistogam, ale zase zaleží na velikosti, a z vlastní zkušenosti vím, že když se agassi nas*rou tak dokažou podraždit celé akvarko hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 10:09 S Muž invalida [3881] Re: predator3313
( a moji polovičce zas umírají cherry ale ten šneci se rozmnožili... Možná by pomohlo míň krmit... A pestřeji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 10:06 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: Jupí
Já bych taky nějake šneky klidně přidal, ale záleží i na podmínkách...protože já třeba hrozně chtěl tylomelanii, ale když jsem si ji pořídil tak se ji vůbec nedařilo...asi moc kyselá voda nebo nvm...:( a moji polovičce zas umírají cherry ale ten šneci se rozmnožili... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 09:56 Žena Kač [131] Re: Jupí
Já už bych tam rozhodně žádnou další rybu nedávala, ale šneka klidně. Ale záleží taky jakýho :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 08:55 Žena Jupí [125] - Asie
Ahoj , mám 112l akva, mám v něm 3bojovnice (1+2) , 13dánií pruhovaných , 20 bornejskch razborek , asi 1000000 red cherry :-D a 2 neritiny. Myslíte , že by tam dalo něco přidat ? (nebo ubrat ) např . nějakej šnek :) nebo už je toho dost ? Ráda bych slyšela ještě nějaký názor . Předem děkuji za odpovědi :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2013 06:48 Muž LiborSprysl [9015] Re: Kryštof
Já myslím, že nebude nutné je oddělat... :-P ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 22:12 Muž Kryštof [314] - Amerika
Já mam stejnou kombinaci, a do aq bych dal jen jeden druh apistogam, jsou to dosti teritorialní rybky, ramirezky jsou klidné a mírumilovné, pokud chcete kakadaky tak musíte oddělat agasisky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 21:47 Muž t1tomas [10] Re: romant
No tak jsi holt ukecal Ty mě. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 21:33 R Muž romant [27987] Re: t1tomas
Na ty cichlidky, mě neukecáš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 21:32 Muž t1tomas [10] Re: romant
Ten stop stav je zřejmě myšlen celkově že. Nebo se vztahuje jen na počet cichlidek? Co kdyby jsem dal pryč po jedné samičce od těch dvou druhů, to by asi nepomohlo co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 21:01 Muž t1tomas [10] Re: romant
Ahoj, bohužel jsem si to myslel, proto jsem tady hodil dotaz. Nešlo by to ani s přimhouřením jednoho oka? ;-) Já vím, asi ne. :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.04.2013 20:53 R Muž romant [27987] Re: t1tomas
Tak jak to máš bych to viděl na stop stav, na ty dva druhy cichlidek to je tak akorát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 20:45 Muž t1tomas [10] – Počet rybek
Zdravím, mám akva o objemu 126l a v něm cca 100l vody. Plave v něm 17ks mix červených a modrých neonek, 6ks otíků, 3ks ramirezky (samec a 2 samice), 3ks cichlidka Agassiho opět samec a samice. Ty Agassisky jsem koupil víceméně na nátlak manželky, podle ní nej nej rybky. Já by jsem rád přikoupil 3ks kakaďáků, bylo by to již moc rybek? Myslím že tam mám celkem dost úkrytů, ale nevím zda by tři různé druhy cichlidek již nebylo moc. Prosím o Vaše rady a názory. Díky. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 22:07 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: Anubis007
Zkus líp zasadit kytky, víc substratu, mám jedno hejno a naprosto v pohode :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.04.2013 21:39 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: Anubis007
a co nějaké drobnější pancéřníčky?? něco jako Corydoras pygmaeus, C. habrosus nebo tak?? Jsou to mrňavé rybky a kytky jen tak nevyhrabou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2013 00:14 Muž Anubis007 [22] – Jaké "něžné" ryby místo panceřníčků
Prosím o radu, čím bych mohl nahradit panceřníčky, kteří mi v 60 l akva pořád rejdí tak, že mi lítají rostlinky k hladině.. Je nějaká rybka, stejných vlastností, ale ohleduplnější, případně menšího vzrustu, vhodná i ke krevetkám?

děkuji vám za radu.

Milan.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 14:16 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
Ty ramirézky tam jsou spíš, že se mi líbí. Tetry červené se množí dobře, ale krasavice podle fotek nejsou. Ale tetry znám jen podle atlasu. Kdysi jsem měl šest neonek, ale to nakonec pochcípalo. Měl jsem deset roků, internet nebyl tak dostupný jako teď a informací jsem měl málo. Z knižky, nez zkušeností jsem měl skladbu ryb na ránu lopatou po zádech. Dneska k tomu chci přistupovat zodpovědněji. Romant doporučil 25 kůsové hejno. Už těch 16 dánií vypadalo pěkně když drželi hejno což bylo nejčastěji při krmení :-D. Takže spíš pokud někomu plave doma hejno těch ryb, které jsem vybral tak kdyby mohl doporučit jestli se mu po měsící neomrzí, jestli to hejno drží dobře, jestli se třením nejsou nějaké opičárny pokud mám vybavení jaké mám a podobně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 13:55 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MichoCZ
Vis co delas, takze spis se snazis si vybrat, ale s tim Ti tezko nekdo pomuze do detailu, tedy co se konkretnich druhu tyce, kazdy mame trosku jine oblibence. Tetry cervene bys asi rozmnozil nejsnadneji, ale to nejspis vis ;).

Jinak Ramirezky rozmnozis, ale uplne nejsnadnejsi cichlidy k mnozeni to nejsou. Ty moje potvory to sezraly uz snad 5x, pri poslednich pokusech dokonce az po vykuleni...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 13:51 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: romant
Dno je černý flexiobklad. dataserver.pkchem.cz/… Osvětlení ledky, takže v případě potřeby není problém dodat regulaci. Ty ohnivky vypadají pěkně. Jako kanditát určitě dobré. Vytřít by to mohlo jít v té dvacitce v pohodě. A co ta druhá nádrž?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 13:44 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
To naprosto chápu. Úplně jednodruhové akva nechci. Ale chci tam něco na dno a skla - ten krunýřovec, ten pár nebo dva cichlidek a doplnit jedním druhem těch teter. Je mi to celkem jedno které. Všechny jsou moc hezké v hejnu. Spíš mi jde o to, abych je dokázal i rozmnožit, protože to mě naplňuje asi nejvíc. Vodu na tření dávám z RO.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 13:38 R Muž romant [27987] Re: MichoCZ
Za mě z nabízených hejno 25 kousků teter žhavých, trošku tmavší dno, ne moc přesvětlená nádrž(jestli je to set, tak nebude), klidně i nějakou plovoučku, přidat rašelinovej výluh a s těma cichlidkama a otíkama to bude pěkná nádrž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 13:33 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MichoCZ
No hlavne si nenamichej prilis mnoho druhu. Ja vim, clovek by chtel vsechno, jenze co se Ti vejde do akvarka okolo 100l? Hejnovych ryb by melo byt hejno, takze bych zvolil jeden druh v co nejvetsim mnozstvi. Videl jsem pred par dny rybicky.net/atlasryb/neonka_cerna a musim rict, primo mne ty ryby fascinovaly, ten pruh s tim okem, to fotka tezko ukaze... Kdyz jich (a nebo podobnych ryb, vybrat si musis sam, nema cenu chovat neco a myslet na neco jineho) tam das tak 25 az 35ks, co jineho by se tam jeste melo vejit? Parek Ramirezek to jeste snese, ale moc vic uz bych tam ani necpal. Kdyz to prerybnis, udrzet se to da, da se ledacos, ale je to vic starosti nez radosti.

BTW, co je hezci, hejno 30 ryb stejneho druhu, nebo mix 3 druhu po 10ti kusech? Odpovedet muzes jak chces, ta Tva odpoved neni pro nas, je pro Tebe ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 13:24 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: MichoCZ
Tetry královské a císařské jsou pěkné. Hodně se mi taky líbí červenoústé. Těma bych chtěl jednou nahradit buď neonky nebo hokejky, podle toho, které dřív půjdou k pánu... K tobě tak těch 10 kusů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2013 13:18 Muž MichoCZ [891] - Amerika
Pomalu finišuju s dvěma akvárkama. Jedno je 98 litrů a druhé 112 litrů. (80x35x35(40)cm) To větší bych chtěl přiblížit alespoň rybama k amazonii a oblasti jižní ameriky. Rosliny tam jsou zatím i asie. Určitě tam bude pár cichlidek ramirézových a asi někdo z bandy kakadu, agassi, borelli nebo něco jiného na doporučení. K nim tam bude asi krunýřovec jednopruhý v počtu 5-8 kusů a hejnko teter. Tam potřebuju poradit které?
rybicky.net/atlasryb/tetra_skvela
rybicky.net/atlasryb/neonka_cervena
rybicky.net/atlasryb/tetra_medena
rybicky.net/atlasryb/tetra_cervena
rybicky.net/atlasryb/tetra_kralovska
rybicky.net/atlasryb/tetra_krvava
rybicky.net/atlasryb/tetra_prusvitna
rybicky.net/atlasryb/tetra_zhava
rybicky.net/atlasryb/tetra_ohniv%C3%A1
rybicky.net/atlasryb/tetra_amapanska
rybicky.net/atlasryb/tetra_cisarska

Všechno by to měly být ryby snadné k chovu. Samozřejmě největší radost pro mě je pokud se rybky i třou a odchov se daří. Mám k dispozici na vytírání 9, 20 a 45 litrů akva. Krmení pro ně trepku, mikry a žábru.

Kolik kterých ryb byste doporučili? Chtěl bych si je 20.4. odvézt ze Zlína z trhů a zbytek z Brna začátkem května.

Druhé akva je to menší 98 litrů. To bych chtěl koncipovat osádkou a později i rostlinstvem do asie. Bydlet tam bude nejspíš hejno dánií pruhovaných, kterých mám už druhý odchov ve velikosti pár milimetrů a bude tak dva měsíce trvat než doroste. (Ten první se tento týden stěhoval do 160 litrů na druhé straně republiky). Jinak tam přesnou představu nemám.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.03.2013 06:52 R Muž romant [27987] Re: lojzalojzovic
Já bych tam už další hejnový rybky nedával a na úkor toho bych posílil to stávající hejno neonek, když se přidá ještě jedno hejnko, tak se to bude tříštit a vypadat, že těch rybek tam tolik není, bude se to tlouct. Cichlidky a čichavci u mě dobrý. Pravidelnou péči v podobě výměny vody, možno přidat nějaký rašelinový výluh a je z toho pěkný akvo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 22:42 Muž lojzalojzovic [327] – rada
dovolil bych si požádat o radu nebo názor. ke své obsadě bych chtěl dodat párek čichavců zakrslých a párek ramirézek (nebo kakadu), šlo by k tomu jeětě nějaké hejnko malých rybek? razborky apod?? díky

a jestli je někde chyba tak do mě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 21:56 Muž fido16 [631] Re: romant
Ok Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.03.2013 21:39 R Muž romant [27987] Re: fido16
Jenom jeden a to konkrétně samce a dvě samice perleťáků. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 21:37 Muž fido16 [631] Re: Kryštof
Chci jen 2 druhy perleťáky a modráky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 21:12 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: fido16
Záleží jaky čichavců, druh ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2013 21:11 finnnp – fido16
Čichavec je všeobecný pojem.Dej do akvária co chceš.Jen to musí mít nějakou hlavu a patu.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [90] ...... 184

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199015x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-akvaria-51-150-l-stredni-akvarium?od=4451