Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Ramirezky se třou i při 25°C, ale dochovat potěr je trochu složitější ... na chov spíše 27-29°C - což pro neonky už je vražedná teplota ...
pokud Ti nevadí, že jim zkracuješ život, není problém ... Ramirézky jsou od přírody krátkověké - maximálně dva a půl roku, ale neonky by mohly vydržet i 6-7 let při 22°C ... o nic jiného nejde
Tuhle kominaci mi doporučil přímo chovatel tak to není snad tak hrozná kombinace?
pavliina a ramirézky se netřou?
No nevím, já mám neonky s ramirézkama a žádný problém nevidím. Teplota v akva 25 st. - ramirézky jsou OK a neonky se permanentně třou
Zas tak nemožná kombinace to není.
napřed ty ancistrusy a tak po týdnu přidat neonky ...
neonky s Ramirezkami není dobrá kombinace - každá má úplně jiné nároky na teplotu ... 22°C a 26°C - to je dost velký problém ... jedině tak přestárlé kusy neonek - to by snad šlo ...
0 10.02.2009 10:19 V – Re: picnic & nenya
15 W na ten objem stačí. Jenom musíš správně vybrat rostlinky. A případně tomu můžeš pomoct reflektorem nad zářivkou (ten v setech nebývá). Utrácet za glogloglo zářivky je zbytečnost, běžná 8xx udělá přinejmenším stejně dobrou službu za 1/3 až 1/4 ceny.
0 10.02.2009 09:49 nenya Zkontroluj si svícení - co máš za zářivku? V tomhle setu předpokládám je jen jedna. Mám dobré zkušenosti se SunGlo a teď jsem dala FLoraGlo- je dražší, ale pěkně rostou rostliny a rybky vypadají hezky barevné. Ještě mne napadlo, k těm mrňousům můžeš taky přihodit Dario dario (nevím český název) - to je také dost malinkatá rybka a nenáročná. Paví oka nedoporučuju, zvláště ne k neonkám.
0 10.02.2009 07:08 V – Re: lukyfa
Pokud chceš Ancíka a Neonky, tak tohle je IMHO ideální počet pro daný objem. Při jiné skladbě rybek by počty mohly být jiné (větší i menší). Variant je spousta. Řekni si jaký rybky se ti líbí...
0 09.02.2009 22:50 Petan – Poděkování a rozšíření dotazu.
Díky moc za vaše rady. Shrnul bych to asi takto: Koupím jeden druh Neonek (mě se líbí nejvice červené či diamantové) v množství 10-15 ks. Co by jste mi doporučili na doplnění ? Dolů mám slíbeny 1-3 ks Ancistrusu. Navrhujte prosím pouze nenáročné rybky jsem začátečník. Akvárko mám čerstvě osázené a tak mám určitě 14 dní na výběr rybek. Počítám se spíše drobnějšími a do 20 ks.
Mám všechny rybky nakoupit a vypustit najednou či postupně ?
Předem děkuji za vaše návrhy.
máš neonky u terčů? jsem v té tvé džungli asi něco přehlídl
No právě, že plavou po celém akva a neprojevují svoje přirozené chování v hejnu. Já mám neonky u terčovců a plavou v hejnu.Jenom jsem navrhnul nějaké druhy rybek do jeho akvárka, když bude chtít, nějakou si vybere.
Chytrá rybka
je vidět že karas je odolná ryba.I když tohle je opravdu malý zázrak
0 09.02.2009 21:49 Polux – Re: Onďa
A ty jsi nekdy videl neonky v hejnu ? Je to sice hejnova ryba ale v hejnu jsou jenom kdyz se boji !!! Kdyz jsou v pohode plavou po celam akva.Myslim ze tu byla rec jenom o neonkach Petan se nezminoval ze by dal i jine rybicky
Tak velké hejno nedoporučuji. Jednak už tam nebude místo na další rybky a jednak budou neonky "rozplizlé" po celém akva a nebudou přirozeně plavat v hejnu. Viděl bych to tak na 15 neonek,k nim nějakou rybku co žije v párech(cichlidka ramirezova, čichavec zakrslík, čichavec medový,cichlidka kakadu)..a k tomu možná ještě nějaké pancéřníčky (panda) a nebo hejníčko rasbor.
0 09.02.2009 21:42 Polux – Re: Ninco
Myslim ze ne dokonce sem to i nekde davno cet.A napsal jsem zhruba
1,5l na neonku? prijde mi nejak malo :/
0 09.02.2009 21:36 Polux – Re: Petan
Koupil bych neonku cervenou
Pocitej ze jedna neonka potrebuje zhruba 1,5 L vody to znamena pokud budes mit cisty objem 60L nakych 40 neonek
Jak začne být voda venku i v noci 15 stupňů tak je tam můžeš dát.Do zimy si navyknou a potom můžou přezimovat.Podmínka je 70 cm hloubka .Tam už voda nezamrzne.Mně se stalo že mi někdo donesl závojnatku a hodil mi ji do sudu s dešťovkou.Přišel jsem na ni až když byl sud zamrzlej,ale uprostřed byla voda ve tvaru kopačáku.O trochu větší.Přetáhl jsem sud do kotelny.Tam roztál a závojnatka žila dál.Dodnes to nechápu jak tam mohla vydržet?
0 09.02.2009 21:09 Petan – Kombinace Neonek menšího počtu než deset
Chtěl bych si do 67l akvárka pořídit Neonky. Dají se kombinovat i menší počty než doporučených 10 ks(např. 5ks) mezi sebou různé druhy (třeba černá, červená, obecná či diamantová) ??? Kolik rybiček je maximum ? Co by jste mi doporučili ? Je náročnější na chov Neonka červená než obecná ? Díky za odpovědi.
0 09.02.2009 21:09 picnic – NEDRBAT
Hlavu si drbat nemusíš.. Já mám úplně stejný set a v něm 3 Gupky (1+2)a konec. Akvárium sice vypadá prázdně ale zato rybky vypadají docela spokojeně. Ještě plánuji nějakého toho predátora ať se mi tam ty živorodky nepřeživorodí a nějakého obyvatele dna. Opravdu bych si dával velký pozor na přerybnění a nesnažil se tam nacpat co se dá. Větší starosti bych si dělal s osvětlením jelikož mým rostlinám ta zářivka(15W) opravdu nestačila..
0 09.02.2009 20:41 Terka No to je jasný že je tam nedám teď. Ale třeba v létě na zkoušku. A uvidíme.
zkus to té paní dát a nebo je prodej...nevím když byly zvyklé na jiné akvárko a teď mrazivé jezírko radši ne ale nevim...
0 09.02.2009 20:37 Terka
0 09.02.2009 20:33 Terka – Závojnatky
jako sem jo?? Tak jo
Záleží jaké to jsou závojnatky a jaké jezírko. "Obyčejné" závojnatky jsou schopné přezimovat i venku, ty šlechtěnější už raději ne. Jezírko musí mít hloubku aspoň metr. Ale dát je do jezírka až bude teplo, teď by je to zabilo.
myslím že to nevadí pošleš jejich fotku?
0 09.02.2009 20:24 Terka – Závojnatky
Jé to jsem nečekala tak rychle. Ale ty závojnatky bych možná měla kam dát ale ta pani nemá v jezírku vzduchování ani topítko myslíte že by to i přesto šlo?? jo a myslíte že by jí zlikvidvaly lekníny??
120 litrů, řekněme 100 litrů vody. Na jednu závojnatku se počítá 25-30 litrů. A není dobré to šidit, pak se s akvárkem nikdo rozumně nedomluví.
no 120l je docela dost to sedí ale víc ryb ne
no a u toho malého bych dala nějaké ryby pryč
Když by tam byly jenom závojnatky, tak je tam toho moc. Pokud máš kam dát závojnatky, tak to bude o hodně lepší. Pak by tam šlo dát pár jiných rybek.
Ten kámoš, to je ukázkové a vědomé týrání zvířat, nechodí se za to do vězení? To je člověk na zabití
0 09.02.2009 20:12 Terka – Jaký je váš názor??
Ahoj mám dotaz. Co myslíte není na jedno 120 litrové akva moc ryb?? Je tam 5x závojnatka 2x Black molla 2x Mečovka 4x Danio pruhované?? Tak co vy na to?? Nemám tam dát jiné ryby. A jestli jo myslíte že by šly cychlidky bo tlamovci?? Děkuju
A ještě něco kámoš má v asi tak 23 litrovém akvu 5x Danio pruhované 3x Parmička nádherná 2x parmička čtyřpruhá a měl tam 2 veliké skaláry
, kterým vykukovaly (a to nekecám
) ploutve. A ještě tam měl 1x Bettu ale té se upe nafouklo oko a plavala břichem nahoru. Jo a ještě se strašně divil že mu ty skaláry chcíply a chtěl tam další jak mu to mám vymluvit aby si pořídil velký akva a na skaláry s výškou alespoň tak 50cm?? pls helpněte
0 09.02.2009 19:16 nenya Když dáš pět šest neonek a čtyři dánia tak ještě doporučuju třeba čtveřici teter krvavých, případně celkem nenáročné a hezké parmičky nádherné -- a dost :o) Kupuj malé druhy rybek!!! Pokud trváš na neonkách tak k nim klidné rybky (ty dania nejsou zrovna klidná, ale drží se u hladiny a neonky neznepokojují).
Přidávej postupně!!! Měř hodnoty dusičnanů. Ze začátku musíš počítat s tím, že rostliny se musejí zakořenit a rozrůst. No a ty mušle- mne to netýrá, jen ti opravdu budou zavápňovat vodu. Raděj si najdi nějaké pěkné valounky. Do takhle malého akva nedoporučuju živorodky - hrozně ho "zakaděj" a dusičnany pak letí nahoru.
sorry, *chcel
tak 10 neoniek, a ešte ak máš tých dvoch ancistrusov, ale tie neonky tam daj ako si pôvodne chcela, až o cca 14 dní, prosím
Na začiatok to bude rýb až až
Michal1987 napsal: Nie je to trochu veľa ? a neónky, podľa mňa sú náročné pre koho ako
Myslíš těch 20 rybek? Když to budou neonky, danie?
Nie je to trochu veľa ? a neónky, podľa mňa sú náročné pre koho ako
V napsal: Z toho co jsi vyjmenoval řekněme tucet Neonek a jednoho Ancíka...
Do akvarka teda maximálně 13 rybek? Nebo mi doporuč jaký tam dát.....Díky
Tereza napsala: Neonky jako nenáročný?? No nevim, vždycky když jsem měla problém, šly jako první. Nehledě na to, že je to na ně dost malý. Ty to plánuješ pěkně přerybnit, co?
Plánuju max. 20rybiček. Ale dost často slyším, že jsou nenáročný....
Yirka napsal: Není tak velký problém tam po 4 dnech nějakou rybku dát, ale proč, prosím tě,do 54l zrovna 4 ancistruse? Stačila jich polovina.
Já vím, byla to chybka, ale akva byl set zlevněnej z 2000 na 1600,- tak proto tohle, no
, začínám si drbat hlavu.... A ancáky jsem dostal, ale dvou samic se zbavím, daruji je....zbyde páreček
Jednak nevypadají moc sladkovodně a je to zbytečný zdroj vápníku.
Přidat reakci
1 ...... [169] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x