Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Díky za info. Rozstřelováním je myšleno, že na sebe útočí?
Chápu, ono se to i dá, ale ten skutečnej požitek z těchto krásnejch rybek budeš mít v delším akváriu, kde se pohybuje velký hejno přes celý akvo sem, tam, sem, tam, v menších nádržích mají i tyto ryby tendenci se ztv. rozstřelovat a nedržet kompaktní hejno.
Velmi zdatní hejnoví plavci, pro tvoje akvo ovšem méně vhodná, stran té délky rozplavby.
Jaké máte zkušenosti s tetrou červenohlavou? Podělte se prosím.... Mají ji u nás v zoo obchodě, je krásná.
Starší reakce
Jasne, kasli na nejakej biotop, Hengelky jsou krasny ryby a drzej hejno - jsou super
muzu doporucit z vlastni zkusenosti
Celkově tam máš mišmaš kytek z různých světadílů. Nymphaea lotus - Afrika, Hygrophila polysperma a C. pontederiifolia - Asie. Moc bych teda na biotopu Amazonie netrval.
Když si moc netrváš na tom biotopu,tak si je kup.Akvárium si děláš hlavně pro sebe a Neritina tam taky nepatří a máš ji tam.
Moc se mi líbí razbora hengelova, je nádherná. Ale asi do biotopu amazonie se nehodí.... ?
Ahoj, zajímaly by mě Vaše názory, zda lze dát do 100l samičky Betty a Gavůnky wernerovy (+ endlerky). Chová tyto ryby někdo pohromadě?
Díky
Affinity napsal: Zdravím, jaké rybky by jste mi doporučili do 95l akva (čistý objem takže cca 70-75l) představoval bych si jednodruhové rybky které rády plavou vyloženě v hejnu, ne jen když se cítí v nebezpečí a také jaký počet.. zatím se mi předběžně líbí tetra krvavá ale moc je neznám. Dále bych chtěl v akva chovat nějaké krevetky ale to kdyžtak později až se o nich dozvím víc ale chci s nimi počítat při výběru ryb aby je třeba moc neokusovaly.
Děkuji No, ještě se podívej na tetru měděnou, mě docela drží v hejnu i ve čtyrech kusech, nějakých 10 třeba, mám i Neocaridiny red cherry a zatím bez problémů. Hezké ale bojácné a lekavé jsou Modré peruánky co mám ale jsou dost vzácný..
Mrkni na rasboru hengelovu a espeho v atlasu - rybky kolem 3cm, nadherne drzi hejno a klidne by jsi tam mohl mit 25ks, krevetek si nevsimaji...
Tetry krvave jsou krasne, ale co jsem tady cetl, tak ty si rady zobnou. Ale urcite ti napise nekdo s osobni zkusennosti...
Děkuji moc
Mam ještě s Tátou 160 L
Mame tam 8 tlamovcu
Vím není to vhodné...
Nejdříve musíš napsat jaké rybičky už tam máš,nebo dát fotku akvária.Ale já bych ancistruse do 54 l nedával.
0 30.10.2016 17:39 Dejw – Pomoc
Dobrý den...
Chovám jen jednoduché rybičky...
Ale chtěl bych chvat i Ancíky..
Ale jak čtu kde čtu tak všude se píše něco jiného
Potřebuji pár kopanců do začátku..
Jaké vůbec Ancíky chvat.. A tak dále
(Mám 54 litrové akva)
Děkuji za všechny odpovědi, a krásný zbytek večera.
Podobných druhů je docela dost, namátkově Adolfův, kolumbijský, žlutý...
Když si zadáš požadované parametry v rozšířeném vyhledávání v atlasu, určitě dostaneš pestrou škálu druhů.
Ahoj všichni chci se zeptat který pancéřníček by mohl zastoupit panc. leopardího, protože jsem ho původně plánovala, ale u nás ho nikde nemohu najít. Který podobný druh pancíka by snesl 24-25 stupňovou teplotu mohl by být ve 180litrovém akvu s akarama. tetrama červenoústýma, lorikárkama a ancistrusem? chci aby byl menší ne pancéřníčka kropenatého...
chci mít víc druhů na výběr, přece jen kdyby se panc. leopardí nenašel.. ale když se najde pude tam on
Starší reakce
Vem si rovnou větší rybky (3-5cm v dospělosti) místo těch rasborek. Bornejky (tady v atlasu mají špatný rozměr, v dospělosti mají jen 2cm - upravil jsem to v atlasu a poslal redakci ke schválení) mám ve 25l. a do 60 l. akva, natož většího bych si je nedával. Do těch 60l. bych viděl úplně ideální hejno (klidně 15-20ks) rasbor espeho/hengelek, modrých neonek apod (do větší nádrži bych k nim ještě přidal jedno hejno jiných rybek). Opravdu to má větší kouzlo, než pár ks větších ryb, nebo nějaký miš maš.
Ale je to jen můj názor
rybicky.net/fotogalerie.php… Za sebe bych k těm razborkám přidal neonky modré nebo medaky.
Co se týče větších ryb, všechny si do krevet klofnou, některý víc, některý míň. Takže to chce poskytnout krevetkám místo na schování (bujný porost rostlin, jávský mech,...).
Někteří mají u krevet betty, ale to je sázka do loterie, jakou bude mít povahu. Já bych osobně větší rybu nedával, ale uvidíš, co ti poradí ostatní.
Pokud bys měl kolem těch 60l, držel bych se jednodruhového složení s krevetkama, pokud se budeš pohybovat kolem těch 110l, tak dva druhy hejnovek by se už daly. Pěkné jsou třeba taky drobnoústky beckfordovy a jsou o něco větší, nebo třeba dania. Jinak dominantní ryba do většího třeba menší čichavci. Nicméně počítej s tím, že každá ryba si ráda zobne do krevetky a čím větší ryba, tím to bude na krevetí populaci citelnější.
0 25.10.2016 12:58 Venca02 – Kombinace rybek do středního akvária
Zdravím, chtěl bych si pořídit nové akvárium (něco mezi 60 a 110 litry) a potřeboval bych poradit s kombinací ryb. Zatím jsem pevně rozhodnutý jen pro krevetky Red cherry a nějaké ty malé hejnové rybky, asi razbory (razbora ranongská či razbora skvrnoocasá). Avšak nechci jednodruhové akvárium, takže se poohlížím po nějakých dalších hejnových rybkách, které by to trochu zpestřily. Zaujaly mě některé druhy razborek (razborka galaxy nebo razborka bornejská), ale slyšel jsem, že se některé razbory mezi sebou kříží, tak aby to nedělalo neplechu. Jinak jsem uvazoval ještě nad rybami kardinálka vietnamská, novoheterandrie sličná či živorodka Wingeova. A k tomu všemu bych tam chtěl ještě pár (opravdu jen několik málo kusů) nějakých větších ryb, aby tam nebyly jen malé hejnové rybky s drobnými krevetkami. Ale u těch větších ryb se bojím, aby neútočily na již zmíněné krevetky.
Mohl by mi proto někdo poradit, jaká kombinace hejnových rybek by byla vhodná a případně jaké větší ryby by se k nim a krevetkám hodily? A abych to upřesnil, obsazení akvária bych si představoval následovně: 2 druhy hejnových rybek, krevetky Red cherry a několik větších ryb jednohu druhu. Díky za rady.
Starší reakce
Pictus je krásný, ale přes den bývá zalezlý. Uvidíš z něho jen čmouhu, jak se přižene při krmení. Případně po zhasnutí světel, když si slabě přisvítíš.
Kdyby nebyl furt zalezlý, tak si ho taky koupím. Neměl jsem ho, ale až na to, že sežere potěr živorodek, by měl být jinak bezproblémový. Každý kus musí mít vlastní úkryt!
Dík, ještě jsem přemýšlel o Pimelodus pictus. Šlo by to?
Souhlas, skaláry ne. Dal bych víc corydorasů a něco místo ancitrusů. Ancitrusi rádi ničí rostliny. Doporučuju třeba Rineloricarie red.
bez skalár, na ty výšku akva aspoň 50 cm a nejlíp i větší objem
0 20.10.2016 08:16 Mathew – osádka nového akvaria
Ahoj, zařizuji po mnoha letech nové akvarium 128 l (80x40x40). Je tato osádka vhodná :
8x neonka červená
pár Mikrogeophagus ramirezi nebo Apistogramma cacatuoides
2x Ancistrus
4x Corydoras sterbai
4x Pterophyllum scalare
4x Poecilia velifera nebo Xiphophorus hellerii
Půjde to dohromady a není to moc?
Dík
Starší reakce
Čichavce bych dal jenom ty zakrsláky a nebo vůbec žádný, ono jsou to docel cíťové a dovedou vyškolit i vorezlejší borce.
Parmičky mechový rozhodně ne, místo krvavek bych volil ohnivky a nebo ty neonky, ale modrý, vybrat jeden druh a dát 30 hlavý hejno, na dno nějaký menší druh pancéřníčků.
Ahoj, a tuhle skladbu rybek můžu dát do 60l akvárka : pár Čichavců medových a pár Čichavců zakrslých, Tetru krvavou nebo Parmičku mechovou 8x a Neonky nebo Pancéřníčky.
Dík
Starší reakce
Na rájovce a parmičky zapomeň. Ani nepíšeš rozměry AQ. 60 l je velmi orientační údaj. Stejně to AQ je pro ty ryby malé. Poohlédni se po rybách, které jsou do 4 cm. A ještě musíš brát ohled na jejich potřeby, ne každou malou rybu můžeš dát do malého AQ.
EDIT: Osobně bych čichavce medovédo dala minimálně do 80 l (ale čistých litrů na plavání), takže také o něm spíš neuvažuj.
A s rybami nespěchej. Nejdřív jim zařiď pořádné bydlení včetně vhodné techniky a fůře rostlin - to je základ, to tu už padlo. A až toto budeš mít, tak teprve po měsíci uvažuj o rybách. Tu prezentaci si tady na rybicky.net založ. Pokud nemáme konkrétní a podrobné info k tvému AQ, tak radit je věštění z koule.
super dík za info
Edit-právě jsem na to koukal a nevím jestli můžu dát Rájovce dohromady s Parmičkama mechovýma a Čichavce medové dík .
Akvárko už týden jede ,jenom potřebuju poradit kolik ryb tam můžu dát a jaké druhy .Zatím jsem vybíral jen podle toho oka.
Dík za inspiraci
3xčichavec zakrslý + hejno teter rudých,2x sekavec příčnopásý a 2x pancéřníček kropenatý to taky nejde prosím o radu dík
Zatím nic, neznám to akvo, tedy nikdo ho nezná, zařiď si jeho rezentaci a bude se to řešit komlexně, tedy s odladěním případných chyb, které se mohou vyskytnout ještě řed vuštěním rybí osádky.
a jaká ryby zam mám dát ?
Ze jmenovaných jenom ty tetry, to je správná volba ve vztahu k objemu akvária a počtem 30 kousků chybu neuděláš.
Na tu osádku zapomeň, pro Čichavece perletové a Pancéřníčky kropenaté bude to akvárium malé, rájovec ti zničí tetry a ancitrusi sežerou rostliny.
Ahoj, zakládám nové 60l akvárium a rád bych se zeptal, jestli mohu dát do tohoto akvária následující ryby: Čichavec perletový 2x, Pancéřníček kropenatý 2x, Rájovec dlouhoploutvý 2x, Sekavec příčnopásný 2x, Ancistrus 2x, Tetra rudá nebo Parmička mechová 8 - 10x. Není to velký počet ryb?
Děkuji za odpověd.
Ano tak nějak bych to viděl
děkuji za rady
Tak hejno císařák taky zvětši.
Klidně dokup ještě tak 6 samic..
A na to dno bych dala jen ty anciky..
Budeš mit teda neonky . Císařky. Čichavci a ancistruse.
To si myslím, že nebude dělat problémy. .
Nene mel jsem pareceh cichavcu zlatých, ale umřel samec takže dokoupim samce a chci si je nechat v akvárium líbí se me i přítelkyní. Neonky mam ze starého akva takže dokoupim do většího počtu. Tetry cisatske mam též ale jen par proto jsem myslel ze dokoupim jeste jednu samicku a na dno mam ze starého akva 3 ancistruse jen jsem chtěl parve k nim pancernicky, ale nekde jsem četl ze je to naprd. Dal jsem koukal po plzich, ale radši nebudu dávat aby neokudovali rostliny
Páreček myslíš jako císařky?
Jestli jo, tak si to myslíš špatně. Císařky netvoří páry. ..
Pokud chceš větší hejna.tak bych si vybrala jen jedno z těch co tam pišeš . . V tom objemu co máš ti nevyniknou . Bude to guláš. ..čichavci v pohodě.
Na dno bych dala také jen jeden druh ryb...
Ok tak dám na vás a dám neonky po 20 kusech. Bohužel mám jednoho čichavce zlatého takže bych chtěl do paru, je to ryba co si vybrala partnerka. a ty tetry by neměli vadit ne? nechal byjste s panceřníčkama i ancistruse? A nějakeho plže?
Buď neonky a nebo razbory v náležitých dvojnásobných počtech, čichavce spíš perleťáky, pancéřníčky třeba skvrnitý v tom počtu 10 kousků.
Tetry mám páreček, čichavec mi jeden odešel a neonky mám též. Právě že jich mám málo a chci něco dokoupit
Tetra císařská je hejnová ryba! Buď přidat na počtu, nebo vyřadit ze seznamu úplně.
Pancéřníčka kropenatého bych poslal dál do světa. Být na tvém místě, z razborek espeho a neonek červených vyberu jen jednu rybu a udělám radši větší hejno.
0 03.10.2016 20:27 Davdi – Rybičky do 112l
Dobrý den, předělávám akvárium po 2 letech zaměřené na vetší zelen 75%. Akva mám udělané a ted přemýšlím nad obsádkou akvária. Dám nějakou moji vyzy.
12ks neonka červená
20ks razbora espeho
3ks tetra císařská
2ks čichavec zlaty
10 ks pančeřníček zatím nevím jaký
Dále mám ze starého akva ješte 3ks ancíky albíny 4cm a panceřníček kropenatý, ale toho bych asi nedával aby mě neryl do dna. Díky za všechny rady
Přidat reakci
1 ...... [45] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x