Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 15 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2020 21:09 Žena Elka [5] Re: Roger
Jooo to souhlasím, proto jsem hlavně navrhovala ty menší rybky. Pandu jsem navrhla proto, že je mám v nádrži a stále jsou celkem malí oproti paleatum. Nicméně se také kloním k těm nejmenším. Včera mi zrovna umřel poslední Corydoras pygmaeus, který už byl pouze na dožití. Ale byl skvělý, zase je určitě pořídím :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2020 20:58 Muž Roger [1873] Re: tramtra
Není, to určitě ne, taky je mám, ale kdybych tehdy vzal Hastatus tak bych byl spokojenější :-) může jich tam dát mnohem více a vypadají taky moc pěkně, navíc rádi se vydávají mezi ostatní na krmení tak je tam i živo, mám je ve 38l a nemůžu se na ně vynadívat, ale to je o v kusu, pandy těch dá kolik? 8? Hastatus který má sotva 2cm tam v mnohem větším počtu dá víc a navíc jako bonus oproti bornejkám nebudou takový obři, pandy by byly jako David a Goliáš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2020 20:45 Žena tramtra [3202] Re: Roger
Na plochu dna 60x30 není problém dát pandy nebo třískvrnné. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2020 20:37 Muž Roger [1873] Re: Elka
Z pancéřníčků bych spíše mířil na pygmeje či Hastatus ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   08.01.2020 19:56 Žena Elka [5] Re: I.Š.
Měli jsme v akvárku postupně několik druhů rybiček a doufali jsme, že budou držet hejno. Jelikož jsme tam nikdy neměli žádnou dravější rybku, která by je držela v šachu, tak se vždy rozprchly do všech stran. Nakonec jsme čirou náhodou narazili na tetru červenoústou (i červenohlavou) a ta nás naprosto dostala. Jsou jako střely a stále "létají" za sebou. Je to jediná rybka, která nám kdy držela a stále drží hejno. Nicméně je pro ní fakt potřeba co nejdelší akvárko, i těch mých 80 cm je už dost hraničních a sotva se rozjedou, už se musí otáčet zpět. Jednou bych jim ráda dopřála alespoň 150 cm, myslím, že by v něm větší hejno nádherně vyniklo :) Já bych do těch tvých 60 čistých litrů osobně zamířila spíš směrem k rybkám vhodným do nano akvárií. Můžeš si tak dovolit větší hejna drobnějších rybiček - některé druhy budou ve větším hejnu šťastné a navíc to krásně vypadá :) Z mého pohledu by se ti větší hejno větších rybiček jako jsou neonky a parmičky v takovém objemu docela trápilo. Ale to je fakt pouze můj pohled. Já bych si pořídila například rasborku bornejskou, nebo skvrnoocasou, či již zmíněnou espeho. Na dno menší druh pancéřníčka např. panda, malý, trpasličí, třískvrnný, na všechny zmíněné jsem dnes koukala v akvaristice a jsou vážně úžasní :) Za mě tedy jediné doporučení: raději větší hejno menších rybek, než pár kusů těch větších ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.01.2020 12:35 Muž Roger [1873] Re: I.Š.
Kšeft je kšeft, zodpovědnost je na nás, když my budeme zodpovědný a budeme si pořizovat zvířata ať už psi nebo ryby (platí to všeobecně) takové které zvládneme tak ti kteří s tím obchodují mají po kšeftu. Bohužel spousta z nás je nezodpovědná a to dovoluje vydělat kšeftařům, pro ně jsou to zisky a pro nás ztráty, z lásky to dnes dělají jen ti co mají v tomto případě akvárium jako hobby, ne jako formu obživy. Taková je realita dneška, což platí pro každý druh zvířat a vše kolem nich. Mě to nepřekvapuje ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   08.01.2020 10:07 Žena drvi [2894] Re: I.Š.
I.Š. napsala:...Jen mě trochu zaráží, že i na burze by mi nemuseli poradit dobře - jsou to přece jedni z vás a ne obchodníci s "rybím masem"...
No jak kdo, i na burzách je to jen o lidech ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2020 09:23 Žena I.Š. [55] Re: Roger
Díky všem za rady, dám na vás. Čas zatím mám, rozhodnu se pro jeden druh a pak se uvidí.
Jen mě trochu zaráží, že i na burze by mi nemuseli poradit dobře - jsou to přece jedni z vás a ne obchodníci s "rybím masem".
Hezký den:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 23:07 Muž Roger [1873] Re: _ucx_
Jak _ucx_ nebo jak jsem psal já před tím, vyberte si ty které se vám líbí nejvíce a časem uvidíte, není třeba spěchat s plným zarybněním ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.01.2020 23:06 Muž Roger [1873] Re: I.Š.
Pokud chcete hejno tak mnohem lépe ho drží razborky, taková razbora espei je krásná čistotná rybka menší velikosti kde si jich můžete dovolit mnohem více než parmiček, pak jsou o něco větší razbory klínoskvrné, oboje mi drží hejno dobrovolně bez nátlaku :) ale jsou to jen moje doporučení, zkušení budou mít možná jinou radu,
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 23:05 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: I.Š.
Nevíš-li, asi není důvod spěchat s hledáním dalšího druhu. Prostě teď lze vybrat jeden, přizpůsobit mu nádrž a časem třeba nějaký další vyplyne nebo začne být něčím zajímavý...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 23:00 Žena I.Š. [55] Re: Roger
Děkuji za radu. Ještě mám čas se rozhodnout, zda ty parmičky nebo neonky. Dohromady tedy nejdou, pokud to dobře chápu.
Nebo bych mohla poprosit ještě o tip na jiné vhodné hejnové?
Nechci otravovat, prošla jsem si i atlas nenáročných pro moji velikost akvária, ale jsem trochu bezradná.
Díky moc:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 22:56 Žena I.Š. [55] Re: spirki
Díky za info. Rostliny plánuji ještě přisazovat, ale ty nenáročné rychle rostoucí jsem v akvaristikách v okolí zatím neobjevila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.01.2020 21:02 Muž Roger [1873] Re: I.Š.
Těžko poradím, nejsem zastánce rybího guláše jak jsi sama psala, co tak sleduji dříve či později se to v hodně případech vymstí. Být Tebou vyberu si ryby které opravdu chceš. Chceš parmičky, kup si parmičky, pak uvidíš co dál, vždycky je lepší postupně zarybňovat ;-) mám raději jeden druh ve vodním sloupci a druhý dole na dně, čím méně druhů tím méně starostí. 79l hrubého objemu není nafukovací ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 20:48 Muž spirki [10] Re: I.Š.
25,5 na mrenky, teda parmičky ideál, pre neónky skôr menej. S parmičkami by som bol vôbec opatrnejší, kým sú malé 1,5cm sú roztomilé, ale vyrastú. Mne vyrástli na 4cm za 2 mesiace a sú to zákerné beštie. Naviac majú rady viac rastlín a menej svetla, ale to isté platí aj pri neónkach. Pri silnom svetle a malom množstve rastlín sa môže stať, že z pekných húfových rybičiek sa stanú vyblednuté zombie čo vyliezajú z úkrytu až po zotmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 20:34 Žena I.Š. [55] Re: Roger
A jakou teda na záběh? Mám 25,5:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.01.2020 20:07 Muž Roger [1873] Re: _ucx_
No, já bych se přiklonil na to nedat ani na radu ani prodejce na burze, za krátkou dobu co mám akva jsem poznal že skoro jak prodejci v zooshopech, na dotaz teplota apod... Odpoví jakou máte? Když jim to řekne oni odpoví " jo to je dobrý, akorát" bohužel je to kšeft i pro něj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 19:47 Žena I.Š. [55] Re: _ucx_
Jasně, čekám, nekupuji, nechci být zklamaná. Alespoň plánuji a rozmýšlím.
Co ten můj nástřel? Je to problém?
Děkuji moc za trpělivost, vím, že i když jsem už akvárko kdysi měla, jsem v podstatě zase začátečník.
Cením si všech rad:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 19:06 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: I.Š.
1. Jestli jsi to opravdu založila 29.12., tak teď hlavně nic nekupuj a doufej, že to neodlovitelný ancík ustojí
2. Rozhodně se neřiď radami prodavače v akvaristice (chtěl jsem ještě připsat "nebo prodejce na burze", ale ten nějaké rozumné rady poskytnout může, třeba ohledně teplot, krmiva, vlastností vody apod., ale rozhodně ne v "kolik tam toho ještě můžu dát a čeho")
3. Méně je více. Jak v počtu kusů, tak v počtu druhů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 18:46 Žena I.Š. [55]
Ahoj všem, pročetla jsem spoustu článků, dozvěděla se spoustu info v akvaristikách a dostala několik doporučení a to odlišných, často i protichůdných. Takže nevím a prosím o radu.
Moc se mi líbí neonky a parmičky čtyřpruhé. Už jsem je kdysi společně chovala, parmičky zlobily pouze živorodky, neonky ignorovaly. V akvaristice mi bylo řečeno, že je můžu mít v mém akváriu btto 70 l v počtu min. 8 ks a budou v pohodě a 10 neonkám nic dělat nebudou.
Můžu je prý doplnit ještě jiným druhem malých parmiček v počtu cca 5. Mám tam jednoho neodlovitelného antricuse.
Teplota a ph vody je pro ně shodné, vím, že by potřebovaly trochu delší nádrž a ještě budu přisazovat rostliny. Aktivita už tak stejná není, ale přece....
Mohlo by to vyjít?
Nebylo by jich moc?
Pokud bych mohla mít hejno jen jedněch, jaké k tomu pak párové???
Bohužel mě láká ten zatracovaný rybí guláš, ale snažím se být rozumná.
Nechce se mi mít velké hejno neonek, i když by to asi bylo nejlepší.

Děkuji a omlouvám se za začátečnické otázky.
Ivana
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2019 19:45 horsina Re: NHKG
Já ráda kupuji ryby a rostliny z jednoho obchodu u nás, kde vím, že se o ty ryby dobře starají. Když jsem si tam předtím kupovala otíky, tak jsem taky všude četla, že jsou hrozně náchylní na nemoci a často dlouho nevydrží - právě kvůli tomu, že jsou (stejně jako čichavci) z dovozu z Asie. Mám je už 8 měsíců a přežili zatím úplně všichni. Takže budu doufat, že podobně to dopadne i s čichavci. ;-)

A děkuji za odkaz, určitě si tu stránku někde uložím, protože vypadá důvěryhodněji než většina stránek, které mi při hledání vyjely :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2019 18:52 Muž Roger [1873] Re: NHKG
Taky čerpám informace hodně od těchto stránek, mohu jen doporučit, povětšinou je tam podrobné info výskytu, u některých i fota vod kde se vyskytují apod...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2019 18:29 Muž vlka [3444] Re: horsina
Klidně si dej 6-8 kousků. Hezky hustě zarostlé AQ a časem se buď srovnají, nebo vytřídí. Před mnoha lety jsem měl pár, který se vytřel a měl jsem ,,miliony,, malinkejch. Nekonfliktní snášenlivé rybičky. A jako všichni Čichavci, krásně zvědaví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   31.12.2019 14:52 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: horsina
Všechny čichavce je možno chovat buď v páru nebo ve větší skupině, platí to i pro ty zakrslé. Ale pro chov ve skupině je potřeba mít dostatečně velké akvárium s optickým oddělením (ať na sebe ryby pořád nevidí), ideální jsou plovoucí rostliny. Potřebnou velikost akvária každý určuje jinak, proto ty rozdílná čísla. Není to žádné dogma, hodně záleží i na tom, jak máš akvárium zařízené, kolik je v něm rostlin, úkrytů a podobně...

V 80l bych se páru nebál, ale u těchto čichavců bývá jiný problém. Většinou seženeš ryby z Asijských chovů v mizerné kvalitě, které při prvním i slabším zhoršení kvality vody odejdou na druhý břeh.

Nejdůvěryhodnější je podle mě tato stránka: www.seriouslyfish.com/…
Je třeba super, že u akvária nepíší objem, ale všechny rozměry a i to co píší u ryb co znám asi nejvíce souhlasí s mými zkušenostmi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2019 12:36 horsina Re: _ucx_
Děkuji za odkaz, samozřejmě tuto stránku znám. Problém je ale v tom, že tady na českých webech se většinou píše, že čichavec zakrslý je mírumilovná ryba, která by se měla chovat v páru v akváriu min. 50l - 70l, zatímco na anglických webech se o ní píše spíš jako o agresivní a teritoriální rybě, která by v 80l akváriu měla být max. jednou, jinak bude útočit na vlastní druh a někdy zase píší, že v pohodě zvládá i 35l akvárium, takže já už z toho mám totálně zamotanou hlavu coze

Tak bych potřebovala poradit, jestli je to ryba která by byla vhodná do 80l akvária a to nejlépe v páru. Nebo jestli bych se měla podívat po jiné, protože já ty ryby chtěla tak 2 až 3, ale jak to vypadá u čichavce zakrslého bych si nejspíš musela vystačit s 1 a to se mi moc nechce :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.12.2019 19:57 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: horsina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2019 19:51 horsina – Čichavec zakrslý do 80l akvária
Ahoj, tak po instalaci 3D pozadí, přidání dna a dekorací se z mého 120l akvária stalo 80l. Tak by mě zajímalo, jaké ryby by do něj byly vhodné. Původně jsem chtěla čichavce modrého, který ale potřebuje 100l, takže ten je ze hry. Přemýšlím nad čichavcem zakrslým s dániem pruhovaným nebo perlovým. Ale nevím, kolik by se mi těch čichavců vešlo do akvária (jinak zatím v akvu nemám žádné rostliny, protože je dneska čerstvě napuštěné a rostliny budu kupovat, až se trochu zlepší podmínky)
Chtěla jsem nějaký hlavní druh v akváriu a k němu dát dánia na doplnění, takže by bylo fajn tam mít nějakou rybku, co je větší něž dánio a zároveň je mírumilovná a nebude mu okusovat ploutve

Pokud víte, kolik těch čichavců zakrslých bych mohla dát do 80l akvária nebo pokud máte tip na jinou trochu větší rybku, která by se mi tam vešla budu ráda :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.12.2019 17:44 R Muž afc1886 [14682] Re: danielka841
Akvárium podle tématu max 150 litrů, osádka už teď nevhodná a vzhledem k tvému prvnímu akváriu raději žádnou. rybicky.net/forum/12818… Nejdříve udělej prezentaci akvária a až potom se ptej. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2019 17:32 danielka841
Ahojte chcem sa spýtať ktoré rybky možem dať ešte do akvária k týmto druhom mám 2x skalár
2x mečúň a 2x Pangasius sutchi Albino

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.12.2019 15:34 Muž Roger [1873] Re: JB
Podívej se ke mě do Malý bazén, mám obdobné rozměry. Tohle co tu píšou jsou čistotné rybky, toho se nijak zvlášť bát nemusíš, řasu můžeš mít z milionů příčin, a hlavně ta tam bude vždycky, časem si vše sedne pokud se o akva budeš starat a mít rozum. Akva máš moc pěkný, na tvém místě bych se toho nebál
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.12.2019 13:44 R Muž afc1886 [14682] Re: JB
Neboj se toho, já mám akva 80*40*40 a tam 20 espejek 25 rázborek skvrnoocasých a krevety + šneky a v poho. Stačí jen neflákat údržbu a mít k tomu vhodné akvárium, což ty rozhodně máš. ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2019 13:32 Muž JB [0] Re: afc1886
Diky! Jen jestli chapu dobre, takze myslis ze celkem 40ks techto rybek (20ks Dania a 20ks Rasbora) je i tak ok a nebude prerybneno? Ja se radsi ptam, protoze sem asi pred dvema mesici resil rasu, ktera se mi tam hojne udelala. Ted mam pocit ze se to ustalilo, ze uz skoro vsechna zmizela, takze bych si nerad tu rovnovahu zas pohnojil;) Dik

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.12.2019 11:50 R Muž afc1886 [14682] Re: JB
Neboj, jsou to čistotné rybky a objem máš v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2019 10:40 Muž JB [0] Re: romant
Diky za tip. Ta razbora vypada fakt moc pekne. Nicmene si rikam, ze mit tam oboji po 20ks, tak bude docela prerybneno. Plus mas nejaky tip, kde tyto rybky sehnat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   12.12.2019 16:19 R Muž romant [27987] Re: JB
Tak jak zde zaznělo, dánia tam budou moc pěkná, ale když budou vidět a to si myslím, že ve tvojí litráži a daným počtu vidět moc nebudou. Podle mě máš dvě možnosti a to počet dánií navýšit, tedy na dvojnásobek a nebo a to je cesta kterou bych šel já, tedy přidáním jiného obdobně velkého druhu hejnových rybek, který bude mít za úkol ty galaxky tzv. vytahovat, aby se ukázaly. ;-) Zamyslel bych se nad rybicky.net/atlasryb/razbora_espeho v počtu 15-20 kousků, jsou to opravdu hejnový rybky, kam první, tam poslední a já je právě na tu činnost jak jsem výše popsal s oblibou a úspěchem používám. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2019 21:13 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: JB
Určitě. Dobrá volba i ty počty jsou dobře tipnuté. Moc pěkné akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.12.2019 18:05 R Muž afc1886 [14682] Re: JB
Akvárium máš moc pěkné a ty dánia tam budou moc pěkné. 20 kousků bude super a otíky bych taky přidal. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2019 15:48 Muž JB [0] – Danio Perlove
Zdravim, premyslim ze bych si dal do nadrze Danio Perlove rybicky.net/atlasryb/danio_perlove Premyslel jsem o malem hejnu tak cca 15-20ks. Nicmene si rikam, zda to neni moc mala rybka? Mam tam jeste 7 Otiku a Japoniky. Nejaky nazor a zkusenosti? Pripadne jakou treba jinou rybku? Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2019 14:30 Muž KuBvA [40] Re: Anthrax
Samozřejmě že když jde o chov krevet tak je lepší udělat jednodruhovou nádrž ale jen říkám že když je to nádrž hodně zarostlá že se tam dokáží i rozmnožit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2019 14:20 R Muž Anthrax [4765] Re: KuBvA
O tom žádná. Záleží na podmínkách. Třeba v ústecké zoo prosperují neonky s piraňama a krevetkama (red cherry) v jedné nádrži. Jenže ryby jsou vydatně dokrmovány.
Ale pokud člověku o chov krevet jde, tak je lepší přispusobit/vynechat rybí otázku.
Navíc o nádrži nevíme zhola nic, ani jestli je zarostlá a jak. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2019 14:06 Muž KuBvA [40] Re: Anthrax
No když bude nádrž hustě osázená tak tam ty krevety mohou být podívejte se na mojí nádrž a tam se krevetky i rozmnožují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.11.2019 10:44 R Muž Anthrax [4765] Re: Helena
Jestli chceš krevety, tak se na platy vykašli. Posvačily by je.
Souhlasím s Lampalem. Já bych teda doplnil nějaký pancíky na dno.
Ono taky záleží, jak nádrž vypadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.11.2019 10:33 Muž Lampal [6] Re: Helena
Osobne bych razbory a tetry zvedl na vetsi hejna a nic jineho(ryby) nedaval. Velikostne to bude akorat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2019 09:34 Helena – Plata pestrá do 65 l akvaria
Mám 4 rozbory klínové a 4 tetry černé. Chci doplnit 1 samcem a 3 samicemi platy pestré a doplnit ty rozbory na 6 a budu mít ještě 5 krevetek a jednoho šneka melanii. Není to na jedno akvárko hodně (60 x 35 x 30 cm). U platy totiž doporučují v knize, že může být a na jenom webu, že potřebuje aspoň 80 l :( Tak nevím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2019 15:33 R Muž afc1886 [14682] Re: SandynkaM
Jednou jsem viděl na vlastní oči akvárium cca 80 litrů a tam jen neonky modré a tetry ohnivé a byla to moc pěkná podívaná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2019 15:20 R Muž ctibum [6909] Re: SandynkaM
Galaxky bych taky nedoporučil. Měl jsem trochu v "61" a pořádně se rozhýbaly až ve "200" a ve větším množství...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2019 13:43 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: SandynkaM
Na vícedruhové akvárium nemáš objem. Radí ti tu dobře, jeden druh do hejna a něco na dno a bude to vypadat skvěle. Kupovat rybky po pár kusech není ono.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2019 10:51 R Muž Anthrax [4765] Re: SandynkaM
Galaxky jsou torpéda, ty vyniknou až v mnohem větší nádrži. :-) Ale je to samozřejmě tvoje volba. Počty budou v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2019 10:27 Žena SandynkaM [23] Re: Anthrax
Šlo mi hlavně o počet, stejně pořídím prvně 1 druh , až se zabydli, tak další... líbí se mi vicedruhova AQ, proto ty 3 druhy .. myslím, že když bude každý hejno mít 10 kousků, budou v pohode ( mám 4 galaxky v 37 a jsou taky spokojene ;-) ale i tam jim ještě pár kamarádů koupím

Pancici už tam jsou , 4 panda a 2 skvr ;-) a jsou to teda super vesele rybky, to bych nečekala...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.11.2019 10:15 Muž ZDRI [1415] Re: SandynkaM
Tvoje 60-ka je moc hezká, ale dal bych jen 1-2 druhy ve více kusech.
Osobně lobuji za Tetry ohnivé, na tmavém podkladu, v dobře zarostlé nádrži jsou nádherné.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [15] ...... 184

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 198699x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-akvaria-51-150-l-stredni-akvarium?od=701