Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Ahoj, bohužel jsem si to myslel, proto jsem tady hodil dotaz. Nešlo by to ani s přimhouřením jednoho oka?
Já vím, asi ne.
Tak jak to máš bych to viděl na stop stav, na ty dva druhy cichlidek to je tak akorát.
Zdravím, mám akva o objemu 126l a v něm cca 100l vody. Plave v něm 17ks mix červených a modrých neonek, 6ks otíků, 3ks ramirezky (samec a 2 samice), 3ks cichlidka Agassiho opět samec a samice. Ty Agassisky jsem koupil víceméně na nátlak manželky, podle ní nej nej rybky. Já by jsem rád přikoupil 3ks kakaďáků, bylo by to již moc rybek? Myslím že tam mám celkem dost úkrytů, ale nevím zda by tři různé druhy cichlidek již nebylo moc. Prosím o Vaše rady a názory. Díky.
Zkus líp zasadit kytky, víc substratu, mám jedno hejno a naprosto v pohode
a co nějaké drobnější pancéřníčky?? něco jako Corydoras pygmaeus, C. habrosus nebo tak?? Jsou to mrňavé rybky a kytky jen tak nevyhrabou..
Prosím o radu, čím bych mohl nahradit panceřníčky, kteří mi v 60 l akva pořád rejdí tak, že mi lítají rostlinky k hladině.. Je nějaká rybka, stejných vlastností, ale ohleduplnější, případně menšího vzrustu, vhodná i ke krevetkám?
děkuji vám za radu.
Milan.
Ty ramirézky tam jsou spíš, že se mi líbí. Tetry červené se množí dobře, ale krasavice podle fotek nejsou. Ale tetry znám jen podle atlasu. Kdysi jsem měl šest neonek, ale to nakonec pochcípalo. Měl jsem deset roků, internet nebyl tak dostupný jako teď a informací jsem měl málo. Z knižky, nez zkušeností jsem měl skladbu ryb na ránu lopatou po zádech. Dneska k tomu chci přistupovat zodpovědněji. Romant doporučil 25 kůsové hejno. Už těch 16 dánií vypadalo pěkně když drželi hejno což bylo nejčastěji při krmení
. Takže spíš pokud někomu plave doma hejno těch ryb, které jsem vybral tak kdyby mohl doporučit jestli se mu po měsící neomrzí, jestli to hejno drží dobře, jestli se třením nejsou nějaké opičárny pokud mám vybavení jaké mám a podobně.
Vis co delas, takze spis se snazis si vybrat, ale s tim Ti tezko nekdo pomuze do detailu, tedy co se konkretnich druhu tyce, kazdy mame trosku jine oblibence. Tetry cervene bys asi rozmnozil nejsnadneji, ale to nejspis vis ;).
Jinak Ramirezky rozmnozis, ale uplne nejsnadnejsi cichlidy k mnozeni to nejsou. Ty moje potvory to sezraly uz snad 5x, pri poslednich pokusech dokonce az po vykuleni...
Dno je černý flexiobklad.
dataserver.pkchem.cz/… Osvětlení ledky, takže v případě potřeby není problém dodat regulaci. Ty ohnivky vypadají pěkně. Jako kanditát určitě dobré. Vytřít by to mohlo jít v té dvacitce v pohodě. A co ta druhá nádrž?
To naprosto chápu. Úplně jednodruhové akva nechci. Ale chci tam něco na dno a skla - ten krunýřovec, ten pár nebo dva cichlidek a doplnit jedním druhem těch teter. Je mi to celkem jedno které. Všechny jsou moc hezké v hejnu. Spíš mi jde o to, abych je dokázal i rozmnožit, protože to mě naplňuje asi nejvíc. Vodu na tření dávám z RO.
Za mě z nabízených hejno 25 kousků teter žhavých, trošku tmavší dno, ne moc přesvětlená nádrž(jestli je to set, tak nebude), klidně i nějakou plovoučku, přidat rašelinovej výluh a s těma cichlidkama a otíkama to bude pěkná nádrž.
No hlavne si nenamichej prilis mnoho druhu. Ja vim, clovek by chtel vsechno, jenze co se Ti vejde do akvarka okolo 100l? Hejnovych ryb by melo byt hejno, takze bych zvolil jeden druh v co nejvetsim mnozstvi. Videl jsem pred par dny
rybicky.net/atlasryb/neonka_cerna a musim rict, primo mne ty ryby fascinovaly, ten pruh s tim okem, to fotka tezko ukaze... Kdyz jich (a nebo podobnych ryb, vybrat si musis sam, nema cenu chovat neco a myslet na neco jineho) tam das tak 25 az 35ks, co jineho by se tam jeste melo vejit? Parek Ramirezek to jeste snese, ale moc vic uz bych tam ani necpal. Kdyz to prerybnis, udrzet se to da, da se ledacos, ale je to vic starosti nez radosti.
BTW, co je hezci, hejno 30 ryb stejneho druhu, nebo mix 3 druhu po 10ti kusech? Odpovedet muzes jak chces, ta Tva odpoved neni pro nas, je pro Tebe
.
Tetry královské a císařské jsou pěkné. Hodně se mi taky líbí červenoústé. Těma bych chtěl jednou nahradit buď neonky nebo hokejky, podle toho, které dřív půjdou k pánu... K tobě tak těch 10 kusů.
0 02.04.2013 13:18 MichoCZ [891] - Amerika Starší reakce
Já bych tam už další hejnový rybky nedával a na úkor toho bych posílil to stávající hejno neonek, když se přidá ještě jedno hejnko, tak se to bude tříštit a vypadat, že těch rybek tam tolik není, bude se to tlouct. Cichlidky a čichavci u mě dobrý. Pravidelnou péči v podobě výměny vody, možno přidat nějaký rašelinový výluh a je z toho pěkný akvo.
dovolil bych si požádat o radu nebo názor. ke své obsadě bych chtěl dodat párek čichavců zakrslých a párek ramirézek (nebo kakadu), šlo by k tomu jeětě nějaké hejnko malých rybek? razborky apod?? díky
a jestli je někde chyba tak do mě
Ok Díky
Jenom jeden a to konkrétně samce a dvě samice perleťáků.
Chci jen 2 druhy perleťáky a modráky
Záleží jaky čichavců, druh ?
0 29.03.2013 21:11 finnnp – fido16
Čichavec je všeobecný pojem.Dej do akvária co chceš.Jen to musí mít nějakou hlavu a patu.
Ono možností je spousta. Stačí si jenom projít atlas, hledat a číst.
klidně jina varieta pancernička, pouze rod corydoras
a nejaký menší a mužes klidně i 8
aale když bude třeba panceřníček malý
10× neonka modrá, 6× pancéřníček skvrnitý a 4× oticinclus affinis
Čo by ste mi odporúčali...
Ďakujem.
mhh... , súhlasím.
v takové nádrži jedno hejno nějakých přívětivých teter, nebo danií, nějaký ten ancistrus nebo otocinclus a pancéřníčci na dno. Tak jak je popsaná nádrž, tak určitě ne.
Četl jsi ty komentáře? Třeba hned ten třetí od Katky? Takto NE!.
Mečovky i gupky pujou pryc
0 26.03.2013 19:32 Kryštof [314] - Amerika Lepší nižší než vyšší je tak?
Za mě křemičitej písek, nebo jemnější štěrk.
Tak to jsem rad? Substrát asi Písek, chtěl bych zkusit liapor, co doporučujete?
Kryštof napsal: Zelené se tak nemnoží? To vím ze modra se nemusí nechat přemlouvat. Budu muset mit aq bez rostlinek když budou zelené akary?Naopak, hodně rostlin to bude prospěšnější a rostlinám nic neudělají.
Zelené se tak nemnoží? To vím ze modra se nemusí nechat přemlouvat. Budu muset mit aq bez rostlinek když budou zelené akary?
0 24.03.2013 22:20 finnnp – Kryštof
Zelené Akary určitě ano,ale Modré rozhodně né.Modrá vyroste jak čert a množíse jak komáři v africe.
Jo asi apistrogammy elizabethae klidne? Nebo radši akary? Modre nebo zelené?
Bylo by dobrý aby se to motalo kolem těch 50 litrů.
Tam je 80 a pravé to mne zarazilo plánoval jsem pro ně aq a šlo by i 35 pro jeden par?
Cichlidka ramirezova, borelliho, wilhelmova, kakadu, baenschova, agassizova, a možno aj iné.
Je to v Atlase...
Ramirézy, kakadu, akarky zelený a jistě se najdou i další.
Ryboň napsal:
Hemigrammus rhodostomus keď vyskúšaš nebudeš banovať ! oni ti narastú tak na 5-7 cm ...
7 cm možná spíš petitelly...rodostomy těžko...ale ono je moc lidí sebe nepozná...
Ičin napsal: Hornbach? To chce dobrou karanténu nebo prázdný akvárko. A ještě se trefit, kdy ty ryby dovezli. Osobně bych to nerisknulKaranténa se bude hodit vždy.
Ta rada s tou rampou není špatná. Zítra si jedu objednat akva a uvidím zda je potom někde seženu. Nějak jsem se u nás v akvaristikách nedíval zda je mají.
Přidat reakci
1 ...... [91] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x