Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Red cherry mohu vřele doporučit,jsou úžasné a množí se jak králíci
Mají zkrátka samá pozitiva a málo negativů
Jenom dodržovat čistotu akva(výměny vody,...).
no jaký krevetky, nejsem zatím rozhodnutej ale k tomu černýmu písku sem chtel nejaký červený a snadno dostupný nechci víc druhu jen jeden asi red cherry
Přiznám se, že s Espeho a Hengelovýma razborama zkušenost nemám, klínoskvrnné by si zobly, ale rozhodně méně než neonky. Předpokládám tedy, že i ty Espeho budou méně žravé, ale jak říkám, nemám s těmito dvěma druhy zkušenost. Hodně také záleží na tom, jaké budeš mít krevetky. Pokud red cherry a palmata green, bude to jiné než kdybys chtěl např. krystlky nebo tygry a babaulti.
a kdybych zaměnil neonky za rasbora espeho ? taky by žraly ty malý krevetky ?
U mne ne tak moc dobrý
Já na to koukám z pohledu krevetek. Jestli chceš, aby se ti i množily, tak neonky nekupuj, budou lovit mladé krevetky (a stejně je na ně 60 litrů moc malé, rády plavou) a pořiď si raději hejnko 20-30 ks Borarasek - je celkem jedno které, doporučuju B.maculatus nebo B.merah, ale je to jedno, jaké koupíš, jsou to vše klidné hejnové ryby. Jen u B.brigittae bych doporučil jen 15-20ks, ale tou bych se netrápil, tu stejně neseženeš.
Ostatní ryby - malé pancíky a otíky dobrý.
U mě dobrý.
šneky jsem prozatím pustil z hlavy
O rybe na sneky do 60l neuvazuj. Neni zadna vhodna, ktera by ucel plnila, do teto litraze.
Pancéřníčky určitě, mě šlo o to, aby se z toho akvária nestala taková pestrobarevná konzervička, kde nikdo nevynikne, tedy v případě těch několika hejnovejch druhů.
takže 18-20 neonek a už nic ani ty panceříky ?
Do akvária Tvého objemu bych volil pouze jeden hejnový druh a jestli už tam neonky jsou, tak volba je jasná, dvojnásobně posílit.
0 24.09.2013 08:23 Tacudek [16] - Rostliny Zdravím přemýšlím o rybý osádce do 60l akva
rybicky.net/nadrze/18696 . Plán je hejno neonek a hejno rasbora espeho (pokud neseženu tak asi klínková)plus malé hejno panceříků a nejáké krevetky. Jediné co tak bych potřeboval poradit v těch počtech zatím mám 6 Neonek.
Děkuji za radu
To záleží jen na tobě. Já osobně dávám přednost mladším rybkám, protože si říkám, že se lépe aklimatizují, ale hlavně se mi líbí sledovat, jak rostou, a vím, že si je krmím tím co je podle mne pro rybky nejlepší.
Jaké ryby mám koupit velikostne větší 4cm nebo menší 2,5 cm?
Naprosto přesně tak jsem to myslel. Byly tam jako první ryby a plavaly skutečně po celém akvárku,. Překvapilo mne, že pluly i u dna a dokázaly "průletem" 2 cm nad ještě ne zcela nasáklým Liaporem ho pěkně zvířit. Jak jsem postupně přidával další ryby, přestěhovala se dánia do horní půlky nádrže, ale pořád jsou to plavci a plavaly sem tam jak rakety.
Ohledně ceny setu s vámi souhlasím, ale ohledně toho jak nesouhlasíte, že 6 danii zabere celé akvárium, nesouhlasím. malyLibor uvedl
Já je měl ve Třístovce jako první ryby, bylo jich tam 6 a bylo jich plné akvárium a s tím musím jen souhlasit, i takhle malá skupina danii dokáže létat tak velkým akvárkem a bude to vypadat plným dojmem
to je pravda, ale bude muset byt dost zarostlé
malyLibor napsal: Já je měl ve Třístovce jako první ryby, bylo jich tam 6 a bylo jich plné akvárium. Bojím se, že jim tak malé akvárko bude příliš těsné. Doporučoval bych spíše akvárko délky 80 cm o objemu okolo 120 litrů (dělají se sety 112 litrů a cena je skoro stejná jako u 54 litrů).
Již jsme se dozvěděli, že se na tyto stránky autor řádků chodí bavit...
...pravda, jisté příznaky grafomanie jsou patrné...ale ono těch diagnoz asi bude více...píše...(dělají se sety 112 litrů a cena je skoro stejná jako u 54 litrů)...Můj koment: No nepřipadám si jako vyložený proletář, ale jestli rozdíl tisíc a více korun je "skoro stejně", pak se patří autora předchozích řádků zařadit do vzdělávání na ZŠ v oboru ekonomická gramotnost. Ovšem pokud srovnává ceny podobně jako vyplnění třistalitrového akvária šesti dánii, pak se celkem není čemu divit...
Ano, to je pravda. Ale pokud bude akvárko dostatečně zarostlé a budou plovoucí rostlinky, tak z každého tření 2-3 prckové vyrostou. To je aspoň moje zkušenost. Samozřejmě je to pro radost, ne na produkční množení
no nebude to nic horkého, sami dania jikry žerou velice rády a pancéřníčci si taky dají a i plůdek bude vydán na pospas žravosti danii
jančíš zbytečně a hlavně naprosto naopak. Sice nevím, jaká dánia máš přesně na mysli, ale pokud bys měla na mysli ta nejznámější dánia pruhovaná, pak je pro ně to akvárko malé. Já je měl ve Třístovce jako první ryby, bylo jich tam 6 a bylo jich plné akvárium. Bojím se, že jim tak malé akvárko bude příliš těsné. Doporučoval bych spíše akvárko délky 80 cm o objemu okolo 120 litrů (dělají se sety 112 litrů a cena je skoro stejná jako u 54 litrů). Pancéřníčci taky rádi plavou, ale když vybereš nějaké prcky (C.hastatus, habrosus nebo pygmaeus) tak snad. Ale i jim by vyhovovalo spíše to větší akvárko. Jediné, komu bude tak malé akvárko stačit budou paví očka... ale já bych ti je nedoporučoval. Jsou to dost špindíry a pokud dáš do akva jen dánia pruhovaná a pancéřníčky, brzy se budeš těšit z malých "svítících čárek" - z malých dánií, a budeš-li se o akva správně starat a bude-li správně zarostlé, mohlo by se ti podařit je odchovat.. a to je moc pěkný zážitek do začátku. Pokud však budou v akvárku paví očka, tak ti malá dánia požerou.
Zdravím
Plánuji si založit akvárium. Pro jistotu už předem uvažuji, co do akvária dám. Dánia, malí pancéřníčci a paví očka se mi zdáli dokonalí.
Mám jen strach, aby se mi tak malé rybky v tom akváriu neztratily (60x30x35), prostě aby akvárium nepůsobilo prázdným dojmem.
Mám si pořídit akvárium menší, nebo jenom zbytečně jančím?
Pokud chceš vyzkoušet něco nového většího, pak si pořiď akvárium, které bude větším rybám vyhovovat. Do 450tilitrového akvária se budou snadno radit větší ryby, do 120ti litrového akvária ti těžko někdo poradí větší rybku. Už ten pár pestřenců a pár čichavců zlatých (mimochodem, pár je jen zadělávání si na problém, měli by se chovat ve skupině 1 samec + 2-3samice) spolu s pandíkama naprosto stačí do takhle malého akvária. Maximálně bych posílil hejno pandíků na 10ks a už bych nic nepřidával.
Omlouvám se a právě malý nechci...Chci vyzkoušet něco nového - většího no
Příště bych poprosil informace komplet hned.
Osobně bych to právě na ty menší rybky v pořádným hejnu viděl, takový 25 hlavý hejno teter udělá svoje.
Vím, ale zůstane tam jen 1 pár zlatých do cca 1 měsíce.
A proto se ptám abych byl připraven.
Máš tam v těch necelejch 100 litrech tak trochu přečichavcováno, to bych řešil nejdříve, až povyrostou bude to fičák.
Rozhoduji se co dát do akva za ryby. Mám 120 l akva a zatím tam mám Pestřence červené 1 pár a 6 Čichavců zlatých a modrých a perleťových+ Pandy 5x
Nechtěl bych ale malé typu Tetra královská a Parmičky tř. purpurové...Prostě nějaké větší..
Předem se omlouvám za laicky položenou otázku, ale zde se mi vždy dostalo skvělých odpovědí.
Díky
Ok, díky
Ti trnovci stejně celej den jenom lezi
a nechci je zas dávat do obchodu když je mám od mala.
Počty jsou OK. Kardinálky své hejno velmi brzy rozmnoží, pokud tam budou jen samy s Otíky.
Já mám dobré zkušenosti s inzeráty tady na webu. Zatím se mi podařilo udat všechny rybky, které mi nepasovali do nádrže. Ne vždy napoprvé, ale stejně jako ty jsem to nepotřeboval hned ze dne na den. Ale je fakt, že jsem je někdy posílal přes celou republiku.
Ja uz jsem kolikrát je zkoušel udat ale bez jediné reakce.
Kardinálek by sis mohla dovolit i klidně 20-25
Chci se zeptat, o víkendu je u nás burza a já už vím co do mého "Velkého" 96l - chci kardinálky vietnamské a otíky. Obyvateli jsou zde ještě sakury a palmaty o které nechci přijít. Jaké počty mnou zmíněných rybek doporučujete, aby toho nebylo moc..ale ani málo? zvažovala jsem 16 ks kardinálek a 10 ks otíků..?
Ještě bych na tvém místě popřemýšlel o trnovcovi co máš, přece jenom je to na tvoje akvárko poměrně velká ryba a jedna parmička purpurová. Kdybys někde udal trnovce a parmičku, tak teter klidně dej i 15-20
Jak moc mam posilit hejno tetet cernych? Ted jich tu mam 5.
Starší reakce
Jistě
,ale zrovna já jsem z těch,co karanténu nedodržují(není místo)
,ale je to nejúčinější boj s eventuelními chorobami u nových rybek
amrtin napsal: Tak omrkni jak vypadaj v tý druhý akvaristice.Lepší dát o tři kč navíc,než pak přijít o víc.Ale úplně nejlepší by bylo zajet někam na burzu nebo k nějakému chovateli Není nad dobrou radu, ale tady bude opravdu velmi účinným opatřením, zas a jenom ta karanténa, neb i od renomovanýho chovatele a zvláštěpak z burzy si může člověk přinést nějakýho "přítelíčka".
Tak omrkni jak vypadaj v tý druhý akvaristice.Lepší dát o tři kč navíc,než pak přijít o víc.Ale úplně nejlepší by bylo zajet někam na burzu nebo k nějakému chovateli
Jasné ja tomu rozumím ale bohužel na karantenu není místo tak to asi budu muset risknout. Ještě jsem je viděl v jedné akvaristice ve městě. Byly akorad asi o 3 kč dražší. Nevím ja mám na to smůlu ze si něco pritahnu.
Rizika jsou vzdycky, protoze klidne ta ryba z toho akvaria uz mohla byt odlovena a tys ji nemusel vubec videt, a pak by sis s tim nelamal hlavu. Coz ale neznamena, ze mas kupovat ryby z akvaria, kde nejake nemocne jsou, doporucit se to zrovna neda.
Riziko je, ze si doneses ryby ktere onemocni a mohly by Ti nakazit i ty co jsi uz mel. To do jiste miry resi dostatecne dlouha karantena, ale celkove ze si nic nedoneses, takovou jistotu nemas nikdy, protoze si muzes s rybami donest i neco, co se na nich samotnych neprojevi.
Tak to bych si setsakra rozmýšlel,a ryby při případném nákupu pořádně prohlédl a stejně šup s nima do karantény(jak píše romant).Nejdřív bych se ale porozhlédl jinde
Prdka27 napsal: Akorad v ty nadrzi kde ty tetry byly tak jedna znich mela vybouleny oci a byla cela takova divna...tak ja nevim..to je vsude neco. Je to velke riziko kdyz je koupim?Ideál je mít karanténu, i když kupuješ ryby od seberenomovanějšího obchodníka. Vyboulený oči to můžou bejt vyšší N látky, nebo taky vnitřní paraziti, možností je spousta.
Akorad v ty nadrzi kde ty tetry byly tak jedna znich mela vybouleny oci a byla cela takova divna...tak ja nevim..to je vsude neco. Je to velke riziko kdyz je koupim?
Přidat reakci
1 ...... [86] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199750x