ustavprochore: rybičky samozřejmě uberu, zatím nejsou nakoupený, takže se to pokusím doladit podle vašich rad... Bohužel už další akvárium nepřipadá v úvahu a vzhledem k tomu, že u stěny už nemám místo, mi tohle řešení přijde asi jako nejlepší z dostupných.... Dost dlouho jsem nad tím dumala, pokud někdo přijdete s něčím lepším, sem s tím..!
deathfoe: velmi teoreticky by to fungovat MĚLO, ale počítala jsem s tím, že by to tak být nemuselo, takže největší přepážka mezi společenským a kójkami bude ne vlepená, ale nasunutá na lištách připevněných akva, aby, kdyby náhodou nedejbože něco, se to dalo odstranit. Souhlasím s tvým návrhem na rybky, přijde mi to asi nejrozumnější a děkuju, že jsi poradil, pokusím se to tak zorganizovat. Jo já ti řeknu co na bettkách vidím
. Tvůj samec je zářný příklad toho, jak můžou být bettky rozmanité. Sama mám dva samce: jeden je červený skoroCT/roztřepené konečky ploutví/ a druhý je celofánomodrý marble s jemným červeným lemem ploutví. Červeňák je učiněnej ďábel, přála bych ti ho vidět v akci. je k neutahání, takovej zabiják
. Marblík je učiněnej andílek. Plave nádrží, nechá se oždibovat gupkou a galantně jí až jako poslední... Tedy jedl, dokud byl ve společné nádrži, teď má svou, protože by to bylo vůči červeňákovi nespravedlivý. Když dám jejich nádrže vedle sebe, vypadá to jako zápas "nebe vs peklo"
...
Fogi: vím, asi by bylo lepší mít další akva jen na bett a jedno společné, bohužel to nedovolují jak rodiče, tak finance, tak přecpanej pokojík... Jo a skříňka asi bude vyráběná na zakázku,
... též se měj, když chceš
datura: Jojo, se samicema máš pravdu, samci dlouhoploutví jsou na měřítku lenosti různě vysobo podle jednice
...
Jo, v tomhle máš pravdu, bohužel to určitý riziko přináší, ale já se ho pokusím co nejvíce snížit karanténou nové rybky, úzkostlivou hygienou apod... Třecí nádrž a odchovnu mám-předělám svých 30l... pokud bude málo prcků, samice tam můžou zůstat a samci budou mít kójky ve 112ce. Bude-li jich víc, část samic se bude muset dočasně přesunout do 70ky... A vepředu to vyřeším asi tak, jak navrhoval Deathfoe...