Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 66 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 20:37 R Muž romant [28001] Re: Aquasky
Více neonek(klidně dvojnásobek) a pouvažoval bych o modrých, budou se tam více hodit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 20:30 Muž Aquasky [35]
ok bylo mi to jasný...a místo skalár něco jo nebo ubec nic?..něco drobnýho nebo tak? díky :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 20:21 R Muž romant [28001] Re: Aquasky
Zapomněl bych na ty skaláry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 20:10 Muž Aquasky [35]
Ahoj prosím o radu, probíral jsem to se spoustou chovatelů ale co člověk to názor, mám akvárium 126 l 80x45x35 výška substrátu bude prům. 6 cm dekorace kořeny zarostlé akvárium hlavně stoknovkama částečně nějakou tou trávou, pár úkrytů a jeskyněk chci tak mít cichlidky kakadu tak 3 páry, neonky 15 kusů, pancéřníčka skvrnitého 5 kusů a asik dvě tři skaláry...myslíte že to bude ok?, jde mi hlavně o ty cichlidky ale taky potřebuji aby byly v akva vidět nějaký ryby :-D kdyžtak mi doporučte nějakou podobnou sestavu jen prosím volte ryby z amazonky děkuji :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 13:09 Muž ludvik [1082] Re: Urtman
No jasně ... věk mě také napadl. Jak mám vědět, jak jsou staří :-) Ale aby první "várka" vydržela rok a další dvě v podstatě jen pár měsíců, to už bylo na mě moc. Já si žádného důvodu (až na asi tři kusy hned po prvních pár dnech) nikdy nevšiml. Mrtvolka prakticky vždy vypadala, jak když otík jen usnul ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 07:15 JoKa Re: ludvik
Otíci hroznĕ rádi, bohužel, umírají a to i masivnĕ bez udání důvodu, nebo zjevné příčiny... Nevím přesnĕ čím to je, ale přikláním se k problémům importu. Jak jsem psal, moc lidí je tady nedĕlá...
Nejčastĕji je to prostĕ voda, je rozdílná než v té domovinĕ a to bude zřejmĕ i tvůj případ. Nemĕli ideální podmínky a ta zmĕna ph co popisuješ to mohla nastartovat.... (takže spíš než vysoké ph je zabila ta zmĕna).
A mimochodem otík není dlouhovĕká ryba, zas tak moc se nedožije...
A poslední vĕc, vzhledem k tomu, že se jedná o ty importy, tak bych otíka jako nenáročnou rybu nebral. Do akva začátečníka bych ji nikdy nedoporučil...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 00:53 Muž ludvik [1082] Re: Urtman
Ač nevylučuji nějakou jinou souvislost ... dokud jsem neměl CO2, měl jsem pH 7.7 (což ukázal pH metr při nasazení CO2). Otíci v rámci možností naprosto v pohodě. Od té doby, co mám <7, otíci umírají tak, že se mě samotnému chtělo otevřít plyn. Po třech pokusech už je pořizovat nebudu.
Urtman napsal:
Neopomněla, nebo nepřehlédla si fakt, že tazatel zmiňuje ph 7,6?? To už je dost zásadité, pro otíky nevhodné a pro tetry ještě méně... no
Samozřejmě nevím, jak moc je bazénový test přesný, ale pokud to má potvrzeno z vodárny, tak bych z toho vycházel...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2014 23:40 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Spery
možností je spousta , každopádně pokud cichlidky , tak k nim čistotné rybky ,aspon dva měsíce akvárko zajet a pořádně nechat zarůst
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2014 23:35 Muž Spery [0] – 60l akvárium
Zdravím :) chci se zeptat nějaké návrhy rybek do 60l akvária ?, přemýšlel jsem pár Cichlidka kakadu a někoho k nim , ale za každý návrh budu rád :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 20:15 JoKa Re: Karnal
Tak se podívej do atlasu... U teter ohnivých, stejně jako u většiny ostatních teter a i zmiňovaná razbora má maximum na 7,5, to je nižší, než 7,6...
Ptáš se proč? Protože v takové vodě žijí v přírodě, víc asi netřeba rozebírat...
A to čerpám pouze z místního atlasu, moje vlastní zkušenosti jsou podstatně přísnější!!
A kdo říká, že tetry může chovat každý, aniž by se trápili?? A konečně, existují účinné metody, jak ph snížit a účinně a dlouhodobě ho držet v normě...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 20:08 Žena Karnal [196] Re: Urtman
Asi se zeptám jako ňouma, ale co je špatně na ph 7,6? Příjde mi, že když je ph 7 neutrál, tak 7,6 bych neoznačila za nějak výrazně zásaditou hodnotu? Mýlím se? Kdyby to bylo třeba 8,6, to by byla jiná...
Ono by pak mohl chovat třeba tetry asi málokdo, protože kohoutková voda má hodně zřídka hodnoty pod 7 (někde jsem četla, že je to celkem úmysl, aby i slabá kyselina nerozpouštěla trubky).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 19:40 R Muž romant [28001] Re: adydas
Spíš než testový šílenství, spíchni prezentaci předmětnýho akvária a bude se vidět. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 19:39 adamat Re: Urtman
Testy na to nemám, leč dle vodáren by se měla pohybovat kolem 8 °N (Ca+Mg, to je ono, ne?), což, si myslím, nijak extra vysoké není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 19:27 Muž sux [117] - AmerikaRe: Urtman
já si myslím, že zrovna tohle je ok. Výluhy torbeny listí atd...drží poměrně stabilně a dlouho PH jen to první dávkování, který jse se tu během pěti minut dozvěděl...takže žádný problém :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 19:27 adamat Re: romant
No, ono je to složitější, to akva už nějakou delší dobu jede, akorát jsem se teď dokopal k tomu vyměnit dno (proklínaná mramorová drť). Což v podstatě znamená znovuzaložení, jen to doufám urychlit použitím části staré vody, starého filtru a "výluhu" ze stávajícího dna.
Mimochodem, vodu jsem měřil kohoutkovou, kdyby vás napadlo, že to dělá ten mramor.
Každopádně díky za pomoc, až to spáchám a změřím, tak napíšu. Ještě jednou díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 19:25 Muž sux [117] - AmerikaRe: adydas
teorie: akvárium pro krásnou skupinku cichlidek. Se spoustou rostlin, které jak bylo napsáno pomáhají v akváriu snad se vším :-P a protože se bude jednat o cichlidky, můžeš si hrát s torbenem, výluhy atd...PH by se mělo držet na přijatelných hodnotách...konec teorie : pokud dodržíš další spoustu věcí, které ted na můj příspěvěk naváže stylem ...ALE, od zkušenějších palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 19:06 JoKa Re: adydas
Jak píše Roman, průkaznost mĕření je základ. Koupil bych kvalitní test ph, kapkový, je přesnĕjší než ty trapné papírky...
Akvo založ, osázej rostlinami, lépe více než hodnĕ (například egeria densa umí "spotřebovávat" určité prvky a tím částečnĕ snižovat tvrdost vody a s tím je provázané ph) a pak uvidíš. Akvo nech zabĕhnout minimálnĕ mĕsíc a zmĕř... Výsledek nám napiš a určitĕ se nĕjaké životaschopné osádky dobereme...
Maximálnĕ přikoupíš torben, ale uvidíme...

Edit: zkus zmĕřit celkovou tvrdost, to možná napoví, tuším, že bude vysoká...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 18:56 R Muž romant [28001] Re: adydas
Jestli to dobře chápu, to akvo zatím nemáš ani založený a jak zde již zaznělo, vstupní voda nemusí bejt a taky v akváriu obvykle není těch stejných parmetrů, takže bych pochválil tvůj přípravný postoj a zároveň sdělil, všechno může být jinak a za další jde o průkaznost měření, aby se tomu co naměříš, dalo věřit alespoň jako ukazujícímu trendu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 18:39 adamat Re: Urtman
Jo, přesně toho jsem se obával. Malawi v takovém objemu bohužel není možné. Čichavci samozřejmě jednoho druhu, akorát jsem si nebyl jist, jestli to na modré/perleťové není moc malé (a asi teda je), proto jsem do závorky napsal víc možností.
Takže pokud to dobře chápu, můžu buď čarovat s Torbenem, šiškami a listím, nebo přehodnotit osádku. V tom druhém případě jsem totiž zcela ztracen, neporadili byste mi nějakou rybu, která by snesla pH, hodila se do společenské nádrže (klidná) a byla i čistotná (takže ne živorodky)?
Děkuji za cenné rady :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 18:02 Žena Turbínka [2558] Re: Urtman
Dle rozborů za říjen má moje výstupní voda z vodovodu pH 8, což je taky dost. Otíci, krevety, raci nijak neprostestují - Torben, olšové šišky, dubové listí, listy mandlovníku a poměrně stabilní rovnováha. Ne vždy se rovná pH v akváriu pH výstupní vody a onen zmiňovaný bazénový test bych nebrala tak vážně. Dle mého orientačního eSHa testu mám všude pH okolo 7.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 17:55 JoKa Re: adydas
Promiň, to super není... Ph 7,6 je dost zásadité... Tak maximálně pro malawi, nebo tak něco... Čichavci věřím, že to zvládnou, ale určitě nebudou ve své kůži... A informaci k čichavcům bych doplnil, vyber si jeden druh, nemíchej ho. A poměr 1 samec a 2, max 3 samice, jinak budeš mít solidní problém, hlavně u těch perleťových...
A za mě, tetry a otíky, do zásadité vody, rozhodně ne!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2014 17:51 JoKa Re: Turbínka
Těch razbor nebo menších teter klidně 20, otíků můžeš taky přidat na 10 a z čichavců klidně medové nebo zakrslé :-)
Neopomněla, nebo nepřehlédla si fakt, že tazatel zmiňuje ph 7,6?? To už je dost zásadité, pro otíky nevhodné a pro tetry ještě méně... no
Samozřejmě nevím, jak moc je bazénový test přesný, ale pokud to má potvrzeno z vodárny, tak bych z toho vycházel...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2014 13:02 Žena Turbínka [2558] Re: Turbínka
Ještě bych doplnila, že by neměl být problém v osádce pokud budou dodrženy jisté základní věci: Měsíční záběh dna a filtru bez ryb, postupné zarybnění, prosperující zeleň, odpovídající filtrace pro objem nádrže, nepřekrmování, pravidelná alespoň týdenní údržba a větrání ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2014 12:56 adamat Re: Turbínka
Aha, tak to je super, děkuji mnohokrát :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2014 12:50 Žena Turbínka [2558] Re: adydas
Jsou to všechno relativně čistotné ryby, neměl by v to být problém :-) Toto pravidlo je poměrně nešťastné a jen velmi hrubě orientační. Nedá se úplně aplikovat na všechny situace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2014 12:45 adamat Re: Turbínka
Tak rychlou odpověď jsem ani nečekal, díky :-) .
Nebylo by tolik rybiček už na hraně? Alespoň podle pravidla 1 cm na 1 l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2014 11:45 Žena Turbínka [2558] Re: adydas
Těch razbor nebo menších teter klidně 20, otíků můžeš taky přidat na 10 a z čichavců klidně medové nebo zakrslé :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2014 11:41 adamat
Zdravím, vybírám osádku do akvária 80×45×35 (126 l, čistého odhaduji tak 100 l). Po projití tohoto fóra a zdejšího atlasu jsem dospěl k výběru:
10–15× tetra ohnivá, nebo razbora klínoskvrnná,
6× otík,
plus pokud by to šlo, tak párek čichavců (perleťových, modrých, medových?) jako dominantu.
Je taková osádka přiměřená a jsou ti čichavci vhodní?
Stránky vodáren i bazénový test se ale shodují, že pH máme kolem 7,6, není to na tyto rybky moc?
Děkuji, Adam.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.10.2014 20:18 R Muž romant [28001] Re: honza259
Byť je zde v atlase uvedeno těch 60 litrů, tak bych je tam nedával, jsou to plavci a vyniknou v prostornější nádrži. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 20:10 honza259 – Gavunci
Kolik mouhu dát Gavunku diamantových do 60l akvaria???
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 19:58 Žena Turbínka [2558] Re: Barakainus
Však jsem psala, že tahle mince má dvě strany, někomu to jde někomu ne. Popsala jsem jen svoji zkušenost. Pár týdnů vyšší teplota - zrychlené dýchání, úhyny i přes rok starých kusů, ostatní ryby v té době bez úhynů a nestandartního chování.
Ano, vyšší teplota snižuje obsah rozpuštěného kyslíku ve vodě, to je pravda, ale pancéřníčci mají vyvinuté střevní dýchání, tedy by pro mě méně okysličená voda neměla znament takový existenční problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 19:57 R Muž romant [28001] Re: Barakainus
Nevadí, jenom jim to zkracuje život.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 19:51 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: Turbínka
Turbínka napsala: U těch je trochu problém s jejich velikostí, ale zase jsou poměrně odolní, skvrnité bych tam ještě se zavřenýma očima dala, zelené už ne. Neříkám, že pandy nejsou krásní a zábavní tvorové, ale mě osobně dost ničí pohled na ně, jen co stoupne teplota přes 25 °C a v létě v paneláku 28 s chlazením sraženo na 27 °C, nic moc příjemného. Nechci tě od nich zrazovat, jen moje zkušenosti s nimi (a i jiných) jsou někdy docela trpké, u někoho to může být zcela bezproblémů.

Ja pandy mam a neustale se mi mnozi a teplota jde v lete i pres 30C a to se mnozi nejvic. Urcite jim vyssi teplota sama o sobe nevadi. Mozna ti vyssi teplota zusobuje vic hniti v akva a tim min kysliku, stagnujici rostliny... co ja vim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 12:32 Muž Yirka [9196] Re: Turbínka
Pandy jsem doporučil já, hlavně z důvodu velikosti. Skvrnití jsou v dospělosti opravdu velcí a tlustí a na tu nádrž se moc nehodí. Oni i ti zelení nejsou drobci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 11:38 Martin Re: Turbínka
Tak já je zkusím, než přijde léto, kdyžtak jim budu přidávat chladnější vodu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 11:32 Žena Turbínka [2558] Re: Martin
U těch je trochu problém s jejich velikostí, ale zase jsou poměrně odolní, skvrnité bych tam ještě se zavřenýma očima dala, zelené už ne. Neříkám, že pandy nejsou krásní a zábavní tvorové, ale mě osobně dost ničí pohled na ně, jen co stoupne teplota přes 25 °C a v létě v paneláku 28 s chlazením sraženo na 27 °C, nic moc příjemného. Nechci tě od nich zrazovat, jen moje zkušenosti s nimi (a i jiných) jsou někdy docela trpké, u někoho to může být zcela bezproblémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 11:27 Martin Re: Turbínka
Tak Želvička není nejbližší, ale nejlepší zverimex ve zlínském kraji :) Na pandách netrvám, byli mi zde doporučeni jiným akvaristou, že jsou hezkým a zábavným zpestřením akvária...původně jsem chtěl skvrnité nebo zelené :) topítko mám nastaveno na 22°C, i když, díky okolí, ukazuje teploměr 24°C. Je pravda, že v létě by jim nemuselo být příjemně...i když je panelák zateplený...co se týče těch fantomů, tak jsem dal na rady zde ostatních akvaristů a raději udělal větší hejno neonek, aby vyplnily střed nádrže...na spodek přijdou ti pancéřníčci a sháněl jsem něco na vyplnění horní části nádrže - čichavce :) Ale ti zlatí čichavci se mi moc líbili, moc se mi jich nechce vzdávat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 11:00 Žena Turbínka [2558] Re: Martin
Já jen tak pro připomínku ;-) Zakrslí čichavci se často objevují na burzách či je má ve svém sortimentu např. řetězec Hornbach. Chce se to řídit spíše nádrží a podmínkami, které jsi schopen pro ryby vytvořit než nabídkou nejbližšího obchodu. Nikdo rovněž neříká, že tam ty ryby musejí být ihned, počkat si na vhodnější druh není taková ostuda.
Ale za sebe jsem ráda, že si zredukoval ty černé fantomy a přidal více pancéřníčků oproti původnímu plánu :-) Jen bych se možná ještě zamyslela, zda opravdu trváš na pandách, jejich teplotní tolerance končí u 25 °C a sama vidím, že jim teplá voda dobře nedělá ač se chovají i v teplejších nádržích, kde jsou dominantou teplomilé ryby (terčovec, skalára, čichavec) poměrně výrazně jim teplá voda zkracuje život.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 10:51 Martin Re: Turbínka
Já tam taky ještě žádné nedávám, až po výplatě, ale ptám se už teď...a kdyby byli ve zverimexu zakrslí, tak bych vzal je...ale mají tam jen zlaté nebo modré...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 09:51 Žena Turbínka [2558] Re: Martin
Akvárium máš založené 14 dní, tam ryby stále nepatří. Romant není jediný kdo ti říkal, že zlaťáci jsou na hraně, zkus popřemýšlet o jiných čichavcích, co nemají v dopělosti 15 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2014 09:46 Martin Re: romant
Já vím, ale bez nich si to nedovedu představit :) Když bude jen jeden samec, tak to snad zvládnou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 17:57 R Muž romant [28001] Re: Martin
Podle mě, jak jsem ti psal i v jiným vlákně, může být problém s těma čichavcema, na něž je toto akvo na hraně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 17:48 Muž bond009 [8] - LabyrintkyRe: Martin
Podle mě je to v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 17:28 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Martin
ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 09:37 Martin – Sestava rybek
Zdravím,

je tato sestava možná do akvária 112l, rozměry 80*35*40?, postupně zarůstající akvárium:

pancéřníček panda 10x
čichavec zlatý 3x (1x samec, 2x samice)
neonka obecná 15x

Chci akvárium jako dekorační doplněk pokoje, proto vybírám ryby podle barevnosti :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 08:52 Muž jiri609 [91] Re: Martin
tak fantom je prý náročnější na chov, možná spíše neonky, ty by ale ocenili delší akva... musíš si vybrat ty. Panceřníci - klidně 10. A pro čichavce - dávat je naposled, aqa musí být zajeté a dobře "zalesněno", aby se měli popř. kde schovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 07:09 Martin Re: jiri609
Jj, díval jsem se. Vezmu tedy jen dvě samičky a jednoho samce, tak doufám, že to ve zverimexu poznají :-D Jinak, z těch dvou hejn bys které osobně nechal a kolik kousků (já osobně si nemůžu vybrat jestli neonky nebo fantomy červené)? A kolik dokoupit pancéřníčků?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 06:45 Martin Re: romant
Na zakrslé i medové čichavce jsem se díval, ale u nás jsou k dostání jen zlatí nebo modří...když jsem viděl ty zlaté, tak jsem si je hned zamiloval :) a ty dvě hejna tam prostě dám, nemůžu se rozhodnout, které nedat :-D Jinak, akvárko se ještě stále zajíždí, ale už tam mám první zvířátko, odněkud se tam vzal šneček :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2014 06:07 R Muž romant [28001] Re: Martin
Já o sklo nechávám pečovat partu šnečích dělníků okružáků a občas i ta škrabka udělá svoje. :) To hejno teter jenom jedno, bude se to tlouct, na čichavce je to hrana, když tak se podívej na zakrslý, nebo medový. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.10.2014 22:32 JoKa Re: Martin
Ancistrus tvé problémy s řasou rozhodně nevyřeší... Maximálně se ti pustí do zařasených echinodorů...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [66] ...... 184 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-akvaria-51-150-l-stredni-akvarium?od=3251