Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
15-20 kousků.
Edit: To akvárko co je prezentaci řádně nechat zaběhnout, alespoň měsíc a ryby posléze přidávat postupně, ne všechny najednou.
Kolko neoniek by som mohol dat do toho 125l akva. Rozhodol som sa iba pre neonky a k tomu:
2x panciernicek
1x ancik
1x lorikária
20x kreveta
6x rak CPO
volne miesto chcem doplnit len neonkami.
já mám 0,5-2mm, možná měli i hrubší. Jemnější už asi nekupuj (šlo by to, ale když jseš zvyklej na štěrk tak bude stačit i tohle, nebude se tak odsávat při odkalování).
Kdyby měli jinej, tak třeba trochu natrhni pytel a zkus jestli není ostrý. Nejlepší je co nejvíc křemene, tak kdyby neměli tenhle tak můžeš vzít písek do filtrací, ten je jen z křemene (já koupila tenhle protože není tak bílý)
katterinecka napsala: a co s tím má společnýho moře? jestli nevěříš že tam vůbec nějaké kytky porostou tak koukni na moje akvárka, všude mám tak jemný písek a druhů rostlin mám až až, a to ani nehnojím ani nepřidávám CO2, vpodstatě se o to ani moc nestarám jen občas vyměním vodu. A tak to nebude jen u mě, akvárek kde se daří rostlinám v písku je hodnějaka to je zrnitost maji jich tam vice tak at vim jakou koupit?
do 30l snaď nejaké živorodky (gupky, platy...), danio pruhované (min 40l odporúčané), čichavec medovy (min 40l odporučané) takže až by si tam mal jeden par tak by to možno šlo aj to už ne ja hranu, ďalej Halančík pestrý Hjerresenův, Živorodka Wingeova, ...
skôr by som asi zriešil väčšie akvárium a to 30l nechal ako vytieračku...
ja mám s nimi 13ks neonky a prasklo mi druhé akva, tak aj 4 čichavce perleťový a pohooda lahoda...ďalej mam pri nich SAE a no problemo...nie je to dravá ryba, v čase trenia troška agresívna tým že si len stráži svoje miesto kde má naložené ikry..čiže pri dosť veľkom akva prakticky všetky druhy rybiek si myslím, ktoré majú podobné nároky na teplotu a parametre vody
tak do toho rozhodně žádné tlamovce a většinu parmiček taky ne
Atlas ryb.
Tlamovci by se měli chovat samostatně. Maximálně je možné k nim dát některé z Peřovců žijících s nimi i v afrických jezerech. Edit: 30 litrů je málo jak na tlamovce tak na parmičky.
0 09.01.2012 21:30 cockin Cca 30l
k parmičkám nebo k tlamovcům? Jak máš velké akvárko?
0 09.01.2012 21:28 cockin A jakou rybu bych k nim mohl dát?
Ne. Mají naprosto odlišné nároky na vodu a prostředí.
0 09.01.2012 21:25 cockin Ahoj hodí se k sobě parmičky a tlamovci??
Haimdol: sorry nepochopil som presne na čo si reagoval
Jirka97: o tej blue variante som doteraz ani nepočul
mám klasické
dobre vedieť...
Já reagoval na to co psal Jirka97 že tam už má. Co tam hodlá dát je sice čistě jeho věc, ale ryby je třeba kombinovat podle nároků na vodu.
chce tam mať však cichlidky konkrétne Pelvicachromis Pulcher (pestrenec červený)
Živorodky obecně moc měkkou vodu nemusí. Raději trochu tvrdší. Co si představuješ pod pojmem "je zajištěna dobrá filtrace"?
ak máš doma pravítko, tak si pozri čo je štrk zrnitosti 2-4mm ... zrnko štrku je v priemere ako 2x špendlíková hlavička...dobre sa to odkaľuje, dobre sa do toho sadí, vyhovuje to rybám...najlepší je kremičitý...kúp to radšej v akvaristike a dbaj na to aby NEBOL vápencový zvyšuje to potom tvrdosť vody a echinodory potom bys nemohol pestovať im to vadí...ja som kúpil 10KG za 100sk tak to nie je zase horybilná suma...ak si tu v sekcii rastliny nájdeš tie ktoré máš doma alebo plánuješ kúpiť tak zistíš aký štrk im treba pre väčšinu bežných rastlín je najvýhodnejšia zrnitosť 2-4mm, pre eleocharis acicularis ako tu na stránke píšu je najlepší piesok čo najmenšej zrnitosti takže tým sa riaď, anubiasy, microsorium zase je lepšie dať na dekoraciu...snaď pochopeno
veľa zdaru pri akvaristike
šikula
Po tom týdnu jak jsi se dočetl, by se dalo uvažovat o nějaký tzv. startovací rybce, třeba nějaký živorodce, která ten prostor bude zabydlovat a tím jak dýchá, přijímá potrvu a vylučuje, tak napomáhá tvorbě nitrifikačních bakterií. Další ryby po těch třech týdnech a postupně, nikdy né větší počty najednou.
Všude znamená kde? Relevantní informace bych hledal na akvaristických webech u zkušenějších. Hledat chybu až se projeví je pozdě,lepší je předcházet a proto je lepší ten měsíc čekat.
znám pár lidí co třeba celej život odchovávali ryby a přitom toho o normální akvaristice moc neví, taky znám ty co mají akvárko x let a buď se k informacím nedostali nebo je nechcou poslouchat, takže na ty roky bych to moc neposuzovala
Jirkar97 napsal: ja s akvaristikou nezainam podle me staci tyden zabehle akva a 2 tydny jsou ideal
Číslo u tvého nicku je rok narození? Za zkušeného akvaristu se můžeš prohlásit tak po 10 letech úspěšného a bezproblémového vedení akvárka.
Týden opravdu nestačí. Za tu dobu se biorovnováha nevytvoří ani náhodou. Minimum je tři týdny, lépe měsíc. Je to o trpělivosti. Pokud zarybníš moc brzo zaděláváš si jen na potíže.
a víš proč se nechává to akvárko zabíhat?
Promiň, ale Tvoje názory tak trochu začátečnicky působí(nic proti začátečníkům).
řekla bych že na všechno moc spěcháš, kupovat ryby když pro ně ještě němáš akvárko. Nebo ti někam utečou?
tolik dusičnanů nevadí, horší by byly dusitany které jsou toxičtější (jsou hlavně z výkalů ryb), právě proti nim je potřeba dobře zaběhlé akvárko
Já taky
Tak tam hlavně měj před těma rybama alespoň tři neděle jenom rostliny.
pozor pozor jsem zadaná
Jo jo, co bych bez tebe dělal
dneska jsem asi vědma
Pardon, byl jsem myšlenkama jinde. Měl jsem namysli ryby.
jestli spíš nemyslel Zoidik místo rostlin ryby
Přidat reakci
1 ...... [124] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x