Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
V 54l akva mám 3 panc. panda, 6 neonka červ., samičku cichlidky kakadú (o samečka jsem přišla) a 1 anc. 4cm. Můžu přidat ještě 1 anc - u tohoto bych řekla že mu začínají rašit vousky - že bych mu koupila samičku- nebude jim akva malé ?
A nevím zda dokoupit samečka cichlidky aby nebyla sama nebo ne ( byl to nádherný pár - vytřely se mi a sameček pak bohužel zemřel. Než se vytřely tak mi ďobaly do neonek a pandíků - co je samička sama je klid - takže na jednu stranu jsem ráda že je klid ale na druhou je sama.) Nebo zda nějakou jinou rybku do akvárka.....Díky
Starší reakce
0 06.04.2009 15:35 V mirlun napsal: ...když dám 4ks skalár, bude jim to malé?(70x47x48)cm
Obávám se, že ano.
na 2 ks skalár trvám. když nechám jen 2, tak mohu přidat neonky -hejno.
, tak když dám 4ks skalár, bude jim to malé?(70x47x48)cm
0 06.04.2009 13:53 V – Re: mirlun
150 l akva je tak 120 l čistých a to je pro 5 skalár IMHO dost málo. Nejsou navíc náhoodou Skaláry párové?
Pokud na nich trváš, tak jeden pár.
tak zakládám 150 litrů akva, odečteme dno a nějaký ten kámen a filtr, dostaneme cca 135 litrů vody.
plánuji tam dát skaláry, minimálně 2, ale rád bych 5ks skalár. 3 parmičky siamské, 3 ancistrusy. pár drobných Endlerek(8 ks), možná i neonky(buď neonky nebo endlerky). nejsem začátečník, ale potřebuji poradit, jestli 5 skalár do takového akva nebude moc, když budou dospělé. to je moje otázka.
Starší reakce
0 29.03.2009 21:37 zeck – Re: MichalK
To nemůžu potvrdit
ty malé by sežraly cihlidky ramirezovy??
0 29.03.2009 21:29 zeck – Re: MichalK
Že budou krevetky sežraný ?
Dekuju, jeste me napadlo, ze bych to udelal tak, ze bych si koupil tak 6 malinkých krevetek caridina japonica a z rybek uz pridal jen tak 4x krunyrovec jednopruhy a 2x cihlidka ramirezova/kakadu co si o tom myslite?
0 29.03.2009 20:52 Dusyk – Re: MichalK
Zúžil by som paletu, alebo zvýšil počty. Otocinclus je húfova ryba a lepšie je ich väčší počet, aspoň 6 kusov. To iste platí aj pri gavúnkoch a pande.
Tak po tom, co jsem se tady rozhlédnul trochu více jsem sestavil pro 100l akvárium následující:
2x krunýřovec jednopruhý
2x cihlidka kakadu/ramirezova
4x paneřníček panda
2x gavůnek diamantový
Dobrý den, rád bych se zeptal na to, jak osadit 100 litové akvárium mám dost úkrytů (lávové kameny, 10 echinodorů, 2 kokosy a poměrně velký kořen. Chtěl bych nějaké poměrně nenáročné rybky přibližne ve složení -
1 až 2 řasožravé rybky (nebo rybky dna)
hejnko 10 nějakých menších rybek a 1, nebo pár nějakých větších ryb.
Budu rád, za každou radu /rozměry akva 80x37x35/ a v akva už mám 2 krevetky přibližně 7 cm velké, jo a na biotopu mi nezáleží, jen aby měly rybky stejné nároky na vlastnosti vody
Záleží co to bude za rybky, rybek velikosti neonky kolem 30i. Když budou nějaké větší tak míň. Hlavně si pořádně přečtěte jak nádrž založit, ať nedopadnete jako většina začátečníků, co tam dá hned moc ryb a pak se diví že umírají ...
Kdyžtak napište jaké pro druhy jste se rozhodli a my vám tady doporučíme vhodný počet ryb.
Zdravím , mám taky plastovej rám a podložku tam žádnou nemmám , takže tam nemusíš nic dávat , těch rybek bych tam víc jak 30 nedával
.hoj
0 28.03.2009 14:18 pichy – Re: veru
jedna rybka na 4litry
0 28.03.2009 13:34 veru – kolik cca rybek do 126l
Dobrý den pořídili jsme si s manželem akva 126l.Jsem úplný začátečník a snažím se tedy pomalu nabírat základní info o všem co k tomu patří
Vím,že je to těžko tak říct,když jsou rybky různě veliké a různě náročné,ale aspoň zhruba bych chtěla vědět,at jich tam třeba nenaflákám chudinek moc
Máme malé prtě a strašně se ji to už ted líbí,tak bych to chtěla trošku rozmanite.A ještě jedna věc by mě zajímala v obchodě nám řekli,že pod akva nepotřebujeme podložku,protože má dole plastový rám je to pravda??
Děkuji moc za odpovědi a jestli vypadám jako trotl omlouvám de snažím se co nejvíce se naučit
to se mas cim chlubit
kdo tady mluvil o Skalárach? pokud jsem to přehlíd tak se ospravedlnuji
0 27.03.2009 15:08 patino – skalary
do toho akvárka nedávej skaláry,je to blbost,ale jinak dobry
0 27.03.2009 10:44 V – Re: Bammaboy
Čichavce jenom zakrslé nebo medové (případně málo vídané čokoládové). Případně pokud bys narazil např. na Rájovce čínského, Vrčivku pruhovanou, Bojovnici,... Ti by se místo Čichavců docela hodili.
Ale já do té osmdesátky plánuju JENOM ten párek Č. zakrslých.
Jsem zvědavý, jestli se mi to zadaří...
no vždyť to je jak to moje pár litríků
No tak pak dám do prezentace foto jak to bude vypadat až nakoůpím rostlinky a osazenství
A kdyby nebyli ty malý Čichavci tak ty velké ne, že?
Dík za rady.
0 27.03.2009 10:23 V – Re: Bammaboy
8P + 4O + 1+1Č nebo 6P + 4O + 10N
No dobře. Trochu jsem ty čísla zvednul. Ale když se budeš dobře starat, tak může být... Pro srovnání: já plánuju párek čichavců zakrslých do 70×30×40.
jo jo, Terčáci byli jenom příklad zas až takovej masochista nejsem
Teď maroduji doma, ale v pondelí se půjdu kouknout do akvaristiky zda mají nebo ne a podle toho se uvidí když tak ještě skočím do ZA.
takže pokuď, tak bych koupil:
5-6 pancéřničků
otíky (kolik?)
a pokuď budou tak ty Čichavce nebo doplnit hejno Neónek
Může být?
0 27.03.2009 09:26 V – Re: Bammaboy
Ty terči jsou, doufám, jenom příklad. Na párek Čichavců + ještě hejno máš málo místa. Když chceš něco výraznějšího, tak co třeba 8 akčních Pandíků u dna a nahoře párek Č. zakrslých a párek Č. medových? To by mělo být v pohodě...
no, takže to že tam dám 6 pandíků a 4 otíky už je jesný a k nim bych radši nejaký ty Čichavce nebo něco co je většího.
Něco jak Terčáci a neonky taky je to kontrast, jako Čichavci a hejno neonek nebo něčeho hejnovýho
0 27.03.2009 09:09 V – Re: Bammaboy
Osobně preferuju méně druhů. A Pandíci jsou celkem dost živí, s těmi si užiješ. Tak co takhle 6 Pandíků, 4 Otíky a párek Čichavců zakrslých? A živo tam bude dostatečně.
Nebo pokud radši hejnové, tak místo Neonek třeba Kardinálky čínské - jsou podobně velké, ale osobně se mi zdají mnohem akčnější. 8 Pandíků, 12 Kardinálek a živo bude až se budeš divit.
No, mě jde o to že pak v tom akváriu nic nevidím
sem tam propluje nejaká ta neónka a zase akvárium prázdné
možná kdyby tam byli alespoň ty pandy a otíci tak by to drobet ožilo + ty Čichavci.
Budu měnit vodu i polovinu týdne ale myslím že filtraci jsem až naddimenzoval takže nevidím důvod proč ne, vždyť to jsou ryby co jsou buď na dne nebo na skle. Ale pokuď ne tak ne, vy jste zkušenejší
0 27.03.2009 07:49 V – Re: Bammaboy
To myslíš do té tvé 60ky? V tom případě to je moc. Jestli chceš 4 Čichavce (doufám, že jenom malé: zakrslé, medové apod.), tak k nim už bych dal jenom Pancéřníčky (raději Pandy), nebo Otíky. I tak to bude až až. Pokud raději hejnové, tak 4 Otíky + 6 Pandíků + 8 Neonek.
jo, já to plánuju pořádně osázet rychlerostoucími ku přikladu ceratopteris, hygrophylia, egeria...
takže:
8x neónka
5x pancéřníček
4x otík
4x Čichavec
Obávám se, že tam již nebude více místa než na dva, ale neonky můžeš snížit na 8 kousků a pak....
No stejně to bude mírně přerybněné, ale to složení rybek to unese, jsou to většinou pořádníčci.
ups, pardon ta nádrž v prezentaci je hrozně zastaralá a není aktualizovaná resp. akvárium podle mě zatím není v reprezentativním stavu
těď berme do ůvahy že tam jsou jen 3 neónky (origo)
Takže kdyby jsem koupil tak 7-8 neónek 4-5 nějakých pancéřničků třeba panda nebo něco malýho, otíky a kolik Čichavců?
a ještě jednou se ospravedlnuji.
Když člověk neví, co vlastně v tvé nádrži platí a co plánuješ a co bude se stávajícími rybkami, když tam dáš ty nové. Máš tam nějaké, co rozhodně nejsou nejvhodnější (přísavka t., 1x parmička 4pruhá a pod.) Nakonec by bylo opravdu nejlepší to osazenstvo "trochu" obměnit, dovedu si představit 4x krunýřovec 1pruhý, 4x pancéřníček, hejnko neonek a ty menší čichavce.
A ješte poznámečka-divím se že neonky nechtějí žrát patentky, dle mých zkušeností je to naprosto nenažraná rybka a i když jí k trojúhelníkovitému bříšku stačí jedna patentka, klidně za sebou vláčí v tlamce ještě jednu.
no vždyť právě že ty neónky mi to nechtěli žrát tak jsem se naštaval a řekl si že koupím už nějaký větší ryby, né takový skřety
Případně kdyz dokoupím ještě nejaký neónky k tím co mám (nemám je kam dát) bude to v pohodě? popř. kolik? a co ještě nebo už konec?
Já vím mohu to naštudovat sám ale i tak slyšet to od akvaristu je nad zlato
Osobně jsem se setkal a C. aeneus většinou ve velikosti do 5cm. Těch 6-8 nevím, asi jsem měl smůlu. Sám mám rok a půl staré a mají tak 3,5cm.
Čichavci jsou docela velké rybky, zejména ti nejčastěji chované-modré, coby, zlaté, perleťové. Ale neboj, i těm zakrslým nebo čokoládovým budou patentky chutnat. Těch jejich cca 6cm bude do té nádrže akorát a jsou to krásné rybky.
Yirka: ja jen že těch 6-8cm, ale tak pokuď jo tak jo
stejně se mi víc líbí něco podobné pandě... já jen že bych je mněl za lepší cenu
Ještě pokuď nebudu obtěžovat, chtěl bych mít v uvedené nádrži osazenství které i bude vidět, nevím proč ale ať jsem mněl neonky nebo tetry pořád byli někde u dna a celé akva bylo prázdné
proto uvažuji nad nějakými Čichavci (omluvte překlepy) co jse im i zmestí do tlamy "patentka" ne jak těm prckúm
Co by jste mi poradili?
budu vděčnej za váš čas
0 26.03.2009 21:08 FUKY – 8 litru
ja mel ve svojem 8.litrovém akva 6 kominíčků a dve paví očka mini....a měli se squele.....ted v nem mam jen par malych kančíku šneka a maleho ancitruska
Chtěl bych se zeptat zda může být v 63l nádrži i Corydoras aeneus? asi ne že?
díky
0 26.03.2009 19:54 Hern – Rybky do 54 l AQ
Chtěl bych se zeptat: Můžou být v 54 l AQ 3 gupky, 5 danií pruhovaných a 8 neonek červených ? Díky za odpovědi.
0 26.03.2009 19:48 anitka můžou být spolu tyto rybky?:
2ks Čichavec zakrslý
6ks paví očko
6kc panceřníček
2ks Ancík
krevetky+nijake rostlinky
JE TO DOBRÉ SLOŽENÍ??????
Starší reakce
ja už bych tam nedával nic, takhle je to na hranici
Zbytečné, někdy i kontraproduktivní.
0 21.03.2009 15:09 Hern – Re: Yirka
Dávám jen Nitrivec dle návodu a Aquatan při výměně vody.
Šneky nijak speciálně nekrmit, vždy si musí něco najít sami.
Chemii do vody, zvláště u čerstvé nádrže to bych rozhodně nedělal. Co a proč vlastně upravuješ???
0 21.03.2009 13:13 ježeček – Re: Hern
Já si vybral čichavce zakrslé a je to fakt krásná rybka. Stačí pár. Ale nevím zda Ti budou zapadat do konceptu.A zřejmě budeš mít přerybněno
Přidat reakci
1 ...... [165] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x