Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 172 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2008 22:55 Muž Povalec [7] - Cichlidy – Re: llang
Tak jako tak bych vyhodil cichavce. Pak bych to mozna zkusil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2008 22:41 Muž llang [5] – Re: torrete13
1,5-2 litry na 1cm dospele rybky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2008 21:49 torrete13 – prosim o radu:pocet ryb v akva
zdravim vas potreboval bych poradit od zkusenejsich mam akva 120 litru a v nem rybicky
2x Čichavec modrý
2x Čichavec zlatý
4x Pancéřníček zelený
6x Parmička čtyřpruhá
2x Skalára amazonská

chtel bych jeste par kancika hrbohlavyho nevim jak by se mi hodil ale hlavne si rikam abych tam nemel zas tech ryb moc?,diky za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 11:41 švíco – Re: Romiš
;-) OK
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 11:09 Romiš – Re: švíco
To jste pochopil špatně. :-)
Pavliina doporučuje zbavit se kropenáčů a místo nich pořídit k těm ostatním jmenovaným rybkám min. 4 pancéřníčky... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 11:05 švíco – Re: pavliina
To jako že bys tam dala jenom ty 4 pancíky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 00:48 Žena pavliina [50] – Re: Mig
Pancéřníček kropenatý je podle mě do 80 l špatná volba :-( Raději bych je vrátila, nebo někomu darovala a koupila si místo nich menší pancéřníčky, třeba Panda, Skvrnitý, Štěrbův... lepší je pro ně hejno, tak min. 4 ks. No a tím bych asi s rybkama končila ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 00:37 Mig – Jaké ryby do 84l akvária
Ahoj, jsem úplný začátečník a chtěl bych moc poprosit Vás, zkušené aby mi pomohli z vhodným výběrem ryb. Vím, toto téma je zde asi časté ale věřím, že mi poradíte.
Akvárium, 84litrů, 60x35x45 je úspěšně založené a prvními obyvately jsou, dle doporučení prodavače: 2x pan. kropenatý, 2x nějaký albín- přísavník, nedávno se narodilo potomstvo, 4x Black Molla, 9x neonky a 6 tetra měděná. Nevím, jestli se jen prodavač nechtěl zbavit ryb, protože ty panceřníčci jsou velcí a patří asi do většího akvária, jak jsem se později dočetl v knize. Prosím, poraďte jak případně doplnit dalším rybkami. Děkuji předem všem za radu a přeji krásné prožití Vánočních svátků.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 17:01 sarge – Re: Joecz
Normálně on je nesežere všechny, ale ty co jsou u kraje na ty on dosáhne tak pro něj proč ne... A jak sní na kraji tak tam připlují další a další... Takhle je žere ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 16:20 Joecz
taky bych chtěl vědět, jak sežere jikry čichavců ancistrus... hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 14:41 sarge – Re: dodmo
No jo, jenže už pochcípali všichni skaláři, tak nějaké 2-3 by je snad nezabili... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.12.2008 14:23 dodmo – Re: sarge
jak to mohl sežrat ancistrus??? smich smich bych chtel vidět,no jinak sarge,myslím že to tvoje aqua tvého táty je hodně přeplněné tak to nech být palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 14:05 sarge – Re: zrada
Můj kámoš má 3 a ještě s jinýma rybama v 80l a už se mu několikrát vytřeli, akorát jim to sežral ancistrus ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 12:14 sarge – Re: pařa:)
Jo, to počkám, a díky. ;-) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 12:10 Muž pařa:) [2] – Re: sarge
hm... počkej si ještě až tu něco napíše nějaký zkušený akvarista
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 12:06 sarge – Re: pařa:)
To je jedno, jen aby se snesli a byli i do 120l palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 12:02 Muž pařa:) [2] – Re: sarge
Já nejsem odborník, ale kdybych se měl rozhodnout za sebe, tak asi nějaké další čichavce... ale to taky záleží na tom jaké ryby chceš (větší,menší)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2008 11:26 sarge – Jaké ryby k čichavci líbajícímu?
Dobrý den. :-) Chtěl bych se poradit jaké rybky by se hodili ke čtyřem čichavcům líbajícím? Mám akvárium 120l a měli jsme tam skaláry-do dne umřeli sad Já bych potřeboval k čichavcům nějaké jiné ryby protože ti moji jsou plaší a četl jsem že ztrácejí plachost v chovu s jinými rybami.
Mohl by mi prosím někdo poradit? :-) Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 14:53 V
Neonky, Pancéřníčci i Fantomové jsou všechno hejnové ryby. A 3 hejna jsou na tohle akva trochu moc.

Dal bych jedno hejno malých Pancéřníčků Panda (třeba 8 ks) a k tomu druhé hejno buďto Neonek (~12 ks) nebo Fantomů (~8-10 ks).

A nezapomeň na dostatek rostlinek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 14:12 navratka – obyvatelé 63l
Jsem akvarista-začátečník a proto prosím zkušenější o radu, které druhy je vhodné chovat v akváriu o velikosti 60x30x35cm tak, aby všichni jeho obyvatelé byli spokojení. Ráda bych v něm měla neonky obecné nebo červené (utvářejí spolu hejna i tyhle dva různé druhy?), fantomy červené a nějaké pancéřníčky. Jaký počet si můžu dovolit? Myslela jsem si třeba 10 neonek, 5 fantomů, 3 pancéřníčky. Mohla bych k tomuto počtu vůbec ještě nějaké rybky přidat? A jaké by se hodily? Poraďte prosím. Předem moc děkuju :-).
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2008 16:54 TaRa
ahoj, nechci přidávat další téma, ale měla sem podobnou otázku. Mám nové akvárko (200l) a ráda bych si pořídila nějaké méně agresivní tlamovce. Mohli by jste mi poradit, jaké rybky by se k nim ještě hodily? Uvažuju o páru přísavky thajské a menším hejnu afrických halančíků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2008 14:18 Muž wladys [291] - Cichlidy
BC/.Killer napsal: Ještě by mě zajímalo když se rozhodnu pro ty similis, je nutností dát na dno šnečí ulity nebo mušle?

Nutný to není. Rybám to děláš sice dobře, ale není to nutné ahoj

Pro similisy,multifasciaty a jiné šnekáče je samozřejmě nutné dát ulity!Pro similisy stačí ulity hlemýždě zahradního.Čím více tím lépe.Jinak doporučuju tak 2 ulity na každou rybu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2008 01:37 Muž BC/.Killer [4] - Mořské ryby – Re: MichalK
Ještě by mě zajímalo když se rozhodnu pro ty similis, je nutností dát na dno šnečí ulity nebo mušle?

Nutný to není. Rybám to děláš sice dobře, ale není to nutné ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2008 22:44 Muž MichalK [16] – Re:
Chci se ještě zeptat pro to 100l akvárium, zda by bylo možné (půdorys 80x35) tam mít
2x neolamprologus brichardi a 2x neolamprologus pulcher daffodil, všiml jsem si, že jsou to hodně podobné rybky a tak mě zajímalo, zda by je bylo možné chovat pospolu, jako 2 páry-

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2008 23:44 Muž BC/.Killer [4] - Mořské ryby
počkej si tak n 3 až 4 výtěr. To budeš mít teprva popomstvo:-) , hlavně dbej na čistotu jsou to choulostivé ryby. hodně uspěchu ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2008 23:26 Muž Sadman [0]
no je to prvni vytěr tak jsem s tim počítal. .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2008 22:54 RAP – Re: Sadman
Jak dlouho je měly? Pozorovat a uvidíte. Sežráním můžou skončit první 2-3výtěry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2008 22:26 Muž Sadman [0]
to je fakt.. pac uz to sezraly.. ,) nebo premistily nekam, ale to asi spis ne. .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2008 18:15 RAP – Re: Sadman
Nezasahoval bych! Mladé páry se péči o jikry teprve učí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2008 16:43 Muž Sadman [0]
Když je tu to téma obnovené, položím otázku do pléna sem...
Myslíte, že bych měl vytřeným Ramirezkam odstranovat neoplodnene jikry sam?
Je to jejich prvni výtěr ze včéra, něco už sežraly a dnes jsem přišel po dni
domu a vidím, že jich tam tak 10-15 bílých je, tak nevim, sežerou to ještě?
Díky za názory.. . :-P
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2008 11:07 Muž BC/.Killer [4] - Mořské ryby
tak to je jasný. U ramiréze nesmí bejt kolísajcí teplota ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 19:27 Novypes
jj díky za návrhy. Taky bych chtěla skusit množit nějaké rybky, ale nwm kam dát všechny ty ostatní. Taky bych chtěla mít to akva, který mam na odchov a tajto na chovný rybky, ale jak už jsem řekla, nwm kam dát ty ostatní. :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 19:12 Muž DavidDizzer [26] – Re: DavidBena123
mužeš i více, ale nwm!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 19:12 Muž DavidDizzer [26] – Re: kodas1
nebo jestli chceš živorodky, tak tam dej jen: např. Black molly 4x, paví očka 3-4x,. mečovky 3x a ------- Ale A´t to není přerybněné! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 18:44 Hagi – rybky do 112l
chcel by som sa opytat ci by mohli ist tieto rybky Neolamprologus cylindricus do 112l boli by tam iba oni alebo nejake ine z Afriky.. vopred dakujem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 18:06 kodas1
co si dát třeba ancitruse.....a množit je?To je jenom návrh...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 17:49 R Muž Silent [5949] – Re: Novypes
Do 60ti litrů? 4 panceřníčky, 2 ancistrusy, 4 black molly, 4 mečovky a ampulárka. I tak to bude zarybněný až až.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 17:45 Muž Horác [3942] – Re: Novypes
Tak se na to mrknem :o) ... Tak co třeba takhle: 60 litrů - 30 litrů (ampulárie 1ks) - 2x15 litrů (2ks ancistrus po 15cm) = 0.
Všechno ostatní dej pryč. Vyhovuje? :o)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 17:34 Novypes – ryby
TAk pomůže mi prosím někdo?????????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 20:22 Muž MichalK [16] – Re: MichalK
Ještě by mě zajímalo když se rozhodnu pro ty similis, je nutností dát na dno šnečí ulity nebo mušle?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 19:01 Daniela – Re: lulk
No to právě chci , zredukovat počet živorodek, a proto se obracím na vá s prosbou jestli byste mi mohli napsat nějaké návrhy na počet a jakých ryb. Předem dík palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 18:54 Žena lulk [5] - Cichlidy
Bude to strašne prerybnené a živorodiek tam daj minimum.Začnú sa ti množiť a onedlho ich tam budeš mať stovky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 18:52 RAP – Re: Daniela
Hlavně bych zredukoval ty živorodky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2008 18:43 Daniela – Počet ryb do 60 l
Ahojky. Chtěla bych se zeptat. Mám akvárko asi 50 l, to teď ruším a něco z něho si chci nechat do 60 l akvárka. Vím že mám akva přerybněné a proto dělám to stěhování rybek. Také nové akva bude s lepší výbavou.
Živočichové:
4 x pancéřníček zlatopásý
2 x pancéřníček panda
3 x ancistrus sp. gold
2 x ancistrus sp. long fin
1 x plata špicí (samice)
2 x plata pestrá var. Mickey mouse (samec a samice)
4 x zebřička
4 x black molly (2 x samec, 2 x samice)
2 x mečovka černá (samice a samec)
12 x mečovka zelená červená (1 dospělá samice)
1 x ampulárie
Chtěla bycch se tedy zeptat jak nejlépe, a přitom aspoň pár ryb nechat - těch původních, ryby uspořádat jestli nějaké dodat atd.
Díky za odpovědi! X-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2008 20:10 Muž MichalK [16] – Re: wladys
To je opravdu dobrý nápad, teď když jsem přidal do akvária filtr vypadá dost divně, tak bych ho potřeboval něčím zakrýt to bych mohl udělat alespoň tou valisnerií, existuje nějaká valisnerie z afriky? popřípadě kde se dá sehnat? Ta skála na tom videu je úplně super :-D možná se někdy k takový taky dopracuju, možná. Ještě budu uvažovat, zda raději místo hejnka těch malých pestřenců raději nevemu ten pár pestřenců tanganických, to ale až časem, teď mám ještě ten měsíc na přemýšlení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2008 19:33 Muž wladys [291] - Cichlidy – Re: MichalK
Aspoň někdo ,kdo dá na rady jiných.... ;-) Přeju ať se rybám daří a ať z nich máš radost.

PS: Pokud zvolíš teda něco s těch větších párovek,zvol raději ty Brichardy.Ale chce to upravit stávající stav nádrže....viz můj příspěvek u tvé prezentace. ;-)A Vallisnerka(ne gigantea) v jednom z rohů by taky nebyla od věci.Podle mě lepší volba než ten větší anubias.

Podobná skála by tam mohla být www.youtube.com/… Samozřejmě menší..vzhledem k velikosti akva a udělal bych jí svažující se od jedné strany na druhou...část dna volnou. ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2008 19:27 Muž MichalK [16] – Re: wladys
Dobře děkuji za radu, je to škoda, ale co můžu dělat, když chci biotop tanganiky a přitom nechci akvárium nijak přerybňovat nebo tam mít jen 1 pár některé z rybek. Ale každopádně je dobře, že to vím, protože bych rozhodně nechtěl udělat nějakou chybu, která by rybkám uškodila, pořád jsou lepší ošklivé zdravé rybky, než pěkné, ale nemocné, popřípadě mrtvé... a taky děkuji za Vaši ochotu na mé dotazy pořád odpovídat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2008 19:21 Muž wladys [291] - Cichlidy
MichalK napsal: 10 - 15 ryb? není to zase do 100l akva moc?
jen by mne ještě zajímalo jestli se tímto způsobem (malé společenství) dají chovat následující druhy a zda by byly do mého akva vhodné. (když ne, tak asi nakonec skončím u těch similis)

Altolamprologus calvus
Neolamprologus leleupi
Julidochromis regani

Zajímalo by mě to proto, že tyto rybky jsou přece jen o něco atraktivnější než Vámi zmiňované similis nebo multifasciatus

Ne nedali...všechny tři zmiňované druhy jsou párovky.Ten počet je v pořádku.1.všechny ryby nemusí přežít do dospělosti,2.jsou to jedny z nejmenších cichlid a hlavně cítí se lépe ,když jsou ve velké skupině.Takto se vyskytují i v jezeře. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2008 18:49 Muž MichalK [16] – Re: wladys
10 - 15 ryb? není to zase do 100l akva moc?
jen by mne ještě zajímalo jestli se tímto způsobem (malé společenství) dají chovat následující druhy a zda by byly do mého akva vhodné. (když ne, tak asi nakonec skončím u těch similis)

Altolamprologus calvus
Neolamprologus leleupi
Julidochromis regani

Zajímalo by mě to proto, že tyto rybky jsou přece jen o něco atraktivnější než Vámi zmiňované similis nebo multifasciatus
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2008 18:19 Muž wladys [291] - Cichlidy – Re: MichalK
Tvé akva není nafukovací.Chápu,že chceš mít v akva více ryb.Proto jsem radil(a né jen já)ty šnekáče.Pokud zvolíš jeden z těch dvou druhů,tak neuděláš chybu.Koupíš do začátku skupinku 10-15 ryb.Tyhle ryby netvoří páry.Žijí ve velkých společenstvích na dně jezera,kde se ve velkém množství vyskytují prázdné ulity vodních měkkýšů.Navíc Mulťáky má pan Čuhel...podle mě není nad čím uvažovat. ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [172] ...... 184 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-akvaria-51-150-l-stredni-akvarium?od=8551