Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 97 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 12:50 riba Re: malyLibor
Ahoj,myslíš že by ten čichavec a ty parmičky měli s těma akarama problém anebo že jich tam je moc?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 05:00 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: ViktorX
ViktorX napsal: katterinecka napsala: narozdíl od neonek obecných, které se v hejnu v menších akvárkách moc nedrží
Asi to platí i o (mých) neonkách červených, s hejnem si nelámou hlavu. Asi by to k nim chtělo někoho, kdo je srovná, aby změnily názor :-).

Lupni tam jednu skalaru a uvidis jak se budou hejnovat ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 00:37 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: riba
Čichavce perleťového a parmičky nádherné někomu věnuj a ty akarky zelené si kidně pořiď... možná by stačil 1 samec + 2 samice, přeci jen to akva není tak velké. A doplň si neonky, tak +5 by se jich ještě vešlo... když tedy věnuješ někomu čichavce a parmičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2013 22:11 riba – Akarka zelená
Nazdar,mám dilema ,chtěl bych 4 Akary zelené do aqvárka 112l kde už je 7 neonek 1 čichavec perleťový 2 ancistrusi a 2 parmičky nádherné,poraďte,děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.02.2013 16:41 Muž LiborSprysl [9015] Re: dair
Žádné, ideální osádka... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2013 16:37 Muž dair [29] - Asie – Biorb
Zdravicko akvaristi.

Potreboval bych ani tak radu jako spise nazory jako rybky by jste poridili do aq biorb 60l viz ma prezentace.

Vim na jisto ze tam budou otici ,Otocinclus affinis 5ks a stikovec normanuv, Aplocheilichthys normani -15ks
Z ostatnich zivocichu tam jsou 2 japoniky a neritina.

Vic bych asi nedaval ale preci. Prubnul bych jeste jeden druh. Nejake navrhy? ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2013 14:35 Muž Ad@m [1051] Re: Mart5ty
Moju srdcovku si neodpustím - Paracheirodon axelrdi :-D stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 16:10 Muž ViktorX [474] Re: katterinecka
katterinecka napsala: narozdíl od neonek obecných, které se v hejnu v menších akvárkách moc nedrží
Asi to platí i o (mých) neonkách červených, s hejnem si nelámou hlavu. Asi by to k nim chtělo někoho, kdo je srovná, aby změnily názor :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 12:58 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Mart5ty
mohl bys zkusit hejno modrých neonek, ty se v hejnu drží a moc plaché nejsou (narozdíl od neonek obecných, které se v hejnu v menších akvárkách moc nedrží)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 09:30 Terisek – Pujde to?
Ahojky,
Mám doma nové 126litrové akvo a v něm pár cichlidy mnohotrnné 4 modré platy a 3 apistogramma agassizii fire red (jen samce zachráněné před záchodem :/ neperou se a jsou ok, mají asi tak 6cm :/ pokud se vyskytnou problémy budu je muset darovat ) a dvě samice ancíka ;) ráda bych přidala nějaké hejnko ryvbek, ale přestože už několik dní přemýšlím a dumám nemohu přijít na to jaké :/ ráda bych něco nelekavého, pěkně zbarveného a třeba i většího :) ovšem ani nevím jestli se ještě vejdou .. Proto bych se chtěla zeptat zdali byste něco doporučili .. Dneska nafotím akvo a dám sem prezentačku .. a ještě dotaz .. ty cichlidy se mi stále někde schovávají :/ vůbec netuším proč .. jsou v jednom kuse zalezlé pod kořeny nebo v kytkách ..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.02.2013 12:15 Žena Kač [131] Re: Mart5ty
asi by to chtělo nějaké menší hejnové rybky, nechceš zkusit třeba nějaké razbory? Mám s nimi dobré zkušenosti, ničeho se nebojí, je jich všude plno a v akváriu vypadají krásně :) Nebo třeba neonky, já s nimi dobré zkušenosti nemám, protože máme moc tvrdou vodu, ale jsou velmi oblíbené :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2013 10:56 Muž Mart5ty [0]
Zdravím,
mám ve svém akváriu rybicky.net/nadrze/16390 následující počty ryb:
10x pancéřníček malý
10x tetra krvavá
3x krunýřovec jednopruhý

chtěl bych přidat ještě jeden druh hejnovité ryby s chováním podobným tetře červenoústé tedy držící hejno. Tetry krvavé si plavou každá, kde chce a pancéřníčci jsou při sebemenším pohybu kolem akva schovaní za kořenem, takže akva působí prázdně. Nebo bude lepší navýšit počet teter nebo pancíků (max?)? Případně nějaké rady ohledně plachosti pancíků?

Filtrace Eheim ecco pro 130, dusičnany na nule podle dvou testů, nutné přihnojování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2013 01:52 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Martaz
I to by šlo... a mít to jako jednodruhovou nádrž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2013 01:42 Martaz Re: malyLibor
malyLibor napsal: K osmi tetrám červeným do padesátilitrovky? Už jen max 5 Corydoras habrosus nebo hastatus.... případně místo nich 5 Otíků, ale to bych musel to akva vidět, muselo by být opravdu dobře zajeté a dobře zarostlé, s dobrou filtrací, jinak raději ty Corydorase. nebo jeste dokoupit 3-4 tetry?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2013 01:30 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Martaz
K osmi tetrám červeným do padesátilitrovky? Už jen max 5 Corydoras habrosus nebo hastatus.... případně místo nich 5 Otíků, ale to bych musel to akva vidět, muselo by být opravdu dobře zajeté a dobře zarostlé, s dobrou filtrací, jinak raději ty Corydorase.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2013 01:21 Martaz Re: malyLibor
malyLibor napsal: Dánia potřebují větší akva, jsou to dobří plavci, akva by mělo mít délku aspoň 80cm. Mečovky jsou zase hodně velké ryby na takhle mrňavé akvárko.Jaké ryby by si mi poradil?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.02.2013 01:17 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Martaz
Dánia potřebují větší akva, jsou to dobří plavci, akva by mělo mít délku aspoň 80cm. Mečovky jsou zase hodně velké ryby na takhle mrňavé akvárko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2013 00:15 Martaz – osádka
mužou být dania pruhované nebo Mečovka mexická červená???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2013 23:55 Martaz – osádka
Ahoj v Akva mam zatim jen 8 teter červených.Chci se zeptat co bych knim mohl jeste dat aby bylo akva živější?Objem je 50 litrů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.01.2013 15:03 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Tuk
nejdriv jukni do atlasu jake maji prostorove naroky!!!!

vzdyt je kupa jinejch rybek pro ktere by to akva bylo vhodne...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.01.2013 15:02 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Tuk
do 70l nepatří ani čichavci natož skaláry...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 14:55 Tuk Re: Moucha
Moucha napsal: v jakvelkym akva?

Okolo 70 l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 14:53 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Tuk
v jakvelkym akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 14:51 Tuk Re: Moucha
Moucha napsal: s jakou udrzbou a jakym filtrem? odchovna nebo pro potechu?

jinak

staci parecek a oni se namnozej....

Pro potechu a děkuji !

A ještě by sem se chtěl zeptat jestli je mozné chovat spolu cichavce a skalary ? A s jedním nebo druhým druhem chovat ancistruse nebo pancernicky?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.01.2013 14:43 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Tuk
s jakou udrzbou a jakym filtrem? odchovna nebo pro potechu?

jinak
staci parecek a oni se namnozej....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 14:39 Tuk
Dobře děkuji a kolik teda kusu mecovek do 50 l akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.01.2013 14:19 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Tuk
pripadne projit tohle vlakno... zivorodky produkuji hodne odpadu a tim zatezuji ekosystem akvarka..... zalezi na spouste faktoru.... jakou vodu mas, jak casto budes menit vodu, jakou filtraci, mnozstvi a kvalita rostlin.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.01.2013 14:15 Žena danio [587] - MiniakváriaRe: Tuk
Záleží, co si představuješ - menší druhy pancéřníčků, minirazborky, otíci, malé druhy živorodek... Založ si prezentaci a pak se dá poradit lépe. Navíc na tuto otázku už se tu odpovídalo asi milionkrát, tak si tohle vlákno trošku pročti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 14:14 R Muž romant [28001] Re: Tuk
Takto obecně položená otázka bude mít bezpočet možných odpovědí. Zkusil bych se nejdříve podívat do sekce nádrže a inspiroval se u nádrží patřičný velikosti. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 14:14 Tuk – Rybky do 50l
A ještě kolik ks např.zivorodek by tam mohlo byt ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 14:08 Tuk – Rybky do 50l
Dobrý den chtěl bych se zeptat jake rybky do 50l ?
Byl bych rad za všechny nazory a předem děkuji !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.01.2013 12:43 Muž ender [3] Re: malyLibor
Libore, díky

jen podotýkám, že akvárko proběhlo "rekonstrukcí" před třemi týdny (viz profil), ale nitrifikace ve filtru snad nezanikla - neběžel cca 2 hodiny. Proto jsem se ptal, jestli na tyhle rybky není třeba ještě brzy. Ikdyž mě zajímalo taky, jak se tihle nováčci projeví v nádrži, co se případné (ne)snášenlivosti týká.
Obden měním třetinu vody - pořád akva jakoby zajíždím, ale interval už asi posunu na 3 dny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 11:53 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: monty
Jojo, Otíci mne také fascinují... jsou to nádherné rybičky. Ale ke tvému akvárku - pomaličku bych už brzdil, přeci jen tvé akva není nafukovací, i když tam nemáš žádné vyložené špindíry. Kolik máš těch císařských objednaných? Do tohoto akva by už nic moc přijít nemělo, pokud přidáš císařské tetry, tak už vůbec nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 11:37 Muž monty [86] - AmerikaRe: malyLibor
Také Císaře mám objednány, čekám, jak je dovezou
A otíky - doporučím, těch deset co mám, je paráda. Zajímavý tvorečci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 11:14 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ender
Akva běží tři měsíce, zdá se, že bez nějakých potíží, neměl by být problém. Tyhle čtyři rybky tam biologickou rovnováhu nenaruší, pokud už tam je nastolena. A beťák ani ramirézky si nebudou ostatních ryb ani nijak všímat. Jen bych se přimluvil za otíky - až je budeš kupovat, kup víc než 4, přeci jen mají rádi větší hejnko. Jestli budeš mít 4 nebo 8 akvárko nepřerybní, ale bude jim líp a i ty z nich budeš mít větší radost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 10:39 Muž ender [3] – Ramirézy + Běta
čau Všem...,
v sobotu mám v plánu nakoupit 3 Ramirézky (1 kluk, 2 holky) a jednu Bettu. Můžu vypuštění těchle čtyř rybek do mého akvária takhle "sjednotit" ???
Jedu na Mělník do Vivária, kde prodejcům věřím a proto nákup těchhle ryb směřuju do tohoto jednoho dne.
Díky předem za odpovědi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 09:16 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Arthas
Nebudou. Všímají si obvykle jen samy sebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 07:19 Muž Arthas [60] Re: malyLibor
Tak díky moc všem za rady. Zkusím tedy ještě počkat a další, resp. poslední várku ryb,bych tam přidal tedy později. Pokud by tam šly i ty tetry císařské, (jak říkáte kolem těch 5-6 ks), tak by to bylo fajn. Snad to nebude tedy přerybněné. A jenom doufám, že ty tetry císařské (Nematobrycon palmeri) mi nebudou otravovat neonky....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2013 00:03 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: katterinecka
Proti gustu žádný disputát :-) Nicméně 2 samci jsou zajímavější než jeden... Neříkám, že je to nutné... ale já dávám přednost dvěma samcům na čtyři samice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 23:44 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: malyLibor
u těch císařek to chce víc samic, já bych volila jen jednoho samce a tak 4 samice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 23:42 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Arthas
No.... já bych ty tetry císařské nezavrhoval. Pokud by sis pořídil 2 samce a 4 samice, bylo by to celkem v pohodě. Ten akvacit je kvalitní filtrace, navíc všechny rybky jsou čistotné. Stejně tak by tam mohly jít i ty ramirézky, ale pokud by ses rozhodl pro ně, počkal bych ještě pár týdnů, asi tak 6... a dal bych tam jen 1 samce a 2 samičky... možná jen jeden pár.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 23:41 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Arthas
hlavně přidávej ryby postupně a jestli si vybereš ty cichlidky tak s nimi počkej až na konec, klidně až za měsíc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 23:40 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Arthas
tetry císařské tam klidně dej, klidně i s těmi cichlidkami, samec si zabere svůj koutek a nebudou si vadit.
Háklivé, jak se to vezme, záleží na podmínkách, v zaběhlem akvárku s pravidelnou údržbou s nimi nemusí být problém. I když akary/akarky vydrží víc a dožívají se delšího věku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 23:31 Muž Arthas [60] – kombinace rybek do 112 l
Dobrý den,
rád bych využil příležitosti a poprosil zkušené chovatele o radu. I když mám už nějaké zkušenosti, dost mám načteno a leccos i odzkoušeno v praxi, přesto rád vyhledám názor zkušenějších. Mám pět týdnů (po přestěhování) založené 112 l akvárium. Myslím, že docela zarostlé (i když rostlin není nikdy dost:)), vnitřní čerpadlo Atman 201 s akvacitem (ten je trochu předimenzovaný (větší kostka). Osvětlení slabší (2x18 W), ale tomu je přizpůsobeno rostlinné osazenstvo (nenáročné kyti na světlo - např. Ceratophyllum demersum, Cryptocoryne affinis, Anubias...). Poprosil bych o Váš názor na rybí osádku. Mám tam 8 x Corydoras panda, 14 x Paracheirodon axelrodi. Přemýšlel jsem o 2x Mikrogeophagus ramirezi.Myslím, že počet i osádka snad OK? Nevím, jak teda ty ramirezy, jestli jsou fakt dost háklivé, tak raději akaru hnědou či akarku zlatou? Strašně se mi líbí tetry císařské, ale na ně předpokládám už místo není (myslím místo těch cichlidek....) Děkuji moc za Vaše názory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 19:21 Žena Nessy [25] - ŽivorodkyRe: Ičin
Mně se taky podle fotek nelíbily. Ale pak jsem je viděla ve zveráku a byli kouzelné - jak koukaly zvědavě ven, šli za prstem, byli flekaté jak dalmatini love
Aha, myslela jsem, že se třeba goldenkám taky nebudou líbit :-D Tak Goldenky ne a budu mít jen Ballonky. Ale jakou hezkou rybku tedy k nim? Nechci je mít v celém akvárku... Nebo kdyby byli třeba jen čtyři Ballonky a k tomu ty Galaxky? Ty se mi taky líbí... Zas čtyři živorodky tolik bordelu neudělají, ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 18:50 Žena Nessy [25] - Živorodky
No, opravdu milé psát o rybkách, které se mi líbí, že jsou hnusné... :-O
Bollonky se kříží i s Goldenkama? Zas bych tam chtěla i jiné rybky - které nenadělají tolik bordelu, ale které hezky vypadají. Když tam dám jen Molly ve větším počtu, tak bude plno detritu. Molly oďobávají ostatní rybky? V atlase píší: Klidná, tolerantní ryba vhodná i do společenských nádrží s podobně velkými rybami. Občas se může stát, že menším závojnatým rybkám okusuje ploutve. A ti, co jsem psala závojnaté nejsou...
Heleny žerou i šneky, co jsou větší než ony? Doufala jsem, že útočí jen na menší.
Jsem začátečník, tak mě omluvte ;-)
Na ta dania nemáte nějakou fintu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 18:09 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: malyLibor
malyLibor napsal: Otíky k živorodkám nedávat
To je fakt palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 17:58 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: LiborSprysl
Souhlasím. Ale bude to lepší, než tam navalit ještě galaxky, sekavce, kreveťule a sekernatky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 17:57 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Ičin
Otíky k živorodkám nedávat, neudrží tam dostatečně čistou vodu a bude po nich. Jak jsi psal, řasu žerou i molly, i když nevím jak ty zrůdičky ballon molly, jestli jsou schopny něco ozobávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 17:56 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
Tím že budou molly obcovat mezi sebou, bude to jedna hrůza podle druhé!

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [97] ...... 184 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-akvaria-51-150-l-stredni-akvarium?od=4801