Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
no....rostlinky velmi nenaročne na světlo a na růst...větší rybky..( ne živorodky )...asi bych si dal písek...
0 30.07.2010 09:19 Stingray – Re: Juck
Zaleží co by jsi si představoval takhle je možností hodně.
já netoužím po teraristice..
Aha...ja jsem uvažoval nad rybkama....ale taky skvělý nápad..
ale spíš ty rybky hele..D: nevíš o něakých...?!
Zdravím....mám k dipozici zdarma akvárium cca 60 délka..65 výška(hlouhba) a 35 šířka....
Nevím co mám do něj dát..Poradíte prosím..?
0 29.07.2010 20:07 Stingray – Re: Kadetza
Boraras maculatus nebo obyč. endlerky... to je tak těžký podívat se tady do atlasu?
a jaký rybky bysme dali do 40l akva? nějaký nenáročný, pro začátek.. díky
O pár řádků níž jsem to psal Black-ovi. Žádný. A anciky bych dal do většího. Nedivím se že je tam ve stresu. A ještě kdyby byli 2!
Je tisíc jiných rybek co by tam mohli být i v hejnu.
Paví očka ovšem nejsou zrovna "dominantou akvárií"
Já mám s neonkama dva páry pavích oček a nemůžu si stěžovat... Ty seženeš opravdu všude
co takhle nějaké minirazborky, ty jsou menší takže jich může být víc a taky to nejsou takoví vydatní plavci jako neonky
Zádný. 40 l není nějak moc velké.
Neonky by měli být v hejnu, a navíc je jim líp když se můžou pěkně prohánět po nádrži.
0 28.07.2010 16:42 Black a kolik byste dali neonek do 40 l akva? mám tam i 1 ancistruse.... díky za odp.
Do 60l akva můžete k Neonkám dát 1 samce Bojovníka a cca i 2 samičky.. Píši tuto rybu, protože máme s ní dobré zkušenosti. Jen bych tam asi ještě nějakou rybku dala.. Cichlidy jsou také vhodné.
0 28.07.2010 12:26 Akeila [0] - Raci, krabi, krevetky Ahoj no já mám velmi ráda
rybicky.net/atlasryb/gavunek_diamantovy, je opravdu nádherný a myslim, že menší hejnečko těchto ryb by se tam vešlo
Jinak si může dát na dno nějakého pěkného pancéřníčka
. Doufám, že mě neukamenujete
když máš nějaké větší hejno které drží při sobě tak je to parádní podívaná.. třeba já mám v 200 litrech nějakých 25 neonek červených a když se prohání po celém akvariu tak je to perfektní podívaná
do 60litrů bych dal dominantu hejno neonek tak 10-15 kusů...
Chtěl bych do 60 litrového akvárka s 7 neonkami dát nějakou lehko sehnatelnou a chovatelnou dominantní rybu.
Starší reakce
0 14.07.2010 16:24 Galbin Barvozměna je u těchto cichlidek normální. Souvisí to například se změnou nálady.
0 13.07.2010 22:10 Jana24 – Re: Yirka
Dobrá.. Závojnatku nechám dožít a pak se tu poradím s nákupem rybiček
0 13.07.2010 19:26 Galbin soory nevšiml jsem si mimochodem mám 130litrů akva a hodně rostlin rodu echinodor
Už jsem ti před chvílí odpovídal.....
Já bych ti spíš opravdu doporučil dát pryč tu závojnatku a místo ní přikoupit jiné rybky.
0 13.07.2010 19:22 galbin 0 13.07.2010 19:21 Jana24 – Re: Yirka
Děkuji za příspěvek
Dobrá, raději tedy nebudu kupovat další.
Je to jednoduché. Stačí si otevřít atlas ryb a přečíst si jejich nároky. Jen ta tvá závojnatka potřebuje 30-50 litrů vody.
Bez ní by to bylo o něčem jiném.
0 13.07.2010 19:13 Jana24 – Re: Yirka
a můžu vědět proč? Mít 4 rybky v 54 l akva mi nepříjde zrovna moc..
0 13.07.2010 18:43 Jana24 – Jaké rybky k Čichavcům a Závojnatce?
Mám 54 l akva a v něm jednoho čichavce zlatého, 2 zakrslé a jednu závojnatku. Je vhodné k nim dát ještě nějaké rybky? Pokud ano, jaké?
Děkuji za informaci
Jana
Starší reakce
ja bych tam dal rasborky a pancernicky pygmeje (jsou maly ale plni zivota), pripadne otika
tyhle vypadaj pekne
rybicky.net/atlasryb/razborka_barmska
jde o to jestli chces aby se ti rybky mnozily (zivorodky se mnozej ostoses) nebo se nechces starat o mlady pak rasborky, ktery poziraj svy potomstvo
taky by sly halancici.... od 60cm delky i neonky
s ancikama to moc neprehanej, docela radi spasaji kytky. V prvni rade si muzes poridit to akvarko, zasadit tam dostatek rostlin, a nez se zabehne, treba za mesic, tak mas dost casu vymyslet co do nej. Hlavne si o tom dost nastuduj. Muzes tam treba dat samecka bojovnice a par samicek, nebo hejno mensich teter nebo razborek, pak taky existuji ruzny minirazborky, nebo si tam muzes dat treba zivorodky, platy a tak. A rybek je vzdycky lepsi dat min nez vic
O to jde - já nemám moc místa - ta 60 - 70 l je maximum. Poradíte mi tedy prosím jiné rybky? (chci si nechat ancíky - klidně i více) díkes
ja bych nedavala parmicky ani do 60l, nebudou z toho zrovna nadseny, kup aspon stovku
do těch 60ti litrů by bylo fajn jen jedno hejno těch parmiček a tak dva ancíci, nemá smysl to zbytečně přehánět s rybama (kdyžtak přidat pár pancíků, ale počítej s tím že to jsou hejnové ryby, takže je lepší když je jich víc, tak abys těch ryb neměl až moc). Rostlinky můžeš zkusit nějaké běžně pěstované, nenáročné, jako třeba nějaký menší echonodor, nebo kryptokoryny, anubiasy, ty nejsou moc náročné na světlo a pak jěště pár stonkovek alespoň do začátku, sám uvidíš co se ti chytne
opet zalezi na zdrojove vode (pokud vodovodni, tak v jake obci budes mit akvarko, dodavatele maji zakladni testy kvality na webu)... kolik svetla planujes (u setovych osvetlenich je to bida)
projdi si atlas kytek a snad pochopis
jo a v atlase ryb se udava minimalni objem jednodruhove nadrze! takze tech 60L by bylo jen pro ty parmicky ctyrpruhy nic vic
Tak dobře - vezměme, že si místo tamtoho AQ koupím větší ( 60 l ), a nebudu kupovat ty pancéřníčky. Jaké kytky? (nenáročné na světlo,s minimálním hnojením). Dík
budes to mit prerybneny huze jenom hejnko parmicek ctyrpruhejch potrebuje aspon 60L
co se kytek tyce je dulezite vedet jake podminky jsi jim schopen zajistit (svetlo, slozeni vody, hnojeni, dno)
Už jen ty čtyřpruhé by byly na tu velikost akva až až. Stačí juknout do atlasu
.
Přidat reakci
1 ...... [151] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x