Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Ahojte, kedysi som si tu už radu pýtal a bolo mi poradené no nepodarilo sa mi rybky v okolí zohnať a cez internet sa mi veľmi objednávať nechce. V poslednej dobe som ale začal pokukovať po razborkách a mám možnosť si ich do jedného zverimexu objednať.
Moja osádka by činila:
8x otocinclus affinis
3x SAE
2x betta splendens (samec x samica)
+ 40x razborka kalimantanská alebo thajská alebo bornejská.
Myslíte že by sa v takom počte cítili dobre v akváriu?
Akvárium mám 112l hrubý objem viď. prezentácia. Za radu ďakujem.
Podívej se na tento článek:
www.akvarko.cz/… .... krom rostlin je tam i něco o rybách do podobného akva bez techniky. Jen nevím s tím objemem ... tuším v tom článku jsou ty akvária větší (už jsem to četl před delší dobou tak si to přesně nevybavuji).
Jinak aspoň osvětlení bych si do toho akva zkusil prosadit....
0 08.03.2016 07:15 laki3 – Nenarocne ryby do prace
ahoj pratele, prosim o jednoduchou strucnou radu, naskytla se mit v praci moznost udelat si akva, ake bez filtru a spotrebicu, pac to by prej zralo moc el...
takze mam akva cca 50l a dam do neho jen na oko nejaky cryptocoryny, krery mi dodnes rostou beze svetla...
ale co k tomu za rybicku?? kdys tam dam bety? samec a tri samice vadi to??
a co popripade k tomu? (rostliny ryby)
ahoj
To jsem ti jenom napsal,co se líbí mi a mohlo by tam být.Máš to nějakých 210 litrů hrubého,ale ty rozměry nejsou podle mě nějak šťastné.Podívej se tady
rybicky.net/atlasryb/hledat/ co by se ti líbilo a přijď to probrat.Myslím,že ti určitě někdo ještě něco navrhne.Podívej se na youtube na jednodruhové nádrže,jsou moc pěkné.
A víc druhů by jste mi nedoporučoval? Akvárko bych chtěl spíše pestřejší, ale třeba by větší hejno ( kolik ks ) vypadalo pěkně.
0 07.03.2016 20:02 carpdu – Jaké rybky by jste mi doporučil
Jaké rybky by jste mi doporučili do akvária o rozměrech 70x50x60 ( dxšxv ). Jako asi každý bych chtěl nějaké pěkně barevné ( nějaké hejna ) a nebylo by špatné kdyby tam byli i nějaké větší dominantní. Akvárium by mělo být společenské.
Jsem začátečník ( vracím se k akvaristice po delší době ).
Děkuji
Zdravím. Poprosil by som radu. Myslíte že toto akvarium bude vhodné pre hlavačky? Plocha dna je 80x40 výška 30cm. Chcel by som buď Rhinogobius duospilus alebo
Chlamydogobius eremius alebo niečo im podobné aj podľa toho čo sa mi podarí zohnať. Alebo by ste odporúčali tam niečo iné? Ďakujem za rady.
No dyť jo, já vím. Mně už jsi jich napsal nepočítaně
Vždy byly k dobru věci.
Jsem teprve začátečník.... Ale věř mi, že jsou rybky v dobrým stavu - žerou, plavou a tak dál.... máme je už skoro rok a jsou úplně spokojený
Ptala jsem se v akvaristice.... v dobrý akvaristice. Snažím se těm rybičkám dopřát největší pohodlí... Ale jinak si velmi cením toho, že mi chcete pomoct ano Jsem opravdu jen začátečník.
Ano, tu prezentaci jsem viděl a právě na tom základě jsem napsal, co jsem napsal.
Ale jinak slunce v duši, trochu té konstruktivní kritiky(doporučení) ještě nikoho nezabilo, ono každej máme nějakej styl ve vyjadřování a řekněme informační kanály při poskytování našich rad a zkušeností, prostě někdo se vyjádří rovnou jako reakce na daný dotaz přímo ve vlákně a někdo dotyčnému pošle svůj názor vzkazem. Jinak pro uklidnění, činím obojí.
Já jsem reagoval pouze na to, že si někdo dovolí tvrdit, že se jeho svěřencům daří dobře protože se rozmnožili. To je prostě tak zjednodušené tvrzení až je scestné ikdyby to akvárium fungovalo deset let. Jinak jsem na tom nic nekritizoval a ano nádrž jsem opravdu neviděl.
A Romant také vyloženě nekritizoval. Pouze uvedl, že udržení čistoty v té kombinaci ryb může být obtížné. Ale určitě to nevylučoval žádným tvrzením....
Hoši, viděli jste tu prezentaci? Slečna mi psala, že to akvárium běží přes rok, na rostlinách je evidentní, že nebyly nasázeny včera, takže já se odvažuji soudit, že jí to akvo docela funguje. Víte sami, že se správnou péčí mohou fungovat i kombinace, které byste jinak nedali. Takže bych spíše trochu podpořila, než hned zkritizovat vše, co se dá.
To že se nějaký živočich snaží množit není nutně tím, že má dobré podmínky. Ba právě na opak, cítí svůj konec a tak se snaží po sobě nechat alespoň potomstvo, které se třeba dočká lepších podmínek a přežije.
No, myslím že těm čichavcům se daří celkem dobře. Už se i rozmnožili. A cichlidky ty se taky mají dobře
A molly mám jen 2...
Když jsem začal hledat první info při začátcích akvaristiky, také jsem narazil na "pravidlo" 1cm na 1 litr (někteří prodavači ho také s oblibou používají). S postupem času si člověk uvědomí, že pokud to je bez dalších souvislostí, tak je to dost nebezpečná zkratka
No... jasně. Proto jsem psala, ať si dá tazatelka pozor na ty "ostatní parametry"
Edit: jak to po sobě čtu, tak to není úplně výstižně napsané, tak snad si to dá dohromady i s Tvým příspěvkem
No, 1 cm na 1 litr, to je ale hoodne priblizny - napriklad neni 1 cm zivorodky jako 1 cm tetry
(produkce odpadu u zivorodek je oproti tetram mnohem vyssi, takze potrebuju vic vody) . Takze s tim opatrne
Počítá se litr vody na 1cm ryby. Takže tam teoreticky můžeš mít třeba 10 Parmiček černopruhých, když každá doroste do 14cm. Třeba. Ale to je jen příklad, takovou osádku si asi nepořídíš. Pak musíš ještě brát v potaz vzájemnou snášenlivost a nejlépe také parametry vody. Např. nedáš do jednoho akva tlamovce a skaláry. A tak dál. Projdi atlas, vyber ryby a zkonzultuj osádku tady.
Díky, po menším váhání koupeno 10ks parmiček čtyřpruhých mechových, zatím v karanténě
Zakrsláci a cichlidky to jsou milovníci čistých vod, oproti tomu máš v akváriu molly a ancáky a to jsou rozmetadla hnoje, takže v zhledem k objemu akvária budeš mít co dělat, aby se dařilo držet kvalitu vody jakž, takž v mezích únosnosti.
Ahoj, poradíte mi prosím kolik ryb můžu dát do 140l akvária tak, aby nebylo přerybněné?????
Předem děkuju za všechny rady
Ony ty atlasy nekecají, já bych se jimi řídila
Jsou to velké ryby, v 85l se budou trápit.
My máme cichlidky kakadu v 60l akvárku. Je to sameček a samička a sameček vůbec neprohání ostatní osádku
Molly budou decimovat ty krevetky. Neonky bych volil modrý v počtu 40 kousků, pandy 8-10 kousků.
Pro ty akary to bude stále málo...
Ahoj, chci si založit akvárko s akaramy ( doma už jedno máme, ale je malé a akary se do něj nevejdou )a nevím, jestli jim stačí střední akvárko nebo něco většího. Tady v atlasu píšou-akara modrá min. 200l a akara hnědá nad 150l. Tak nevím zdali je můžu dát tak do 85l akvárka. Děkuji za každou odpověď
Máš už tam dost druhů ryb, takže mi taky přijde jako ideální nedávat nový druh ale jen dokoupit parmičky čtyřpruhé mechové. Dokup i Tetry královské a pancéřníčky, ať máš od každého 8-10.
Když není problém, čichavce si nech.
OK, rozumím. Zatím jsem si toho nevšiml, spíše se čichavci honí mezi sebou.
Ale beru jako jednu z možností pustit do světa čichavce. Parmiček se zbavovat nechceme
Parmičky čtyřpruhý, když jsou chovány v malých počtech trpívají na to, že se nudí a pomalejší čichvaci se tak snadno stanou objektem jejich zájmu. Když jsou parmičky ve větší partě, obvykle se mají tendenci zabývat samy s sebou a dají okolí pokoj.
Zatím mi to moc neusnadňujete
Zeptám se, proč je problém s těmi čichavci? do teď byly všechny společně v 60l AQ a nevšiml jsem si nějakého problému, nebo je to jen pro ty čichavce "jen" stresující?
Tak určitě, sto lidí, sto chutí, přeci jsme v diskusním vlákně.
já bych to udělal tak, že bych poslal do světa čichavce i parmičky, zvětšil hejno pancíků a teter a k nim pořídil jako dominantu třeba akaru hnědou...
to máš pravdu. Tak šlo by parmičky poslat do světa a pořídit třeba rasbory a nebo kardinálky... další možnost poslat čichavce a zvětšit hejno parmiček... možností je hodně...
No a to je přesně ono, jde o ty čichavce a co se stane když tam budou jenom dvě, tedy ty parmičky?
Edit: Hejno parmiček, byť akčních, bude lepší než dvě nudící se rybky, který budou neustále pokukovat po někom, koho votravovat.
To opravdu svádí, ale aby to nebylo moc rychlé na ty čichavce...
Tak prvotně to svádí k posílení těch parmiček čtyřpruhejch na více než 12 hlavý hejno.
Zdravím a prosím o konzultaci. Máme AQ viz prezentace, nějaké rybky již přesunuty ze staršího. Nyní chceme ještě během pár týdnů finalizovat osazenstvo hejnovou rybkou.
Líbí se nám např. tetra žhavá, Endlerka, Dania prohované nebo tečkované, parmička čtyřpruhá mechová.
Dle zdejšího atlasu by asi šly všechny do naší vody, ale nevím jestli jsou vhodné i dle praktických zkušeností
Dále nevím jaký by byl optimální počet, když jako základ beru doporučení z atlasu.
Děkuji
Pokud vůbec krevetky, tak do již hojně zarostlé nádrže, protože ať chceš nebo ne, stanou se lovnou zvěří.
A i když počkáš na to až akvárium zaroste, bude to nastejno. Krevetky prakticky neuvidíš, neb se budou schovávat.
A ještě bych zapomněl nějaké krevetky by se tam vešli nebo už by to bylo moc
Dánia, nebo pancéřníčky, jako první, za týden další a za týden další. Akvo ne mladší měsíce, před i po přidání ryb vyměnit min. 1/3 vody, po tom přidání klidně 2 dny po sobě. Ty zakrsláky opravdu rozmyslet a jsi-li zčátečník, nešel bych do nich.
A v jakém pořadí by ste mi je doporučil dát do akvária
Dovedu si to klidně představit. Pouze pozor! Čichavce zakrslé určitě až do již dobře zaběhlé nádrže. Většina v prodeji je totiž dosti háklivý import.
0 25.02.2016 15:44 denca1011 – 112 l
Dobrý den šlo by do 112 l akvária toto složení:
Čichavec zakrslý (pár)
Dánio pruhované (15 kusů)
Pancéřníček panda (6 kusů)
Lorikárie kopinatá (3 kusy)
Tak potom moje rada zní,pokud můžeš,tak kup co největší akvárium ti dovolí prostor a finance a třeba manželka
Čím větší,tím lepší,jelikož to akvárium se ti později "smrskne"
Začni tím, že se zaregistruješ. Pak si projdi presentaci nádrží a vyber si tématiku tvé nádrže. Možností jsou mraky a každému se líbí něco jiného.
Já míval ve 112 litrech mraky čichavců šedých a k tomu pancéřníčky, ale toto ti tu všichni zavrhnou, jako nemožnou kombinaci.
Právě že neni chtěl bych ho založit podle rybiček
Přesně tak,těžko se odpovídá,někdy stačí si projít vlákno pár stránek na zpět a najdeš odpověď,ale to se málo komu chce
(mě se taky nechtělo)
Přidat reakci
1 ...... [52] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x