Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Podle velikosti nádrže ti pár druhů parmiček vyjede, ale musíš si dama pročíst jak se snášejí s jinými rybkami.
Alebo je tu ešte alternatíva, dať do AQ - Macrobrachium dayanum
Většina ryb jsou všežravci a malou krevetku nebo po svleku si rádi dají jako spestření, čím větší ryba tím je to pro ni jednoduší, u nás ve zverimexu prodávají přímo krevetky na skrmení, nijak zvláštní krevetky a když sem je hodila mezi zavojnatky bylo do deseti minut po nich, nezbyla jedna jediná, pozoruji teď svoje mikrorazborky a taky občas některá zkouší jestli by zvládla krevetku zbáštit. Mám i bojovnice a nedám ruku do ohně, že si sem tam nezobnou.
Tak záleží na nádrži. V hustě zarostlé nádrži přežijí. Ale k čemu mít krevety, když je neuvidíš, protože se budou schovávat? Když vykouknou tak poslouží za potravu.
Jak píšu je to o prioritách. Buď chci chovat krevety, tak jim přizpůsobím akva a spolubydlící nebo se na ně vykašlu a budu chovat větší ryby.
Jakoze mi vsechny serezou nebo jen nejake?
To si pak musíš ujasnit priority. K malým krevetkám větší rybky nedoporučuju.
Pokud by tam ty krevetky nebyly, tak by do 70 litrů už šly i nějaké cichlidky. Záleží co se ti líbí. Zadej si sem objem tvojí nádrže a něco si vytipuj
rybicky.net/atlasryb/hledat/ Ajajaj, ja jsem chtela spise vetsi rybky. Razborky mam, a v druhem akvu bude pancernicek drobny a drobnoustka.
Tak do tohohle bych to videla na nejaky vetsi rybky
A klasiku pavi oka nechci- neonky pouze kdyby me nekdo hoodne premlouval
Radši než ancistruse bych dal víc pancéřníčků. Ancistrus je velká ryba, dělá hodně bordelu. A ničí některé kytky.
Ale chybí ti tam nějaký ryby do vodního sloupce.
Jestli chceš krevety, tak budeš muset vybírat z malých ryb (tetra ohnivá, malé razbory atd.). Ty sice budou krevetky taky požírat ale v dobře zarostlé nádrži se to dá zvládnout.
Souhlas s tím co píšeš, jen první věta je mírně zavádějící a trochu nabádá k přerybnění hned na startu.
Optimální počet gupek na 60 l bych viděl pro začátek max. 12 ks. Pak nechť se množí, ale pozor na údržbu. I očka vyžadují čistou vodu, možná víc než neonky.
Sumečka určitě ne, jsou to poměrně velké ryby.
0 03.04.2019 12:45 Jaja Dobrý den mám dotaz mám 60l akvárium chci do něj dát nějaká paví očka a neonky mno a asi sumečka můžete mi poradit kolik od každého by mohlo být aby rybky netrpěli děkuji ráda
Starší reakce
Naštěstí po týdenním studování všech možných témat zde, mě netrpělivost opravdu přešla, takže v plánu mám založit akvárko a minimálně 3 týdny ho nechat (spíš o chvilku déle), než do něj "nasadím rybky" ale chci to mít promyšlené, ať jim můžu upravit akvárko tak, aby jim nejvíce vyhovovalo a nemusela bych to pak hned předělávat.
Jestli si chceš pořídit pancéřníčky, tak malou skupinku 5-6ti kusů (ideální by bylo ještě víc, záleží, které si vybereš) Když budou mít vhodné podmínky a kvalitní stravu, množit se můžou a je běžné, že sem tam nějaký prcek přežije. V čerstvě založené nádrži nevím, chce to hodně rostlin a větší šance, že se nějaké to prtě udrží, bude až v dobře zajeté nádrži. Nespěchej, založ akvárium, nech ho chvíli, přidej pár pavich oček a až bude nádrž stabilní, vyber si z nějakých Pancéřníčků.
Záleží na konkrétním druhu.
rybicky.net/atlasryb/hledat/
Do kolonky „české rodové“ zadej pancéřníček.
A do kolonky „minimální velikost nádrže“ zadej objem tvého akva.
Vyjede ti to dost pancéřníčků, takže záleží na tobě, kteří se ti líbí.
To ne, určitě nepoznám
Ale napadlo mě, že bych si pořídila dospělé a pak bych si odchovala mladé. Ale jestli se sami nerozmnoží jen tak, tak se asi rozhodnu pro tu skupinku. Kolik bys tak do toho mého akvárka doporučil?
Já jsem teď s nimi začal a kladou mi jikry bez problému, ale chce to víc samců na jednu samici (uvádí se 2-3). Pohlaví se u malých těžko pozná, proto se doporučuje minimálně 5 ks. A tramtra má pravdu, že do menšího akvárka je lepší sáhnout po menším druhu. Co třeba zkusit krunýřovce jednopruhého?
Pancéřníčci odchovat jdou ale rozhodně to není tak, že se ti automaticky rozmnoží. Spíše počítej, že nerozmnoží. A taky, ty u malého pancéřníčka v obchodě poznáš pohlaví?
Pořiď jich skupinku. Ty betty se pavíma očkama si moc nesednou teplotně a půjdou si po ploutvích.
Jinak, pořizovat si k pavím očkům jednoho samečka bety nebojovné nebo bety bázlivé, je asi nevhodný nápad, ne? V atlase jsem se dočetla že u těchto druhů je agresivita vůči ostatním rybkám malá, zvláště, když mají dost možných úkrytů. Tak se chci zeptat, jestli s tím náhodou nemá osobní zkušenosti.
Je snadné si odchovat malého pancéřníčka u sebe v akvárku? Kdybych si pořídila samce a samičku, myslíš, že by se to podařilo i mě, začátečníkovi?
Pancéřníčci nejsou nároční na chov, jsou to čistotné ryby a kytky nežerou, jestli budou s živorodkami, nepodceňuj údržbu. A P. zelené určitě ne, šedesátka je pro ně malá.
Pancéřníčků se trochu bojím, ve smyslu chovu
Nejsou moc nároční? Jak moc se "pouští" do rostlinek, pokud vůbec? Jde mi o to, aby mi časem neposvačili většinu vegetace.
Razborky ani kardinálky bych nedával. Paví očka jsou až až. Pancéřníčky na dno. Zelení jsou poměrně velcí. Co třeba malý nebo skvrnitý?
Určitě doporučované pancéřníčky, málo náročné jsou ti zelení (zlatopásí). Možná by se k pavím očkům hodily razbory či kardinálky.
Co tam dát nějakého pancéřníčka na dno?
Ahoj, plánuji akvárium o velikosti 60x30x35, tedy nějakých 63l. Chtěla bych si pořídit několik pavích oček, které chová teta, takže ty budu mít z "domácího zdroje".
Ale ráda bych v akvárku ještě jeden jiný druh, který by se s pavím očkem dobře snesl. Nějaké návrhy? Sama zvažuji třeba danario pruhované, ale ráda bych i jiné možnosti na zamyšlení.
Starší reakce
Nejenže nesežene, ale šel by i po těch krevetkách a za chvíli tu bude pro změnu řešit co s ním.
Ideálním řešením by balo gupky někomu věnovat a kupit si místo nich nějaké malé tetry. Případně si najdi známého, co má dravé ryby a přebytečné gupky mu vždycky dej...
Jak píše Miki, vhodného predátora do tak malé nádrže těžko seženeš, jen tu nádž ještě víc přerybníš.
Tak to snad ani nemyslíš vážně, že tam chceš ještě predátora na likvidaci mladé populace gupky, nebo jo? Proč si je tam potom dával?
0 09.03.2019 18:31 PatasF11 Uvádím fotku pancéřníčků a ano dochází zde k přerybnění...Chtělo by to rybu ,která by si s gupkami poradila, aby nedocházelo k přerybnění. Děkuji za radu
Gupky se ti brzo rozmnoží a budeš řešit přerybnění. Spíš zvětši tu skupinu panceřníků(i když zelených asi ne) .V prezentaci máš na fotce i krevetku.
Máš nějakých 40 - 45 litrů vody. Gupky, které znamenitě sviní vodu, se ti budou množit a přibývat. A k tomu filtr který je spíše symbolický. Radím ti žádné další druhy už nepřidávat. A zrovna tyhle pancéřníčky bych nedokupoval, myslel jsem, že tam máš nějaké menší.
Zelení jsou docela velcí na 54 l hrubého. Nedokupovala bych další. Nechceš je zkusit spíš vyměnit?
Mám pancéřníčci zelené a chtěl bych nějaké ryby k gupkám.
Dokoupil bych pancéřníčky. Jaké máš? Paví očka se ti namnoží a budeš mít na tak malé akvarko plno.
Edit: V prezentaci píšeš, že máš ancistrusáky. To stále platí?
Filtr máš sice výkonný podle průtoku, ale k čemu to je, když je velká bída co se týče filtrační hmoty.
0 09.03.2019 17:07 PatasF11 Dobrý den ,zítra se chystám na burzu koupit nějaké ty rybičky ,a tak budu moc rád za návrh...V akváriu mám teď paví očka a 2 pancéřníčci. Akvárium 54L a filtr
Aquael pat 1plus ,který je celkem výkonný
Děkuji
Takový příbuzný panchax příčnopásý by nevadil a je to pěkná ryba. Větší štikovce určitě ne, jsou vhodnější do jednodruhových nádrží. Samci můžou být věkem agresivní hlavně na menší i stejně velké mírnější ryby.
Ryby ti krevetky budou minimálně rušit, takže ty budou mít tendenci se skrývat a moc si jich neužiješ. Necháš si radit s rybkama a nakonec napíšeš co ke krevetkám na dno. Panceřníci s nima možná vyjdou, ale danio perlové to jsou střely a samci umí být na to jak je to malá rybka hodně agresivní. Pořádně zvaž co vlastně chceš.
Když to bude zarostlý tak jakýkoli panceřníček nabo otík
Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x