Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 98 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 17:54 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Nessy
Heleny ti sežerou ostatní šneky, galaxky mají rády čistou vodu a klidné spoluobyvatele, což s mollynama mít nebudou, mollyny budou tak dlouho oďobávat krevety, až je zabijí, sekavci se v této společnosti někam zavrtají a už je nikdy neuvidíš a ancitrusi přidají svůj díl ke svinčíku od mollyn, o sekernatkách to už napsal LiborSprysl. Stačí takto? Pokud ti jde o ballon molly, chovej je s dalšíma mollynama v jednodruhové nádrži, případně ještě s ancíky. To by mohlo klapat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 17:52 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
K tomu bych měl dvě věci.
1) K helenám nemá cenu dávat jiného šneka ;)
2) Pokud to není nutné, ak bych se vyhnul ancíkům. Řasu budou redukovat i molly a když už teda i něco jiného, tak spíš otíky. Pokud to teda nemá být nějaký zajímavý druh na pohled
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 17:51 Muž LiborSprysl [9015] Re: Nessy
Balonky jsou sice hnusné, ale je to vaše volba :-) nekombinujte je s jinými, budete z toho mít dokonalé obludy...Sekernatky jsou nesmysl, s živorodkami neobstojí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 17:44 Žena Nessy [25] - Živorodky – 120l akvárium
Ahoj.
Plánuji do akvárka cca 120l hlavně molly. Složení by bylo:
cca 20 galaxy rasbora
6 Ballon molly
6 golden molly
4 sekavci
2 ancistrusci
možná 4-6 sekernatek mramorových
z dalších živočichů:
nějaký ten šnek - který mi nezničí rostlinky? Chtěla bych něco pěkného - tak třeba 6 helenek a 2 zebry?
A dala bych tam 4-6 corbiculek
Co říkáte na krevetky - japonky nebo molucké - nebudou si jich molly všímat, když nejsou malé, aby je mohli sníst, nebo je budou otravovat a není dobré je pořizovat?
PS: Jde mi hlavně o Ballonky ;-)

A ještě jeden dotaz (omlouvám se, ale nevím, kam s ním) - jak chytit dania v akvárku s plno kytkama? Mám tam ještě dvě, které vždy, když vidí síťku, mizí do porostu a já nemám šanci hmm Chci je dát pryč, ne čekat až zajdou stářím... ne

Moc děkuji za rady stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.01.2013 18:29 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: vanilka
Dost barevné jsou jak cichlidky, tak neonky/rasbory :) barev tam bude možná až moc ;) jinak důvod nedoporučení plat je níže (hodně výkalů, což nevyhovuje cichlidkám)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 18:28 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: vanilka
Začátečníkovi bych cihlidky moc nedoporučoval. Zkuste začít bez nich a časem uvidíte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.01.2013 18:22 Muž Ad@m [1051] Re: vanilka
Nevýhoda plát spočíva v príliš rýchlom rozmnožovaní a vysokom množstve vyprodukovaných výkalov, ale inak sú to dobré rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 18:10 vanilka – aq
Díky všem za odpověď. Akvárium ještě nemám založené, spíš sem se chtěla nejdřív informovat, jestli je možné mít tam rybičky, které se mi líbí. Podle nich bych pak vybrala osazení rostlin (samozřejmě založení by pak bylo naopak, aby to nevyznělo, že dám o akvárka nejdřív rybky a pak budu přidávat rostliny :-D) zatím jsem ve fázi rozhodování. Jinak co se týče techniky, tak to bude set Juwel Rio 125 kde je filtr Bioflow 3.0 600 l/h, osvětlení 2x 24W, ohřívání 100W.
Takže vzdám se razbor nebo neonek a místo toho bude větší hejno, akorát těch plat bych se vzdala fakt nerada - jestli jsem to pochopila dobře, že buďto tam můžu mít platy nebo cichlidky, tak o tom budu hodně přemýšlet. Doporučili byste mi ještě nějakou rybku, když bych se rozhodla pro cichlidky místo těch plat? Nejlíp nějakou barevnou :-) Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.01.2013 16:24 Muž Ad@m [1051] Re: vanilka
Vynechal by som bojovnicu, platy a namiesto razbor by som dal 20 neóniek(alebo naopak).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 15:35 Muž peter1459 [79] - AmerikaRe: LiborSprysl
sorry máš pravdu na tých som zabudol predsa len bol to tažší deň premoju hlavu a písal som to už v polospánku ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.01.2013 14:32 Žena Kač [131] Re: vanilka
Za sebe bych dala pryč beťáka, platy a možná i ty razbory...ale určitě počkej, až ti napíše svůj názor někdo, kdo má s těmito rybkami zkušenosti :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.01.2013 14:31 R Muž romant [28001] Re: vanilka
Rozhodl bych se buď pro neonky, nebo razbory, jsou to hejnový ryby a ve větším houfu více vyniknou. Osobně bych tam nedával ty platy(velcí producenti odpadních látek), když tam budou ty cichlidky, i tak to bude vyžadovat nepodceňovat údržbu akvária a opravdu poctivě týdně měnit 1/3 vody a odkalovat dno dle potřeby. Cichlidky dávat až do stabilizovanýho akvária, takže až třeba za dva měsíce od založení. Pancéřníčků klidně 8-10.
Edit: Určitě bude vhodný mít v akváriu výkonnou, ale hlavně účinnou filtraci. Zkus zřídit prezentaci, ať je vidět, jak je akvo osázený a jaká je tam technika. Nevím jak dalece máš načtený nějaký dobrý začátečnický články, tak pro připomenutí. rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.01.2013 14:29 Žena Kač [131] Re: vanilka
No, pro mě by to bylo moc ryb, ale já jsem na to trochu magor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 14:26 vanilka – rybky
Ahoj, chtěla bych poprosit o názor. Co si myslíte o tomto složení ryb v akváriu 125 l 80x36x50 cm.
10x neonka obecná
10x razbora klinoskvrnná
4x platva pestrá
2x cichlidka ramirezova
5x panceřníček panda
3x cichlidka kakadu
1x samec betta
Není to moc? Snesou se rybky? Zvládne to začátěčník? Díky za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   29.01.2013 12:33 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Uno
tak zajet aspon do Branika..... lebo v jedne nejmenovane akvaristice mi byly schopni do 23L akva prodat prisavku thajskou!!!! misto otika... po par mesicich jsem to zjistil a nastesti v jiny akvaristice mi ji vymenily za skutecnyho otika... jo nekteri jsou schopni prodat komukoliv cokoliv do jakkoliv velkyho akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 12:13 Uno Re: malyLibor
Hele napadat mne hned nemusíš si myslím, samo jsem projel zdejší atlas a když se tam píše, že všechny mají klidnou povahu a lze je chovat ve společné nádrži tak opravu nevím proč bych si měl myslet že bude problém. V tom případě je tento atlas na nic jen na obrázky aby člověk viděl jak ryba vypadá. Každopádně se už na nic ptát nehodlám a radši se poradím v akvaristice či na burze, kde na mne nikdo nebude útočit. Mějte se tu fajn lidi. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 11:24 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Uno
Páreček čichavce a zlatého a modrého se ti tam utluče, i když tam budou sami. Je zbytečné dávat tam další ryby, na které budou útočit. Prostě se zkus už jednou podívat na nároky těch ryb, místo aby ses tu furt dokola ptal. Jsi dospělý člověk, ne malé dítě. 100 litrů je na dva páry těchto čichavců prostě málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 11:18 Uno Re: Ičin
Přemýšlel jsem o parmičce purpurová, nebo duhové.........
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 10:58 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
Pak nějaký menší druh,např medové
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 10:45 Uno Re: LiborSprysl
Jak k čichavcům žádné,
přece tam nebudu mít párek zlatejch a modrejch a tím to hasne?!
4ks je fakt málo na můj vkus :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 10:42 Muž LiborSprysl [9015] Re: Uno
K čichavcům žádné... smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 10:23 Uno Re: Moucha
Sorry jsem z těch tlamovců tak zblblej :-)
Samozřejmě čichavci modrý a zlatý :-) hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 10:06 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Uno
tlamovec zlatý???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 08:43 Uno Re: LiborSprysl
Tak to je pak rozhodnuto.
A co mi tedy doporučíte k párečku tlamovce modrého a zlatého?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 08:19 Muž LiborSprysl [9015] Re: Uno
No to je blbost...labiďáci jsou jezerní...Měl jsem na mysli především rod Pseudocrenilabrus
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 08:17 Uno – Rybičky 50-150l
Tak jsem byl rozhodnutej, že teda tlamovce nadám a dám pouze pár čichavců zlatých a modrých, ale dle toho co napsal LiborSprysl jsem zase nahlodanej. A teď jak se říká babo raď, ty tlamovce Černoploutvé asi je hloupost strkat s čichavcema že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 08:12 Muž LiborSprysl [9015] Re: peter1459
peter1459 napsal:... pri žiadnom africkom tlamovcovi ti rastliny nevydržia maximálne anubiasy, nejaké cryptokoryny alebo vallisneria gigantea a im podobné tuhosťou listov, nie to ešte trávníček, treba poriadne čítať atlas...

U afrických říčních tlamovců bez problémů rostliny vydrží....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 00:43 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Petr2
No... nerad to píšu, ale já osobně bych do takhle malého akvárka tetry nedával žádné. Tetry rády plavou a tak přesto, že jsou malé, by si zasloužily větší nádrž. Ale pokud by v tom akva bylo jen hejno těchto teter + skupinka 6ks Otíků... no, bylo by to ale stejně na hraně. Lepší by bylo akva 80x40x40.. je jen o maličko větší, sety v této velikosti jsou obvykle za stejnou cenu jak tebou uváděné akva a přeci jen je tam už vody víc než 2x tolik. Zkus to zvážit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 00:18 Petr2
Ahoj mohu dát do akva 60 x 30 x 30 cca (8-10)ks teter červených? rybicky.net/atlasryb/tetra_cervena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.01.2013 22:01 Muž peter1459 [79] - Amerika
asi ťa sklamem, pri žiadnom africkom tlamovcovi ti rastliny nevydržia maximálne anubiasy, nejaké cryptokoryny alebo vallisneria gigantea a im podobné tuhosťou listov, nie to ešte trávníček, treba poriadne čítať atlas a to celý oktrem iného do 100l by som odporúčal maximálne nejaké šnekáčekeďchces silou mocou tlamovce ale ani pri tých nevidržia rastliny ide napr. o rody laprologus, neolaprologus
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2013 21:35 Uno – Tlamovci
Ahoj lidi,
chci Vás poprosit o konzultaci. Mám 100 akvo a chci ho osadit tlamovcema. Chtel bych cca 4 parecky ale jak tak vybírám krásný jsou skoro všechny. Jediných kterých se nechci vzdát jsou tlamovci cernopruhy a pak už mi to she nějak jedno. Jen důležité info dno bude nebo je travička a mám samo i kytky takza žádný kytkozrout nebo nornik :-) Diky za nazory
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2013 13:18 R Muž romant [28001] Re: t1tomas
Bude záležet na velikosti nádrže, čím větší akvo, tím větší šance, že se budou houfovat společně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2013 13:16 Muž t1tomas [10] – Hejno?
Ahoj, mám jen ze zvědavosti jeden dotaz. Pokud by bylo v akva třeba 10 neonek červených a 10 neonek modrých, vytvoří společné hejno? Nebo se budou držet obě hejna zvlášť? Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.01.2013 07:08 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: stavros
Nesmysl určitě ne. Jak je psáno pode mnou, třeba párek čichavců by tam určitě šel. Ale dal bych jim čas. Akvariu to jen prospěje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2013 01:00 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: stavros
Ti čichavci medoví by tam šli, ale stačí u nich pár. Tihle malí čichavci nejsou tak agresivní k samicícm jako ti větší... Tetry císařské by měly být ve větším počtu a ve větší nádrži, do té tvé bych je rozhodně nedoporučil, i když jsou to krásné ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2013 22:59 Muž stavros [0] Re: Ičin
.. jak říkáš to je ta nejméně oblíbená varianta .... z toho co píšu je všechno nesmysl?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   27.01.2013 21:24 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
Já bych volil tu nejméně oblíbenou variantu. Momentálně počkat, až se rozjedou rostliny a pořádně se zaběhne akvárium. Ono je dost možné, že se do té doby rozmnoží platy a nebude tam potřeba doplňovat nic. Spíš naopak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2013 20:54 Muž stavros [0]
Fotka k příspěvku Tak a jsou doma ... první rybičky, spousta radosti a akvarium lepší jak televize. Přesně tak jsem si to představoval. V první vlně jsem po 14 dní záběhu akvárka do 63l nasadil tuto posádku:

Dánio pruhované - 5ks
Pancéřníčka třískvrnného - 5ks
Platy - 4ks

Především díky Vám, nejvíce jmenovitě RomanoviT jsem pochopil včas některé zásady a principy života v akvariu a vyvaroval se prvotních zbytečných chyb (aspoň doufám ;-) )

Obden budu měnit vodu a pokud půjde vše hladce za týden bych dopořídil zbytek.
Mám v plánu neonky menší hejno tak cca 7-10ks. A teď to nejdůležitější ... ještě bychom rádi uvítali Váš tip čím to "vyšperkovat". Vím, že se dostávám na hraniční mez v počtu rybek, proto cokoliv dalšího musí být už "nehejnové" přitom však barevně oku lahodící a vyhovující osazenstvu. Nejlépe společenská rybka klidné povahy nejlépe jako jsou platy.

Budu rád za vaši kritiku výběru to vše mi pomůže nakonec vybrat nejvhodnější rybku. Měl jsem v plánu Mečovky, ale po poradě vzhledem k velikosti akva jsem od toho ustoupil.

Pátral jsem pátral a tady jsou moje tipy:
Terta čísařská - 1 samec a 2 samice
čichavec zakrslý nebo medový 1+2
nebo třeba navýšit počet plat ... těžko říct, co vy nato?

Díky za reakce.
Štěpán

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 12:17 Muž stavros [0]
Tak nejak si porad nemuzu zvyknout,ze google je vsemocny. Peci o rostlinky tam dohledam. Ale ty neonky si neodpustim,snad to nebude tak velky prohresek :). Rybky budu osazovat postupne,zalezi nejak vyznamne na poradi? V nedeli zajdu tady v Praze na burzu uvidim co tam najdu hezkeho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 10:55 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: stavros
ja bych dal drobjensi dno, do tohodle sterku bude snadno zapadat bordel a nejni moc setrny ke korenum
tychlerostouci klidne zkrat na polovinu a co ustrihnes/ustipnes znovu zasad... tim si ty stonkovny namnozis
budes muset vyborat malo narocny kyti... treba zkusit takovou bacopu monnieri rybicky.net/atlasrostlin/bacopa_monnieri
prazska voda je pomerne mekka a pomerne i chuda na uhlicitany.. takze bez pridavani co2 a hnojeni bude vyber vhodnych kytek znacne omezen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 10:43 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: stavros
chce to zjistit si nějaké informace, tohle jsem našla na googlu během minuty www.rostlinna-akvaria.cz/…
i tady bude určitě plno nápadů na to jaké nenáročné rostliny pořídit rybicky.net/forum/3037
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.01.2013 10:42 R Muž romant [28001] Re: duko1995
Však je můžeš zase jít do akvaristiky vrátit, stává se to. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 10:41 R Muž romant [28001] Re: stavros
Stran těch rostlin je dobrý se držet pravidla, čím víc, tím líp. Někdy se taky uvádí mít osázeno 80% dna, stran druhů, jsou do začátku fajn tzv. skonkovky, který dobře a rychleji rostou a akvárium pomáhají lépe stabilizovat, ale to už jsme v tomto vlákně OT.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 10:37 Muž duko1995 [32] Re: romant
jako já sem tych skaláru nekupoval mama byla v akvaristice a prinesla mi to :-) ... ale presto díky za rady : :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.01.2013 10:35 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: stavros
i když se u té červené neonky píše že minimální velikost akvárka má být 54-63 litrů, tak to ještě neznamená že je to pro ně ideální ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   25.01.2013 10:33 R Muž romant [28001] Re: duko1995
duko1995 napsal: ... zdá se mi že je tych rybek málo na 115L.Díky :-) Ano to je klasická situace, akvárium kde je docela dost druhů ryb a ono je tam není vidět. Co s tím? Odpověď je jednoduchá. Zredukovat druhy a navýšit počty těch co tzv. zbydou. Určitě bych se opravdu zamyslel na skalárama a panc. kropenatejma, na ně to není a do budoucna nebude. Další redukce by se měla týkat těch živorodek. Nechal bych jenom jeden druh. Co naopak posílit to jsou ty hejnový zástupci, jako neonky a panc. skvrnitý, toť můj názor. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 10:31 Muž stavros [0]
A co rikate na rostlinne slozeni v akvariu? Vhodne rostliny, maly pocet? Pripadne ktere dalsi by se s ohledem na vyjmenovane druhy hodily? A jak rostliny udrzovat?Za tech 14 dni mi rychlerostouci narostly az k hladine. Mam je nejak ostrihat? Nebo nechat plavat po hladine? Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 10:26 Muž stavros [0]
Diky za reakce,zivorodky jsou trosku nostalgie z detstvi:), to priznavam,takze dam o jeden druh mene. O to vic pridam neonek. Pisek je schovany jeste dole pod rameckem akva, takze na nizsim svahu mam 5cm a na "kopci" mam 8cm, snad je to tak dostacujici. Rybky jsem vybiral primarne s ohledem na velikostni pozadavky rybicek a pak take barevnou pestrost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 10:20 Muž duko1995 [32] Re: katterinecka
jojo skaláry mne mrzí ale sou tak krásní...ješťe som mladí maji asi tak 5-6 cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 10:18 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: duko1995
no zrovna skaláry a pancéřníček kropenatý se do této velikosti moc nehodí. Tak leda doplnit neonky na pořádný hejno

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [98] ...... 184 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-akvaria-51-150-l-stredni-akvarium?od=4851