Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
škoda,pár neonek by se mi tam líbilo
Na neonky hrana, na otíky pohoda.
Platy i mečovky si s ramirézama dovedu představit, ale od dvojnásobného objemu a za striktního dodržení intenzivnějších výměn vody(2-3x týdně 1/3), takže do Tvého objemu bych to nedělal. Pokud je trošku tmavší dno a nádrž není nějak silněji přesvětlena, tak bych se podíval na
rybicky.net/atlasryb/tetra_zhava .
Ičin napsal: ... Ale vyskakovat si nemůžou, protože jsou tam jednoznačně nejmenší, takže je klid...
To je ono, jak mají v akvu nějaký respekt budící jedince, tak nemají tzv. roupy jsou spíš ve svým houfu a ve střehu.
Souhlas. Tady byl dotaz dát je do 54l....a to bych opravdu nedoporučoval.
EDIT: budu předělávat 250l akvárko, kde byly cichlidy a tetry krvavý zvažuju aspoň 20kousků, ale stejně pořád nevím. Jsou to mršky
Dreamdiver napsal: ...protože tyhle tetry umí být pěkný mrchy, okusujou na co přijdou a jsou dost rychlý Ale krásný jsou, to zase jo....
Pěkný mrchy jsou tehdy když se nudí a to tehdy když jich je v akvu jenom několik kousků, ale jakmile jsou v pořádný partě tak si řeší svoje vnitrodruhový spory mezi sebou a ostatním rybám dávají pokoj. 90 litrový akvo je na ně tak akorát na hraně aby to fungovalo i ne.
Jeden čas jsem tetry krvavé míval v cca 90l akva a přišlo mi to tak na hraně, spíš to chtělo větší, protože tyhle tetry umí být pěkný mrchy, okusujou na co přijdou a jsou dost rychlý
Ale krásný jsou, to zase jo....
Čo tak Mrenka dúhová(Puntius titteya)? Tá je pekná a čistotnejšia.
Akvarko má 54l klidně si nechám poradit i jinou na ty jsem narazila, že jsou červené. Vím ženská malichernost
Dobrý den, jaké ryby jsou vhodnější k ramirézkám platy nebo mečovky? Nějak mi v akvarku schází červená barva mám tam jen 4 ramirézky a chci to pestřejší
do akva by šli asi do leta a pak by šli do jezirka
A na podzim z jezírka půjdou kam? Co ti hlava nebere na tom, že ne každá ryba může do každého akvárka?
0 10.01.2013 17:00 jirkamrvik do akva by šli asi do leta a pak by šli do jezirka nebo známému a kostlin pude do jezirka
Milý Jiří, pokud nejste Tatar a podíváte se o pár řádků níže, pak zjistíte, že tak malé ty ryby nezůstanou. Pokud plánujete velké akvárium posléze, dejte si je zatím do malého, ale jinak budete řešit problém, kam s nimi...
0 10.01.2013 16:33 jirkamrvik ale stejně mi nejde do hlavy proč by to bylo malé na dvě rybičky cca 5-7cm
díky za odpovědi .... ale pořád přemýšlím nad rybí osádkou ty tetry se moc nezamlouvají i když vím že v tomto akva asi žádnou jinou šanci nemám
Tady fakt není nad čím přemýšlet. Pokud doroste kolem 30cm, tak i dvoustovka je na ně malá. A to, že ho někdo dá do malé nádrže, ještě neznamená, že to je dobře. Prezentaci si mohu založit třeba pět minut po založení prvního akvárka, ale to ještě ze mě nedělá odborníka. Nejjednodušší řešení je, že si člověk něco o té rybě přečte, pak to prokonzultuje a teprve pak si ji pořídí.
nepřemýšlej a dej na Liborovu radu
0 09.01.2013 17:28 jirkamrvik pořád přemýšlím ...
0 09.01.2013 17:21 jirkamrvik uvidím jsou to rybičky asi 5-7cm
To ještě neznamená, že je to dobře...
0 09.01.2013 17:14 jirkamrvik myslíš ? viděl jsem tady prezentaci kde má asi 15cm keříčkovce v 70litrech
Tak či tak je to i na toho pakeříčkovce dvoupásého malé.
To je fuk, je to na něj malé a žere také jako kyselina...
a to jsem se ještě musel podívat, co to je podle českého názvu...
0 09.01.2013 17:01 jirkamrvik pakeříčkovce dvoupásého spletl sem si nazvy
Myslíš keříčkovce žabího? Do 84l akvária??
Nic, sežerou všechno co se jim vejde do huby...
0 09.01.2013 16:47 jirkamrvik nebo jsem přemýšlěl 2x pakeříčkovec žabí ale co knim ?
Pandy dokup aspoň 5 a paví oka bych třeba nahradil razborama klínoskvrnýma třeba
0 08.01.2013 11:09 Paja – jaké ryby do 54 l
Zdravím, dostal jsem akvarko od kamaráda, který už ho nechtěl je to 54 l a jeho osádka je 1 panda, 2 páry ramirézek a 4 paví očka.
Toho 1 pandy je mi líto mám ještě dokoupit? Popř. hodí se ještě nějaké rybky.
Akva má filtr, je dobře zaběhnuté a plno rostlin. Jak bude čas nafotím zde do prezentace. Díky za názory
Otíci jsou prckové, a jsou to hejnovité ryby, mají rádi společnost svého druhu... uvidíš
0 06.01.2013 15:25 jirkamrvik a není to moc jich tam dát 10 ? když tam bude ještě 5-6 pancéřníčků a možná jsem přemýšlěl 2x lorikarie
Ono je stejně rozumné dávat rybky do akvárka postupně... a ty otíky bych dal až jako poslední. Až je budeš chtít, tak se ve Zverimexu domluv, ať ti je seženou a domluv se na přesný den, kdy je dovezou. Tak si je můžeš vzít přímo v tom pytlíku, ve kterém je přivezou, a ušetříš je jedné výměny vody... pokud je chceš brát ze Zverimexu. Jinak bývají docela běžně na většině akvaburz.
0 06.01.2013 10:23 jirkamrvik uvidím časem budu dokupovat rybičky .. ptal jsem se na otíky ve zverimexu a nemají
Taky se přimlouvám.... ale koukni na otíky - krunýřovce rodu Otocinclus. Místo dvou ancíků můžeš dát 8-10 otíků a to něco uvidíš. Jsou to pomocníčci k pohledání, žerou především řasu, rostliny nepoškozují a jsou to hejnové ryby. Jejich pozorování je velmi zábavné... vřele doporučuji, doplní ti vhodně tetry a pancíky.
a jestli je chceš mít aby ožírali řasy, tak ty žerou jen když jsou malí, až vyrostou tak radši rostlinky
když už ti ancíci tak 4 je docela dost, pár by byl lepší, přecejen až vyrostou tak jsou to docela macci a čistotní taky zrovna nejsou
Pořád budu našeptávat, zvaž ty ancáky, tím neodrazuji, mrkni se na jejich potravní nároky do příslušnýho vlákna, čím a hlavně kdy krmit ať máš více vstupních informací.
0 04.01.2013 14:34 jirkamrvik už je rozhodnuto: 15-20ks teter žhavých
5-6ks pancéřníčků skvrnitých
4ks ancistrus albino-normal
Omlouvám se. Moje chyba, ty české názvy se mi někdy pletou. Já si to popletl s pancéřníčkem kropenatým, pro ty by to bylo malé, pro pancéřníčky skvrnité - C.paleatus - je to akvárko naprosto v pohodě, jen by to chtělo o 2-3 přidat.
malyLibor napsal: Na pancéřníčky skvrnité je tvé akvárko opravdu moc malé...
Na Tebou doporučenou partu pancéřníčků skvrnitých mě to akvo nepříjde až zase tak malý, docela bych řekl, že tak akorát.
proč by bylo na pancíky skvrnité malé? nepleteš si to s kropenatýma?
0 04.01.2013 14:24 jirkamrvik neřekl bych mam 4 kousky v 54l a daří se jim dobře
Přidat reakci
1 ...... [102] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x