Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
a jestli pro ty halančíky máš nějaký menší tak je dej radši do tohohle
já bych tam dala buď hodně kytek + čtverzubce trpoasličí, nebo hodně kytek + bojovnice, to co už mám je hodně kytek + modré neonky + krevetky
tak s tím ti nepomůžu, nemám akvárka jen kvůli rybám
a já snad mluvím o živorodkách?
tak co hlavně rostlinnou nádrž a do toho nějaký drobný hejnový rybky a krevetky. Rostlinky jsou zas o něčem jiným než odchov ryb
těch možností je možná tak něco přes milion, co kdyby ses sám podíval co by se ti líbilo, buď v nádržích ostatních nebo v atlasu ryb a pak to s náma jen probral.
Taky podstatná je otázka jestli už máš nějaká akvárka nebo si začátečník
ja osbne bych tam dal hodně silné čerpadlo a tak 20 Gastromyzon ocellatus
a byl bych spokojený
Záleží na tom, jakou máte představu. Zkuste nějakou načerpat prostřednictvím zdejších nádrží a pak se poradit o vhodné kombinaci osádky. Takhle vám nikdo moc neporadí, každému se líbí něco jiného.
tak šly by třeba tetry kosočtverečné..to jsou takoví vytrvalci
ale jak ti kančíci dospějí a vytřou se, tak v té stopadesátce asi včechno co se neumí bránit pobijou.
Dávat další větší cichlidy ne.
pancéřníčci v klidu
to není moc dobrá kombinace ti čichavci a raci a krevetky, pravděpodobně je budou čichavci napadat. A kdybys měl hodně zarostlé akvárko tak asi nějaký krevety (možná i raci) přežijí ale budou se hodně schovávat.
I těch krunýřovců bych ubrala
Na jaře budu zprovozňovat akva o objemu okolo 150 litrů a jako dominantní rybky tam budou Kančíci červenohrdlí (1 pár). Co tam dát ale k nim, aby to nesežrali? Známým od kterých budu mít potěr kančíků sežral dospělý pár postupně skoro celé 16tikusové hejno neonek. Ryby by měly bý nejraději jihoamerické, ale doporučte klidně i jiné.
Já přemýšlím o páru Akar Hnědých, o 2-3 Pancéřníccích kropenatých, a rád bych ještě nějaké doplňkové hejnové rybky (hejnečko aspoň o 4-6 kusech). Nenapadá mně ale jaké.. nějaké větší jihoamerické tetry co dorůstají aspoň přes 5cm? (císařská, křivopruhá-"hokejka", paraguayská, tolarová, apod? )
0 07.01.2012 23:23 gandalf15 Zdravim. Mam nove akvarium juwel 125 l, rozmery: 81 x 36 x 50 cm.
chcel by som donho dat takuto zostavu:
2x Čichavec perleťový
2x Čichavec modrý
2x Krunýřovec L239
1x Krunýřovec sp. gold
1x Lorikárie kopinatá
4-6x Rak mexický zakrslý
20 x Krevetka červená var. Red cherry
Co si o tom myslite? Budu sa znasat? Vyberal som kludne ryby a nie vela (aj ked mozno ich je uz moc). Tie čichavce mi nebudu zrat krevetky a rakov?
Dakujem za kazdy nazor.
som si aj myslel
pohoda dík za utvrdenie názoru
sázím a perlovky 4:1 ....
Jet to jak psal Haimdol, takováto velikost nádrže je už dost na hraně i na ty perlovky a po přidání těch pestřenců to už by byla mela a nedopadlo by to s těma pestřencema dobře.
Tak perlovky a pestřence bych v takto malé nádrži dohromady nedával. Oboje jsou silně teritoriální.
Čaute, podľa vás by som mohol pridať do 72l akva v ktorom je pár Hemichromis Bimaculatus (perlovka červená) spolu s 2x Parmička čiernopruhá SAE ešte pár Pelvicachromis Pulcher (Pestřenec červený) ?
alebo nechať v tom akva fakt len 2x perlovku a 2x SAE?
Skončí jako potrava těch skalár.
0 07.01.2012 13:21 yookee – Hodí se tyto rybky k sobě???
Mam akva.cca 100 l uz asi 2 roky.rybky mam skalary,parmicky,tetry,mecovky,cihavce a asi nejaky fantom a chtel bych tam dostat i pavi ocka.uz jsem tam par mel ale postupem casu zmizeli :(
moc se vtom jeste neorijentuju.tak prosim o nejakou radu jak dat rybky k sobe,predem dekuji za kazdou radu
Osobně bych se rozhodl mezi Ramirézama a těma Akarkama zelenejma. Ty akarky jsou o trochu méně citlivý na parametry vody než ramirézy, ale při normální péči o nádrž a faktu, že se seženou zdravý rybky, tak bych se nebál ani jedněch. Ty kakadu bych viděl spíše do většího akvária.
EDIT: hawok byl rychlejší.
Jasne, Roman toho vi vic nez ja a nedavno mi na podobne tema taky radil. Osobne bych si vybral akarky zelene, ale to je ciste jen protoze je mam proste radsi. V tomto pripade bych vam radil, at si vyberete ty z jmenovanych, ktere se vam osobne libi a ktere muzete sehnat z kvalitniho zdroje.
Asi dám na radu Romanta, a nechám tam ty Tetry žhavé a přidám k nim páreček ramirézek/kakaďáků/akarek zelených (vyberu jen jeden samozřejmě
a 5 pancíků... myslím že to bude nejlepší řešení..
Zvolili byste radši ramirezky, kakadu, nebo akarky zelené? (popřípadě jiné cichlidy? )
SAE bych nedoporucoval. Uvadeny rozmer neni vhodny pro tve akvarium co se tyka dospelcu a navic to jsou takove torpeda. S halancikem se musis poptat znalejsich zda se s ramirezkou snesou a zkontrolovat si parametry vody jesi sedi. S vrcivkou celkem nevim, no vzhledove jsou podobne samicim bet pokud si dobre pamatuju, a jak se me vytreli betty tak mi je ramirezky prohaneli ve stolitrovce a to tam byli jen dve samice a docasne. Nevim zda by tak nereagovali i na vrcivky.
no začínám uvažovat že ustoupím od J.Ameriky, a poohlídnu se i jinde - docela mně lákají 2 parmičky černopruhé (SAE).. je to moc hezká rybka, a taky takzvaně "funkční"
možná i nějaký ten halančík by šel, pokud bych tady v okolí něco sehnal, a nebo ještě by se mi líbila i Hlavačka Pastelová, popřípadě Vrčivka Trpasličí.. ještě uvidím, musím si to nechat projít hlavou, a třeba někdo ještě příjde s nějakým zajímavým nápadem..
No zrovna hejnko uz bych tam nedaval. Chtelo by to najit nejakou rybu co je parovka, ne hejnko. Protoze tech 6 kousku je minimum a navic to jsou rybky, ktere maji rady cistou vodu.
Kdybys netrval na americe, slo by treba dat plovoucky a nejakeho mirumilovneho halancika. Ale v americe me moc nenapada.
Nechal bych je tam, přerybněný to s těma pancéřníčkama a ramirézama nebude. Tetry belehr. červenoústý ty bych tam rozhodně nedával, to jsou velcí plavci a to tvoje akvo je na ně malý.
hawok napsal: ja bych uz nic k tem pancernickum a ramirezkam nedaval. Rozhodne asi zadne cichlidky. Muzes vybrat nejake male rybky hornich vrstev.
takže mi z těch s lehčím chovem zbývají zase nějaké tetry
to už bych tam skoro mohl nechat ty T.žhavé co tam mám, ale myslím si že 11 kusů je už asi moc, to už bych měl nejspíš přerybněno...
teoreticky by šla některá z "rummynose" teter, ne? ty se doporučujou v hejnu o šesti a víc, takže bych tam mohl dát 6x tetra bleherova/červenoůstá/červenohlavá?? Popřípadě 8 kusů (doporučených jako minimum) Tetry Amapanské, která je malinká? (do 3cm)
ja bych uz nic k tem pancernickum a ramirezkam nedaval. Rozhodne asi zadne cichlidky. Muzes vybrat nejake male rybky hornich vrstev.
Zdravím, budu v mém akva (to co je v profilu) předělávat rybí osazenstvo.. Tetry žhavé půjdou do akva k mamině a já řeším co si tam dát.. s určitostí tam chci hejnečko 5-6 pancéřníčků skvrnitých, a páreček Ramirezek.. a přemýšlím co k nim ještě přidat..
hlavní favoriti jsou páreček akarek zelených, cichlidek kakadu (či jiných menších cichlidek - borelliho, vysokoploutvá, panduro, pestrá apod - podle toho co tady v okolí seženu)...
co byste mi poradili vy?? jediná podmínka je že to musí být rybky původem z jižní ameriky
Starší reakce
taky plánuji alespoň 112 litránků...ale moje paní nemá pochopení
0 01.01.2012 16:38 Luis666666 JJ to mám v plánu udělat nějakou prezentaci ale akvarium teprů dojde, takže než se to všechno zařídí chvilku potrvá, půjdu do 112 L to bude do začátku si myslím, že dobré a uvidím co dál. Říkal jsem si, že by nebylo šakredé zkusit aj skaláry, jako pár k těm neonkám, jakože takové dravce ale skaláři potřebují větší akva, takže to nic.
No samec by od té akarky měl být jen jeden t už tk bych pořídil dvě samice na jednoho samce a neonky a na dno pancéřníčky nebo ancistruse.
všechno záleži na tom jak bude akvárko členěné, zkus sem dát nějakou fotečku až bude, nebo si zařiď prezentaci, rybky tam stejně nemůžeš dát hned po založení takže ještě bude čas si to promyslet
0 01.01.2012 16:30 Luis666666 * samozřejmě jsem myslel Akarka Zelená......akorát nevím, když je akvárium 112 l velké kolik těch párů, tam možu koupit,kdybych udělalal henjjno 20 neonek + pár akarky, tak jestli bych mohl ještě třeba nějakýá ten pár dokoupit
Tak to bude pěkný
0 01.01.2012 16:27 Luis666666 CHci někde sehnat akadu zelenou
páár
a k tom přidat velké hejno neonek
to budeeeee
Nebo čichavce....
Pořídil bych nějaké cichlidky.
0 01.01.2012 13:25 Luis666666 .....když mám 112 l. akvárium a chtěl byt ta mět pouze hejno teter červených nebo neonek obecných a chtěl byhc to doplnit nějakou větší rybou aby ty terty plavaly pohromadě, jakou by jste doporučili?, néjlepe samozřejmě 2 ryby toho druhu.
Podívej se do prezentací obdobných nádrží a hledej inspiraci třeba tam. Každýmu se líbí něco jinýho. Já bych si tam dovedl představit třeba klasiku v podobě 8-10 kousků
rybicky.net/atlasryb/danio_pruhovane , jsou to čiperný rybky.
Ale toto svoje doporučení činím jenom s vědomím, že už tam ty závojnatky opravdu nejsou.
no to jsem vyřešila. ptala jsem se jen co k těm pavím očkám?
Přidat reakci
1 ...... [126] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x