Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Neměli by se ale drápatky krmit hmyzem nebo žížalama ???
0 06.08.2008 13:38 Bexim jako hejnovky bych si tam já dal but neonky (červené,obecné nebo zelené) nebo razbory klínoskvrné a na dno ancistrusa a panceřníčky panda a možná drápatečku
0 06.08.2008 13:21 Bexim to je čichavec šedí o kterém sem psal existuje celá modrá varieta pak ten s tou tečkou a zlatá varieta prodávaná po názvem čichavec zlatý
0 06.08.2008 13:04 Bexim já měl červenoušlechtěnou formu a ti mi zdechly ale původní formě se u mě dařilo.
Edit:čichavec zakrslí mi nepřipadne jako dominantní ryba do80 l akvárka v takovém jich může být podle možností i 6
0 06.08.2008 11:58 Ládíček – Re: Bexim
Čichavec zakrslý je taky moc krásná rybka
ale je náročná na chov
0 06.08.2008 11:47 Bexim psal sem tu něco o čichavcích - třeba pár čichavců šedých v různém zbarvení
0 06.08.2008 10:20 Bexim dej si tam platy vypadaj uplně stejně jak mečovky ale nedorůstají na takové akvárkotak obludných rozměrů a existuje hodně hezkých barevných variant
Mečovek sem chtěla pár ... a filtry vyřeším stěnou (3D pozadí)
Krunýřovce tam mít budu ... už mám v druhém akva 2 a moc se mi líbí
0 06.08.2008 08:41 Bexim tak kdybych ti měl poradit tak si tam dej nějaké hejno teter nebo dánií či jiních hejnovitích rybek pak nějakou vetší rybu třeba čichavce pak nějaké na dno - pancéřníčky a ancistrus a třeba ještě nějaké živorodky ale né mečovky protože hodně moc vyrostou a z kytek nějaké trávovité pak třeba valisnérii na zakrití filtru něco na hlradinu atd
0 05.08.2008 20:46 Kahan – Akvárium
Takže: zcela určitě si přečtěte zdejší článek o zakládání akvária, je dobrý. Rybky : mrkněte do zdejšího atlasu ryb. Rostlinky, které jsou taktéž ve zdejším atlasu označeny jako nenáročné jspou nejspíše ty pravé pro Vás. Prostě : čtěte, čtěte, a čtěte. Času je dost. Hodně štěstí, obzvláště v začátcích !!!
Zdravím všechny,
za 2 týdny si budu zakládat akvárko ... objem cca 80l a chtěla bych poradit s výběrem rostlin a rybiček do akvárka.
Moje představa je tmavé pozadí a tmavý/bílý písek ...
Rybičky: Neonky, mečovky, black molly
Byla bych vděčná za jakékoliv rady ... jaké rybičky ještě vybrat, rostlinky atd.
Moc děkuju všem
Samice mezi sebou dost bojují a to samé bude asi i u samců, chce to fakt vybírat už páry, které se k sobě mají. A já jsem s ramkama měla takovou zkušenost, že si na ostatní rybky dost dovolovaly
, odháněly je ale spíš si šly po krku hodně mezi sebou, teď už mám v akva jen jednoho samce - samičku mi prostě uterorizoval
a ten už si ostatních ryb moc nevšímá, občas je prožene ale nic strašnýho. Ale pokud se ti ramirézky vytřou nesnesou žádnou jinou rybu v blízkosti jiker, to jsou pak opravdu krutý
U mě to vypadlo po výtěru tak, že pár ramirézek zabral 3/4 akva a ostatní rybky se tísnily v koutku.
Ramky jsou pomerne klidny ryby takze pokud nejsou ty neonky 5 dni stary tak bych se o ne nebal
kup si 2 samce a 2 samice, jesli tam u nich mas malo ryb tak 3 samce a 3 samice
0 03.08.2008 13:38 vojta93 – Re: Unnamed
ja jsem si precetl taky hafec knich...a taky jsem se na ne ptal akvaristu takze o nich neco vim...a ty si tady zacal delat chytreho..ale ja jsem rikal ze TY RYBY SI MUSEJ VYBRAT MEZI SEBOU VLASTNI PARY.......
jezisi to je vysvetlovani. Ja nevyberu 1 par ale 2 pary (viz nize)!
A ze delam chytreho...
...
...mam prectenou peknou radku knizek i prakticke zkusenosti s chovem a odchovem techto ryb.
A argumentovat tim, ze jsem chytrej, protoze je mam, neni dobre.
Ja mam taky v akva rosliny a skoro vubec o nich nemam paru.
Chci tady poradit a ne se hadat...
0 03.08.2008 13:30 Sandpiper – Re: Unnamed
Ramirezky si opravdu potrebuji "vybrat" nez utvori parek. Stane se ze das samce a samicku které ty jsi vybral, a oni se na sebe ani nepodivaji, anebo jeste horsi, samec ji uhoni.
já taky myslim, že samice nebudou zrovna snášenlivé...
máte někdo zkušenost s chováním ramirezek s malými rybkami např. neonkami? zajímalo by mě, zda je budou ramirezky lovit...
0 03.08.2008 13:21 vojta93 – Re: Unnamed
ale ramirezky si museji vybyrat sami par...ty jim to nevyberes.,..vo tom to je...tak tady nedelej chytreho...ja je mam...
jak si prisel na to, ze si samec vybira samici??? A i kdyby, tak tvori trvale pary a je jedno, jesli je pripravena ke treni. Podivej se do me prezentace. Sice jsou tam jine ryby, ale uz se parujou, prestoze ke treni zbyvaji jeste tak 2 mesice.
0 03.08.2008 12:52 vojta93 – Re: Unnamed
samec si vybira samici...a pokavad tam bude vice samic tak si muze vybrat a kdyz se ta jedna samice nebude chtit parit tak si najde jinou,ale kdyz tam bude jen jedna samice tak ji uhoni po akva...
2 pary OBSAHUJI 2 samce a 2!!! samice
Kazda samice si vybere samce, ktery je ji blizsi.
Vic samic na samce je u ramirezek uplna BLBOST. Samice mezi sebou totiz take bojuji.
Přidám svoji zkušenost, tyto ryby sice tvoří trvalé páry ale není podmínkou, že samci se bude líbit zrovna ta samice, kterou vybereš ty
Já jsem k samci dokupovala jednu samici a prostě si nepadli do oka a samec tu samičku stále proháněl a odháněl až jsem o ní přišla
Takže buď koupit už párek, kterej se k sobě má, nebo dokoupit raději více samic k jednomu samci s tím, že potom ty ostatní samice dáš pryč.
0 03.08.2008 10:11 vojta93 – Re: Petr
lepsi by bylo 2 samci a 4-5 samic..pak mas veci sanci na uspech....
Jesli tam nemas moc ryb, tak 2 pary (2 samce a 2 samice). Tyto ryby tvori trvale pary a proto, jak pise Snofrev, kupovat 1 samce a 2-3 samice je uplna blbost.
PS: Nejdrive si o tom neco precti.
proč 2-3 samice?
co tě k tomu vede?
0 02.08.2008 20:41 Petr – Cichlidka Ramirezova a 72l akva
Ahoj mám 72l akvárium a chci si do něj koupit Cichlidku Ramirezovu, myslíte že bych do něj mohl dát 1 samce a 2-3 samice?
Starší reakce
0 23.07.2008 10:28 riso – remirezka
prosim vas poradte mi ked mam dva velke mrenky 4-pruhove potom mam 1 velku mrenku ruzovu potom mam este jednu mrenku nevim jak sa vola ale ma okolo 15 cm a este mam dva velke remirezki(cichlidka duhova alebo cichlidka remreziva)no a mam este 1 malu mrenku machovu no a pred troma dnami som mal prisavnika rano som sa zobudil a do dnes som ho v akvariu nenasiel a dnes som sa zobudil a nenasiel som 1 mrenku machovu prosim poradte mohli ich zozratr remirezky.
0 20.07.2008 23:14 Nobody – Re: Povalec
Pokud pochází z asijských chovů...,tak je to bída a umírají.
Z českých žijí v pohodě dost dlouho.Déle než tetry a parmičky.
Jeste zvaz, ze RAMy moc nevyrdzi. Jsou docela citlivy na cistotu a nedozivaj se moc vysokyho veku. Co tak slysim, tak jsou spis spotrebni zbozi. Kazdej je chce, skodo kazdej je mel ale vsem to chcipa o 106. Ale jsou moc pekny, to zas jo.
Ahoj všem. Opět přicházím s dotazem. Plánuji 128 litrové akvárium, do kterého se chystám dát Parmičky čtyřpruhé (8-10x), Tetry císařské (8-10x) a chtěl bych přidat páreček Cichlidek. Z nabídky jsem si vybral dvě: Cichlidka kakadu a Cichlidka Ramirezova. Ramirezovka je lépe sehnatelná, a mě se i více líbí, ale píše se že chce hodně úkrytů, v špatné vodě je choulostivější na nemoci. Kakadu je sice hůře sehnatelná, není tolik choulostivá, ale zase chce být sameček na více samic. A údajně i agresivně útočí na jiné ryby při tření či v malém prostoru. Poraďte, osobně bych raději Cihlidku ramirezovu, ale zase bych nechtěl udělat hloupost a třeba mít kvůli nedopatření nemocné a pak i mrtvé ryby... Děkuji za odpovědi
Starší reakce
0 16.04.2008 14:16 Simfouska – Re: weru
to si děláš srandu ne?
zkus se narvat do vany a být tam celý den schválně jak ti bude
0 15.04.2008 20:54 haidfeld – Re: Pepe
teď mam zamotanou hlavu
pár jako dvě nebo jako pár (několik)? do akvária neonky rozhodně přidat můžeš, ale doporučuje se tak šest neonek.. Též jich mám šest a je jim lépe, než předtím když byly jen tři.
0 15.04.2008 16:27 Ondras – Re: Pepe
Kolik je pár kusů?? Neonka je hejnová ryba...
0 15.04.2008 16:12 Pepe – Můžu přidat?
Taky této sekce využiji
Můžu do akva 60 l přidat pár teter neonových, když už tam bydlí
1x pancéřníček skvrnitý
4x black molly
3x čichavec líbající
Já bych tam už nic nedával...
0 14.04.2008 19:27 Novypes – Re: marek
díky, chtěla jsem se zeptat, abych si nepřerybnila akva
0 14.04.2008 18:15 Novypes prosím poraďte
0 14.04.2008 18:09 Novypes a ještě kdyžtak nějakého malého krunýřovce
0 14.04.2008 18:08 Novypes Ahojky. Využiji této sekce a ptám se vás :
Můžu do 60-tky přidat k:
-2 mečovkám červeným a zeleným
-2 pancéřníčkům zeleným
-2 drápatečkám malým
-2 krevetkám japonica
-3 pavím očkům
-1 zebřičce
-2 platám pestrým var. mickey mouse
toto:
-2 pancéřníčky zelené
-4 zebřičky
0 13.04.2008 23:25 haidfeld pravý příklad týrání zvířat!
Přidat reakci
1 ...... [178] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199749x