Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2025 14:49 Muž Kamosh [31] Re: Magrathea
Mám krevetky a Pancéřníčky malé. A musím říct, že to pancéřníčci fakt nemají jednoduché, protože krevetky jsou všude jako první, všechno najdou a jsou otravné jak vosy. Podle mě jsou krevetky hodně velká konkurence a občas mám strach, aby se k rybám vůbec dostalo nějaké jídlo. Každopádně jako uklizeči jsou krevetky asi to nejlepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2025 14:18 Žena Magrathea [11] - MiniakváriaRe: tramtra
Děkuji za rady. Zatím jsem dala do akvárka 15 neonek modrých a musím uznat, že jsou opravdu krásné. Téměř se neschovávají, při krmení jsou jak malé piraňky - trošku mám chuť jich tam ještě tak třeba 5 přidat.

Příští týden jsem chtěla přidat něco na to dno, ale narodila se mi spousta malých krevetek a tam se pořád nemohu rozhodnout ( vybírám zde: rybickar.cz, má docela výběr, tak tápu). Nebo nechat jen neonky a krevety? Taky o té variantě uvažuji...

Na hladinu jsem dala Ceratophyllum demersum a suprově pomohla na zelenou vláknitou řasu potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.01.2025 22:35 Muž Sha [522] Re: Bazz
Podle fotky bych nejprve doporučil zhusta přidat na rostlinách. Stonkové nenáročné, pro hru na schovávanou. Na kořen něco pomaleji rostoucího. Pavímu očku dodat aspoň dvě či tři samice, ať se baví šikanováním někoho jiného. ;-)
Gold Molly možná darovat, protože přidat druhé pohlaví dalšího druhu živorodky určitě nechcete. Také vidím jednu jedinou neonku. Hejnová to ryba. Méně druhů a více jedinců jen jednoho druhu. Aktualizujte si prezentaci, doplňte fotky, počet obsádky, rostlin. Tudy povede cesta v případě nějakého problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2025 21:35 Žena Danča84 [40] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: Bazz
Jako malá jsem měla očka. Samec před samičkou vždycky tak jako tančil, měl doširoka roztažený ocas, couval a stavěl se mu "pindík". Pokud rybu prohání a rafe po ní, tipuju souboj... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2025 21:30 Žena Danča84 [40] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: RAP
Když si roztáhnu fotku na maximum, přijde mi že žlutý je taky samec... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2025 20:18 Muž Bazz [0] Re: RAP
Děkuji za info ????, mám je oddělit, aby ji neuhonila, nebo nechat být?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2025 20:05 Muž RAP [1661] Re: Bazz
Nejspíš to bude rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama_var_gold_molly
Paví očko je sameček a snaží se pářit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2025 19:44 Muž Bazz [0] – Dotaz začátečníka
Fotka k příspěvku HD Nevíte, proč paví očko neustále nahání tu žlutou rybku (Neznám název), viz foto
Děkuji za normální odpověď

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.01.2025 11:48 Muž Zdeny [1] Re: Danča84
neonky modré jsou super, ty krásně vyniknou v akváriu a jsou nenásilné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2025 11:27 Žena Danča84 [40] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: Beastie
Ahoj, tak jsem nabídla kardinálky a příp sumečky skvrnité klukům. Jednomu se líbí - líbili se mu všechny ryby co jsem mu kdy ukázala, ale stejně nejvíc chce modré krevetky, a druhý - no pěkný ale já chci tetry ohnivé... rozzureny koukala jsem že ve Strakonicích mají tetry měděné - jsou podobné a on v reálu stejně houby pozná, tak bych mu vzala ty, a co k nim? Topit tedy budeme (nevím sice jak se počítá spotřeba, ale topitko má 25w a třeba mikrovlnka 750w, konvice dokonce kolem 2000w, takže se to tuším neprojeví). Měděnky jsou oranžové, tak něco modrého... modré neonky? Nebo tetře královské je podobná císařská, ta není tak agresivní? Co se snese oboustranně s měděnkami?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 15:30 Žena Beastie [338] Re: Danča84
Já jsem měla kombinaci kardinálek i s krevetami, můžete podívat na starší fotky akvária Asijská řeka, ryby už jsem mezitim rozstrkala jinde ale mám tam právě jak gold tak normal variantu na fotkách. A mám k nim asi stovku krevet a překvapivě se stále množí takže to nějak fungovalo. Ale mám tam opravdu hodně mechu no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 14:46 Žena Danča84 [40] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: doda
Jo to jsou oni, koukali jsme na ně v obchodě. Sumečky jen pro "druhovou rozmanitost a oživení dna". Předložím vaše tipy klukům co řeknou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 14:36 Muž doda [250] Re: Danča84
A nestačí mu takto modré www.superzoo.cz/…# ? Pokud trváš na těch rybicky.net/atlasryb/pancernicek_skvrnity tak je tam dej . Lepší bude to nechat bez nich . Krevety nebude nic rušit a budou mít čas pořádně uklízet .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 14:03 Žena Danča84 [40] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: doda, Beastie
O kardinálce jsem také přemýšlela, topítko sice v akvárku je, ale zatím není zapojené do zásuvky tak ho zase vyndáme. A k ní panceřníčky skvrnité? A krevetky (syn chce modré, ty se shánějí hůř hmm ) tedy k této sestavě nebo do zvláštního akvárka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 12:19 Žena Beastie [338] Re: Danča84
Sekundují kardinálky!! Kombinace normálních a gold funguje jako jedno hejno. Bez topitka, nádherné ryby, zajímavé chování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 09:18 Muž doda [250] Re: Danča84
Podle prezentace nechceš za provoz utrácet (nebudeš muset topit ). Dej tam rybicky.net/atlasryb/kardinalka_cinska a rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_cervena_var_red_cherry .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 09:01 Muž Elektronikar [153] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: Danča84
Čo sa týka tej Terry kráľovskej, z mojich skúseností bola dosť agresívna na ostatné ryby. tone
Z rybami zo super zoo mám dosť zlé skúsenosti, neprežili mi dlho.

Čo sa týka krevetiek tým urob radšej vlastné akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 08:44 Žena Danča84 [40] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádo – 91l akvárko, 60l vody, 60x40x38cm
Ahoj. Vybíráme rybičky. Akvárium jsme založili před pár dny takže je času dost, ale děti už chtějí mít jasno na co se těšit :-D
Takže co si představujeme:
1) vybíráme rybky do pevně daných podmínek, nebudeme se stavět na hlavu kvůli chovu vysněného druhu
2) prezentaci Hranaté radosti mám aktuální, do vody máme snadno dostupné olšové šišky a dubové listí od rybníka v malé vesničce. Žádné chemikálie, hnojiva, vodičky na úpravu vody... tam lít nechci
3) důležité - aby rybky byli snadno sehnatelné v tomto obchodě
www.superzoo.cz/… pobočka Strakonice. Nikam dál pro ně nepojedu.
4) radši menší hejnové rybky než velké ryby chované v páru
5) aby rybičky byli zajímavě barevné, a s minimálními rozdíly v pohlaví (prostě aby nebyl jeden krásný samec a k němu 3,4 fádní samičky)
6) nebudeme mít krycí sklo tak žádné skokany
7) pokud bude obtížný odchov, jedině dobře
Vymysleli jsme kombinace:
- tetra královská nebo císařská + tetra ohnivá (tu by syn moc rád, ale sehnat jí...) + panceřníček leopardí nebo panda
- razbora rangonská + r. bornejská + krevetky "blue dream" (ty krevetky by syn moc rád, ale pokud by jim vybrané ryby ubližovali, zařídím mu mojí starou 10litrovku co jsme ještě našli u mámy)
- nějaké jiné nenáročné malé tetry, razbory, dania, panceřníčky, klukům by se líbili i neonky a ancistruse ale to asi ne co...
Díky ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2024 19:33 Muž Freedlo [379] Re: Magrathea
Muzete zkusit parek akar zelenych napriklad. Mam je v 60ce a vypada, ze se jim s ostatnimi rybkami dari dobre. Ale opet zduraznim jiz zminene: pridavejte rybky/hejna postupne s odstupem minimalne mesice palec

Pokud se rozhodnete pro akarky, tak potrebuji par ukrytu a nejake kameny na / do kterych samice naklade jikry, ktere pak hlida. Ukryty jsou opravdu nutnosti. Krevetek vam urcite po pridani techto rybek ale ubyde. Vetsi rybky vam je sem tam proste lovit budou.

At se dari
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2024 19:12 Žena Magrathea [11] - Miniakvária
Zdravím a děkuji všem za reakce. Už jsem byla rozhodnutá pro 15x neonka modrá a pancernicek asi panda (cca 8 kousků) + stávající krevetky a partner mi rozbil plány, že by rád nějakou dominantní rybku, kterou by s kluky mohl pojmenovat a udělat si k ní vztah :)

Je možné tedy k této skladbě přidat nějakou takovou rybku (nebo pár, pokud je třeba) - nenáročná, vhodná i ke krevetkám?

Děkuji a krásný nový rok přeji všem!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   31.12.2024 11:10 Žena tramtra [3323] Re: Magrathea
Ahoj. Vybrala bych asi neonky modré a tetry ohnivé, každé minimálně po 15 kusech, ale přidala bych určitě nějaké plovoucí rostliny (třeba voďankovec), aby trochu přistínily prostor v akváriu, tyhle malé rybky, mezi kterými vybíráš, se všechny budou líp cítit pod částečně zarostlou hladinou. Mám 15 razbor skvrnoocasých ve třiceti litrech a jsou sotva vidět, maličké nenápadné rybičky, jsou krásné, ale jestli jsem pochopila, akvárium máte kvůli synům, tyhle rybičky by je asi nenadchly. Stejně tak otíci a pancéřníčci malí, jednak to nejsou typické ryby na dno, otíci budou většinu času schovaní na dřevě a pygmejáčci zase zalezlí v kytkách a jsou to taky dost plaché ryby. Na dno vybirejte spíš mezi trochu většími pancéřníčky rodu corydoras... skvrnitý, panda, leopardí, napský, venezuelský...užijete si jich daleko víc.
Ať už vyberete jakékoliv rybky z těch, co píšete, neuděláte chybu, jen pamatujte, že máte čerstvě založené akvárium, navíc aktivní substrát, ryby pořizujte postupně, ne všechny najednou. Jestli budete chtít k pancéřničkům i ty otíky, přidejte je nejdřív po půl roce, bývají to citlivější ryby.
Tak ať se daří. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.12.2024 06:51 Muž RAP [1661] Re: Magrathea
Tak pokud je mi známo, oba druhy vašeho výběru na dno, se na dně moc nezdržují. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2024 19:45 Muž Freedlo [379] Re: Magrathea
Zdravicko.
Za me hejno neonek modrych 15kousku. Mam je taky a krasne rozsvitily akvarko. Pri krmeni se schovavaji, ale kdyz pak poodejdete, tak se hezky rozplavou za potravou: )
(Tetry ohnive mam taky, ale jsou dost staticke a moc pohybu neudelaji. ). Mimo neonek modrych mam take dobrou zkusenost s Danii - jsou to neuveritelne zive ryby a rejdi po akvarku kde se da palec Take bych nezahazoval myslenku zivorodek (napriklad pavich ocek = nejakou peknou cistou linii. V praze urcite najdete nejakeho chovatele). Je moc prijemny pocit rozkrmovat maly poter a koukat jak roste: ) - ovsem zalezi na osobnich preferenci.

Pancernicky mam moc rad, takze ti jsou za me jasnou volbou na dno : ). Mam pandiky a je to krasa se na nej koukat. Taky klidne dejte 8-10ks.

Jinak akvarko mate moc pekne zarostle - jen tak dal!

pivo ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2024 17:59 Žena Magrathea [11] - Miniakvária – Jake vybrat hejnove rybky?
Zdravim,mam nove zalozene 66l akvarium (hruby objem) - viz prezentace Braskov. Zatim je v nem 10 krevetek a neritina. Jako rybky bych nejradeji poridila 2 hejna,jedno do prostoru a druhe na dno. Do prostoru vybiram mezi:
Neonka modra
Rasbora skvrnoocasa
Tetra ohniva
Danio Perlove
Rasbora Ranongska

Pocitam tak s 10-15 kousky.

Na dno zase vybiram mezi:
Krunyrovec jednopruhy
Pancernicek maly

Poradite prosim,co by jste zvolili vy? Jde mi hlavne o nenarocnost a potechu oka ????

Dekuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2024 04:24 Muž pjaro77 [0] Re: Starka
Daniá som mal, na ne mám väčšie akvarium s dlžkou 1 meter.
Do 60tky ich nedám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2024 20:25 Žena Starka [288] Re: pjaro77
Aktivní a nebojácná rybča je danio pruhované. Od prvního náznaku světla do posledního nočního světýlka plave, neschovává se a díky ní je akvarko neustále v pohybu. Nedám na dánia dopustit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2024 18:35 Žena Beastie [338] Re: pjaro77
Na lumináty je tam podle mě pořád hodně světla a možná i velký proud?
Podle mě jsou to dost aktivní ryby co se rády nahání a hranou si, plus teda žijí jen rok a půl. Taky je mám, i s Pygmeji měla jsem je i samotné, se šneky,... Nejlépe se jim dařilo v akva prakticky bez světla.
Mám i kardinálky, jsou to nenažrané rychlé aktivní ryby a nad 25C prý rychleji umírají. Pro lumináty možná budou velkou konkurencí.

Možná jeden čichavec medový? Na tuhle velikost by to mělo být ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2024 23:33 Muž pjaro77 [0] Re: ctibum
Ok, prezentácia - 70l akvarium malá izba

Rozmýšľam nad možnosťami doplniť ryby:
- kardinálka vietnamská, lenže v lete sa posledné roky akva prehrieva až na 30 stupňov
- zarnoočko normanovo
- mekada japonská
Neonky, malé razborky ani tetry ohnivé tam nechcem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2024 14:12 R Muž ctibum [7129] Re: pjaro77
Aktualizuj prezentaci a nahraj hlavní fotku (celkové foto nádrže), aby ji viděli i ostatní a mohli ti poradit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2024 14:04 Muž pjaro77 [0] – Doplnenie ryb ku pseudomugil luminatus
Mám akva 60x40x40 dobre prerastené rastlinami a koreňom v strede. Vzadu a na bokoch je čierna folia.
Chcem sa spýtať, či je dobrý nápad doplniť Kardinálku vietnamskú do nádrže.
Tie dúhovky sa posledný rok dosť schovávajú, pritom im moc nesvietim a nad hlavou majú plávajúce rastliny.
Dolu sú malé pancierničky pygmeje - 4-5 kusov, ktoré prežili.
Mal som kedysi aj malé razborky ale nedarilo sa im a schovávali sa tiež.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2024 19:21 Žena tramtra [3323] Re: KarásekLut
U dna se opravdu moc nezdržují, jen při krmení a i při tom raději baští z rostlin/ mechů, většinu času tráví v rostlinách a brouzdáním v prostoru. Jsou to milé rybičky. 15 bude stačit, při kvalitním krmení je velká šance, že se ti rozmnoží.

Jestli hledáš vyloženě rybu na dno, vem pancéřníčky třískvrnné, aspoň 10 kousků, v menším počtu jsou víc plašší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2024 07:27 Muž KarásekLut [114] Re: vlka
Četl jsem že jsou čilé a to se mi líbí, oživí každé akvárium :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2024 22:38 Muž vlka [3511] Re: KarásekLut
Jedu v menších rybičkách a tehdy jsem jich koupil ve Sklorexu v Brně 20. Je to už víc jak 4 roky a už není ani jeden. Ale nemusíš mít strach, jsou to živí a zvědaví tvorečci, moc nepostojí a dělají spousty ,,parády,,...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2024 19:31 Muž KarásekLut [114] Re: vlka
Ja bych chtel samozrejme cim vic tim lip ale chci aby vsechno osazenstvo melo v akvarku pohodu a meli dost prostoru. Tak tech 15 bude idealni pocet. Ty jich mas kolik? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2024 18:39 Muž vlka [3511] Re: KarásekLut
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdarec, jsou to neuvěřitelné rybičky, plavající a odpočívající po celém akvárku a baštící se všemi. Jsou celkem malincí, 15 - 20 klidně vem...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2024 17:30 Muž KarásekLut [114] Re: Anthrax
Těch 15 zní jako dobrý počet aby to tam rozveselily :-) právě že se mi tihle líbí proto že se drží u dna ale dokážou plavat i ve vodním sloupci ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.11.2024 17:23 R Muž Anthrax [4986] Re: KarásekLut
Ahoj. V 15 jim tam bude dobře... Kromě litrů, kterých tam reálně 63 není, bych zohledňoval i plochu dna... I když se tihle pancéřníčci drží dost i ve vodním sloupci, tak ať to nemáš ve spodní části nádrže přeplácaný. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2024 17:18 Muž KarásekLut [114] Re: doda
Nebo by se taky dalo rici "mene je vice" tak zvolim radeji mensi pocet palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2024 17:13 Muž doda [250] Re: KarásekLut
Zlaté pravidlo zní : 1 cm ryby na 1 litr vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2024 16:32 Muž KarásekLut [114] – Pancernicek maly
Zdravim,mel bych dotaz. Mohl bych dat do sveho 63 litroveho akvaria ke stavajicim razborkam klinoskvrnym a neocaridinam cca 25 pancernicku malych? Aby z toho nebyla rybi polevka? Nebo jich tam dat treba jen tak 15?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.10.2024 10:02 Muž Roger [1876] Re: Beastie
Měl jsem jak myanmary tak kubotai. Za mě kubotai, měl jsem je ve cca 100l a byť jsou to malé rybky tak jsou neskutečně živé a pořád plavou, do menšího bych ie nedal. 100l byl pro ně ideál. Pro myanmary bych volil delší ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2024 08:43 Žena Beastie [338]
Přemýšlím nad nějakou hejnovkou do mého akva Kvádr které je ale (úmyslně) prázdné, prosté květin, plovouček a obvyklých schovávacích míst pro ryby. V horní části je taktéž docela proud z filtru, což nebude každé rybě vyhovovat.
Napadly mě tři varianty, razbora rangorská (kubotai), dánio tinwini nebo dánio myanmarské. Má někdo zkušenost a dovede si je v takové nádrži představit?
Popřípadě nějaká medaka

Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   30.09.2024 11:49 R Muž ctibum [7129] Re: Ondra1990
Zkus si nejdřív projít tohle vlákno a také si v prezentacích vyfiltruj nádrže podle objemu a koukni, co kde plave. Pak si vyber, co by se ti líbilo a pak to tu konzultuj.
Nikdo neví, co se ti líbí, ani co chceš dát ze stávajících ryb pryč. Zas tak velkou nádrž nemáš a druhů už tam je celkem dost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2024 11:06 Muž Ondra1990 [0]
Zdravím,
chtěl bych se zeptat. Mam akvárium 80x40x40 cca 128L. A vymýšlim co tam dát za rybičky. Akvárium mam založené, ale budu celkově předělávat.Nějaký kameny trošku víc rostlin nějakej kořeny. Mam tam 3 ancistrusy 2 panceřníčky,10 neonek červených a 2 parmičky černopruhý. A chtěl bych to nějak obměnit, ale moc nevím. Přemýšlel jsem k nim přidat akary zelené 1 pár, ale bojím se neonky. Pak cihlida kakadu. Nějaký tetry nebo razbory.Krunýřovec jednopruhý. Vymyslet nějakej hezkej mix nu. Poradili by jste mi prosím. Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2024 21:45 Žena Danča84 [40] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: Starka
Ok díky love budu tedy koukat na <40l. Takovou odpověď jsem chtěla díky! palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2024 21:31 Žena Starka [288] Re: Danča84
Hledáš přece 42 litrů, 54 je hrubý objem. To je, jak kdybych koupila 1000 l akvarko, dala tam jen 100 litrů vody, ale sháněla se po rybách, které potřebují 1000 l vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2024 21:16 Žena Danča84 [40] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: _ucx_
Na neonky a dania i ty ancistruse je to malé a živorodky ani zadarmo. Prosila jsem co mám hledat, jestli mám hledat prostorové nároky na 42l nebo 54, konkrétní druhy si vybereme na místě.
Velkého šneka jsme měli a co za kytky nesežral to aspoň vyplel tone teď máme jen okruzaky a levatky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2024 13:06 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: Danča84
Neonky obecné, dania, paví očka nebo platy budou mít asi všude. Pancéřníčky rodu corydoras taky. Razborky možná. Kupovat v menším hejnu, tak 10 kusů, vybrat si jeden až dva druhy, víc ne. Žádné ampulárie, žádné ancistrusy apod. Asi bych volil 6 pancéřníčků a 10 razborek...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2024 09:12 Žena Danča84 [40] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádo – 60x30x30
Ahoj prosím o radu s výběrem rybek do Hranaté radosti, radši obecně než konkrétní druhy. Na rybky co jste mi radili v diskuzích jsem koukala a bohužel je neseženu :-( Každopádně chci koupit rybky na živo, přes internet jsem koupila jen jednou v životě jednu rostlinku (mech) v Invitalu a kvalita katastrofální, nechci si ani představit v jakém stavu by došlo něco živého. Takže jsme odkázaní jen na nabídku Super Zoo. Tak prosím spíš obecně. Akvárko má 60x30x30 = 54l, ale vody jsme tam nalili jen 42l. Mám tedy hledat rybky s požadavky max 40l nebo 54? Představuju si to tak, že přijdeme s dětmi do obchodu, půjdeme akvárko po akvárku - mají tam pěkně udělané cenovky s fotkami ryb, název český i latinský a základní nároky, tak budu jednotlivé ryby hledat tady v atlase a vylučovací metodou vybereme vhodné druhy ze kterých si pak syn vybere. Je to víc nohama na zemi než procházet zdejší atlas z pohovky v obýváku a vysnít si rybu kterou pak neseženu. Sice s nákupem nespěcháme a na pěkný druh by jsme si klidně počkali, ale nabídka ryb v obchodě se stále opakuje... Díky

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 200652x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120