Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zakládání akvária

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Zakládání akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2016 09:15 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: Horác
racionální ne, ale pokud je pak člověk klidnější, ničemu to neublíží ;-)
OT
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2016 09:14 Muž Horác [3942] Re: Xlienka
Xlienka napsala: Myslím, že všechny postupy jsou správné. No ... minimálně to vaření ve slané vodě žádné (racionální) zdůvodnění nemá (podrobnosti viz můj článek Bludy, mýty a fámy v akvaristice) :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2016 09:08 Muž Horác [3942] Re: 1Jana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.05.2016 09:08 Žena Xlienka [276] - Amerika
Myslím, že všechny postupy jsou správné. Já pouze pouze oplachuji hodně teplou vodou (max propleji vodou z konvice) a šoupnu do akvária. Pokud plave zatížit, z vrchu případně přivázat závaží (třeba kámen).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2016 08:47 1Jana – Jana
Chci se zeptat, jestli dneska se mi odaři koupit kořen, co mam udělat abych ho mohla dat do akvaria? slyšela jsem že ho musim vyvařit ve trochu slane vodě, někdo zase řika že jen oplachnout a někdo zase že ho musim nechat ve vodě tři tydny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 23:36 Jana Re: JirkaŠčobák
Samozřejmě ze bych byla rada,už jsem premyslela i o firmě která akvaria zakládá od základu, jen se proste bojím ze když je zase dam do kýblem a budu měnit dno ze to rybky nedají, je to teprv nedávno co jsem je tam dala no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 23:30 Jana Re: lhajek
Denní výměna probíha , zařídím ty rychlorostoucí rostlinky a pořídim molitanovou kostku k filtru a budu doufat ze to bude OK a do budoucna vylepšim to dno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 23:20 Jana Re: romant
Rozhodne bych se chtěla naučit se poradně o ne starat, mám je opravdu hodně rada. Ještě jedna zajímavost, moje starší tetra která byla s Perovci snad od zacatku vzniku starého akva, z doslechu a nikdy se jich nevšimla a oni ji a teď jak jsem tam dala malé tak nejspíš je bránila a když jsem hledala tu strácenou rybicku tak do jednoho zle stouchla,jako by mi ukázala kdo to udělal. A Perovci zase když jim menim vodu tak se mazlej s moji rukou,všichni tři a nechtěj mě pustit :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 19:07 Jana – ...
Aby jste mě spravně pochopili, ja jsem zatvrzely vegitarian, milovnik všech zviřat a jednou jsem zachranila bandu sumečku, to jsou 3 peřovci o kterych jsem již psala a byli tam i tři tetry, jedna černa už hodně velka a dva albinci, jelikož tomu vubec nerozumim tak jsem to nechala jak je a pravidelně udržovala, časem velka tetra černa umřela a po roce a pul jedna albinka, zustala jen jedna a ja si řikala samotne je ji smutno,tak ji pořidim ještě par. Manžel mi udělal překvapeni a koupil mi 5 teter ale hodně male,jedna se ztratila a tak jsem to narychlo žačala řešit. Hodně se mě dotyka umrt jakehokoliv tvora, takže to nezkutečně proživam a pokud ja nezvladam se starat o svoje všechny rybičky, tak bych je věnovala někomu, kdo by se o ně co nejlepe staral, ja nechci aby mi poumirali
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 18:58 Muž bahno71 [287] - RostlinyRe: Jana
zatím nehnoj..max něco do dna např. akvarijni-hnojivo.cz/… ,nebo jílový kuličky pmdd-hnojivo.cz/… do vody zatím nic nelej ;-) ... ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 18:57 Muž bahno71 [287] - RostlinyRe: romant
Pravdu díš předsedoo :-D já se toho vstupování taky vzdáváám...vidno že Jana zvolila Jáju palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.05.2016 18:51 R Muž romant [28001] Re: Jana
Hnojení neřeš, to tobě jako začátečníkovi do rukou nepatří, tedy nic ve zlým. Hnojení obstaráš jak výměnou vody, tak rybama a když mluvit o hnojení, tak použít nějaký hnojivový, nejčastěji kuličky třeba typu Osmocote vkládaný přímo pod kořeny rostlin, jako hnojivo zásobní do začátku a dále to nechat na tom, jak jsem psal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 18:43 Jana Re: Jája
Děkuji moc Jajo, molitan pořidim, takže nemusim mit nějaky ten specialni pisek do akvarka pod kaminky pro rostliny? a jake rostlinky? Mohla by jsi mi doporučit prosim tě. Ja to podle fotky nepoznam
A ještě jake hnojeni?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.05.2016 15:06 R Muž romant [28001] Re: Jana
Moje rada zní, zaregistruj se a začni si sjedním z těch co se ti snaží pomoci dopisovat přes vzkazy. Nebudu do toho i já vstupovat, byl by v tom ještě větší bordel a ty potřebuješ na jasnou otázku jasnou odpověď. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 15:03 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Jana
K tomu dnu. Máš naprosto stejné dno jako mám v AQ já - říční písek č. 4. Když se podíváš na mojí prezentaci, tak uvidíš, že kytky rostou dobře. Akorát můžeš zapomenout na jemné rostlinky, tzv. "trávník", protože se v tom dnu neudrží (vlastní zkušenost). Ono je říční dno dnes zatracované, leč to je dlouhými roky, spolu s křemičitým pískem, osvědčená klasika. Být tebou, tak se na výměnu dna vybodnu (zase tě to navíc bude stát další peníze) a zaměřím se na rostliny, to je to nejdůležitější. Co se týká filtru, tak kup kostku akvarijního molitanu, trošku vydlabej a ten stávající filtr do něj zasuň. Filtr musí v molitanu pevně sedět. Pak je podle mě důležité vychytat hnojení. S tím bych ale začala, až na rostlinách uvidíš, že vypadají přijatelně, což do týdne by se mělo projevit. Hlavně se v tom AQ už moc nešťourej (kromě sázení rostlin a častou výměnou vody), aby se ryby nestresovaly víc, než je nutné. Ještě to pro ně není konečná, ale mohla by být, stres je pro ně spouštěč - (nemoci...smrt).

EDIT: ve dně mi nic nehnije, i když neodkaluju každý týden, ale "dle potřeby". Prostě do AQ kouknu a vidím - k tomu se také časem možná dopracuješ. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 15:02 Žena karmen1976 [362] - AmerikaRe: JirkaŠčobák
Myslim, že je zbytečné motat Janě hlavu míchánim různych druhů dna.
Každopadně dno to chce jiné, jemnějši. Nejen kvuli rostlinam, ale také kvuli udržbě. Do hrubého dna bude zapadat potrava a ryby ji tam odsud nedostanou. Také se hrubé dno špatně odkaluje a s tim jsou spojene další problemy.

Co se týče dna, mě se osvědčil křemičitý písek, hnojení jsem vyřešila tabletama do dna...

Takže koupit jemnější dno rychlerostoucí rostliny na hladinu plovoučky.
Ryby odlovit předělat dno, sadit rostliny. Nechat ustat, aspoň několik hodin, filtrace puštěna na plno. Zmeřit hodnoty, pokud nebudou dusitany, dat ryby a dalš sledovat hodnoty vody .
Přeci jen to bude čerstve. Ale když už ty ryby má, tak se neda nic jineho dělat.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.05.2016 14:55 Muž lhajek [1870] - Rostliny
Mám pocit že už se tu řada lidí co radí ztratila v původním problému co Jana má. Tak jen taková drobná rekapitulace.
Původně byly rybky v jiném akváriu společně s peřovci, ale protože měla podezření že jednu rybku si dali "ke snídani", tak rychle zařídila nové ubytování s tím že ví že akvárium je nezaběhnuté a že se pokusí aby to rybky zvládli při denních výměnách vody.
Já bych zůstal při tomto co jsme se dozvěděli na začátku a všechny dobře míněné rady bych shrnul asi takto: přidat masu rychlerostoucích rostlin, setrvat ve výměnách vody a čekat až se to ustálí.

Až když bude po cca měsíci a více jasné že to rybky přežily (to už se i výměny vody dostanou ke standardní týdenní výměně), tak bych řešil výměnu dna tak jak postupně uvádí Xlienka (byť to bude pracná piplačka tak to ale jde) a případně bych rozšířil filtr o větší kostku akvacitu (to lze udělat klidně i dříve, ale tak jak uvádí Jirka, filtr nemusí být vůbec důležitý když ho zastanou rostliny).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.05.2016 14:53 Marcel G Re: Jana
Jana napsal: co mam dat na dno aby dobře rostli rostlinky ...?
Ahoj Jano, je pěkné, že Ti tu tolik lidí radí a řekl bych, že i dobře. V první řadě bych Tě chtěl povzbudit a moc Tě pochválit, že máš o svoje rybky takovou starost. Určitě se na to ale zkus podívat s rozvahou a v klidu. Než se definitivně rozhodneš něco řešit, měň pravidelně část vody, aby se v akváriu nehromadily příliš odpadní látky, což by rybkám nedělalo dobře. Pokud jde o ten substrát, osobně se také přikláním spíše k názoru, že bych ho vyhodil a koupil místo něj raději obyčejný jemný filtrační písek (25kg za 150,- Kč). Problém u toho tvého hrubozrnného substrátu je, že Ti do něj bude všechno zapadávat (jak tuhé výkaly ryb, tak i krmivo, které rybky nestihnou chytit). Ten bordel se Ti tam pak začne rozkládat a hnít, což bude znamenat jen další problémy. Proto bych na Tvém místě opravdu zvážil výměnu toho dna za nějaké vhodnější (jemnější). Do jemného písku Ti žádný bordel zapadat nebude a podle mě je pro začátek ideální. Navíc se do něj dobře sází rostlinky. V pitné vodě je většinou živin dost a pokud ne, tak si stačí koupit v akvaristice nějaké základní hnojivo (to mají zpravidla ve všech akvaristických obchodech) a sem tam trošku do vody přidat (podle návodu na lahvičce). Filtr ani světlo bych zatím neměnil, ať nemáš moc výdajů. V klidu si to všechno promysli a nedělej moc ukvapených kroků najednou. Zkus se zde zaregistrovat, a pak pošli někomu z těch, co Ti radili, vzkaz a dořešte spolu všechno přes vzkazy (to je lepší, než to řešit přes fórum, protože jak už zde zaznělo, co člověk, to názor). Myslím si, že z lidí, co mají nějaké zkušenosti, Ti nikdo špatně neporadí, ať už Ti doporučí jakýkoli postup. Vše se dá většinou vyřešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 14:48 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Jana
Jana napsal: co mam dat na dno aby dobře rostli rostlinky, takže třeba rybičky do kyble s vodou s akvarka, udělat dno a nalejt z pulky tu samou vodu co tam byla předtim a dalši pulku vodu novou? tak se nemuseji šokovat rybkyje to tak?co tedy nejlepe na dno?

Nemyslím, že musíš dávat novou vodu. Vodu klidně nech tu, co je.

Štěrk máš doopravdy hrubý. Problém je, že když ho smícháš s jemným, jemný klesne dolů a navrchu máš znova hrubý. Když použiješ něco jako liapor - to na dno neklesne, protože je to lehké (a akvaristé, co mají pouze liapor, bojují s tím, že se jim uvolňují rostliny).

Být na tvém místě, nechám 1/3 toho, co máš a 2/3 použiju jemný substrát (ideálně "staré dno" - prodává se) a to celé "popráším" liaporem. V podstatě to samé dělám i ve svých akváriích - jen v minulosti, když nebyl liapor, jsem používal keramzit pro hydroponii (ten standardně ke dnu neklesá, ale když ho necháš namočený, část klesne a tu pak můžeš použít).

Rostliny jsou pak druhá kapitola. Nechceš najít ve své blízkosti nějakého akvaristu, ať ti pomůže? Přebytky a tak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.05.2016 14:21 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Jana
Jana napsal: no vzhledem k tomu že tyhle rybičky byli ve zverimexu kde ani nepachne rostlinkama,natož aby je měli v akvarkach, a rybičky jim tam neblednou a vypadaj naopak k světu,samozřejmě chci aby se moje rybičky měli dobře a budu se snažit

Přečti si toto a už nikdy nebudeš takto argumentovat: rybicky.net/clanky/856-aklimatizace-akvarijnich-ryb-

Akvaristika je přechodná stanice, kde musí prodejci dát velmi rychle ryby do prodejného stavu a co nejrychleji je prodat. Čerstvý import se v akvaristice ani náhodou nedá dát do fungujího rostlinného akvária už jen proto, protože léčit ryby v zaběhnutém rostlinném akváriu znamená riziko poškození rostlin v rostlinném akváriu a nutnost použít víc léčiva, protože ho část vstřebá fungující zaběhnuté dno. Akvaristiky pracují s novými importy často a každé zbytečně použité léčivo jsou peníze.

P.S. Poté, co bude x prodavačů honit síťkou v zaběhnutém rostlinném akváriu x rybiček pro x zákazníků, přestane být akvárium zaběhnuté i rostlinné :).

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.05.2016 14:03 Žena Xlienka [276] - Amerika
Bohužel v tomhle má bahno71 pravdu. Dva lidi se málo kdy shodnou na stejném postupu. V tenhle moment je totiž hodně lidí co by řeklo, že rybky již mají šanci na přežití malou, tak ať klidně pojdou a založ to znovu. Bohužel s tímto moc nesouhlasím, kdyby to řekl někdo třeba o vašem dítěti, taky by jste přemýšleli jinak, přeci jenom je to živý tvor a vyplatí se udělat vše proto aby přežil.
Mě to přijde jako zbytečnost, má to skoro týden, dno jsi schopna naočkovat z vedlejšího akva. To dno je hrubší, ale není ostré. Teď se v něm budou dobře množit bakterie. Časem se může postupně odsávat a nahradit jemnějším, ať ti tolik nezapadává odpad mezi kamínky a lépe se odkaluje a většina rostlinek, které budeš později sázet jej taky ocení.
Pokud přidáš rychlerostoucí masu plevelu, ta poroste z živin z vody a do dna ji stačí pouze přichytit, takže pokud není ostré, tak to ničemu nevadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 14:00 Jana Re: bahno71
co mam dat na dno aby dobře rostli rostlinky, takže třeba rybičky do kyble s vodou s akvarka, udělat dno a nalejt z pulky tu samou vodu co tam byla předtim a dalši pulku vodu novou? tak se nemuseji šokovat rybkyje to tak?co tedy nejlepe na dno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.05.2016 13:55 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Jana
ono je to jedno s druhým... máš v nově založeném akva s nefungujícím filtrem hejnovou rybu ve 4 kusech, což hejno není... plus dalších x věcí blbě, tak černá ryba není černá, ale stresovaná
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 13:53 Jana Re: JirkaŠčobák
no vzhledem k tomu že tyhle rybičky byli ve zverimexu kde ani nepachne rostlinkama,natož aby je měli v akvarkach, a rybičky jim tam neblednou a vypadaj naopak k světu,samozřejmě chci aby se moje rybičky měli dobře a budu se snažit, ale ne každy ma v akvarku džungli a ne každemu se to libi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 13:37 Jana Re: bahno71
Jak vypustit? ja už nechci šokovat ryby :(((( a tapit s čim? s rostlinkama?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.05.2016 12:57 Muž bahno71 [287] - RostlinyRe: Jana
Ale nejdřív bych začal u dna...to co máš na fotkách je kamenolom :-( tam se kytkám dařit nebude...a další rada poslouchej jen jednoho a ne milion lidí...tisic lidí tisíc chutíí ;-) ...vypustit a začít znovu,nebo se budeš trápit ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 11:18 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Jana
Ano, dají se sehnat ve zverimexu. Ideálně kup co nejvíc kusů od jednoho druhu. Potřebuješ asi osmkrát víc rostlinné hmoty, než co máš.

Pro představu. Koukni na tuto fotku rybicky.net/fotogalerie.php… Moje akvárium. Hustota osázení. Tehdy to lidi "zdrbali", že mám málo rostlinné hmoty (akvárium je bez filtrace a vzduchování, rostliny musí vše utáhnout samy). To bylo před třemi měsíci. Aktuální stav je toto: rybicky.net/fotogalerie.php…

Být to mé akvárium, na filtr se vykašlu. Akvárium zarostlé rostlinami a těch pár rybek filtraci vůbec nepotřebuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.05.2016 11:15 Žena Xlienka [276] - Amerika
řeš problémy postupně, ten filtr není ideální, ale s minimální osádkou to bude fungovat i bez filtru, teď se snaž rozjet to co máš, tak aby pokud možno nic neuhynulo. Přidej rostliny bez nich to fungovat nebude. Časem můžeš vylepšit filtr obalením větší kostkou molitanu. A až když bude vše fungovat (cca za 2-3 měsíce) tak musíš dořešit rybí osádku, ta taky není ideální.
Vše řeš postupně a nic se nesnaž uspěchat, to je totiž to nejhorší co můžeš udělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 11:10 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Xlienka
Myslím, že její rybičky budou brzy po smrti tak jako tak. Pokud bude kupovat stále další a další, zabije ještě mnoho ryb. Neřeším, nekritizuji (i já zabil mnoho ryb). Uvažuji, co udělat, aby jich bylo co nejméně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 11:08 Jana Re: JirkaŠčobák
Tyhle rostlinky co jsi mi poradil koupit tak se daji sehnat i ve zverimexu kde je akvaristika? Tyhle lýtka mi přinesl manžel ze mu je poradily no, proto jsem zde abych se naučila starat o akvárií a za každou radu jsem nesmírně vděčná. Ten filtr tedy vyměnit? Nebo nechat?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.05.2016 11:04 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: JirkaŠčobák
'Raději se zaměř buď na kryptokoryny nebo echinodory nebo valisnerii nebo sagittarii subulatu'
tohle bych dala do kontextu pro dlouhodobější kytičky (teď je můžeš nakoupit a zasadit, ale porostou až když se pořádně zakoření), než se rozjedou budou již rybky nejspíše po smrti, teď to chce standart rychle rostoucí plevel viz níže vzpomínané u romanta, případně plovoučky, jinak se to nerozjede a rybky se budou trápit.
Stačí se kouknout do darování přebytků a seženeš plevelu kolik bude potřeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 10:55 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: lhajek
lhajek napsal:Spíš mělo být uvedeno: "Kupuj rostliny, které nepotřebují umělé přidávání CO2 do vody."

Mohl jsem se vyjádřit exaktněji. Máš pravdu :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 10:47 Žena Xlienka [276] - Amerika
To světlo je v pořádku, když přidáš rostliny a úkryty, budou se cítit bezpečněji a nebudou ze světla vyplašené. To není tím problémem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.05.2016 10:38 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: JirkaŠčobák
Ještě bych doplnil plovoucí rostliny Salvinia nebo Limnobium. Dokáží rychle růst a odčerpat hromady odpadních látek.

A jen drobné pošťouchnutí ... "Nekupuj rostliny, které potřebují CO2" .... jmenuj mě aspoň jednu takovou běžnou akvarijní co CO2 nepotřebuje ;-) asi ho potřebují všechny, jen je otázka jaké množství.
Spíš mělo být uvedeno: "Kupuj rostliny, které nepotřebují umělé přidávání CO2 do vody."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.05.2016 10:21 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Jana
Rostlin má být tolik, aby pod nimi byl dostatek stínu.

1) Nekupuj červené rostliny (je vysoká pravděpodobnost, že v této fázi tvého akvária uhynou - vidím, že už dvě máš - no, blbost, co se dá dělat).
2) Nekupuj rostliny, které potřebují CO2 (ok, oni ti to v akvaristice asi nepřiznají, tak jinak - nekupuj rostliny, které vypadají "až příliš zvláštně").
3) Nekupuj rostliny, které se jmenují ophiopogon, acorus, saururus, epipremnum (nejsou to akvarijní rostliny, ale akvaristiky je dostávají a potřebují je prodat).
4) Bude ti doporučované něco, co se jmenuje anubias, bude se ti to líbit, bude to vypadat bytelně, ale pro tvoji informaci, poroste to veeelmi pomalu a budeš z toho stále sundavat řasy. Raději se zaměř buď na kryptokoryny nebo echinodory nebo valisnerii nebo sagittarii subulatu.
5) Zajímej se na rostliny, o kterých ti prodávající sám od sebe řekne, že "tohle je úplně obyčejná rostlina" (pokud ti to náhodou řekne o některé z výše jmenovaných rostlin, které nemáš kupovat, otoč se na podpadku a uteč z toho obchodu, aniž bys cokoli koupila).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 09:04 Jana Re: NHKG
Mám tam 3 tetry albini a jednu tet černou, s rostlinkámá a kořenem to se výnasnazim opravit, a co s filtrem? Tenhle filtr byl v tom setu musím ho vyměnit? A co to světlo? Evidentně jim vadí a bez světla nebudou růst rostlinky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 00:20 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Jana
Sranduješ :(.
Pokud pominu člověka, který dal na jednom fóru fotku akvária s umělohmotnými rostlinami, toto patří mezi biotopy s nejhorší kvalitou pro život.
Přečti si tohle : dennikn.sk/… Úvodní odstavec. Jako kdybych tvé akvárium měl tehdy před očima :(.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.05.2016 00:11 Žena drvi [2935] Re: Jana
MNOHEM vic rostlin ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.05.2016 22:33 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Jana
Kolik tam je ryb? Na fotce vidím 3 albíny/xantiotické formy, ti nikdy černí nebudou. smich Ta 4. není pořádně vidět.
Filtrace vypadá mizerně, chtělo by to nějaké pozadí a více rostlin. Případně i nějaký kořen nebo nějaký jiný úkryt pro ryby...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.05.2016 22:03 R Muž romant [28001] Re: Jana
Tak tam bych blednul taky. :-O Je to prázdný, ty ryba se tam musí cejtit dost hrozně, chce to nějaký kořen(y), těch rostlin o hodně víc, klidně to světlo lehce rozbít nějakou plovoucí rostlinou(pravidelně redukovat) a nebo nějakým trsem rychlejirostoucích rostlin. ;-)
Edit: rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_thalictroides
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2016 21:58 Jana – Foto akvaria
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dávám foto svého nového akva 54 litru, bledne mi tretra cerna, možná to je opravdu svetlem, když jim ráno rozsvitim tam jsou jako by vylekany a jsou u dna, jakmile zhásnu tak je to lepsi, tak nevím, světlo tam je 15 W

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2016 10:42 Jana Re: drvi
Ano kytičky jsem zasadila ještě včera, foto akva mužu dat dneska večer
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.05.2016 10:26 Žena drvi [2935] Re: Jana
Když tam máš rostliny, měla bys svítit. Doufám, žes už je zasadila :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.05.2016 10:16 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Jana
lépe by se radilo, kdyby jsi měla prezentaci daného akva ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2016 10:10 Jana Re: NHKG
Takže mam radši ted nějakou dobu nesvitit radši?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.05.2016 00:03 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Jana
Stres. Příčina může být rozličná: Šparné podmínky, moc světla, nedostatek úkrytů, ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2016 23:55 Jana – Bledá rybka
Nevíte někdo proč mi tretra černá zbledla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.05.2016 17:06 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Jája
Jo tak na takovýhle kotle pozor. Někde jsem četl ve spojení s krevetkama že se v nějakých starých kotlích při ohřívání uvolňovala měď do ohřívané vody a to je samo pro krevetky tragické ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2016 15:53 R Žena Jája [1426] - Živorodky
Ještě k tomu odstátí vody. Tím jsem samozřejmě nemyslela nechat vodu odstát např. den. To jsem zapomněla uvést. Vím, že chlór rychle vyprchá. Já osobně vodu odstát nechávám cca hodinu či dvě, ale i půl dne, dle okolností. Jednak po natočení hodně smrdí chórem a jednak je to i kvůli tomu, že, když jdu pak dělat údržbu, tak se odtáčením nezdržuju. Navíc teplou vodu z kohoutku nepoužívám, protože jsem ji jednou změřila a byla tvrdší než studená. (bydlím v činžáku, který má vlastní kotel) Vzhledem k tomu, že máme hodně tvrdou vodu, tak nepotřebuju ještě na tvrdosti přidávat. Tak vodu spíš ohřeju a doliju na vytemperování. Dlouhodobě jsem vodu měřila (Akvar) a dGH bylo vždy nad 20 °, v jednom období jsem naměřila "jen" 17 °.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.05.2016 14:36 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Jana
není třeba dávat žádné zázračné vodičky

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 144

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 145853x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13369-zakladani-akvaria?od=2628