Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zakládání akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 88 Přejít na další stránku   1  
Zakládání akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2011 20:49 R Muž romant [27987] Re: Martin
Vypadá to slibně. palec Klidně se těch rostlin, zvláštěpak rychlerostoucích stonkovek může přidat, těch není v začátku nikdy dost. Pomaličku je taky doba na nějakou zajížděcí rybku, aby se akvárko dostávalo do kondice a nitrifikace se naplno rozjela.
EDIT: Může se hodit.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2011 20:41 Martin – Děkuji
Fotka k příspěvku Děkuji za odpověď pokusím se s tím něco udělat. Posílám foto mého akva.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2011 18:54 Fugee
Pokud je rampa (či jakékoli jiné těleso) dostatečně velká, tak bych rozhodně neškrtil. To, že se v akváriu má voda přefiltrovat 1x za hodinu, je jen částečná pravda. 1x za hodinu se má voda přefiltrovat například u nádrží s trpasličími cichlidkami, které nevyhledávají proud. Ve společenských akváriích to je 2x-3x za hodinu, u čistě rostliných i 10x a více za hodinu. Vždy je ale třeba dlouhá rampa a umět si s proudem pohrát. rostlinna-akvaria.cz/…

To, že na řasu pomáhá snížený proud, je mýtus. Vznikl tím, že když máte řasu a poměrně silný proud v akváriu, tak prvních pár dní / týdnů řasa zesílí, ale poté se chytnou rostliny a řasa začne ubývat. Pokud zeslabíte proud, tak zpomalíte řasu, ale i rostliny, které nebudou růst skoro vůbec.

Jinak naprosto souhlasím s výměnou vody. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2011 18:45 R Muž romant [27987] Re: Martin
Filtr se časem zašpiní a jeho výkon se sníží tak na polovinu jeho počátečního výkonu. Můžeš ho teď dočasně přiškrtit a později opět přidat na výkonu. To jak bude cirkulovat voda po akváriu bude velmi záležet na množství rostlin, který ten proud velmi účinně tlumí. Tu roztřikovací rampu bych posunul více k hladině, aby se na hladině její činností dělaly takový jakoby obloučky a tím se voda dostatečně okysličovala. To zelený dlouhý, asi sinice nebude, to spíš nějaká zelená vláknitá řasa, tzv. žabí vlas. Chce to často měnit vodu, to je univerzální rada, kterou se nedá nic skazit a dá se aplikovat na každý akva. Toho světla je tam spíš míň, tak bych určitě ničím nehnojil do vodního sloupce, jediný hnojivo který bych použil je zásobní hnojivo přímo pod kořeny rostlin(takový ty jílový kuličky). Tak asi tak ve stručnosti a bez znalostí dalších informací o daný nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2011 17:56 Martin – rada
hmm Zdravím, koupil jsem akvárko 150x 60x50, 450l.Mám tam filtr fluval 404 píše se výkon 1200l/h,ale četl jsem na netu že filtr by měl brát za hodinu obsah akvária, tak nevím jestli to mám nějak řešit přiškrcením ventilu nebo to mám nechat otevřené naplno. Akvárko mám teprve 14 dní založené a mám tam dlouhé řasy ( asi sinice) jak se toho mám zbavit mám tam osvětlení 4x zářivka 36w délka 120cm. A ještě jedna věc u filtru na jedné straně výpust do akvária je udělaná rampa po celé šířce akva a docela to hodně čeří vodu, četl jsem že to velké proudění vody prospívá řasám. Rampa je umístěna 10cm pod hladinou. Předem děkuji za odpověď.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 22:32 HaDaS Re: cica18
Takže postupně :
1. Pokud, jak odpovídáš, nechceš akva věnovat příliš mnoho času, tak se jinému, většímu filtru nevyhneš. Myslím si, že Ti žádné klasické vnitřní filtry nepomohou. Důvodem je, že ač jsou některé vnitřní filtry dobré, tak mají tak jako tak malou filtrační náplň a jejich údržba, i údržba akva s tím spojená, je většinou docela časově náročná. Časté odkalování, velmi častá výměna vody, neustálé sledování parametrů. Mluvím ze svých vlastních zkušeností. Osobně bych Ti doporučoval, pokud nechceš jít do toho externího filtru, bioakvacitovou kostku s čerpací hlavou. Sice to není nijaká krása, ale protože se nebráníš spoustě rostlin, tak to do budoucna půjde docela dobře zamaskovat.
2. Vhoď pár zrnek ze dna akva do skleničky s octem. Pokud dojde k reakci, zrnka začnou bublat jak šampaňské, tak budeš muset dno vyměnit, jinak se nebude příliš dařit rostlinkám. Pokud dno bublat nebude, tak jej doplň tak na 7 cm mocnosti.
3. Vyber si nějaké rychlerostoucí rostlinky (hlavně stonovky). Osázej akva tak, aby bylo hodně ozeleněné.
4. Nech takto vybavené akva v záběhu alespoň 3 týdny. Měř a vyhodnocuj parametry vody. Alespoň ty základní. ph, NO3, NO2, NH3/NH4.
5. Složení rybek by se mi líbilo následující : párek čichavců modrých, párek krunýřovce obyčejného, párek jednoho druhu nějaké barevné cichlidky (ramirézky nebo kakadu, 8 x pancéřníček panda, a hejno teter neonových - asi tak 20 ks.

Jestli budeš chtít akva udržet životaschopné, tak budeš tu vodu muset měnit minimálně, minimálně jednou za 14 dní cca 1/3.

Toto je můj pohled na věc. Doufám, že Ti to trochu pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 21:26 Fugee
No, tak filtraci by to chtělo rozhodně vyměnit, třeba za tetra tec ex700, nebo nějaké eheimy či jbl.
Pod středně velkými rybami si představuješ co? 1x za 3 měsíce je opravdu hodně málo. Skaláry jsou na 200l maximálně 2, víc být nesmí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 21:02 cica18 Re: HaDaS
Ale začnu otázkami. Jaká je v akva filtrace? FILTRACE AQUA-EL filtr fan 3 plus 700 l/h Jseš ochotný přidat živé rostliny? ANO Chtěl bys spíše menší rybky a více, nebo větší a méně? MAM STREDNE VELKE AKVARIUM TAK REKNEME STREDNI ALE JE MI TO VESKRZE JEDNO Odkaloval jsi pravidelně? ANO Měnil jsi pravidelně vodu? 1x ZA 3 MESICE Jak dlouho je akva v takovém stavu v jakém je? OD VIKENDU

Dále bych Ti doporučil, aby si se podíval zde na nádrže, a vybral sis co by se Ti líbilo.
Mám pocit, že nechceš akva věnovat přes příliš času. NECHCI V tom případě bych Ti mohl doporučit následující : Filtr s velkýým filtračním objemem.FILTR MI PRIJDE OK, NEVADI MI HO CISTIT V Tvém případě externím, aby nehyzdil průhled z jedné místnosti do druhé. Nevím ale jaké jsou možnosti jej schovat v rámci té dělící stěny? Mnoho nenáročných rostlin a málo nenáročných rybek. ANO, VICE DRUHU Nebo třeba jen velké hejno od jednoho druhu.NE Třeba nějaké tetry. Hlavně žádné živorodky. PAVI OCKA OPRAVDU NECHCI
Pokud se mýlím, a chceš se tomu věnovat více, tak existuje opravdu nepřeberné množství řešení. Takové Malawi či Tanganika jsou pro toto umístění jak dělané. ;-) MOZNA TEDY SKALARY JAK TADY NEKDO PSAL, ALE NEVIM CO K NIM A KOLIK KUSU MAXIMALNE (2 KUSY MI PRIJDOU HODNE MALO)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 15:54 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: cica18
Mě by se tam líbil páreček Skalár (akvárko je pro pár akorát) a na dno hejno Pancéřníčků ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 14:44 jiraper Re: cica18
Toto akva je pro tlamovce malé.Oni potřebují velkou plochu dna,takže delší a šírší.Při dospívání si zaberou teritorium a hájí si ho a zaberou velkou část.Zřejmně se ti vybily,ale filtr na tom taky hraje velkou roli.Já bych do něj dal nějaké tetry nebo parmičky ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 13:45 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Cernoch
Moje akvárko je staré minimálně 30let, posledních cca 20 ho mam doma já, tak jsem se spojema nic nedělal a akva je v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 13:05 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: Cernoch
Pokud v něm byla doteď voda a nikde se nerosí, nechal bych spoje v původním stavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 12:39 Cernoch – dotaz
Dobrý den, mám asi 8 let akvárium a momentálně ho začínám celé překopávat ..
Můj dotaz zní : je potřeba nějak impregnovat silikonové spoje aby nedošlo k uniku vody? Pro jistotu nerad bych aby mi začalo téct když ho udělám komplet nové . Do ted neteklo ale chci mít jistotu .
Díky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 12:30 HaDaS Re: cica18
Akva má pěkné rozměry a je hezky umístěno. Ale začnu otázkami. Jaká je v akva filtrace? Jseš ochotný přidat živé rostliny? Chtěl bys spíše menší rybky a více, nebo větší a méně? Odkaloval jsi pravidelně? Měnil jsi pravidelně vodu? Jak dlouho je akva v takovém stavu v jakém je?
Mnoho otázek, ale určitě jich je i více. Nejprve prosím odpověz na tyto otázky, a poté Ti tu mnozí určitě velmi rádi poradí.
Dále bych Ti doporučil, aby si se podíval zde na nádrže, a vybral sis co by se Ti líbilo.
Mám pocit, že nechceš akva věnovat přes příliš času. V tom případě bych Ti mohl doporučit následující : Filtr s velkýým filtračním objemem. V Tvém případě externím, aby nehyzdil průhled z jedné místnosti do druhé. Nevím ale jaké jsou možnosti jej schovat v rámci té dělící stěny? Mnoho nenáročných rostlin a málo nenáročných rybek. Nebo třeba jen velké hejno od jednoho druhu. Třeba nějaké tetry. Hlavně žádné živorodky.
Pokud se mýlím, a chceš se tomu věnovat více, tak existuje opravdu nepřeberné množství řešení. Takové Malawi či Tanganika jsou pro toto umístění jak dělané. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 08:56 cica18
nejake fotky jsem pridal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 08:21 HaDaS Re: cica18
Jeden obrázek toho moc neřekne, ale prvotně bych vyřešil filtraci. Možná se mi to zdá, ale vypadá to pouze na malý vnitřní filtr. Poté bych se pídil po dně, zda-li nejeví přílišnou reakci v octu a asi ho doplnil, zdá se mi ho málo. Poté bych vysázel nějaké rostlinky. A až poté bych řešil rybky jako takové. Toto je hodně stručně shrnuté, ale opravdu o akva toho tu moc není. Pro lepší rady je ideální si zařídit prezentaci, to v případě, že již akva existuje. Jako že v tomto případě ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2011 07:54 cica18 – rada
Fotka k příspěvku Zdravim. Prosim o radu s vyberem ryb do akvaria na obrazku. 2x po sobe byli do akvaria umisteni tlamovci, ale pokazde postupne vymreli. Myslim ze se proste nahaneli a vzdy nejslabsi kus to odnesl. Tak ty uz ne. Spise jsem myslel treba tri ruzne druhy nenarocnych rybek, ktere se dobre snaseji a jsou dobre k sehnani za lidove ceny. Akvarium plni funkci spise okrasnou a je umistene ve stene a oddeluje dve mistnosti. Obsah neco pres 200 litru, rostliny jsem mel diky tlamovcum umele, vodu mam prirodni ale tam bych problem nevidel, nebot tlamovci zacali hynout tak po pul roce az nekteri z nich vyrostli vice a zacali zabirat uzemi. Ted jsem akvarium komplet predelal a uz nedelal tolik ukrytu jako meli tlamovci. Diky za jakkoukoliv radu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 23:47 Muž Miso [470]
BlueCactus napsal:
Kdybych byl hrr tak koupim první set za 1000 na kterej narazim,

ja som ties len zaciatocnik, ale pred tym nez som kupil akva so stravil 3 mesiace citanim clankov na internete a for. A aj napriek tomu som spravil dost chyb ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 23:27 Muž Miso [470]
s tym filtrom, moja chyba, ak je to 2010 tak je to ok ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 22:41 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: BlueCactus
2010 jsem měla ve 100 litrovým akvárku, teď ho mám ve dlouhým 80. Je dost silnej ale jinak docela dobrej.
Na starovací chemii se vykašli, hlavně od začátku hodně kytek a pak čas a mezitím si hodně nastudovat ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 22:32 HaDaS Re: BlueCactus
Ten filtr je 2010, že jo? ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 22:30 Muž BlueCactus [0] Re: Miso
Ten filtr je do 160l, asi jsem poslal špatný odkaz.
Na světla se chystám dodělat kryt tone
Kdybych byl hrr tak koupim první set za 1000 na kterej narazim, ale je pravda že se těšim až to zprovoznim, počkam až se to zaběhne a pak to osadim :-) Díky za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 22:18 Muž Miso [470]
No v prvom rade si do toho moc hrrr. A to sa v akvaristike moc nevyplaca. Takze poporiadku.
Tie listy na prednej a zadnej stene su hlavne na vystuhu akva a tiez na ne mozes polozit krycie skla.
Ta rampa co si kupil bola fakt za dobru cenu a vykonom je na to akva idealna, ale montuje sa do krytu (je to taky polotovar). Teraz uz je na tebe ako si s tym poradis a ako to bude vyzerat. rozhodne ho nepokladaj rovno na akvarko (ani si neviem predstavit ako by si ho na tie listy polozil).
A nakoniec, ten filter je na to akvarko slaby, musis to tam mat predsa napisane ze je na akva do 45l. Takze pokus sa ho vratit a doplatit za nieco vykonnejsie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2011 21:05 Muž BlueCactus [0]
Tak jsem v Hornbachu pořídil 72 l akva (60x30x40cm), filtr Eheim Pick up img.seznamzbozi.cz/…

světelnu rampu Juwel 2x15 W www.juwelakvarium.cz/… ve slevě za 600, což mi přišlo fajn.Akvárium má na delších stěnách přilepené proužky skla pro přiklopení skleněnou deskou předpokládám, a na tu položím tohle osvětlovací těleso, že?Asi si na to budu muset udělat nějaký kryt, aby mi to nesvítilo zbytečně nahoru.Zářivky tam jsou v barvě daylight a warm light, myslíte si že je to problém nebo to nebude vypadat zle?

Topítko zatím ne, a pak nějakej písek,kořen,substrát,stěrku a startovací chemii.

Co Vy na to?Ocením každou radu, díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 22:36 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: BlueCactus
Pár dní z5 jsem tam byl a MP sety tam mají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 22:21 Muž BlueCactus [0]
tak asi pojedu do Hornbachu v Praze-Řepích,byl tam v poslední době někdo?Na jejich netu jsem našel jen rok starej leták,nic víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 11:14 HaDaS Re: Miso
ano rozumímme si ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 10:13 Muž Miso [470]
jasne, sak som ani nenapisal ze to nejde, skor som reagoval na to, ze je to viac nez dostatocne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 09:44 HaDaS Re: Miso
30 W na 84 hrubého objemu mi příjde v pohodě, protože čistý objem se bude pohybovat někde okolo 10 litrů níže, tak budu svítit nějakými 0,4W na litr. Prostě Low-Tech. Pro začátek proč ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 09:24 Muž Miso [470]
no 2x15W T8 na 84l mi nepride ako viac nez dost, skor je to na hrane.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 20:59 Muž riso [129] - CichlidyRe: BlueCactus
na zvetseni objemu filtru si navic muzes dokoupit:

www.akvarista.cz/…

a bude to dokonale potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 20:53 Muž BlueCactus [0] Re: riso
ten vypadá supr za dobrou cenu docela, tak dík, sem zas v koncích s vybířáním smich
co si o tom myslí ostatní?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 20:42 Muž riso [129] - Cichlidy – Set Eheim MP Aquapro 60 XL
mam tenhle set:

www.akvaristik.eu/…

a jsem spokojenej palec

Je tam filtr Eheim, topitko Jager (takze vlastne taky Eheim) a svetlo 2 x 15 W je na tento objem vic nez dostatecne. Za 3000 Kc, no nekup to ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 19:25 Muž BlueCactus [0]
Ok, takže teda asi sjedu do obi a tam to všechno splašim.Hornbach je co do výběru na tom podobně?
Koupim teda to sklo, kryt s zářivkou(O.5 W/l takže 2x 15 W zářivka při 50-60L akv.?, půjde to tam uchytit?) vzduchovací hlavu a tu molitanovou kostku(takže to bude filtrace mechanická, takže když koupim biomolitan tak bude i biologická, že?) A topítko kupovat zatím nebudu, nechám to akva 2 týdny běžet, a uvidím kolik tam bude teplota a podle toho se pak zařídím.


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 14:55 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: BlueCactus
resum=heilea = nic moc.... cinsky vyrobky.... mam od nich jen svetla, zarivky vydrzej sotva par mesicu, nastesti se daj nahradit klasickejma tripasmovkama (i kdyz obcas je treba trosku sily, ci opravit vyskoceny kontakt, v horsim pripade vymenit patici)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 14:54 Muž Tudy [330] - Krevetky
jj, už jsem to tu někde psal: žářivky+kryt ve vytápěné místnosti umožňují provozovat akva bez topítka (teplota vody mi neklesá pod 23 °C)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 14:50 HaDaS Re: HaDaS
Teď když se na to dívám, tak vidím, že ty sety střední kategorie, se pohybují cca ve stejném rozmezí, jako když si to člověk koupí sám. Takže ani jedno není nijak extra výhodné. Dívej se hlavně na dodávaný filtr. Trubici zářivky můžeš vyměnit vždycky, a topítko není vždy nutností ani když máš v místnosti 22°C. Chceš mít akva kryté. Nějakou teplotu vyprodukuje světlo, nějakou čerpadlo (filtr), takže teplota se Ti může o nějaký stupínek zvednout. To ale záleží na Tobě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 14:47 R Muž Silent [5949] Re: BlueCactus
Haileia patří k těm levným značkám jako Atman a spol. Je to čínská provenienci takže očekávej co nejlevnější komponenty ne extra kvality. S těmi certifikáty je to taky ošidné. Je poměrně dobře známo, že tyto firmy si s normami moc hlavu nelámou a certifikáty si tam nasekají jaký chtějí. Málokteré výrobky pak skutečně projdou zkušebnou a testováním.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 14:47 Muž Tudy [330] - KrevetkyRe: HaDaS
S tím mohu víceméně souhlasit, bral jsem také SET, naštěstí nepoužitelný byl jen filtr, kryt ujde a mám ho stále. Topítko po 1. měsíci odešlo. Dnes bych si vše koupil a sestavil po kusech sám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.10.2011 14:42 HaDaS Re: BlueCactus
Hmm, taky jsem takhle začínal. Filtr a světlo opravdu super není ... nic jiného než sklo Ti tam za tu cenu opravdu po nějaké době, pokud u rybičkaření zůstaneš, nezbyde.
Prodavač chce prodat ... zorientuj se v problematice na internetu. Pokud chceš ušetřit i do budoucnosti, tak si pořiď akva třeba v OBI (jedno takové mám 54 litrové za 480 Kč), já bych spíše doporučil sklenáře. K tomu čerpací hlavu (třeba Atman za 250 Kč), molitanovou kostku (třeba Atman za 90 Kč), Topítko (Aquael 25W/s regulací za 250 Kč), kryt (54l AP/Černý za 940 Kč), a zářivková trubice (za cca 250 Kč). Dostaneš se na 2.260 a nebudeš po měsíci přemýšlet nad tím, proč Ti umírají rybky a odcházejí rostlinky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 14:21 Muž BlueCactus [0] Re: HaDaS
no prodavač mi tvrdí jak je to super osvětlení za super cenu a pak na mě vychrlil všelijaký certifikáty co to má, tak sem z toho volaký zmetený
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 14:16 HaDaS Re: BlueCactus
Akvarijní filtr HL-BT 400 Hailea za 185 Kč nemá prakticky žádnou filtrační náplň. Taktéž si nejsem jist jestli 24 W úsporka (s modro bílým spektrem), není spíše jen designovka než osvětlení pro rostliny.
Za mně ... ne.
Edit : Nemá to topítko. Když budu počítat tak : 1 814 - 185 (filtr - na nic) - 250 Kč (světlo na nic) - 800 (kryt ... a stříbrný - bude se od něj odrážet okolní světlo, třeba při sledování TV) = 629 Kč za sklo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 14:00 Muž BlueCactus [0]
www.svetchovatelu.cz/…

co říkáte na tuhle značku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 13:18 Muž LiborSprysl [9015] Re: Haimdol
Tak víš, že já jsem střídmý v tom propagování, protože je o mně známé, že s těmi lepšími firmami spolupracuji :-) Takže mé pořadí z hlediska cena a čas, kdy je poprvé nutno sáhnout do nádrže...Sera, Tetra...Sáhnout je myšleno s větším úklidem...nikoli do techniky.Těm levným setům, které jsi zmínil bych se vyhnul i já. Samozřejmě, že své kouzlo má Denerle, ale to je trochu dražší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.10.2011 12:52 HaDaS Re: BlueCactus
Já jsem si všechna svá akva skládal podle svého. Chvíli mi trvalo než jsem došel k vyváženosti, ale vše co jsem nakoupil jako nevhodné, se nakonec po menších úpravách ukázalo jako vhodné. Jsem zastáncem toho, poskládat si to po svém. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.10.2011 12:40 HaDaS – Cena
BlueCactus napsal: jak na to ale koukam tak mě sestavení vyjde víc,ne? sklo cca 1000, filtr 800-1000, topítko 500 a kryt+ světlo 1000.Nebo se mýlím?
A já bych to viděl takto : 60 l akva (6 mm sklo) = 500 kč, Filtr vnitřní = 400 Kč (Atman - hlava + kostka) až 750 Kč (Eheim), Topítko = 400 Kč (Jager), Osvětlení (včetně krytu Juwel)- 1.000 Kč - nebo krycí sklo a světlo = 1.000 Kč.
Celkem tedy 2.300 Kč až 2.600 Kč.
Set (příklady) = 2.250 Kč (Akvárium Juwel Rekord 600), 2.750 Kč (Akvárium Tetra AquaArt 60 l).
Mně z toho vyplývá, že cena je prakticky totožná. Takže pro toho kdo se v tom nechce rýpat set, pro toho kdo se do toho chce trochu ponořit tak "puzzle".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 12:16 Muž MrHu [300] Re: BlueCactus
Navím, kolik ty kvalitnější sety stojí, takže nevím, co vyjde levněji...:-)já mám zkušenost jen se setem AquaEl a už bych takový set nekupoval...:-) Sklo nevím na kolik vyjde, asi záleží kde nakupuješ...:-) filtr si myslím, že se na 50 litrů dá sehnat bez problému okolo 500...topítko kolem těch 500 a u světla je těch 1000 asi reálných, to taky záleží, jestli chceš kryt a nebo nějaký levnější řešení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 12:05 Muž BlueCactus [0] Re: Haimdol
Supr, to sem potřeboval, mrknu na to.Díky potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 12:04 Muž BlueCactus [0] Re: MrHu
jak na to ale koukam tak mě sestavení vyjde víc,ne? sklo cca 1000, filtr 800-1000, topítko 500 a kryt+ světlo 1000.Nebo se mýlím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2011 12:03 R Muž Silent [5949] Re: LiborSprysl
Naprosto s tebou Libore souhlasím. Ovšem pokud set tak takový do kterého nebudeš muset po půl roce strkat další peníze na obměnu techniky, takže bych se podíval po sice dražších, ale na druhou stranu kvalitních setech od renomovaných firem jako je Eheim nebo třeba u nás ne moc známý Ferplast. Ty jsou možná na ještě vyšší úrovni než Eheim (týká se setů). Případně větší Dennerle (vyrábí do 60ti litrů). Ještě bych doporučil sety od Sera a možná s odřenýma ušima Tetra. Levnější sety od firem Atman, Aquael, AquaNova a podobné sice poslouží pro naprostý začátek, ale nejsou doladěné a obsahují nepříliš kvalitní komponenty, takže je třeba do budoucna počítat s dalšími investicemi.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [88] ...... 144

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 145816x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13369-zakladani-akvaria?od=4351