Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zakládání akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 49 Přejít na další stránku   1  
Zakládání akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2016 11:28 Muž ercan [38] Re: MirekSazava
Jj dělal jsem to taky a vše proběhlo v pohodě. Takže určitě to tak udělat de.
Ať se daří ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.08.2016 11:11 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: MirekSazava
Jasně, já dělal totéž. Ryby bokem, vypustit, celé dno pryč, nové dno, napustit do 50% původní vodou, zbytek nová. Druhý den šly ryby zpět. Neztratil jsem ani 1, ale mám větší ryby, ty asi víc snesou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2016 11:03 Muž MirekSazava [71]
Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat na problematiku znovu-založení rostlinného akva. Koncem minulého roku jsem se vrátil k akvaristice. Za tu dobu jsem si tak nějak ujasnil, co bych chtěl a přišel na mnoho chyb, které jsem udělal. Akva bych chtěl tedy založit znovu s novými poznatky.
Problém je, že nemám kam dát celé osazenstvo a chci se zeptat, jestli by bylo možné při tomto postupu hned všechny obyvatele vrátit zpět.
Takže:
Z akvaria bych vypustil komplet vodu a tu si nechal v sudu, na ten bych napojil i zaběhnutý filtr, abych nepřišel o bakterie..
Z akva vše vyházel.
Udělal nové dno (kopmlet ADA), nový layout, osázel rostlinami (víceméně celé dno)....
Napustil zpět vodu a dal zaběhnutý filtr.
Pak by následoval postup jako u nové nádrže - každý den výmeny vody atd.

Myslíte, že můžu dát hned zpět obyvatele? Mám tam Neonky modré, japonici, red cherry. Zkoušel jste někdo něco podobného. Nebo myslíte, že je to pro ně rozsudek smrti.

Měl bych případně v záloze AmGuard + Ammonia Aletr od Seachemu, abych viděl, že se blíží nějaká katastrofa.
Co myslíte? Jsem úplně mimo nebo by to šlo takto udělat??
Díkes! Mirek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2016 17:40 R Muž romant [27983] Re: Jakub Růžička
Jak psal kolega, to se dá, jenom doplním, že ten filtr je opravdu honič vody a obvykle to v těchto případech řeším klasikou v podobě čerpací hlavy kostky biomolitanu, třeba www.akvapotreby.com/… , www.akvapotreby.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2016 17:33 Marcel G Re: Jakub Růžička
Pro začátečníka je určitě jednodušší pořídit si vše-v-jednom. Osobně si ale myslím, že byste udělal lépe, kdybyste se obrátil na některého zkušeného akvaristu, sdělil mu, jak velké akvárium chcete, co tam chcete chovat (ryby) nebo pěstovat (rostliny) + jaký cenový strop si představujete, a on by měl být schopen vám pomoct vybrat kvalitní komponenty. Málokterý set obsahuje kvalitní věci. Zářivky T8 jsou dnes již dosti zastaralé (i když to nemusí znamenat, že by vám nestačily - záleží na tom, zda chcete pěstovat rostliny a jaké druhy). Vnitřní filtr v podobných setech bývá také často spíše jen jakýsi "honič vody". Externí filtr může být v řadě případů vhodnější a navíc je s ním většinou i snazší manipulace při čištění. Nechci vás od nákupu setu odradit, jen upozorňuji, na co si dát pozor, případně jaké jsou další možnosti. Bez detailního popisu jednotlivých komponentů použitých v daném setu kupujete vlastně "zajíce v pytli". Ta relativně nízká cena má podle mě své důvody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2016 17:16 Muž Sitius [26] - učit se, učit se, učit seRe: Jakub Růžička
Ahoj, zajímavej set a nemyslím si, že by byl nějak špatnej, nebo moc levnej, pokud chceš komplet na 100litrů, obecně se říká, že sety nic moc, bohužel tam není uvedený výkon filtru, což může být značný problém, když bude fakt hodně slabej, co plánuješ chovat za rybky a jakej počet si představuješ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2016 16:30 Jakub Růžička
Chtěl jsem se zeptat, vyplatí se koupit tento set ? Jsem začátečník, a zdá se mi to nějak moc levné... předem díky. www.vyprodeje.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2016 20:00 Muž steeldanny [2] Re: Jája
Presne tak, tiež som toho názoru, že parametre vodovodnej vody by nemali stáť v ceste za vysnívaným akva. Buď si človek vyberie rastliny/živočíchov podľa tvrdosti vody, ktorú má k dispozícii alebo si môže upraviť tvrdosť vody pomocou dostupných prípravkov :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2016 19:51 Muž chuanvaldes [77] - Blackwater
Až budu doma, tak ti pošlu odkaz na prodejce na eBayi od kterého kupují věci do AQ. Vždy to dorazilo do 14 dnů... Mám od něho světlo a "twinstar" Chihiros, plus mraky různých blbosti...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2016 19:00 oglop Re: Jája
Diky moc za inspiraci, zkusim koupit nejake testy a uvidim jak se to vyvine.

Taky to zkusim tedy s vice kytkama,

Co se tyce nakupu veci jak rikam, nejsem v cesku takze mi zbyde bud ebay nebo dlouhe hledani mistniho obchodu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2016 14:31 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: oglop
Já mám dost tvrdou vodu, tak se můžeš podívat ke mně do prezentace, co mám za rostliny. Možná by ti to pomohlo s volbou. A určitě jsem zastáncem toho, že než si dělat násilí, tak mám rostliny a ryby, které zvládají tvrdou vodu.

rybicky.net/nadrze/18227
rybicky.net/nadrze/25665
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2016 11:22 R Muž afc1886 [14655] Re: oglop
Tak všechno zůstane jen na tobě,ale podle tvého popisu bych dal nějaký jemný písek,třeba shop.flexibilniobklady.cz/… rostlinky bych nechal na tobě,které se ti líbí.Filtr bych použil akvarijni-filtry.heureka.cz/… a světlo,které mám odzkoušeno osvetleni-akvaria.heureka.cz/… podle toho,že nechceš trávit u akvária moc času,tak bych vybíral né moc náročné rostlinky,které si můžeš vybrat tady rybicky.net/atlasrostlin/hledat/ .Doufám,že jsem ti aspoň trochu pomohl.
EDIT-Jo ještě rybičky modré a červané rybicky.net/atlasryb/neonka_modra a rybicky.net/atlasryb/tetra_ohniva Ty půjdou ke krevetkám v pohodě. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2016 11:19 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: oglop
Píšeš ze mas hodně tvrdou vodu, to muže byt pro nějaké rostliny docela problém. Jeden akvarista se kterým jsme kdysi mluvil zástava názor mít ryby podle vody co teče z kohoutku a pro tebe by v tom případě bylo třeba dobre zkusit biotopů malawi nebo Tanganyika. Jedním dechem taky ale musím dodat, ze v tom případě se bavíme o akvarku 200l+ a jsou to biotopy bez rostlin což ty moc nechceš. Popřemýšlet o tom a pokud by jsi chtěl zůstat u tebou zamyšlene varianty tak rostlin pořídil třikrát tolik než jsi napsal aby jsi měl později jistotu co ti poroste a co ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2016 11:09 Žena petulinakk [2016] Re: oglop
Poznámka k vybraným rostlinám - určitě si jich pořiď aspon do začátku víc druhů, čím víc rostlin, tím lépe, stejně musíš počítat s tím, že některé tebou vybrané třeba ve tvém akva moc nepůjdou, a časem stejně budeš měnit umístění i druhy :-)
Málokdo odolá pokušení v provozování akvárka experimentovat, a s těmi druhy co začal taky skončí :-)

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2016 10:55 Muž chuanvaldes [77] - Blackwater
Světlo od Chihiros můžu doporučit... Mám A-Series a několik dalších uživatelů také. Co vím tak ho začínají prodávat i některé české e-shopy... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2016 21:41 oglop – Zalozeni Akvaria 80l
Fotka k příspěvku Ahoj, pred rokem a neco jsem pro kocku koupil 2 tetry, aby si mela s cim hrat, jenze se bala vody a rybky mi zustaly. Rekl jsem si ze jim koupim malou kouli, na burze pisek na dno, 2 řaso koule a salvinii a ze kdyby uhynuly zkusil bych to jen s rostlinami (tem koule asi nevadi) - ryby prezili (ja se prestehoval do holandska) a me po tom cteni tady na webu a celem zkoumani to nejak zaclo bavit. Poridil jsem si tedy nadrz 50x40x40 (d,š,v), zjistil ze pisku na dno mam malo, tak bych rad neudelal moc chyb. Budu vdecny za vase rady.

Pozadavky na akvarium
- pritelkyne chce nejake barevne rybicky (cervene, modre)
ja bych rad, rostlinky / porosty a krevetky (libi se mi male prostredi na vice urovni (pater) - a nenarocne
Nechci se moc nimrat ve vecech okolo CO2 kdyz se tu vsude pise, ze to jde i bez nej


Umisteni: Dle foto je akva umisteno vedle okna, kam svetlo nesviti cely den a je castecne zatazeny zaves (pod akva je repro ze ktereho obcas jde zvuk (je-li to na zavadu repro premistim na zem)

Voda: Teplota vody se pohybuje od 21°C do 30°C (30 pouze ted v lete), dale o zdejsi vode vim, ze je dost tvrda


Rostlinky, ktere bych asi vybiral:
hladina - Salvinia (+ navrhy)
dno - Hemianthus + podobny typy
Echinodorus quadricostatus
Ceratopteris siliquosa
Egerie densa
Bacopa lanigera
Anubias barteri var.Petite

+ nejakou dekoracni kladu

Na svetlo bych rad vyzkousel LED - jesli ma nekdo zkusenost i s temahle (e-bay, aliexpres)
ebay.to/…

ebay.to/…

aliexpres - bit.ly/…

bit.ly/…


Filtr:
Asi nejaky externi aby nezabiral moc mista v akva (cena zas tolik nerozhoduje - nic prehnaneho cca 70€)

Na co je dobre si dat pozor vzhledem k vode?

Diky za vase rady a postrehy.

P.S. Pokud znate nejake akva burzy v Holandsku budu rad (nic jsem nenasel totiz)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2016 16:05 R Muž romant [27983] Re: clarice984
Voda ze zaběhnutého akvária nic neřeší, přistupuj k akváriu jako k nově založěnýmu a vyčkej 3 týdny, v té době podpoř nitrifikaci lehkým občaným zakrmením akvária sušeným krmením, pokud máš bordýlek ze zaběhnutýho akvária tak prolejt filtr, nebo nalejt přímo do akvária, místo toho sušenýho a pro připomenutí se začti třeba zde. rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.08.2016 09:17 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: clarice984
Ideálně, až ti začnou DOOPRAVDY růst rostliny (ne pouze vyženou první list), což podle druhu může být dva týdny, ale i měsíc nebo ještě déle.
Voda ze starého akvária je fajn, ale rostliny musí růst. Představ si, že růst nebudou. Začnou uhnívat. Rozpadnou se. Nebo stačí, když stagnují. Řasy. Sinice. Doopravdy toužíš po tom mít při tomto všem v nádrži ryby? Už jsem na fórech viděl spoustu začátečníků, kteří, aby zachránili pár rybek, které si díky své nedočkavosti koupili moc brzy, konají divy udatenství, píší na fóra, měří složení vody jako blázni a úpí při každém uhynulém kusu. Chceš se do tohoto davu zařadit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2016 07:39 GP Re: clarice984
novy filtr lze naockovat obsahem filtru stavajiciho, ale neni to instantni reseni...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2016 07:26 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: clarice984
Stejně jako kdybys to napustila vodovodní vodou. Je potřeba počkat až se zaběhnou filtry a pak přidávat živočichy (ryby, krevetky, ...) postupně. Pouze šneci jako levatky, piskořky, okružáci apod. mohou jít ihned.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2016 07:22 Žena clarice984 [0]
Ahoj, založila jsem si nové akvárko a napustila jsem ho vodou z jiného již zaběhnutého akvária. Kdy tam budu moct přidat rybičky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2016 14:18 laki3 – Snad napraveno
Fotka k příspěvku Ahoj pratele, pomocnici... tak jsem se vasimi radami snad poucil, poridil sem v aqua daho na rady samotnych prodejcu rostlinky, navysil svetlo a uz po tydnu se mi rostlinky natahuji za svetlem, prikladam foto, co byste popripade dale zmenily? ;)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2016 12:24 mudzej Re: drvi
Proc nestandartni ? 300 l jsem zalozil v prosinci a ted jsem menil 100 l kvuli novym kytickam. Jinak bych vymenil tak 50l. Mam v nem jen zivorodky, dve skalary co se porad vytiraji a dva zebrovniky. Ted jsem zrusil filtraci i topeni. Tece mi tam jen par bublinek pro okrasu. Priroda je mocna carodejka a funkcni biotop se mi vetsinou zadari.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.07.2016 09:01 Žena drvi [2894] Re: mudzej
To je ale hodně nestandardní postup.
Já za sebe doporučuji, jak psal již před časem Romant: 1/3 vody měnit 1 x týdně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2016 08:56 mudzej Re: Kubis
To ke hodne individualni. Ve 100l menim cca 40 l vzdy po 3 mesicich

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.07.2016 14:41 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Kubis
Jde o to, jak moc měkké chceš mít ty kamínky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.07.2016 12:32 R Muž romant [27983] Re: Kubis
V zaběhnutém akváriu se kamínky nevyvařují a voda mění v ideálním případě jednou týdně 1/3 objemu akvária. Do dna není radno moc šťourat, tedy ne moc často i u bordelářů posatčí 14 denní interval většího rozrytí a v tomto momentě necháváme fitraci bez povšimnutí a event. čistíme až za týden následující po hloubkový orbě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.07.2016 11:20 ioopp Re: Kubis
Kubis napsal: Poradte kolko trvá výmena vody a vyvarenie kamienkov

PS:mám 90 litrové akvárium.


Podle toho, jak máš tlustou hadici, nebo rychlé nohy a velký kýbl. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 09:57 Marcel G Re: Kubis
Kubis napsal: Poradte kolko trvá výmena vody a vyvarenie kamienkov
Nerozumím tomu, jak to myslíš. Máš 90L akvárko, ze kterého chceš vypustit 90L vody, vyndat nějaké kamínky, vyvařit je, a pak to dát zase zpátky a akvárko napustit vodou? Nebo jak to myslíš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.07.2016 09:53 R Muž ctibum [6876] Re: Kubis
Vodu vypustíš za pár minut. A než se do tebe někdo pustí, tak honem napiš, že to není v rámci týdenního čištění, ale protože jsi např. koupil nové akvárko nejistého původu a chceš ho znovu založit. Nebo jiný důvod. Ale ne údržba. Při té bych asi nic nevyvářel... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 09:40 Kubis – Za kolko dni vymenim vodu v akvariu
Poradte kolko trvá výmena vody a vyvarenie kamienkov

PS:mám 90 litrové akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 14:45 Muž Jarry [1433] Re: NHKG
Souhlasim na 100%, s nakupovanim rostlin v akvaristikach mam ty nejhorsi zkusenosti - a to u nas prodavaj rostliny od AD, ale prijde mi, ze to je vyber toho nejnevhodnejsiho, skoro bych rekl, ze si nechavaj posilat za minimalni cenu neprodejny zbytky (vcetne neakvarijnich rostlin), samozrejme nabidnou ochotne vse jako akvarijni... Nejjistejsi je projit si treba zdejsi atlas, vybrat rostliny a objednat na AD. Kvalita rostlin, co mi poslali, byla opravdu prvotridni, navic vsechny rostliny co mi poslali jako darek, jsem mel take ve vyberu jako alternativy, takze se mi paradne hodily :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   04.07.2016 13:48 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Venzistor
Nechat si poradit v akvaristice je cesta do prů**ru. V 50% případů obsluha tomu nerozumí a poradí blbě, v 40% případů tomu rozumí a úmyslně poradí blbě, bo potřebuje prodat a v 10% se snad dočkáš dobré rady.
Vyber si přesně druhy co chceš u AD, vyber toho trochu víc než potřebuješ, zaškrtni nenahrazovat a objednej na dobírku.
6W bude stačit pro na světlo nenáročné rostliny. Pro pěstování "koberečku" nebo hnojení pomocí CO2 to ale nestačí. Hlavně počítej s tím, že v setu bude mizerný filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 13:35 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Venzistor
Venzistor napsal:Vezmu to normálně z akvaristiky.

Ještě lepší by bylo najít ve svém okolí akvaristu-pěstitele.
Já takové ve svém okolí mám, ale nevím, kde jsi ty a jaké jsou tvé možnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 13:33 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Belisana
Jak vás tak poslouchám, říkám si, že žít v ČR, budu tuhle službu využívat. Konkrétně by mě v tuhle chvíly zajímaly potamogetony - kdysi jsem je měl a je to velmi příjemný plevel.

P.S. Venzistor: Až si budeš vybírat, pozor na lileaopsis - většinou se v čerstvě založeném akváriu nechytí. Podobná je alternanthera (a taky samozřejmě acorus, ophiopogon, saururus, cyperus, houttunia, aglaomea, raphidophora, syngonium a epipremnum - to vůbec nejsou akvarijní rostliny, přesto, že jsou v katalogu AD).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 13:30 Venzistor Re: JirkaŠčobák
Díky všem za rady:) Vezmu to normálně z akvaristiky. Když jdu do obchodu, rád vím co chci. Nechám si poradit v akvaristice nějaké nenáročné pro založení nového akva. Nikdo ale zatím nereagoval na můj dotaz ohledně osvětlení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 11:51 Muž Maaara [95] Re: LiborSprysl
Neremcam, vsak jsem spokojeny, kytky jsou nadherny ve vybornem stavu, nemuzu proti AD rict ani slovo. Kdyby mi k tomu nedali nic navic, tak bych byl i radsi :-). Mimochodem byt vsechny kytky v dobe objednavky byly skladem, presto tusim dve rostliny schazely a dostal jsem jine, ktere se mi do akvarka nehodily. V tom mnozstvi to bylo ale jedno, proste jsem je tam nedal :-)
Reagoval jsem jen na to, ze ti klidne poslou i neakvarijni kytky, pokud jich maji prebytek. Kdo je nepozna, muze byt pak zbytecne zklaman.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.07.2016 11:35 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: JirkaŠčobák
Já jsem si v AD objednávala několikrát a vždy maximální spokojenost. Když objednáváš,tak tam je možnost označit, jestli chceš poslat jinou podobnou rostlinu v případě, že nemají zrovna tu,kterou sis objednal. Když to zaškrtneš, nikdy ti nepošlou nic, co bys nechtěl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 09:40 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Kaira
Nevěděl jsem. Pokud doopravdy pošlou, co si člověk objedná, pak to není zlé.

Kdybych měl ten výběr dělat já a když už MUSÍM MÍT 4 echinodory, vybral bych si všech sedm dalších rostlin se zeleným štítkem taky echinodory (menší, například E. quadricostatus) a sedm rostlin s černým štítkem potamogetony (P. gai - hrozný plevel, rychle roste, P. Vietnam). Zbírka echinodorů a potamogetonů plus jeden anubias a jedna "pozornost" je celkem kompaktní a přitom pestrá.

Co byste namixovali vy?

P.S. Jsem zvyklý, že AD dodává rostliny pro ZOODOM v Bratislavě - přičemž jen z části akceptují jejich objednávku a vždy jim zabalují část rostlin, které neobjednali a další část rostlin, které nejsou akvarijní (byl jsem jednou přítomen při rozbalování čerstvě dodané zásilky).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.07.2016 09:01 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: JirkaŠčobák
Rostliny si může vybrat sám, jen musí dodržet počty podle těch štítků. AD je jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) e-shopů na českém trhu a vždycky se snaží vyhovět přání zákazníka. Nevidím v tom problém. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.07.2016 07:56 Muž LiborSprysl [9015] Re: Maaara
Maaara napsal: Tak to ja bych se bal, protoze mi jako darek k velke objednavce dali 3 rostliny navic - dve z nich nebyli akvarijni ...
No jo... remcal... neví že pořád platí "Darovanému koni na zuby nehleď" :-) ... No tak ty dvě zasaďte do květníku a budete mít doma hezčejc... :-P ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 07:28 Muž Maaara [95] Re: afc1886
Tak to ja bych se bal, protoze mi jako darek k velke objednavce dali 3 rostliny navic - dve z nich nebyli akvarijni ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.07.2016 05:25 R Muž afc1886 [14655] Re: JirkaŠčobák
Tak zrovna u aqua-daho bych se nebál,že ti pošlou rostlinky,které nejsou akvarijní.Mám s nimi jen dobré zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2016 00:51 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Venzistor
Venzistor napsal:Zde jsem se dočetl o e-shopu s akvarijními rostlinami a chtěl bych si objednat tento mix: www.aqua-daho.cz/…
Myslíte že je složení rostlin dobré? Nebo bych měl objednat po kusu přímo konkrétní?


Ani náhodou. Nikdo netuší, co "Akvarijní rostl. mix" znamená. A nekupuj si anubias (možná časem, až ti bude akvárium fungovat). Roste hodně pomalu.

P.S. Koukám do toho jejich "černý štítek" a "zelený štítek". Vidím tam i rostliny, které nejsou na založení akvária ideální a taky pár rostlin, co nejsou vodní (pod vodou dlouhodobě nevydrží).
P.P.S. Zjisti, kde máš nejbližšího akvaristu a kup od něj jednoduché rostliny, ideálně hodně kusů jednoho druhu. Zaručeně pěstované submerzně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2016 23:13 Venzistor – Dotaz na akvárium
Ahoj všem, tak po 2 týdnech brouzdání tady po fóru a nastudování nějakých info už mám jasno. Jelikož nemám v bytě místo na velké akvárium půjdu do klasiky 60x30x30. A tady je můj dotaz.
Docela mě zaujal tento set: www.mall.cz/…
Chtěl bych vědět, jestli ho někdo nemá doma nebo nějaké zkušenosti s ním. Nejvíc mě zajímá osvětlení kvůli rostlinám. Bude tohle led osvětlění co je v setu s výkonem 6W stačit?
Další dotaz mám na filtraci klidně bych investoval do něčeho lepšího. Nejvíce tu lidé chváli čerpadlo atman a k tomu molitan. V tom setu to vypadá na nějakou obdobu. Radši bych měl nějakou kvalitu. Co říkáte na: www.zverimexpajtas.cz/…

Zde jsem se dočetl o e-shopu s akvarijními rostlinami a chtěl bych si objednat tento mix: www.aqua-daho.cz/…
Myslíte že je složení rostlin dobré? Nebo bych měl objednat po kusu přímo konkrétní?
Jsem začátečník a v tomto akváriu nebo akváriu stejných rozměrů 60x30x30 bych chtěl chovat razbory nebo jim podobné malé rybky. Nejvíce mě zaujaly Razbory Espeho. Nechtěl bych přerybnit tak bych to viděl na hejno 10-12ks. Ještě bych chtěl nějakou rybku na dno jenže pancéřníčci také chtějí prý hejno o min. 6 ks. To by bylo podle té "tabulky" 1cm rybky na 1l vody už přerybněné. Ale myslím že by se k tomu mělo přistupovat s rezervou. Nějaká rada zkušenějších? Předem děkuji:)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.06.2016 23:11 R Muž ctibum [6876] Re: Belisana
Naše holky daly nejdřív panu Jenkinsovi šanci. Okousaly mu ploutve tak, že vypadal jako holka. Pak spolu celkem vycházeli. On ale na změnu pohlaví nepřistoupil, tak dostal padáka...
Takže pokud je někdo nechce na chov, tak bych i ze svých pramalých zkušeností doporučoval jen jednoho kluka, dámy prominou... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.06.2016 22:46 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: ctibum
Mám podobnou zkušenost, měla jsem tři holky ve 112 l a jednoho dne jsem našla beťáka mrtvého. A druhý den samičku. Až později se ukázalo že tím kdo to provedl, byla ta nejmenší samička, kerá tam byla jako nová. Dalšího samečka totiž nejprve pořádně oškubala a pak se s ním vytřela. Teď je ve 112-ce sameček sám a holky jsem přelovila jinam, do velkého společenského a jsou spokojené. A už bych to taky nezkoušela, betty jsou hodně nevyzpytatelný, každá se chová trochu jinak.


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   30.06.2016 20:37 R Muž ctibum [6876] Re: Bára
My měli v 60l jednoho kluka. Pak jsme mu přikoupili dvě holky. Nejdřív je proháněl, pak proháněly ony jeho. A pak se jedna naprdla, ruplo ji v kouli a normálně ho zavraždila. Přišli jsme domů a akorát do něj bušila za kořenem, že ani vyndat nešel... Teď tam jsou holky samy a v pohodě. Takže já už bych do toho znova nešel. Máme k nim malý Razborky a Dánia a je klídek. S Bojovnicema mi to přijde jako loterie, co to zrovna bude za pošuka a jak si spolu sednou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2016 19:21 Bára Re: drvi
Dobře, díky. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.06.2016 19:13 Žena drvi [2894] Re: Bára
Jj, samicky mohou byt spolu, ale tech 30 l je tak hranicni velikost, ale snad by tam 2 byt mohly. Obcas se ale take napadaji, ale nezabiji se, jako samci. Zalezi na tom, jakou maji povahu, nektere se dokazi hodne servat. U bojovnic je ale nejjistejsi - v malych objemech -chovat je po jedne.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [49] ...... 144

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 145811x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13369-zakladani-akvaria?od=2401