Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zakládání akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 95 Přejít na další stránku   1  
Zakládání akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 21:30 Muž soptik [40] - Rostliny – Re: Sid
to má taky hodně do sebe, po vší tý práci s pozadím se pak člověk ještě snaží aby ho byla alespoň část vidět :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 21:28 Žena Miluška [9]
Zdravím, s tím pozadím souhlasím se Sidem, také teď mám přichystané akvárium, které chci udělat jako rostlinné a doufám, že pokud rostlinky porostou, jak mají, nebude pozadí téměř vidět. Jinak dávám přednost černému pozadí, proto jsem jen nalepila černou samolepící tapetu, ale každému se líbí něco jiného. Jinak akvárium se vším všudy už dávám dohromady asi 3 měsíce a teď už čekám jen na zhotovení podstavce od truhláře a můžu to spustit. Tady jsou základní informace, tak koukněte, třeba Vám to k něčemu bude : rybicky.net/nadrze/11732. Mám to stejně jako vy, rostlinky jsou priorita a několik drobných rybek k tomu. Držím palce a jsem zvědavá na výsledek ahoj ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 21:02 sinthor
diky moc tenhle poznatek se hodi, silikonu mame ze stavby po organ.. muze byt normalni stavebni?
co se tyce toho prostoru toho jsem se taky obaval (a taky ze se mi stena vybuli dopredu, ze to udelam jako by do L dva na stenu postaveny plexi, a nahore prichytnu paskou (tam kde neni voda na akvarium ze zadu.. snad se mi to dít nebude ve velkem rozsahu, misto tam bude dycky nejake

:-D mozna pujde videt malo ale kousek pujde videt vzdy :-D a neni nic hnusnejsiho nez bila stěna :-D aspon podle mě omlovam se všem bělostěnářům :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 21:02 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: sinthor
Chcete dělat rostlinné akva, že?
Ve správném rostlinném akva není pozadí vidět. :-D
(To, samozřejmě, nemyslím vážně! :-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 20:54 Muž vlk9 [296] - Halančíci – Re: sinthor
cus tak to tu dneska sleduju a napisu ti mou zkusenost s bridlici, aby ses pripadne vyvaroval chyb, kterych jsem se dopustil ja. Tak bridlice je strasne fajn a taky se mi libila. resil jsem ji nalepenim na plexi a nasledny vlozeni do akva. bohuzel jsem udelal par chyb. takze rada prvni: pri lepeni bridlice na plexi nesetri silikonem, ja sem si myslel ze semnesetril a stejne mi to moc v akva nedrzelo, chtelo to lip a dukladnejc. a problem dasli co sem mel, ackoliv semmel plexi pevne pritisknuto ke sklu stejne se mi mezi plexi a stenoou akva drzel ukrutny bordel, ktery vzdy vyplaval pote co jsem odkalil a dolil vodu, zvirilo se to a bylo to venku. jinak mel sem takovou kapsu na bublifuk udelanou z plexi a oblozenou bridlici a rekl bych ze to fungovalo, ale opet nedrzelo. Toto asi vse, jinak pote co se mi to rozpadalo slo to ven a zadni stena je nacerno a mam klid. mel jsem to v 54l akvisku. tak at se dari
edit: takze k tomu bordelu asi bych priste na okraji plexi udelal housenku ze silikonu aby se tam nic nedostalo, sice si tm zaseres sklo ale ne tak jako kdybys lepil sutry na sklo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 20:53 sinthor
jej ja to špatně přečetl Váš předchozí post :-D, ale tapeta se mi stejně nelíbí.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 20:51 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: sinthor
U vás prodávají tapety tlusté centimetr nebo dokonce tlustější?! :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 20:35 sinthor
to sem zavrhl uz z duvodu ze akvarium mi pasuje na skrinku na 5mm a mezi stenou a jim jiz tedy neni misto. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 20:33 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: sinthor
Nalepte zvenčí černou samolepku - trvá to pár minut, vydrží věky, vypadá dobře, nic neuvolňuje do vody, ryby se o ni nezraní, řasa se jí nedrží... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 20:28 sinthor
vcera sem cely vecer sedel na netu a projizdel snad vsecky nadrze o jsou v registru, bridlici a plexisklo jsem zvolil hlavne z duvodu dostupnosti materialu vsecko mam, vim ze by to byla piplacka s tim skladanim bridlice treba ze šikma, uvažoval jsem o 5cm polystyrenu do ktereho bych vpichoval a lepil kousky dlouhych tenkych kusu vse jednim smerem samozrejme na kousku sem to zkousel sic by to trvalo tak dva dny nez bych to udelal ale mi to nevadi jsem hracicka, a nikde ve vsech akvarkach tady sem to nevidel :-D duvod proc bych to chtel ja, bojim se jen ze by si treba ancitrusi mohli ublizit maji docela mekky briska :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 20:23 Muž chicko [124] – Re: sinthor
Co tady doporučit: projít si nádrže podobné velikosti zde na webu, inspirovat se a pak to zkusit. Názorů se zde může sejít hodně protichůdných a to ti celé rozhodovaní ještě ztíží. P.S.: více sem ti napsal do vzkazu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 20:21 R Muž Silent [5949] – Re: sinthor
A co si tu projít nějaké 100 litrové nádrže a nechat se inspirovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 20:20 Muž soptik [40] - Rostliny – Re: sinthor
zajímavá připrava a rozvaha, s takovou kdyby přišel každej kdo uvažuje o chvu živých tvorů.. mno... na různý terásky moc prostoru nemáš, myslim že nejvíc vynikne jedna z jedný strany a natahnutá podél zadní stěny. když dobře poskládáš břidlice, štěrk se ti tam udrží, ale péči to stejnak bude potřebovat. tmavý šterk je problém, používaj se flexiobklady, to je ale zrnitost do 2mm - na muj vkus moc málo, jsem zastánce černýho dna a jediná možnost týhle frakxce mi vyšla drcený čedič (posypovej materiál na silnice) - je na něj dost různejch názorů co se týče vhodnosti do akva, ale já si jen vychvaluju. na lepenou břidliči na pozadí a filtru se můžeš kouknout u mě - už drží pár let bez odlupování. dobrá volba nalepit to na extra podklad a nezaděůlat si celou stěnu akva lepidlem. lepení na plocho je jednoduší, zabere míň prostoru, bezpečnější pro ryby a vypadá to dobře, ale lepení kolmo bude mít asi výraznější efekt, ale horší práce, výc místa zabranýho a břidlice dokáže pěkně pořezat.. jinak řasy se držej na obojím, buď rostou, nebo nerostou, či je ryby ožerou, nebo neožerou :-) kořen se barvení dá zbavit důkladnym vydrbáním a vylouhováním, některý nebarvěj vubec, s jinejma to dýl trvá, nezbejvá než zkusit..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 19:57 otakar
velice zajimave
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 19:15 sinthor

Ryby: 25neonek červených a ze 3ancitrusy, druhová pestrost o ničem ja vím, ale mi se to tak líbí :-) jeli jich moc nebo málo,nebo jestli tato druhová chudova něčemu vadí prosím o názor.

Rostliny: Z jednoho článku, jsem si vypsal rostliny hodícího se do toho biotopu, ale nemam nějak rozepsáno kolik jakých druhů, neboť opravdu nevím v jakém množství a v jaké kvalitě jsou dostupné. nicméně doufám, že dám dokupy alespoň 25-30rostlin. Podle doporučení je po založení nechám 1-2týdný kořenit než seženu rybiska.

Tak toť asi vše děkuji za přečtení a Váš názor, jsem člověk, který když něco začně dělat je za rady vděčný, pamatuje si a přemýšli nad nima.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 19:15 sinthor – prosím o krituku mého akvaryjuma
Zdravím všechny, kteří jste se rozhodli pomoci mladému a velice milému muži :-D se založením akvária. Akvárko mám momentálně prázdné v garáži, uvědomuji si nepopularitu takových to nových topíku na forum, ale vše co jsem mohl nebo nebo co jsem se domníval, že jsem mohl, jsem si již nastudoval. Můj post proto berte jako jakési složení zkoušky z toho co jsem si zde nastudoval. Důvod proč Vás žádam o kritické zhodnocení mého plánu je jednoduchý, učený z nebe nespadl :-D a tak to co jsem kupříkladu špatně pochodil nebo mi není jasné mi snad docvakne díky Vám.

Akvarium má rozměry: 75cm x 40cm x 35cm má tedy cca 100L

biotop: pokusím se vytvoření biotopu jižní ameriky

Co2: ne

Dno: pokud bude k mání snad nějaky tmavý 3-5mm hrubý šterk, kolik ho bude potřeba nemam absolutně zdání, ale rád bych udělal pár terásek pomoci na výšku postave břidlice pro lepší vyniknutí nižších rostlin, alespoń se domnívám, že by to takto mohlo zapúsobit.

Dekorace: jak jsem již dříve napsal pokusím se o nějaké to vytvoření teras, nicméňe uvědomuji si že 100lit. neni moc, takže na kořen nejspíše nebude místo. (možna si to ještě rozmyslím ale když jsem byl malý a měli jsme akvárko s kouskem dřeva z rašeliniště byla voda jakoby rezavá a celkem mám z toho obavy, měl bych je mít? :-D

Pozadí: Jako pozadí jsem si zvolil břidlici na plocho lepenou na plexisklo o velikosti zadní stěny. Na internetu jsem někde viděl v nějakém návodě i takto vyrobenou schránku na Filtr která byla dole provrtaná. Máte nejaké zkušenosti s tímto skrytím filtru?

(Původne jsem chtěl lepit a skládat malé dlouhé kousky břidlice na sebe a vytvořit tak jakoby dojem podemletého břehu. Na břidlici se, ale prý často drží řasy a toto uspořádáni by bylo asi horší na údržbu, nehledě na údajné nebezpečí pro rybky skrývající se v ostrých lomech..)

Hnojení: nejspíše ano, popravdě rostlinky mě baví více než rybky takže piplat se budu spíše snima :-D (ale nikomu ani muk)

Stojan: Skříňka u stěny u jižního okna, ale nemám příliš rád světlo takže rolety jsou většinou dole, jeden z duvodů proč jsem si vybral tento biotop, prý není příliš světlomilný.

Osvětlení: tak v tom se opravdu nevyznám, nejspíše se spolenhnu na radu v obchodě kde mě jistě natáhnou.

technika/Filtrace/vzduchování: taktéž, doma mám jen nejaky prehistoricky strojecek na bublinky ale je tichý :)co se ohřívače týče, uvidim pořídím děda pry ještě nějaký ma.

údržba: snad týdně výměnna 15 l vody, a jedno za 14dni vysátí dna,na sklo magnet.stěrku.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2011 18:01 Muž Stenly [44] – Re: Wanna
Někdo říká, že by se voda při zajíždění měla měnit i častěji než 1x týdně. Je to dáno tím, že chybí ryby, které svými výkaly dodávají živiny bakteriím a ty je rozjkládají a vznikají živiny pro kytky. Častější výměnou vody se toto supluje a vlastně dodáváte živiny kytkám. Pokud už akva běží cca 14 dní, tak se není čeho bát a nějaké rybky se v něm už můžou prohánět... třeba párek ancistrusů. Asi není novinka, když připomenu, že se rybky mají kupovat postupně a ne najednou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2011 17:40 R Muž romant [27987] – Re: Wanna
Tak za 14 dní můžeš nějakou tu zajížděcí rybku přidat. Vodu můžeš měnit klidně častěji než jenom jednou týdně tak 20-30% objemu akva. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2011 17:37 Wanna
Zdravim.. Tak mám konečně založené AQ 54L. V AQ se nachází cca 20 nenáročných rostlin, některé i rychle rostoucí. Vypadá to že se jim daří.. jedna dokonce začla kvést. Napuštěno je zhruba 4 dny a zatím bez problému. Chěl bych se zeptat zda ted mám tedy akvarko nechat běžet cca ten měsíc nebo jestli nepřidat nějakého řasožrouta. a taky jak často měnit vodu když nejsou ryby.Vím že tady na foru je toho dost, ale žádný takovýhle konkretní dotaz. Díky za odpoveď a mekamenujte mě. hmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 23:18 simop
Díky moc. Jdu na to mrknout.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2011 22:43 R Muž romant [27987] – Re: simop
www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
Tady je něco málo vcelku srozumitelných rad. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2011 22:33 simop – Poraďte prosím laikovi
Nazdar akvaristi,
sestra dostala 4 rybky (vím, že to nebyl dobrý nápad, dál to prosím nekomentujte) a podle všeho to vypadá na živorodky duhové, 3 samce a 1 samici, možná 2 a 2. Doma jsme pro ně jen 8m litrové akvárium. Dole jsme naskládali oblázky a přihodili 2 umělé kytky, aby se měly ryby kam schovat.K jídlu tu máme nějaké vločky a co jsem vyčetl, tak bychom měli každý týden měnit část vody. Snažil jsem se tu vyhledat nějaké informace o tom, jak se o ně starat, ale všechny jsou příliš roztříštěné a někdy nejasné. Například zda jim sehnat nějaké topítko (někde se uvádí 18-27C, jinde min. 22C) Můžete, prosím, někdo poradit jestli jim pořídit to topení, provzdušňovat vodu, sehnat fitr, větší akvárko, nějaký živý kytky, jiný podklad, světlo... Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 23:21 Muž vlasin [8] - Cichlidy – zakládání akva
Souhlas nikam nespěchej vše je důležitý ryby jsou závislý na složení akva já to udělal naopak a půl roku jsem koukal na brčál koukni na ryby jaký se ti líbí pak jim podřid vzhled a složení dna kytek a vlastně vše přečti pár dalších názorů a uvidíš čau a hodně štěstí potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 19:37 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: RROMAN
ryby nejsou v akvárku nic tak nutného abys je musel tak urychleně vybírat. V klidu si to rozmysli. Jestli chceš nějaké konkrétní nápady tak si tu založ prezentaci, určitě se najde plno nadšenců co budou chtít poradit s výběrem ryb. Nebo ti i poradí co bys měl vylepšit než si je pořídíš. Není kam spěchat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 19:34 R Muž romant [27987] – Re: RROMAN
Navštiv zdejší atlas ryb a nemusíš již chodit na jiný stránky. Další varianta je podívat se taky tady do sekce nádrže a podle svojí velikosti jakou máš Ty se podívej na podobně velký akvárka těch co tady mají prezentace a můžeš čerpat další inspiraci. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   31.01.2011 19:30 RROMAN – Pomoct
Potřebuju POMOCT!!!!!!! Mám založené akvarko a nevim jaký ryby si tam mám zvolit...Mám 14 dní odstátou vodu jsem připravenej dát tam ryby ale nwm jaký. Poradtemi někdo nebo mi alespon pošlete odkaz na stránky kde by se to dalo vyčíst.... Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 19:30 Muž Yirka [9126] – Re: Chmur
Plastové za slušnou cenu zde: www.pet.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 18:58 Muž mmulcr [86]
vlasin napsal: ...doporučuji si pořádně rozmyslet velikost při zakládání nádrže...
jj, musím souhlasit. Jestli máš možnost, vrhni se klidně na 200*... :-D
Chmur napsal: ...dostatečné dvě zářivky o výkonu 30W?
Co se týče toho světla, já na 100*40*50 statečně čaruju s 2*30W ale byl bych radši za víc. Když se dá světlo zapínat po párech, popř. jednotlivě, klidně bych si jich nechal dát víc a provoz usměrnil časovými spínači.
Dnes vím, že až se budeme stěhovat do většího, bude 200l dělat radost nikomu jinému a já půjdu na 100% do většího ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.01.2011 17:35 Muž vlasin [8] - Cichlidy – tlamovci
Mám 170l a už po roce vím že je to malé na fakt super podmínky. Osobně chci 200x50x50 ale stěhujem se z velkého bytu do malého tak mám smůlu ale doporučuji si pořádně rozmyslet velikost při zakládání nádrže mě je už akva malé alespoň opticky jinak ryby jsem zdrave a rostou jak z vody potlesk hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 15:15 Chmur – Re:
Ještě jednou díky všem za rady. Asi si ho nakonec skutečně poskládám sám. Teď projíždím kryty, samotné nádrže a stolky pod nádrže. Máte někdo zkušenost s výrobky firmy Diversa? Zdá se, že mají velmi dobré ceny. Další dotazy, jaký je zásadní rozdíl mezi hliníkovým a umělým krytem? Jsou pro akvárium o rozměrech 100x40x40 nebo 30 dostatečné dvě zářivky o výkonu 30W?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 08:15 Muž mmulcr [86] – Re: Chmur
Mě se u toho líbí těch 2x 45W/T5 ;-) Většinou se na tento rozměr dávají 2x30W/T8. Cena přijatelná, filrace by se dala pořídit později pořádná ;-) Ovšem, jestli máš čas a chuť osobně bych si to také poskládal sám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 18:37 Žena stetinka [270]
Já bych ještě doplnila. Že pokud budeš kupovat vše jednotlivě a budeš chtít mít na akva klasický plastový kryt. Najdi si napřed rozměry, jaké se vyrábějí. Pokud už máš akva, mohou se špatně hledat k tomu kryty.
Sety mají obyčejně bolístku ve špatných filtrech a malém světle (špatně jdou kytky). Ale já se jim nebráním, jen je potřeba si vybrat takový,ke kterým jde třeba doplnit zářivka (aby tam bylo místo),ale je to zase o pracnosti.
Nebo si pak kup vše zvlášt, do akva si nech dát vodící lišty na krycí skla a světlo si kup zlášť a dobré. Tyto kombinace bývají nejúspěšnější
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 18:15 Muž Yirka [9126] – Re: Chmur
Takže doplním. V tom případě bych to asi složil jednotlivě. Nádrž cca 2000,-, kryt s osvětlením cca 1750,-, topítko 300,-, slušný filtr 1000-2500 dle financí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 18:03 R Muž Silent [5949] – Re: Yirka
Je to filtrační systém od Juwel. Myslím, že by brzo z nádrže letěl. Jsou mnohem lepší systémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 18:01 Muž Yirka [9126] – Re: Chmur
Neznám ten filtrační systém Compact H. Kdyby sis to koupil po částech, vyjde tě to asi o trochu levněji (odhaduji tak o 1000,-), ale měl bys s tím více starostí. Takhle je ta cena ještě akceptovatelná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 14:55 Chmur – Re:
Díky za rady. Ještě něco přečtu a uvidím. Už jsem kdysi akvárko měl, ale je to spousta let.
Když bych měl například takovýhle set - akvárium s krytem,100 x 40 x 50, osvětlením 2 x 45 W T5 (včetně trubic), filtračním systémem Compact H a 200 W topítkem....za 7 000 Kč, je ta cena nevýhodná nebo je tam něco špatně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 12:35 R Muž romant [27987] – Re: Chmur
Tady ještě jedno doporučení kde je o akvaristice pojednáno nenásilnou a odlehčenou formou. :)
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 12:29 Muž Yirka [9126] – Re: Chmur
Já bych ti spíš doporučil toto: www.akvarijni.cz/…
Firma, i když ti nádrž založí se ti o ni nepostará, nebo za úplatu ano, ale přicházíš o všechny ty slasti a strasti s úspěchů i nezdarů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 12:03 R Muž Silent [5949] – Re: RadioactiWe
Pokud výška nádrže nepřesáhne 40cm stačí opravdu 6mm float. Stačí se podívat na renomované výrobce www.sklorex-akvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 12:00 Muž RadioactiWe [192] - Labyrintky – Re: Haimdol
Zatial som také nádrže videl len z 8mm. S tými 10mm to je moja chyba, to som prehnal stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 11:47 R Muž Silent [5949] – Re: RadioactiWe
Proč tak silné? Na dané objemy stačí 6mm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 11:43 Muž RadioactiWe [192] - Labyrintky – Re: Chmur
Na 100-150l to bude asi 8-10mm ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 10:24 R Muž romant [27987] – Re: Chmur
Podívej se třeba na tohoto výrobce, je sice z Plzně, ale pro orientaci to bude určitě stačit.
www.akvariateraria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 10:21 Chmur – Re: romant
No a pokud máme objem řekněme 100 - 150 l tak bys volil jakou tloušťku skla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 10:21 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Chmur
Tloušťka skla závisí na rozměrech akvária.
Je lepší vybrat si jednotlivé části zvlášt, ale musíš všechno pořádně vybírat. Je s tím víc práce ale lepší než to zjistit až pak a stejně všechno předělávat. Zjisti si ale aspoň základní věci, jaké bys měl mít osvětlení, filtr a pak můžeš zhodnotit jestli ti nějaký set vyhovuje (mnohdy ale zato nestojí)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 10:19 R Muž romant [27987] – Re: Chmur
Použij strejdu gúgla a hledej ve svém okolí, ale spousta firem co akvária lepí je i ochotna diskutovat o dopravě, musíš hledat. Co se týký tloušťky skla, tak to se odvíjí od objemu akvária. Další možnost je podívat se na nádrže lidí z Tvýho okolí a u některých se dočteš u koho, nebo od koho mají akvárko atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 10:16 Chmur – Nej firma zabývající se akvárii
Ahojky. Mám dotaz. Doporučili byste nějakou firmu zabývající se prodejem akvárií, akvarijních setů a skříněk (podstavců) pod akvária? Je lepší (výhodnější) pro začátečníka koupit si set či jednotlivé komponenty? Další otázka. Jaká je podle vás ideální tloušťka skla akvárií? Je 5 mm dostačující nebo je to málo bezpečné? Díky za odpovědi. Chmur

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2011 12:18 R Muž Silent [5949] – Re: lucie
Ne. Silikon to vydrží bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2011 12:13 lucie
ještě se chci zeptat nemůže to savo nějak narušit spoje u akva?????????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2011 10:33 Žena Linduš [166] – Re: lucie
:-D

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [95] ...... 144

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 145816x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13369-zakladani-akvaria?od=4701