Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zakládání akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 97 Přejít na další stránku   1  
Zakládání akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2010 15:27 Muž Rollcut [-1] – Re: katterinecka
Mně bylo totiž v akvaristice řečeno, že minimálně po týdnu od založení bych měl začít sázet :-) tak nevím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2010 09:55 Muž hf [54] – zelený film na hladině
Ahoj,

Mám 2 měsíce založenou 300l. Akva je poměrně hustě osázeno, částečně i rychle rostoucími kytkami. Kytky jsou zečištěné zelenou vláknitou řasou, což ale neřeším, začnu se nad tím vzrušovat až na jaře pokud to do té doby nezmizí.

Co se mi ale začalo dělat nového s čím zatím nemám zkušenosti (už mám 2 roky 200l akva, takže zelené řasy, ruduchy, sinice a co s tím dělat v podstatě znám a vím) je světle zelený škraloup na hladině. I po důkladném vyčištění se tam do 24 hod opět udělá. Stejně tak na stěnách v horní části akva (směrem ke světlu) je při pohledu zevnitř podél skla vidět již 24h po vyčištění zelenou vrstvu (nevím jestli to je to samé jako na hladině, ale naroste to také obratem do druhého dne). Vrstva na skle ani na povrchu nijak nezapáchá, má takovou tu vůni mechové vody, žádný štiplavý zápach po sinicích. (Na sklech jsou po 2 dnech vidět cestičky jak to vyžírají otíci). Onen film se dříve nebo později přestane hýbat a je vidět, jak voda v akvárku proudí pod hladinou toho filmu ale povrch hladiny se jinak vůbec nehýbe. Při durazném čeření hladiny se zastavení pohybu hladiny pouze oddální třeba na 2 dny, stejně k zastavení dojde a hladina se hýbe jen v těsné blízkosti výtoku z filtru. Voda v akvárku jinak vypadá čistě a nemá žádný barevný nádech. Při pohledu zeshora škraloup není vidět, při pohledu zespodu na hladinu je vidět, že tento má různe intenzity "zelenosti", nejvíce obvykle v rozích akvárka a u stěn. Pokud do akva ponoříte ruku a pomalu ji vytahujete za současného pohybu některým směrem, tak ji vytáhnete zelenou. Není to mastné, kluzké, v podstatě to není nijak hmatem určitelné ta zelená barva. Ani není nijak čichově cítit, prostě jako by to byla jen voda obarvená nazeleno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2010 21:58 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Rollcut
kytkám je to docela jedno když má rozumnou teplotu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2010 21:54 Muž Rollcut [-1] – Re: Snofrev
A akvárium s rostlinkami zalít odstátou vodou a nebo muže být zrovna z kouhoutku? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2010 19:16 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: smik
...některé nádrže má i s "poměrně" (dle některých) tvrdou vodou a na můj vkus přidává i celkem málo CO2. Nicméně nádrže má olala...
Holt - umí to vyladit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2010 19:10 smik
Snofrev napsal: Na konci prvního videa je ukázáno, že je tam světla cca 1W na litr
Mě tam vždycky vycházelo kolem 0,7 W/L, ale to je nepodstatné světla je dost.

to Sid: jo Knott je Knott :-).

V jiné souvislosti je celkem zajímavé, že některé nádrže má i s "poměrně" (dle některých) tvrdou vodou a na můj vkus přidává i celkem málo CO2. Nicméně nádrže má olala :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2010 19:04 Muž Snofrev [54] – Re: Sid
Však nic proti, jen jsem na to upozornil.

Videa jsou pěkná, ale už málokdo si uvědomí, že při hnojení nestačí znát jen velikost akva a podle něj určit množství.
Jak píšete je to o vstupní vodě, počtu rostlin a ryb, o intenzitě světla. Když s tím umí někdo pracovat, jdou tvořit skoro zázraky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2010 18:13 Muž Sid [6634] - Rostliny
Tak s tím CO2 se to má jinak - doporučují "lehce" CO2 přidávat - na 140 l nádrž a 7-8 dKH 15bubl./min. :) A taky podávají info, jak přihnojovat do vodního sloupce, přestože je při zakládání použit výživný substrát. A "čím" a "kolik" svítit. ;-)
Jsem si jistý, že v Tropice vědí, co je třeba. Kdyby se těmito dobře míněnými radami (nejen) začátečníci řídili, ubylo by skoro denně se opakujících "zoufalých" otázek stran živořících rostlin a bujících řas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2010 17:53 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: Snofrev
Otázka zněla:
"Musim při zakládání nového akvária dbát na to, abych nedával hned rostlinky? Nebo jinak.. mužu napustit akvárium a sázet? Nebo musím počkat..a až po zabhěnutí sázet?"
Na všech třech videích je možné najít odpověď na tuto otázku. :-)
Pozornější divák si dokonce všimne videa, určeného především (ale nejen!) pro začátečníky - popisuje založení akva (vč. výběru rostlin) s nízkou intenzitou osvětlení a bez přihnojování CO2...
(Konkrétně je toto video charakterizováno slovy: "V tomto videu se zaměříme na pomalu rostoucí rostliny s nízkými požadavky na světlo a CO2". :-))

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2010 09:33 Muž Snofrev [54] – Re: Rollcut
Na konci prvního videa je ukázáno, že je tam světla cca 1W na litr a akva je hnojeno jak ve dně, tak ve vodním sloupci, tohle bych začínajícím akvaristům teda neradil.
Na takové osvětlení a hnojení už je potřeba něco vědět.
Hnojiva vynechte, světla dejte mnohem míň, rostlin hooodně - ušetříte peníze a ještě se vyhnete problémům s řasou.
Držim palce.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2010 22:38 Muž Rollcut [-1] – Re: Sid
Óóó..děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2010 22:34 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: Rollcut
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2010 22:31 Muž Rollcut [-1] – Re: Johan
Počítám, že ihned.. díky, díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2010 22:29 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Rollcut
Sázejte. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2010 22:13 Muž Rollcut [-1]
Musim při zakládání nového akvária dbát na to, abych nedával hned rostlinky? Nebo jinak.. mužu napustit akvárium a sázet? Nebo musím počkat..a až po zabhěnutí sázet? :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2010 17:01 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Magicos
Kdyz pisu dam, tak myslim dam, penez netreba, a jiste tady nejsem s timhle sam ;-) . Ono komu neco dobre roste (a neni uz to kam davat), to stejne obcas protrha a pak to skonci hadej kde? No neni pak lepsi mit radost z toho, ze to radost nekomu udelalo? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2010 16:31 Žena stetinka [270] Re: Magicos
S rostlinami opravdu nebude problém, pokud napíšeš alespoň město, nikdo nechce přesnou adresu! Pokud trváš na ancících, tak si ale asi nepořizuj echinodory a různé lupenité rostliny. Já se jich kvůli tomu zbavila. Skalárky klidně pořiď,ale chce to hlubší akvo, kde se ale zaše hůř pěstují rostlinky. Nespolíhej ale na to, že ti je někdo jako mladé spáruje. Pohlaví se určuje nejlíp při tření nebo alespoň u dospělců. Doplnit můžeš tetrami nebo třeba nějaké barevné jihoamerické cichlidky.Ale je to o vkusu. Pokud netrváš na biotopu, šly by razbory, čichavci...ale ať to nepřeplácáš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2010 15:49 Magicos Re: Designer
Jasně - sorry za to, že jsem to nenapsal - já totiž nemám moc ve zvyku psát někam adresu - Nevadilo by ti/vám , kdybych ti napsal někdy v lednu o kytku?? Fakt dík - akorát by to nemohla být nějaká mega cena - všechny mé penízky půjdou na akvárko... Nemáš/nemáte prosím jávský mech? dočetl jsem se, že prý je celkem rychle-rostoucí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2010 15:35 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Magicos
Nejakou tu kytku Ti klidne mnoho z nas da, alespon ja urcite. Ale nejak jsem nenasel odkud jsi. Kdyz si to v profilu vyplnis, bude hned jasneji, pac proc posilat rostliny buhvi kam, kdyz se urcite nekdo najde tam, kde jsi Ty ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2010 14:39 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Magicos
jaké má to akvárko rozměry?
Hejno teter by ničemu neuškodilo ;-) To s tou teplotou nebude tak žhavý, ryby už jsou po letech v akváriích zvyklé na kdejakou teplotu. I neonky se velmi často chovají se skaláry i kdž mají na teplotu jiné nároky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2010 14:34 Magicos Re: Kajka99
Čauky/dobrý den! Všem dík za rady - něco bych chtěl napsat - takže - nejsem na základce ale na gymplu :)
Poté- finance - mám našetříno cca 6500 ,- Kč , zbylé 4000 ,- bude dárek k vánocům a 3D pozadí bude dárek od každé babičky :)
A jinak - vyškrtl jsem P. čtyřpruhé a Fantomy - jenom skaláry a ancíky tam CHCI. Chtěl jsem se zeptat, jestli by tam mohli být 4 p. černopruhé? Dík
Ty kytky taky beru - můžu se zeptat, kde by se nějaký ,,vyhazovač kytek", který by mi po vánociích trochu těch kytek dal?
Dík za všechny další rady, atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2010 10:44 Žena Kajka99 [229] Re: Magicos
Ahoj, taky se ti k tomu vyjádřím, sama jsem akva zakládala tohle září, a vím, že od původní myšlenky se výsledná podoba liší na míle a míle. Souhlasím se stetinkou, nejdřív si nakup jen pár druhů, ale zato velké množství. Záleží na tom, odkud rostlina pochází, na to jsem si přišla sama během chodu akva. Pokud budeš mít v akva proud (stačí i malý), nedávej si tam rostliny ze stojatých vod - mokřadů, bažin apod - nebudou ti růst. Taky je hodně důležité za začátku mít rychlerostoucí rostliny - ceratophyllum a egerii např. No a v takovém množství bys to snad ani v akvaristice nepořídil. Objednej si přímo u pěstitelů, to se ti to poštovné ztratí, nebo, co ještě lepší, u rostlin jako je právě ceratophyllum si sháněj přebytky u akvaristů. Takovéto kytky se vyhazují po kýblech.

V tvem výběru ryb se nevyznám, ale ze začátku dej na ostatní. Když jsem začínala, měla jsem přesně takový problém jako ty - všechno do detailu promyšlené, ale některé věci přitom naprosto mimo :-D Až nabereš zkušeností a vědomostí o něco víc, můžeš začít experimentovat (jako třeba já :-D)

2x45W vychází wattáž 0,5W/l ale je třeba si uvědomit že s vyšším vodním sloupcem je konečné osvětlení celého akva menší. Za sebe bych ti do 170l akva 2x30W už nedoporučila, ale je to jen teorie, takovéhle akvárium nemám.
A k tomu pozadí - je vidět že finance pro tebe nejsou problém, ale chtěla bych tě upozornit že 3d pozadí se může blbě udržovat. Hodně zdaru, a ještě to celé jednou promysli a přežvejkej ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2010 10:36 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Magicos
Cervene fantomy ke Skalaram, to radeji cerne. Jak jsem se docetl (zrovna v jinem vlakne Fantomy resim), cerveni spatne snaseji vyssi teploty a tak aby prosperovali jak Skalari, tak Cerveni fantomove, musel bys drzet teplotu presne mezi 24 a 25°C, a na Skalary uz to bude mozna i docela studene (leckdo je chova s Tercovci, i kdyz nazory jsou na to ruzne - ale to uz jsme jinde). Jo, ze to pisu zrovna ja, ktery se s teplotou moc nemazli a zkousi ledacos, to bych jako pripominku chapal, ale prece jen u Cervenych fantomu je to varovani nad vyssimi teplotami dost vypichnuto na to, abych i ja byl opatrny. Co se tyce Parmicky ctyrpruhe, kdysi mi jako klukovi Parmicky Skalary pekne nahanely (velikost nevelikost), muselo to od sebe, a ackoli leckdo tvrdi, ze nekdy se to nahaneni nedeje, ja bych byl i v tomhle opatrny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2010 20:21 Žena stetinka [270] Re: Magicos
tetrazonky a skaláry domromady ne-e!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2010 19:44 Magicos
čau - tak jsem tu znova - novej napad a znovu prosim o zhodnoceni. Vykašlal jsem se na malá AQ a rozhodl jsem se koupit akvárium Aquatlantis ambiance 101 (170 l). V hornbachu tam maj´ set s vnějším filtrem CrystalProfi (myslim) a Topítkem 200W, krmení, hnojení,... Do něj dám černý štěrk, jeden velkej kořen, 2 malinký kořeny, 1 kokos. Poté ňákou břidlicovou terasu, a pár větších kamínků. Rostliny - pořádně zarůst - Liliovníček brazilský, Malokvětka tmavá, šipatkovec amazonský, Mayaca říční, Zakucelka plazivá, Douška hustolistá, Anubias, Hnědovka, Nějaká kytička ze starého AQ, a to asi vše. Rybičky - 2 páry skalár (4 skaláry ) , 4-6 Krunýřovec sp., 14-16 Fantom červený, 10-12 Parmička čtyřpruhá, 2 Pancéřníček zelený ( ze starého AQ) a možná nějaký neobvyký krunřovec (zelený fantom, zlatý nuget...). Jako pozadí by bylo 3D pozadí Juwel Rock 2x. Zářivkový kryt ze setu - 2x30 nebo 2x45 W (nepamatuju si přesně). To´t vše- Tak co vy na to?? Dík za odpovědi, kladné i záporné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2010 09:28 Muž Tudy [330] - Krevetky
Už jenom proto, že i doma si přeci občas provětráš, rostlinkám to prospěje (v nové vodě jsou i živiny, které se mohly ve starší vodě spotřebovat při růstu rostlin), výměna 1x14 dní je OK, stačí 20% objemu, až budou ryby, tak měnit vodu 1x týdně 20-30% objemu. Ještě bych doporučil nějaké rychle rostoucí rostliny (Douška, Růžkatec), do nově založeného akvárka se hodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2010 21:26 Žena Květa [1] – Re: romant
Mám dotaz, proč vyměnit 30% vody v nově zařizovaném akva, když tam zatím žádné ryby nejsou. Já mám zařízeno 14 dní a žádnou výměnu jsem nedělala, tak co s tím? coze

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 14:44 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: filipsi
Však neříkám, že by přidání amoniaku nemohlo pomoc (byť nevím jak moc), ale že to stačí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 13:46 filipsi – Re: Johan
Stacit to pro rostliny bude, to bezesporu. Ale rustu koloniii baktarii urcite pomuzeme, kdyz od zacatku nejaky ten amoniak budou mit k dispozici. On samozrejme za nejakou tu dobu vznikne i sam, ale ... Neni dusik jako dusik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 13:01 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Sid
Dobrá, tak tedy i já si řeknu poslední slovo. =)

Já reaguju na ..A sloučenin dusíku je ve vodovodní vodě na začátek dost... Protože s tím souhlasím. Když založíte akvárium, a naplníte ho vodovodní vodou, tak se bude normálně zabíhat rychlostí, jakou sme všichni zvyklí. Čili proč by to, co je ve vodovodní vodě nestačilo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 12:17 R Muž Silent [5949] – Re: invalida
Taky bych se toho za těchto podmínek nebál. Jen bych pro první týden dal do menší nádrže jen 2 kusy a do větší maximálně 4. Po dalším týdnu bych počet zabíhajících rybek zdvojnásobil (za předpokladu nulových dusitanů).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 12:13 Žena Linduš [166] – Re: invalida
asi jste se ptal větších kapacit, ale s půlkou akvarijní vody a zaběhlým filtrem bych tam ty ryby dala s poměrně čistým svědomím stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 12:07 S Muž invalida [3881]
Asi budu bit :) Ahoj..prosím o názor...ne nic vědeckýho a hlavně neřešte to jak se to má....jen názor...Do kroužku jsem dostal 2 sety..54 a 85 litrů. Ty nemusej bejt v utajení před případnou kontrolou z hygieny, bezpečnosti a jinejch otravů...budou to reprezentačky ve třídě...Mám vše...teda ne nejvhodnější...obvyklý nemoci setů...blbej filtr, málo světla..ale to se časem poddá a seženem. V úterý jdem zařizovat, sázet atd... Děti se hrozně těšej...Molitany jsou v akva u mě...napadlo mě...když dovezu vodu z akva...třeba půlku objemu..zbytek doplním novou vodou...můžu tam zkusit testovací rybu už druhej den? Asi by to byly mečovky nebo očka ale očka bych spíš nerad kvůli množení atd...Jde mi o to že prvňáci se těšej na třídní moc...a nemůžou se dočkat...když pojdou...bylo by mi ryb líto ale na druhou stranu šáhnu někam do nádrže a ...zkrátka mám ryb dost...spíš nechci začít úhynem..některý děti to prožívaj. Osobně si myslím že by to šlo. Do 54 bych dal tak 3jici a do 85ky asi tak 5tici na záběh...Kamenujte vofafrně...a dík za odpověd.

Václav
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 11:47 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: Johan
Johane, tahle debata ztrácí smysl. Až se příště sejdeme, vysvětlím vám, proč si to myslím...
(A třeba ani nebude nutné nic vysvětlovat - možná bude stačit, když si znovu {a pozorněji} přečtete, na co reaguji a jak argumentuji.)
Howgh! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 11:44 Žena Kobylka23 [2] - Labyrintky – Re: invalida
Tak deti se teda maji.To za nas zadne akva ve tride nebylo.Max.plakaty na stenach to jo :-D Drzim palce a detem teda zavidim potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 11:39 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Sid
Pokud se mi při zakládání akvária dusitany nevyšplhají ani k 1 mg/l (resp. u mě většinou skoro neměřitelné), tak si s rostliny se záběhem akvária poradit dokáží a o tom tu řeč je. Není jedno, jestli se akvárium ze začátku postaví na baktériích a potom na rostlinách a nebo hned na rostlinách? ;-)

Krom toho akvárium není jen s vodovodní vodou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 11:25 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: Johan
...i těch níže postavených tam je dle mě dost...
Ve vodovodní vodě?! coze To myslíte vážně, Johane?! hmm
(Nepleťte sem, prosím, jestli si rostliny dokážou poradit s amoniakem a/nebo dusitany - o tom řeč není.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 11:19 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Sid
To můžou, ale i těch níže postavených tam je dle mě dost. Rostliny si se záběhem také dokážou poradit. Při hodně osázené nádrži se ani při záběhu dusitany ani "amoniak" nějak zvlášť nevyšplhají.

Tu moc chápu, ale souhlasím s Mazou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 11:12 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: Johan
V tom, že jsou až na konci nitrifikace.
(Zmínky o přidávání moči se netýkají výživy rostlin, ale "záběhu" akvária.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 11:09 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: Sid
V čem mají při zakládání akvária dusičnany od "amoniaku" nevýhodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2010 11:06 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: Maza
...A sloučenin dusíku je ve vodovodní vodě na začátek dost...
Sloučenin dusíku může být ve vodovodní vodě relativně dostatek - norma připouští 50mg NO3/l - ale těch "potřebných pro záběh akvária" nikoli. :)
Pokud ano, je s vaší vodovodní vodou něco v nepořádku... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2010 23:23 Muž Maza [89] - Raci, krabi, krevetky – Re: Sanka
Lidská moč by měla být sterilní. Pokud v ní budou bakterie, tak seš marod :-) A sloučenin dusíku je ve vodovodní vodě na začátek dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2010 23:12 Muž Sanka [10] – Re: Bob66
A co ta moč? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.11.2010 22:44 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Sanka
Nemusíš kupovat žádnou chemii na úpravu vody, jsou to vyhozené peníze X-) Vodovodní voda je dostatečně kvalitní a vhodná pro většinu ryb a rostlin a ta trocha chlóru vyprchá rychle ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2010 22:11 Muž Sanka [10] – Chemie,moč,nebo nic?
Ahoj,můžu poprosit o radu,když jsem naposledy zakládal akvárium,tak jsem do vody přidával regulátor na úpravu,ale nyní ho nemám,tak se chci poradit jestli ho mám koupit a je to lepší,nebo stačí obyčejná voda z vodovodu?Jen mi prosím nepište,že záleží na chemickém složení vody.. :-D Nemám čím to měřit,leda by jsem vzal krejčovský metr..A co je pravdy na to,že se přidává lžíce lidské moči,která by měla napomoct utvoření bakterií a zajetí?Děkuji..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2010 12:14 R Muž romant [27987] – Re: kmara
Ještě bych počkal. Nevím jakým testem jsi to měřil, ale těch 0,15 je docela dost. Počkej až to NO2 bude tzv. neměřitelný, prostě až nepůjde poznat rozdíl mezi nulou a další hodnotou. Je to otázka několika dalších dní. Vyměňil bych část vody(30%) a čekal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2010 12:00 Muž kmara [10] - Cichlidy
Má okolo 0,15.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2010 11:56 R Muž romant [27987] – Re: kmara
Rozhodně bych před tím, než je tam vpustíš, zkontroloval to NO2 aby bylo na 0, nebo alespoň kolem 0.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2010 11:49 Muž kmara [10] - Cichlidy – Re: romant
Jasně, takže zatím jen 2 mečovky tam můžu dat ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2010 11:40 R Muž romant [27987] – Re: kmara
Jasně, ale těch stonovek a obecně rostlin vůbec bych tam dal ještě víc, ať se samo vybere co poroste.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [97] ...... 144

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 145816x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13369-zakladani-akvaria?od=4801