Ahojte, po 20 rokoch planujem zalozit akvarium, spolocenske, v obyvacke o rozmere 60x30x38 6mm sklo..dal som si ho vyrobit firmou, nakolko co som pozeral sety alebo hotove v hornbachu tak kvalita prace a silikonovania nic moc..V akva planujem mat skupinku neoniek, razbory, mozno danio, panciernicky, uvidim necham si poradit, ale neonky urcite.. planujem mat aj dost rastliniek, nech to je pestre. komponenty/technika ktore planujem pouzit:
- substrat JBL manado dark v kombinacii s tabletkami NPK/tycinkami do stubstratu
- filter Aquael PAT v kombinacii s AquaNova NSF 200L filtrom
- svetlo sinkor LED 60cm 20W so stmievacom a casovymi hodinami
- dekoracie planujem len kamene a rastliny, kamene Dragon rock, pozadie cierna tapeta
- rozmyslam aj nad CO2 bombou s malym postupnym davkovanim 20-30 bubliniek za minutu
- chemia > sachem stability, prime, tetra profito hnojivo a nieco proti riasam pre istotu
tieto info planujem dat aj do mojho profilu spolu s foto
moje otazky:
1) je paleny il Manado dobra volba s lokalnym hnojivom tablety alebo tycinky, bude to postacujuce ?
2) treba hnojit do vody od prveho dna alebo zvolit niejaky pozvolny rezim hnojenia pri zalozeni akva..? ake su tu pravidla ?
3) moze byt v takomto akva hore spomenuta osadka ? aj panciernicky / resp. kolko ?
4) bomba CO2 ano alebo nie ? vaham..planujem nenarocne az trochu stredne narocne rastliny
5) je nutny ohrievac vody ak mame v byte stale 24 stupnov ? plus minus
6) ako zacat svietit ? je nejaky startovaci rezim ci hned palit..tych 20W sinkor je tak na 20m obyvacku nie na akva, pride mi strasne silne... ako svietit ?
dakujem