Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zakládání akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 34 Přejít na další stránku   1  
Zakládání akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2017 10:16 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Sedo
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Na fotce je akvárium té holky, kterou jsem včera zmiňoval (souhlasila, že zde fotku mohu použít). Prý už nějaké rostliny vyházela. Založené dva a půl měsíce. Na všech rostlinách je v nějaké podobě hnědá řasa. Je to dost zlé.
Dala asi 3x tolik ryb, než by bylo v tomto čase dobré, dala je (asi) moc brzy a zbytečně zabrala prostor kameny, nicméně z větších rostlin, co tam má, by všechny mohly mít šanci (dobře, těm emerzním echinodorům by to asi trochu trvalo), kdyby byly zasazeny v menší druhové kombinaci. Napadá mě asi 5 kombinací 2-3 druhů rostlin, které z toho, co má, mohla použít a kdyby je zasázela v hustotě, kterou v úvodu měla, měl by každý jeden větší druh solidní šanci. Takto se rostliny přetlačovaly mezi sebou a jediné, co jí trochu slušně stále roste, je hygrophila. Takže, pokud to akvárium přežije, se nakonec stejně dopracuje k nádrži pouze s pár druhy rostlin. Úvodní výběr přitom nebyl zlý, koupila všechny větší rostliny použitelné a kdyby nepropadla trendu: "kup co nejvíc druhů rostlin a uvidíš, co ti poroste", nemuselo být tak zle. Je fakt, že "vidí", ale ...

Toto je velmi časté, co se dá ve FB skupinách o akvaristice vidět: Mnoho druhů rostlin na úvod a málokterý prosperuje.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.09.2017 20:51 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Sedo
Ja som si nie istý ani tými pandičkami; ako sa budú cítiť pri teplotách, ktoré požaduje betta?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 20:33 Muž Jára [0] Re: AdamH
Ahoj Ádo, Ancistrus a 20l to nejde. Ancistrus potřebuje pro život minimálně 30 litrů sám pro sebe. Šla by tam maximálně 1 Kardinálka (s odřenýma ušima) rozzureny . Protože máš 20 litrové akvárium, ve kterém máš méně než 20 litrů viz dekorace v akváriu, ryba a voda také není až k okraji. To znamená, že tam máš +/- 15 litrů coze . Kup si aspoň 60 litrové akvárium palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.09.2017 19:39 Žena Eliss [105] Re: Sedo
Na to co ti poradí v akvaristice se moc nespoléhej, tam ti nabídnou cokoli, hlavně aby prodali. Zaměř se na nenáročné rychlerostoucí druhy: Egeria densa, Limnophila sessiliflora, Ludwigia repens, Sagittaria subulata, Hygrophila corymbosa, Bacopa caroliniana atd. Zde v atlase, když si dáš vyhledat nenáročné druhy ti vyjedou další X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 19:18 Muž LeRi [315] Re: Sedo
Až tam budeš mít řasu tak si klidně Ancistruse kup ale Ampulárky jsou velcí šneci a nedělají víc bordelu než užitku,stejně si s nákupem rostlin poneseš pravděpodobně zdarma menší druhy šneků (Levatky),pokud koupíš set aquatlantis tak tam filtr biobox ani neinstaluj použij jen topení a dej tam rovnou ten co jsi vybral,aquatlantis má super světlo ale pořiď si hned alespoň tento regulátor www.t-led.cz/… tam dej co jsi vybral žádnej zásobní substrát nedělalo by ti to jen starosti když nemáš jasno jaké rostliny chceš trvale pěstovat.PS:ancistrus potřebuje hlodat kořen nebo nějaké dřevo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 18:29 Muž Sedo [6] Re: drvi
Ďakujem. Topítko som nespomenul, lebo je súčasťou setov, ale to je samozrejmosť. Nápad s viac druhmi rastlín sa mi páči.
Anthrax: ja som si chcel akva vyskladať, ale chcel som také s krytom a kryty samostatné sú pomerne drahé a keď k tomu prirátam ďalšie veci, vychádzalo mi to ešte viac, ako keby som kúpil set a kúpil nový filter. A ten pôvodný sa môžem pokúsiť odpredať.
p. Ščobák: na zariadenie akvária bez filtrácie si veľmi netrúfam ešte. Samozrejme viem, že rastliny sú dôležité. Tu nemám vybrané presné typy. Popravde som dúfal, že mi nejaké vhodnú budú vedieť poradiť aj v akvaristike, hlavne také, ktoré sú aj dostupné.
PS: možno hlúpa otázka, ale prečo nie ampuláriu a prísavníka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   12.09.2017 17:54 Žena drvi [2894] Re: Sedo
Az budes tak zkuseny akvarista, jako kolega Scobak, tak si klidne porid akvarko bez filtru a treba jen s jednim druhem rostlin, ale jako zacatecnikovi ti doporucuju, poridit si vykonny filtr a tech rostlin co nejvic, a co nejvic druhu, abys taky videl, kterym se bude ve tvem akvu darit, a kterym ne. Ty druhe pak nahradis temi uspesnymi, ktere ti porostou. A pak teprve muzes zacit ladit layout. Na prosperite rostlin totiz stoji prosperita celeho akva. A aby ti rostliny rostly, potrebujes vhodne osvetleni. A az ti rostliny zacnou rust, tak muzes postupne pridavat ryby. Pokud budes mit bettu bude dal nezbytne topitko (teplota kolem 26 st) a kryci sklo nebo kryt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   12.09.2017 17:51 R Muž Anthrax [4787] Re: Sedo
Pokud chceš nenáročné rostliny, tak bych být tebou dno nekombinoval a použil jen křemičitý písek té zrnitosti co uvádíš nebo třeba liapor. Pokud chceš bettu, tak počítej s tím, že je nutné u ní držet vysokou teplotu, takže podle toho musíš omezit výběr rostlin a ryb.

Edit: Pokud už teď jsi rozhodnutý, že budeš měnit filtr, tak si myslím, že je zbytečné pořizovat set. Múžeš si akvárko rovnou sestavit sám. Dáš si tam co chceš a ještě podle mě ušetříš. Jinak ta ampulárka ani ten přísavník opravdu není dobrý nápad. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.09.2017 17:21 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Sedo
Prísavníka a ampulárii si rovnou škrtni.
Hele, proč to nedáš jako rostlinné akvárium ve starém stylu? Na 100l nepotřebuješ filtr, krycí sklo, světlo stačí dvě žárovky.

Zamysli se. Vyjmenoval jsi přesně techniku, ryby a vegetaci jsi zmínil "menej náročné rostliny". Přitom ta vegetace, když nebude fungovat, je doslova vše ostatní okolo v ******. Dnes na FB jedna žena dala fotku zubovce, ať jí to určíme. Stalo se, diskuse pokračovala na to, zda má co žrát a nakonec vyplynulo, že nasadila ryby tak brzo a celé akva má tak zdevastované hnědými řasami, že nejlepší by bylo vše zrušit a začít znova. A to vše, že podlehla stejným trendům akvaristiky a osázela akvárium sice opticky laicky dostatečně, ale v praxi úplně nedostatečně a pak dala moc brzy ryby. Kurnik, na co jí je, že zná značku filtru, detailně řešila dno, aby vybrala správné a měla od začátku přesnou představu o rybičkách? Má akvárium, o kterém přiznává, že jí radost nepřináší.

Takže. Primárně doporučuju, abys měl představu o těch nenáročných rostlinách a konzultoval je zde. Počítej maximálně tři druhy na úvod a uvažuj, že jeden by měl být velký, jeden střední a jeden nízký. Ať si nekonkurují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2017 16:53 Muž Sedo [6] – Nové akvárium
Dobrý deň,
Viem, že podobných príspevkov je tu veľa, ale som začiatočník a chcel by som si založiť svoje prvé akvárium (to 10L v ktorom mám bojovnicu nepočítam - chcem jej poskytnúť lepší domov). Veľa som čítal na internete aj na fóre, ale čím viac čítam, tým som z toho viac zmätený. Niekto tu písal, že radšej sa spýtať na názory, kým niečo kúpim, tak idem na to.
Chcem zvoliť buď set "Aquatlantis Advance 80 LED (96L)" alebo "Diversa STARTUP 80 cm (112L)". Hlavne v tom prvom je obrovský vnútorný filter, tak som sa rozhodol pre "AQUA NOVA Vonkajší filter NCF-600". Čo sa týka osvetlenia, z toho som úplne zmätený a netuším, či sú tie v setoch dostačujúce. Najviac som však mimo z výberu typu dna, vhodného pre rastlinky. Chcel by som tam mať menej náročné rastliny a CO2 neplánujem zavádzať. Ako vrchnú vrstvu by som dal riečny štrk 2-4 mm. V akvaristike mi radili pod to staré dno, ale mne sa tá predstava veľmi nepozdáva a tiež som tu o tom čítal rôzne nepriaznivé veci. Máte nejaké osvedčené substráty alebo stačí dať na spodok len jemný piesok? A čo sa týka rýb, určite Betta, potom chcem neónky červené (15- 20ks), pancierničkov panda (cca 8), nejakého toho prísavníka a ampuláriu. Prípadne časom podľa zabehnutia vyberiem ďalšie ryby (páčia sa mi napr. čierne tetry alebo tetry červenonohlavé).
Vopred ďakujem za pripomienky, rady a to že ma tu nezvozíte pod čiernu zem :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2017 20:01 Žena petulinakk [2016] Re: AdamH
Ne. Najdi si v liště o něco výš v Atlasu ryb ancíka a jeho nároky na prostor. Obdobně je tam popis u všech ryb.
To akvárko je opravdu malé a já osobně bych tam nedávala už nic jiného.

Edit: že mě předběhne s komentářem romant je běžné, on je fakt rychlej... ale dneska jsem až třetí smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2017 20:00 R Muž romant [27987] Re: AdamH
Ne, není, již je to stop stav. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   10.09.2017 19:59 Muž Iceman [96] Re: AdamH
Ani náhodou coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2017 19:57 AdamH
Zdar, mám akvárium jen na 20L. V tom mám bojovnici a nic jiného... Je do toho dobré dát např. Ancistruse? :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2017 23:26 Lapierre Re: Amazonka
cs.m.wikipedia.org/…

PS:Myslím si,že v tuto dobu by už zřejmě 12-náctiletá slečna měla spát.To ponocování není zdravé ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2017 23:14 Žena Amazonka [33] Re: JirkaŠčobák
Jo, je mi 12, jinak děkuju palec .
Co je detrit? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   08.09.2017 17:27 Maq Re: william
Absolutně bílá voda dva dny po založení není nic zvláštního a samo o sobě to vůbec neznamená, že jsi udělal něco špatně. Zákaly jsou při rozjezdu normální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2017 16:41 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: william
Je třeba založit prezentaci a popsat krok za krokem, co jsi udělal. Najde se tady dost lidí, kteří Ti rádi a zadarmo dobře poradí. Nejhorší je varianta, kdy se v tom člověk delší dobu plácá a až je to ve stavu kalamity, svěří se tady na fóru. Tahle varianta bývá obvykle i nejdražší. Mnohem lepší je, když začneš s dotazy a budeš postupovat podle rad zkušenějších. Vláken o založení akvária je tady povícero. Je třeba jenom trochu trpělivosti při hledání. Ostatně, sám jsem před dvěma týdny zakládal Korálové móře. Podívej se tam a zkus v tom najít trochu inspirace, třeba při vytváření té prezentace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2017 15:45 profesional Re: Pepan
Fotka k příspěvku zatím nemám odvahu :-D koupil jsem starý akvárko na burze a ted se to snažím nějak založit :) už počítám i s variantou, že když to nepujde, tak to zase prodám :))
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2017 15:27 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: william
william napsal: zakládání je asi ta nejhorší část :) já napustil nové akvárko a po 2 dnech je voda absolutně bílá. už na to nemám nervy :-D
A prezentace by nebyla? :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2017 15:22 profesional
zakládání je asi ta nejhorší část :) já napustil nové akvárko a po 2 dnech je voda absolutně bílá. už na to nemám nervy :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.09.2017 09:58 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Amazonka
Jestli je ti fakt 12, tak komunikuješ úplně super! Respekt!

P.S. Až budeš u nějakého akvaristy, vyžádej si velkou flašku s detritem. Máš tam Sagittaria platyphalla a to může být v nové nádrži problémová rostlina. Proto to zamaskuj tím detritem a nech ji, ať si myslí, že je nádrž trochu starší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 23:47 R Muž ctibum [6926] Re: Amazonka
Koukni tady rybicky.net/atlasostatnich/kruznik_cinsky
Dole jsou lidi, co je darují. Morticia je od vás, zkus ses ní domluvit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 23:24 R Muž ctibum [6926] Re: Amazonka
No jo vlastně, ty tam máš Sklorex. Tam by ti mohli pomoct, když uvidí nadšený mládí :) Mám od nich akvárka a domluva byla super...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 23:22 Žena Amazonka [33] Re: ctibum
Dobře :) hop . ještě tak 3 dny pockam a kdyz tam nic nebude, vyrazím tam pro šnečátka :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 23:19 Žena Amazonka [33] Re: Lapierre
Ta maličká se už 3 dny nepohnula a v ulitě asi není. Asi umřela. Vše je ze SkloRexu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.09.2017 23:02 Lapierre Re: Amazonka
Co jsem koukal do prezentace,máš už tam levatku.Možná je jich víc.A jestli ne.Tak i samotná levatka se rozmnoží.Být tebou zkusil bych se zeptat v té akvaristice,kde jsi koupila rostlinky, jestli by ti nemohli darovat trochu okružáků.

Edit:Ctibum byl rychlejší :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 22:59 R Muž ctibum [6926] Re: Amazonka
Zkus tu akvaristiku. Udělej smutný dětský oči a uvidíš, že něco seženeš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 22:56 Žena Amazonka [33] Re: ctibum
No, je to jednoduchy si zajít za někým a on mi je dá. Třeba pres inzerci. Ale mně je 12 a rodiče akvaristiku nechápou, divili se že chci živý rostlinky když umělý vypadají stejně.. :-( a celý akvárko je moje práce potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 22:53 Žena Amazonka [33] Re: Lapierre
A za jak dlouho bych to mohla poznat, že tam nějací jsou? Je to blbá otázka, ale žádný ani maličky jsem tam neviděla. A to se dívám dobře :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 22:49 R Muž ctibum [6926] Re: Amazonka
Jak píše lapierre, dost možná už je tam máš. Koupit v akvaristice jsem je ještě neviděl, je to plevel, ale já jich celkem dost vysomroval v PetCentru. Ale je to o ochotě prodavačů...
Nebo sleduj tady inzerci a darování ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.09.2017 22:46 Lapierre Re: Amazonka
Zkus se zeptat,jestli by ti jich několik nedali.Stačí 5-10 ks.Oni se namnoží. ;-)

Možná jsi si už některé přinesla s rostlinami,jenom třeba o nich zatím nevíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 22:38 Žena Amazonka [33] Re: ctibum
Jdou nějak koupit ( nebo dostat ) v akvaristice? Videla jsem jich tam hodne u krevetek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 22:34 Žena Amazonka [33] Re: JirkaŠčobák
Dobře. Tak už budu jen doufat, že se mi tam nějak objeví ti malí šnečci :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.09.2017 22:30 R Muž ctibum [6926] Re: Amazonka
Na záběh se dávají Okružáci, Levatky, Kružníci.
Neritina se dává na likvidaci některých řas. Ale nic jiného nežere a když je nemá, tak hyne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 22:28 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Amazonka
Toho ne!
Použij jeden z druhů, o kterých píšu: scobak.blog.sme.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2017 22:26 Žena Amazonka [33] – Nove akvarium
Dobrý den, mam 5 dní založené akvárium viz prezentace. Někde jsem četla, ze bez nějakých šneků nebo rybiček se akvarko nezaběhne ani za měsíc. Ráda bych tam dala toho šneka „zebru". Můžu ho dát do nezajeté nádrže? Mám ho tam vubec dávat? Děkuju

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   30.08.2017 21:18 R Muž romant [27987] Re: onddra
Ne v záběhu neodkaluj, ten bordýlek bude napomáhat zdárnému záběhu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2017 21:13 Muž onddra [0] – Odkalování
Hojte, měl bych ještě jednu otázku. Romant tu zmínil, že vyměňuje část vody klidně denně. Teď je to tak 11 dní, co mám založené akvárko. Objevili se tam levatky a jsou to docela špindírové. Můžu odkalovat dno třeba 2x týdně (nebo častěji) i teď v záběhu? Věřím, že to časem nebudu tak hrotit, ale teď mi to docela vadí :-D. Půjde tak o 1/5 obsahu, mám hodně malej průměr hadice. Díky! :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.08.2017 16:19 Jan Bísek Re: Mikulas
Na Rybičkách je informací celkem dost. Na fóru a v atlasech, které jsou super. Nám to moc pomohlo do začátku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   25.08.2017 08:57 Muž Yirka [9126] Re: Mikulas
Zvolil bych klasiku autorů Zukal, Frank nebo z těch novějších Drahotušský-Novák.
Seznam literatury zde na stránkách: rybicky.net/odkazy/literatura
rybicky.net/odkazy/literatura…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2017 08:34 Mikulas – Literatura pro začátek
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaká je podle Vás nejideálnější kniha pro začátečníka ? Něco kde se dozvím více než jen základní věci? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2017 05:14 Muž Iceman [96] Re: onddra
Můžeš i víc ale podle mě je to ok ;-) .
Moc pěkné akvárko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2017 23:54 Muž onddra [0] – čeření vody
Prosím Vás, ještě jedna otázečka :-D. Chci se ujistit, jak moc čeřit hladinu? Všude vidím jen, že by to mělo dělat menší vlnky, ale video žádný. Tak jsem udělal svoje a prosím o kontrolu, třeba to pak pomůže i někomu dalšímu (kdo je tak praštěnej jako já :-D ). Kytky nijak nelítaj, víc asi poznám až s rybkama. Díky!

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2017 08:20 Muž Jifi [675] Re: Anthrax
No, tak tazatelka píše, že přemýšlela o vnější filtraci. Ne že je pro ni definitivně rozhodnutá. Ano, značek vnějších filtrů je dost. Kupoval bych jen něco kvalitního, což bude něco stát. Já osobně mám JBL CristalProfi a jsem spokojený. Klidně bych ho doporučil.
Dále tazatelka napsala "jaké si pořídit akvárium se stolkem okolo 200 litrů". Na to jsem taky reagoval.
Fakt nevidím, co je na tom k nepochopení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2017 08:13 R Muž Anthrax [4787] Re: Jifi
Moc nechápu tvůj příspěvek a proč to má být reakce na mě ;-) Tazatelka se ptala na vnější filtr ne na porovnání výhod a nevýhod vnějšího a vnitřního filtru. Taky mi přišel ten dotaz jaké si má pořídit akvárko celkem vágní. Proč myslíš, že chci po tazatelce aby se rozepsala? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2017 08:08 Muž Jifi [675] Re: Anthrax
200 litrů není už málo. S tím se dá už něco dělat.
Tazatelka se ptá zatím jen na filtraci. Oba způsoby - vnitřní i vnější - mají své výhody i nevýhody. Záleží na tom, kolik tazatelka bude ochotná investovat celkově do akvárka. Vnější filtrace bude o poznání dražší.

Ještě tam vidím dotaz "jaké si pořídit akvárium se stolkem" - tady přesně nechápu, jak je tento dotaz myšlen. Jestli rozměry akvárka? Vysoké versus nižší? Do příliš nízkého akvárka (méně než 40 cm výška) bych nešel, protože člověk potom často zjistí, že by chtěl vyšší akvárko.
Nebo je dotaz míněn jestli akvárko s rovnou nebo vypouklou přední stěnou?
Nebo to má být dotaz, jestli to pořídit jako set nebo si nechat slepit akvárko + vyrobit stolek na míru?

Chtělo by to dotaz více upřesnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2017 06:34 R Muž Anthrax [4787] Re: ziki12
Akvárium kup co největší. ;-) Limituje tě něco? Prostor, nosnost podlahy, finance? Trochu se rozepiš, jak si to představuješ a co od toho očekáváš, nebo vytvoř prezentaci budoucí nádrže. Protože ten tvůj dotaz je hodně obecný. A myslím, že ti na něj nikdo neodpoví. Filtry si nějaké vytipuj a napiš je sem nebo do té prezentace. Ostatní ti už poradí a podělí se o své zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2017 23:53 Žena ziki12 [0] - Živorodky – Založení akvaria
Ahoj, potřebovala bych od někoho poradit jaké si pořídit akvárium se stolkem okolo 200 litrů a přemýšlela jsem o externí fitraci, tak kterou byste mi doporučili. Akvarium jsem už měla, ale z důvodu, že mi teklo jsem musela zrušit a zkouším to po vejšce znovu, protože už na to mám více času, ale raději si nechám poradit než něco koupím :) díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2017 23:13 Jan Bísek Re: onddra
My jsme měnili. Jenže my jsme si na kytkách natahali do nádrže strašně šneků a ti jí tak zadělali, že nic jiného nezbylo.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [34] ...... 144

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 145816x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13369-zakladani-akvaria?od=1651