Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zakládání akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Zakládání akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2020 14:43 Žena Silvie [18] Re: _Rob_
Fotka k příspěvku Dikidiki
Z lepeni tapety mam nocni mury doted :))

Ale nedalo mi to a tady vidim velky spatny... Viz foto
ne

Asi budu menit vic vody a vic odkalovat. A cekat

Nebo pomuze vycistit filtr? Neni to kontraproduktivni? Jenom houbu nebo i sypkou náplň?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2020 13:30 Muž _Rob_ [80] Re: Silvie
Hnědá řasa je většinou po založení běžná (mechanicky odstranit a měnit vodu). Mrmel :-D na topítku můžeš setřít. Kytkám většinou trvá cca 14 dní než pořádně zakoření (diskutabilní). Plíseň na kořenu - normální, zmizí sama nebo ji odstraň třeba odsát. Nebál bych se toho palec Bacopa mi taky občas takhle nic nedělá a pak jede pěkně k hladině. Jinak to vypadá fakt pěkně. potlesk ta tapeta vypadá parádně!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2020 13:20 Žena Silvie [18] – Kdy rybky?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj ahoj

20.11. jsem napouštěla, pak šli rostlinky, po deseti dnech piskořky a zatím to vypadá, že se všemu relativně daří. Viz foto nebo prezentace.
Limnophila a egeria roste (byt limnophila je takova hodně světlá), echinodorus major taky, cryptocoryna a echinac rubin vepředu spíš stagnuji, ale co mi dela starost je bacopa uplne vzadu. Ta vypada porad stejne, ani hur ani lip. Trošku se mi objevila hneda rasa ale po prodloužení osvětlení zase mizi, stejne jako plisen na kořeni (kterej ale porad plave rozzureny ) Měním cca jednou za pet dní 20l spíš v souvislosti s nejakym lehkym odkalovanim.

V pondělí jsem chtěla zmerit vodu a kdyby bylo vse ok jet v tydnu (4.tyden od napouštění) pro prvni várku rybicek (pentazony). Co me zajima je, jestli nemam radeji pockat, az se vsechny rostliny viditelne uchyti a zacnou rust, abych neriskovala, ze mi někde neco nepozorovaně odhniva. Ta bacopa ma byt rychlerostouci... Coz teda se u mě rozhodne nekona. Ale ze by stradala to zase taky ne.

Diky za radu ahoj
Pridavam aktualni foto

Ps.: ten mrmel co je na topitku je ok? Mam to stirat nebo spis ne?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.12.2020 15:51 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: smik
Tak máš ho rok co budeš říkat za 10-15 let ale o to tu nejde. Začátečník většinou neukočíruje něco takového, takže je nejlepší klasika až se to naučí může začít s něčím takovým. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 14:52 Muž smik [70] Re: vaclav
Úplně nesouhlasím. Proč by to tak mělo být? Já ho mám sice zatím jen rok,ale nepozoruju žádný problém. Běžně se i při předělávce akva používá ten stejný substrát a třeba jen částečně doplňuje novým. Ano časem určitě stratí ty svoje aktivní vlastnosti, ale že by dlouhodobě s ním byl nějaký problém si nemyslím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 12:48 Muž Markusenka [89] Re: drvi
Ahoj.
Na dně mám také Dennerle Deponit, na něm slušnou vrstvu Dennerle Crystal-Quartz a super. Za mě velmi dobrá kombinace palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.12.2020 12:27 Žena drvi [2894] Re: Fuga
Já jsem jako nováček začínala s Dennerle Deponit Mixem a navrch flexiobklady. Po zkušenostech jsem ovšem rychle přešla k tomu křemičitému písku, kterému se tak bráníš :) . Je univerzální, mám ho v rostlinných akvárkách i v "africe", osvědčil se všude. V rostlinných samozřejmě hnojím kuličkami ke kořenům a pravidelně i do vody, podle náročnosti rostlin a intenzitě osvětlení.
Mám těch akvárek víc, koukni se pro inspiraci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.12.2020 01:31 Muž Tref [20] Re: Fuga
Pokud to má být na delší dobu, volcano není špatný ale na sázení nic moc, nejlepší mi přijde křemičitý štěrk 2-4mm. Pokud bych momentálně zakládal nové akva, použil bych lávovou drť jako podklad v zadní části a na to dal křemičitý štěrk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.12.2020 17:41 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Fuga
Záleží jak dlouho to akvárium chceš mít. Všechny sušené substráty jsou na několik měsíců možná rok, jsou určené hlavně pro aquascaping a jejich soutěže to znamená udělat, vyfotit a zbourat a jet nanovo. Pokud chceš akvárium na delší dobu tak můžeš pod písek něco trochu něco dát ale hlavně hnojit do vody. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 06:52 Muž _Rob_ [80] Re: Fuga
Já mám v jednom z akvárií volcano (konkrétně black) a musím říct, že to roste pěkně. Ale není asi úplně vhodný pro rybky žijící na dně - přijde mi, že má docela ostré hrany (přesto mám rybky u dna a v pohodě) a hůř se do něj sází rostliny, ale jinak top. cca 390 peněz za 8 litrů.

Dobře drží svah a dá se z něj udělat i nějaký ten kopeček a podobně ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 06:26 Fuga Re: Wanderer
Zdravím, s pískem jsem začínal tak před 30ti lety. Teď bych chtěl zkusit něco nového. Chtěl bych jen poradit něco osvědčeného. Nechci kupovat něco předraženého a k ničemu. Něco jsem si načetl o substrátech od Rataje. Dnes je akvaristika spíše o designu. Dříve jsme hlavně množili ryby. Za případnou radu děkuji.

Edit: Chtěl bych si založit společenské,hodně zarostlé akvarium s malými rybkami.Uvažuji o setu Juwel Rio 240 s externím filtrem Eheim a dávkováním plynného CO2. Dnes je těch substrátů tolik, že se v tom moc nevyznám. Nechci kupovat předražené nic. Proto se dotazuji.Něco jsem přečetl o substrátech od Rataje,ale nevím. Akvária s křemičitým pískem jsem v minulosti taky měl, teď chci zkusit něco nového. Díky za názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2020 19:27 Žena permonici [316] Re: Sima
Navrhuji ty rybky vrátit do akvaristiky nebo někomu věnovat. Nechápu, jak mohl prodejce doporučit rybu, která doroste i 12 cm do 20litrového akvária...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.12.2020 18:10 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Sima
Obávám se, že to bude chtít začít s mnohem větším objemem, těch 18 l je fakt málo, to je tak na krevetky nebo jednu bettu. Nevím, jaké jsou možnosti, jak finanční tak prostorové, ale pohlédnul bych se aspoň po 100 l, budeš to mít o dost jednodušší. Rozhodně už nic nepřikupovat, ani parmičky, ani sumečky, ale nechat zaběhnout akvárium. A začít studovat nároky jednotlivých ryb. Zde v atlase je spousta užitečných informací, kolik rybek má být spolu, jakou potřebují teplotu, jaký objem, s čím se snesou a s čím ne, atd. Většina ryb, zejména těch menších potřebuje společenství a nedá se kupovat po dvou, či čtyřech.

Jak už zde padlo, na ty parmičky je to malé a dokoupení dalších rybek to jenom zkomplikuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2020 18:06 R Muž afc1886 [14704] Re: Sima
Do 20 litrů nepatří ani jedna tebou jmenována rybka.
rybicky.net/atlasryb/parmicka_ctyrpruha
rybicky.net/atlasryb/labeo_cervenoploutve
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2020 18:03 Žena patka [112] Re: Sima
Do tak malýho objemu parmičky nepatří..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2020 17:44 Sima Re: Wanderer
Dobře, děkuji za rady možná mě tady uvidíte častěji než je zdravé nechci nic pokazit ani podcenit. Měla bych ještě menší dotaz ohledně rybek. Mám pouze šneka parmicku cervenoploutvou a 2 parmicky ctyrpruhe chtěla bych jim zítra nakoupit par kamarádek ať nejsou sami mám prikoupit radši ty čtyřpruhe nebo klidně jinaci druhy ? Popřípadě i jednoho sumecka ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2020 17:41 R Muž afc1886 [14704] Re: Sima
Zaregistruj se zde, založ prezentaci akvária a nevyhazuj zbytečně peníze za kouzelné vodičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.12.2020 17:40 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Sima
Doporučuji tam nelít vůbec nic a začít studovat, jak se zaběhne akvárium. Po registraci zde vyskočí několik dobrých odkazů, taktéž jsou i zde v záhlaví.
Podle toho jak to čtu to vypadá, že v akvaristice udělali velký kšeft a vnutili vám kde co. Na chlor stačí nechat vodu odstát a kovy ta určitě nebudou. Není potřeba nic lít, ale počkat, až se to zabehně samo. Nicméně torben je velice užitečná věc, která pomáhá zlepšit prostředí rybkám, ale ve fázi zakládání je podle mě zbytečné ho tam dávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2020 17:33 Sima – Chemikálie do akvária
Zdravím, zařídila jsem si akvárium o objemu 20 l. Jsem v tomto oboru velice nezkušené a tak píší sem aby jste mi poradili. Čerpám vodu z vodovodního kohoutku tudíž jsem si musela pořídit chemikálie které mě zbaví chloru a nežádoucích kovu ve vodě. Chemikálií používám od HÜ-BEN AKVAREGULATOR dnes jsem tam nalila přesně podle návodu množství potřebné chemikálie. Pořídila jsem si od té samé značky TORBEN rašelinový koncentrát na podporu živin v akváriu. V akváriu mám na samém spodku pod stěrkem a pískem substrát od Tetra CompleteSubstrate. Můj dotaz jestli mohu k AKVAREGULATORU a tomuto substrátu prilit i TORBEN. Popřípadě jestli je vůbec nutné ho tam lít, když mám na spodu substrát. A za jakou dobu po AKVAREGULATORU mohu prilit i TORBEN.
Děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2020 15:25 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Fuga
Substráty žádné. Jak již bylo napsáno, říční štěrk nebo křemičitý písek. A až získáš zkušenosti s touhle klasikou, na které není moc co pokazit, tak už sám budeš vědět co se substrátem.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2020 12:45 R Muž Anthrax [4787] Re: Fuga
Ahoj, jaké akva plánuješ? Společenské, rostlinné či jiné? Budeš mít silné osvětlení? Takhle bez informací ti většina lidí doporučí křemičitý písek zrnitost například 1 - 2 nebo 2 - 4 mm. Je to takové univerzální řešení. Kterým toho nejde moc pokazit.
Zásobní substráty nejsou vhodné pro každého a pro každý typ nádrže. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2020 12:34 Fuga – Založením nového akvária
Zdavím, rád bych si založil cca 240 L akvárium a chtěl bych poradit jaké substráty použít, popř. kterým se vyhnout. Jaký zásobní a jaký krycí ( preferuji tmavé dno). Děkuji za rady a názory.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2020 20:36 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Silvie
Pokiaľ bublinky nevadia tebe, tak v akváriu nikomu.
Ale inak kým sa točí voda a nie je slepá hladina, nedostatku kyslíka by som sa nebál. S dostatkom rastlín už dupľom nie. Fotosyntéza toho vyprodukuje hodne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2020 16:33 Žena Silvie [18] Re: Anthrax
To sem presne mela v planu, nesahat na to dokud to bude vypadat dobre a pak s rybkama menit tydne 1/3
Ale nekdo zase tvrdí ze od začátku mam měnit obden kvůli kytkam a šneky k tomu :-O

Svítím zatim 4 hodiny rano, dve hodiny pauza a dalsi čtyři hodiny

Edit: stupidni dotaz sice ale... Prijde mi ze mi filtr malo ceri hladinu, ale vys ho dát uz nemůžu. Tak mam zapnuty privzdusnovani aaaa to je tak efektivni ze bublinky jsou uplne vsude. Muze to vadit? Jakože moc vzduchu? Rybam, kytkam, komukoliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.11.2020 16:09 R Muž Anthrax [4787] Re: Silvie
Ahoj, šneky-dělníky je dobré nasadit už teď (okružáky, levatky, piskořky) ale s „okrasnýma“ šnekama bych počkal.
Pokud zabíháš akva bez ryb, tak stačí když vyměníš vodu třeba po týdnu. Ale ani to není nutné, pokud se v akva neděje nic špatného. Já měním vodu až den před nasazením prvních ryb, pak měním den po vypuštění ryb.
Edit: V běžném režimu mi přijde lepší měnit častěji ale po menších částech, než naráz půl akva. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2020 15:38 Žena Silvie [18] – Šneci
Ahoj, tak vcera zasazeny kytky a naplneno odstatou vodou z vodovodu.
Jak mam ted měnit vodu? Obden 50% nebo radeji min /vic?

Mam tam startovací bakterie a ve dne kapsle hnojiva, filtruju, vzduchuju a zatim vypada vse normalne (bodejt by ne, druhy den). Jenom koren stale plave :-O

Je zahodno doplnit takhle brzo nejake sneky nebo spis ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.11.2020 21:19 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Silvie
Moc to riešiš. Rastliny nepotrebujú prípravný ročník pred nástupom. :-)
Tá voda do polovice je pre tvoj komfort pri sadení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2020 20:57 Žena Silvie [18] Re: _Rob_
Takže pul vody, kytky a pak hned zbytek vody, všechno zapnout a nechat zabihat pro ryby?
Nebo si ty kytky radsi po zasazeni chvilku odpočinou?

Dikidik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.11.2020 09:24 Muž _Rob_ [80] Re: Silvie
Určitě do mokrýho písku nebo akva napustit, tak na půl palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2020 18:52 Žena Silvie [18] Re: _Rob_
Diky!
Tapeta je i na bocich, ale lepit to je nocni mura. Uvidim, jak se to vubec chytlo. Zatim je to upevnene jeste i pomoci izolacky nez to zaschne.

Pisku meli jenom 25kg pytel a nejak se mi nechtel schovavat kbelik, tak jsem to tam poslala vsechno. Je to tak 8cm

Sazite novy kytky nasucho nebo spis do pulky vody?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2020 18:47 Muž _Rob_ [80] Re: Silvie
Zatím, pěkný. Tapetu máš i na bocích nebo to je odraz?

Pořádná nálož písku potlesk ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.11.2020 17:13 Žena Silvie [18]
Fotka k příspěvku Ahoj, dneska zacalo vznikat moje prvni akvarko :-)
Snad se tam rybam bude libit, az pribyde voda a kytky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.11.2020 10:24 Muž voyta [87] Vyreseno
Fotka k příspěvku Diky za reakce. Problem je vyresen. Bylo to tim ze jsem pri minule vymene dolil vice vody nez obvykle a navic jsem trochu zvedl vypust z filtru - ten to hnal na tu "kolejnicku" plastoveho krytu a po nem to stekalo po zadni stene pod ten ram, kde se voda hromadila hmm
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.11.2020 06:59 R Muž afc1886 [14704] Re: voyta
Postup ti už napsal ctibum, ale mi protékat akvárium tak jednám hned a nečekám co další den. Ono 50 litrů na zemi je pěkná spoušť. Nicméně jsem viděl v prezentaci, že máš kryt. Nemůže ti pod krytem voda kondenzovat a potom pomalu stékat po skle na skříňku?
Ale zase na druhou stranu větší akvárium se vždycky hodí. ;-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.11.2020 21:45 R Muž ctibum [6926] Re: voyta
1) Skříňku řeš prosím tady rybicky.net/forum/7257-skrinka-pod-akvarium
2) Filtr bych nechal jak je, zapnutý v kýblu s vodou z akvárka a rybami. Udržíš tak funkční bakterie a nebudeš muset znovu zabíhat od nuly. Dno bych určitě neproplachoval, naopak bych odkalil co nejvíc původního bordelu ze dna a dal ho pod dno (do dna) do nového akvárka. Stejné jako s filtrem - bakterie, usnadnění záběhu.
3) Klidně bych dal všechnu původní vodu a zbytek novou, aby ryby šly co nejvíc "do svého" a ne skokově do úplně čerstvé.
Počkej si na další názory ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2020 21:00 Muž voyta [87] – Zalození akva
Přátelé, mám dotaz. Zdá se, že moje setová 54l nádrž propouští vodu, teď jsem vše okolo vysušil co to šlo, a pokud to bude ráno zase mokré rychle jí zruším, než se stane nějaký větší problém. Pokud tedy budu měnit, tak dám něco většího.
Dotaz 1: Není místo, takže akva půjde na skříňku IKEA 2x2 Expedit (robustnější kallax) včíl je otázka, jestli si lajznout na to dát 112l akvárium, 54l to udrželo v pohodě řekl bych, ale dvojnásobek...
Dotaz 2: Asi je ideální použít substrát ze stávajícího akva a stávající bioakvacit, je to tak? Substrát bych jen proplách vodou, žádné vyvařování.
Dotaz 3: Voda - přemýšlím, že bych do nového akva vylil cca 40l ze stávající 54l, zbytek voda čerstvá, je to OK?
Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2020 20:13 Žena Silvie [18] Re: vaclav
Aquael 1000 turbo X-)
Zni to mocne ale melo by to mit regulaci průtoku/proudu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2020 20:11 R Muž vaclav [14611] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Silvie
Dej si pozor na filtr ať si nekoupíš nějaký jak se říká honič vody co nemá dostatečně velké filtrační náplně, většinou je v nich jen malý molitan. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2020 20:10 Žena Silvie [18] Re: Magic
Haha, tak to sem si mohla usetrit cas s vyberem toho cupr pozadi :-D

Super, diky pánové
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.11.2020 20:04 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Silvie
Pokiaľ vidíš skrz rastliny zadnú stenu, je ich málo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2020 19:54 Muž vlka [3456] Re: Silvie
Máš akva 90 x 30 cm. Osadil bych cca 90 x 20 cm s rozestupy cca 5 cm od sebe, takže teoreticky když si představíš ,,mřížku,, tak kolikrát se protne, tolik cca rostlin - podle velikosti. Samozřejmě mínus kořeny, kameny, filtr. Orientačně by ti to mohlo pomoci. Začal bych 4-5 druhy nenáročných rostlinek (pár druhů Cryptocoryn, Vallisneria, Hygrophyla, Ceratophyllum, aj.), které se časem samy vytřídí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2020 19:23 Žena Silvie [18] Re: vlka
Diky
Dokazes prosim kvantifikovat kolik presne je fakt spousta rostlinek?

Popravdě se snad vic bojim sazeni kytek nez pece o rybicky hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2020 14:33 Muž vlka [3456] Re: Silvie
Tak to vyzkoušej, říční písek, spousta, fakt spousta rostlinek, filtr co ,,stačí,, a světlo. A uvidíš, buď si to ,,sedne,, nebo tomu budeš muset pomoci. potom také záleží na tom, co od toho chceš. Jestli náročné ryby a náročné rostlinky, pak musíš ,,pomoci,,. Já jsem (zatím) moc rád, že nehnojím, neměřím, nechemizuji a neupravuji...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.11.2020 05:40 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Silvie
Není potřeba. Stačí filtr, světlo a topítko. Někteří nemají ani to, ale tam už to chce zase aspoň trochu zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2020 23:28 Žena Silvie [18]
Prezentace procházím a krasa, ale poněkud me vydesilo kolik techniky k tomu má většina zasloužilych uživatelů. coze
Přidávání Co2, hnojeni, chemie do vody, nasledne testování,ph kontroler, ozonizator, sůl, stmivac, externi filter, skimmer

Tyjo
To ale neni vsechno nezbytnost pro takove to domácí koukani na ryby ne? Ze ne? :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2020 21:20 Ondra Re: Shimi
Ano, je to juwel. Diky moc vsem za uklidneni :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2020 20:05 Muž MirekSazava [71] Re: Ondra
V juwel rio mam to same. Bez problemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2020 19:29 Muž Roger [1873] Re: Ondra
Přesně jak píše Shimi, je to začátek a zároveň konec tmelu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   11.11.2020 19:14 Muž Shimi [683] Re: Ondra
Buď v klidu, tohle je pozůstatek strojového lepení. Předpokládám, že to akvárko je od Juwelu. Pokud ano, tak věz, že toto najdeš v každém jejich akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2020 19:09 Ondra – Vada na novém akvárku?
Ahoj,

dnes mi dovezli akvárko, bohužel jsem nebyl u přebírání. Nyní jsem zjistil, že ta izolační černá guma, která je ve spoji akvária (spoj dolní a zadní stěny) mi v jednom místě "přetéká" z drážek do akvária. ne

Fotky této situace jsme nahrál sem: ibb.co/…, ibb.co/…, ibb.co/…. Nevypadá to, že by akvárium bylo nějak poškození, nebo, že by ta izolační guma (či co to je) netěsnila. Přijde mi, že to je jen vizuální problém (a stejně to poté překryju pískem), tak to je asi jedno. Nerad bych ale hned na začátku něco pokazil, proto žádám o radu zkušenější. Myslíte, že je to ok, nebo to mám reklamovat?


+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 144

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 145816x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13369-zakladani-akvaria?od=251