Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zakládání akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Zakládání 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Zakládání akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2020 20:50 Žena šarlot [0] Re: Yirka
Tam bude neco jinýho jen mi to kamarád přiveze v týdnu tak to je jen prozatím ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.11.2020 20:36 Muž Libor [527] Re: permonici
Jen hrozí riziko, že se (například při odkalování) ten flexi smíchá s Volcano, což se pancéřníčkům moc líbit nebude. Asi bych ten ostrý vynechal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2020 20:32 Muž Yirka [9123] Re: šarlot
Já bych začal zkulturněním té podložky pod nádrží. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2020 15:02 Žena šarlot [0] – Jdu si pro radu
Fotka k příspěvku Připravuju se na zařízení akvaria o rozměrech 80x40x50. Dostala jsem k tomu osvětlení Led osvětlení LFC-CL-900 27W modro-bílá takže nepočítám že bych měla nějaké náročnější rostliny. Filtr mám Aqua clear 50. Jako substrát dám asi flexišťerk. Ryby zatím nevím ale líbili by se mi bud razborky nebo razbory v kombinaci s něčím.
Máte pro mě nějakou radu co udělat jinak nebo jestli vyměnit nějaký média ve filtru nebo co k mým vybranym rybám za ryby?
Děkuju moc přikládám fotku jen návrhu ... ahoj
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.11.2020 14:16 Muž Kawasaki [2839] - AmerikaRe: permonici
Lépe to vymyslet nejde. (Za daných okolností)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.11.2020 13:48 Žena permonici [316] – Jak navrstvit substrát
Ahoj, zítra budu dávat do nově zakládaného akvária substrát. Z různých důvodů mám 3 "skupiny" substrátů. Všechny jsou černé, vel. 2-4 mm, bez jakýchkoliv výživných látek /takže "černý písek"/.
1. substrát Rataj Volcano, nový, propraný, poněkud ostrý 16 kg /ostrost zmiňuji kvůli plánovaným pancéřníčkům/
2. černý "flexi" písek nový 27 kg
3. černý "ala flexi" z rozbitého akvárka, momentálně ještě se zasazenými kryptokorynami a vším humusem-tedy detritem, který v malé nádrži byl.

Moje představa vrstvení je: 1. starý písek se vším detritem, 2 ostrý Volcano, nahoru nový "flexi", protože není ostrý.

Mám promyšlené rozvržení rostlin, které budu sázet v pondělí, pod každou skupinu dám tabletu hnojiva NPK Plant tabs.

Je můj plán dobrý nebo mám postupovat jinak?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.08.2020 17:32 R Muž afc1886 [14655] Re: zvedavaolihen
Za mě bych ti doporučil příště vůbec nedávat výživný substrát do akva. Ten dokáže začátečníky pěkně vyškolit a když jsi ho při údržbě dostala nad tvé "kamínky", tak jsi řasám jenom vytvořila vhodné podmínky ke spokojenému rozmnožení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2020 13:13 Muž vlka [3444] Re: zvedavaolihen
Čauky, jsi z Prahy, určo máš kolem spoustu akvaristů, kteří se rádi podělí nejen o zkušenosti, ale i o přebytky potřebných rostlin, jak plovoucích, tak rychlerostoucích...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   04.08.2020 13:06 Muž Papik [617] Re: zvedavaolihen
Filtr vůbec nevypínej, musí jet pořád. Jeho vývod nastav lehce nahoru, aby se lehce hýbala hladina (ale žádné vlnobití), tím půjde do vody i více kyslíku.

Vodu neměnit všechnu najednou, ale ideálně po třetině nebo polovině jednou týdně.

Světlo by mělo svítit u zaběhnutého akvária cca 10-12 hodin. Nenech se mýlit světlem v místnosti, pod vodou a u dna je mnohem větší tma, než se zdá.

Není na škodu vzduchovat. Pokud má filtr přisávání vzduchu, tak lze vzduchovat přes něj.

Krmil bych každý den, případně vícekrát za den, ale menší množství. Tolik, kolik ryby sežerou do pěti minut. Pokud máš v nádrži šneky nebo krevetky, tak se nemusíš bát nadbytku (rozumného) krmiva, protože ho spořádají.

Oblíbená filtrace je přes čerpací hlavu atman + bioakvacit, podle velikosti akvária, čím větší tím lepší. Molitan se propírá v odpuštěné akvarijní vodě, až když je výrazně snížený výtok z filtru, např. až po půl roce.

www.rostlinna-akvaria.cz/…
www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2020 12:51 Žena zvedavaolihen [0] Re: Jája
Díky, ale večer s malým miminem asi ještě nedám, snad časem.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2020 12:50 Žena zvedavaolihen [0] Re: afc1886
Fotka k příspěvku Akvárko jsme založili 30. 4., přihazuju i fotku z té doby (vodu jsme po vyfocení ještě doplnili, na fotce je té vody ještě málo). To tam kromě té Vallisnerie byly ještě i Hygrophila angustifolia a Ludwigia arcuata a 10 neonek. Kytkám se nedařilo a v průběhu července nám dvě neonky chcíply.

Krmili jsme každý den, většinou ty rostlinné vločky, cca jednou týdně mražené komáří larvy nebo nítěnky.

1/3 nádrže jsme vyměnili jednou. Stírala jsem skla. Každý den pouštím filtr, světlo jsme pouštěli jen večer - máme okna na jih a přišlo mi světla dost (sluníčko na to nesvítí).

Akvárium bylo dost zelené a přišlo mi, že rybky docela lapou po dechu, jeli tlamičkou bez přestání. Tak jsme teď v neděli 2. 8. akvárium vypustili, vyčistili a dali komplet novou vodu. V pondělí 3. 8. jsem sjela do zverimexu, koupila substrát na kytky, "pařez" a dvě nové kytky, ten proklatě velký Echinodorus a Ludwigia. Fotka v prezentaci je také z 3. 8., proto ten substrát na hladině.

Nyní krmím obden, každý den stíráme sklo stěrkou (ne komplet, ale vždycky nějakou část), filtr jede přes den (většinu dne). O víkendu plánuji vyměnit 1/3 vody.

Takže dokoupím lepší filtr a víc rostlinek. Ještě mám papírky na měření PH, tvrdost vody v Praze jsem doufala, že je v pohodě, co dalšího mám měřit? Hrozně moc díky všem za rady palec
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.08.2020 08:55 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: zvedavaolihen
Pokud budeš AQ tímto stylem čistit, tak nikdy nedocílíš toho, že bude fungovat. To "zaneřáděné dno" = vyhnojené dno - to ocení právě rostliny. A pokud máš pocit, že se na to "zaneřádění" nemůžeš dívat, tak odkal okolo skla. Pro dobrý chod akvária je lepší se ve dně moc nehrabat. Jednak kytkám likviduješ prostředí (některé druhy jsou na to hodně citlivé) a hlavně rybám neprospívá, když se ze dna do vody dostává ten "bordýlek". Při takovém "kompletním čištění" se v akváriu nikdy nevytvoří dobré prostředí pro život ryb. Ve finále na to dojedou buď blbým životem, případně podle toho, jak moc jsou ty podmínky špatné, i smrtí.

Jestliže se ti dělají řasy, tak tím až sterilním vyčištěním ničemu nepomůžeš, za čas porostou znovu, nehledě na to, že řasy vadí našim očím, ne rybám. Musíš vychytat rovnováhu (světlo, rostliny, hnojení, filtrace, údržba, počet ryb a krmení), což není zrovna jednoduché. Řasy jsou důsledkem toho, že akvárium nefunguje, jak má. Pořiď kloudný filtr, ten, co tam máš, fakt není filtr, ale šidítko, a další rostliny. Právě dobře rostoucí rostliny hodně pomohou se správným fungováním akvária. A jak děláš běžnou údržbu? Popiš to podrobně. Podle mě i to neděláš správně.

EDIT: Ještě dodám. Ten echinodorus má doslova obří vzrůst. Ten prodavač nemá znalosti (což je špatně), nebo prostě potřebuje prodat za každou cenu. Do většiny akvaristik se nemůžeš chodit radit, ale musíš tam jít už dopředu připravená, aby to nedopadlo tak, jako teď. Být tebou, ten echináč vyměním za např. mercedes, leopard a pod., prostě malé druhy. Ale ještě si volbu nejdříve tady ověř.

Jsi z Prahy, takže můžeš přijít 13.8. na sraz akvaristů, tam bude hodně rostlin zdarma a ještě pokecáš. rybicky.net/akce/2646
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   04.08.2020 07:01 Muž Papik [617] Re: zvedavaolihen
Neonky potřebují delší akvárium k plavání a parmičky pětipruhé větší nádrž, než máš. Ne, že by ve tvém akvárku rybky nedokázaly žít, ale v malé nádrži jsou ryby často zalezlé nebo jen tak postávají na místě a jsou apatické. Ve vhodně velkém akvárku plavou po celé nádrži, někdy i v hejnu, celkově jsou mnohem živější atd.

Na čištění pozor, hlavně ne stylem všechno ven a vydrbat do čista, to je nejhorší možný způsob. Odkalovacím zvonem bych jen zlehka odsával bordel z povrchu dna, pokud tam nějaký je, týdně měnil třetinu vody a pokud je na skle řasa, tak jí seškrábl, třeba nějakou plastovou stěrkou, aby se nepoškrábalo sklo.

V Prezentacích si zadej svoje rozměry nádrže a u stejných uvidíš, co v nich mají lidé za rostliny a jak vypadají. Také v Atlasech můžeš hledat podle paramaterů, ale např. výšku je třeba brát s rezervou.

Obecně je třeba mít dostatečně zarostlou nádrž rostlinami, ze začátku hlavně rychlerostoucími a ideálně i plovoucími, plus vyvážit intenzitu světla. Když se tohle vychytá, tak řasy téměř neuvidíš.

Podobně jsem začínal a bojoval zde: rybicky.net/nadrze/28333
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2020 04:58 R Muž afc1886 [14655] Re: zvedavaolihen
Myslím si, že provádíš špatně běžnou údržbu akvária, protože jestli sedí datum založení v prezentaci, tak by nebylo na hladině vidět ten substrát. Moc to s tím kompletním vyčištěním nepřeháněj, akvárium není sterilní prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2020 22:32 Žena zvedavaolihen [0] Re: Jája
Díky, fotka je aktuální, po kompletním vyčistění, rozjela se nám tam zelená řasa a dno už bylo hodně zaneřáděné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2020 22:26 Žena zvedavaolihen [0] Re: Papik
Děkuji!

S těmi kameny jsem na to už také přišla, koupila jsem substrát TETRA Plant Complete Substrate a nasypala ho pod rostliny. Časem to možná předělám, ale včera jsme komplet vyčistili akvárko, tak nechci rybky neustále rušit.

Echinodorus je rozhodně moc velký, bohužel na to ještě nemám odhad a v obchodě mi jej do 54 l akvária doporučili. Vallisneria zatím moc nerostla, tak mi přišla ok, ale zkusím tedy nastudovat nějaké jiné vhodné rostliny.

"Pro neonky je to krátké, pro parmičky to bude asi také malé." Tady si nejsem jistá, co tím myslíte, je to k těm rostlinám ještě?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.08.2020 16:52 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: zvedavaolihen
Ta fotka je po založení akvária, nebo je aktuální? Pokud je aktuální, tak je to AQ sterilní a údržba je prováděna špatně. Souhlasím i s tím, co napsal Papík. Pokud není fotka aktuální, dej do prezentace novou, aby se případné rady vztahovaly k současnému stavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.08.2020 16:18 Muž Papik [617] Re: zvedavaolihen
Jako substrát jsou použité velké kameny, ve kterých rostliny špatně koření a zapadá do nich spousta detritu od ryb.

Málo rostlin a ještě velikostně nevhodných. Echinodorus je jeden z největších a do tohoto malého akvária nepatří, Vallisneria zaroste úplně hladinu, na kterou se položí a pod ní bude šero.

Pro neonky je to krátké, pro parmičky to bude asi také malé.

Filtr je u těchto setů k ničemu, lepší použít čerpací hlavu s bioavacitovou kostkou.

Žárovka v krytu bude světelně nedostatečná, zvlášť, když se akvárium více osází.

Vodu bych dopustil až ke spodnímu okraji plastového rámečku, když je na akváriu kryt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2020 15:56 Žena zvedavaolihen [0] – Nové akvárium - začátečník
Dobrý den, v dubnu jsme si pořídili naše první akvárium, nyní jsem se konečně zaregistrovala a zapsala základní údaje. Budu ráda, když se někdo zkušený podívá na můj profil a dá vědět, jestli mu to připadá v pořádku. Díky!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2020 22:03 Muž Maro_s.12 [96] Re: Papik
Ideální volba. Každý substrát je jiný ale myslím že zrovna u tvého by to určitě šlo stačí to nechat běžet přes noc a do rána by to mělo být ok. Taky jsem to tak dělal.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2020 19:52 Muž Papik [617] – Propláchnutí substrátu
Proplachoval jsem dnes 8 litrů Volcano black a bylo to náročný teda. Bordelu spousta, doufám, že jsem neucpal sifon vany.

Napadla mě možnost, že bych při zakládání akvária nic neproplachoval (substrát, kameny), a bordel týden-dva-tři filtroval přes externí filtr. Jen bych měnil zanesenou vatu. Šlo by si takto ušetřit práci a spoustu litrů protočené vody nebo je to blbost?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2020 16:20 Muž Minky [3] Re: nekdo
Ok zalozim prezentaci.. no jasne ze sa predava v pytli :) ale umyval som ho v plastovej prepravke, ktora na dne bola hrdzava, ked som v nej poumyval to manado
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.06.2020 12:42 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Minky
Řekl bych, že tři dni nic nejsou a je potřeba trpělivě počkat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2020 12:19 Muž nekdo [353] Re: Minky
OT
založte prezentaci, nebo sem nahrajte fotky... takhle z popisu budou odpovědi na principu věštecké koule...
manado dark se prodava v pytlich, urcite ne v doze... na zacatek vyplne co nejvice informaci, pridejte fotky do prezentace a spousta lidi se urcite podiva a rekne svuj nazor...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2020 11:50 Muž Minky [3] – Zakal
Ahojte, zalozil som akva v piatok teda 3dni je v prevadzke a to akva ma stale zakal.. do toho zakalu mi zacal hrdzaviet substrat manado dark, vytvara hnede mapy na substrate a este ten biely zakal aj zhnedol.. na hladine je aj hnedy film... viete mi poradit co som spravil zle ? Pustam trochu co2, pri zalozeni som pouzil seachem prime a stability.. filtrujem vnutornym molitanovym filtrom.. rastlin mam dost.. vyzivny substrat som Nepouzil ...svietim 6h denne... je to nalevnik?? To hnede je hrdza? Na riasu sa mi to nezda lebo zhrdzavela aj doza kde bol ten substrat...ako to riesit? Dakujem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.05.2020 06:05 Muž Pan Káč [236] - Neocaridina, PoeciliaRe: _ucx_
A neni pěstírna jen inkubátor než si je někdo vezme do přirozenějšího prostředí?
Řeč byla o plastových kytkách, pochybuju, že pán chce dělat Malawi s plastovou kytkou.
To samý můžeš říct o plastech v moři. Takže každý mořský akvarista má do akvára házet mikroplasty a jako dekoraci igelitového pytlík.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2020 23:06 nenda – Rostliny
Děkuji za názory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.05.2020 22:12 R Muž Anthrax [4739] Re: nenda
To už raději žádné než plastové. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.05.2020 21:27 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Pan Káč
Ale no tak. Ti, co provozují pěstírny, mají nádrže často zcela bez rostlin. Jasně, mění 25 - 50 % vody denně, ale za to mají takové hygienické podmínky, jaké my s rostlinnými nádržemi nemáme šanci dosáhnout. A v přírodě samozřejmě také existují bezrostlinné biotopy s přirozenou výměnou vody. Tím nezpochybňuji význam rostlin v ekosystému, z makro hlediska jsou nenahraditelné, ale v každém biotopu nezbytně být nemusejí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.05.2020 20:40 Muž Pan Káč [236] - Neocaridina, PoeciliaRe: nenda
Jde, ale nebudeš akvarista. Akvaristika je vytváření biotopu. Nemusí to být přímo konkrétní jako třeba Amazonie, Asie atd. Prostě aby to šlapalo. Když nedáš rostliny aby tvořily kyslík a spotřebovávali odpadní látky, je to jen nádoba s vodou kde udržuješ rybu na živu. Jde to, ale je to jak mimino v inkubátoru. Není to udržitelné a přírodní prostředí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2020 19:10 Muž Kawasaki [2839] - AmerikaRe: nenda
To víš, že jde. K čemu to bude dobré?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2020 19:07 nenda – Rostliny
Zdravím chtěl jsem se jenom čistě teoreticky zeptat jestli jde založit akvarium s jenom umělými rostlinami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2020 17:13 Muž kuči [23] Re: Žako
Kdyby bylo na mně tak bych do toho volného prostoru ve prostřed dal sagittarii subulatu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.05.2020 11:55 Muž Roger [1873] Re: Žako
Jak píše Vaclav, osázet více, nejlépe tak ab, byl prostor u předního skla, zbytek osázet ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.05.2020 11:26 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Žako
70 % dna by jsi měl mít porostlý rostlinami. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.05.2020 10:02 Muž Kawasaki [2839] - AmerikaRe: Žako
Lepší. Ještě tam přidej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.05.2020 09:22 Muž Žako [4] Re: Kawa
Fotka k příspěvku Rostliny jsem přidal a už to začíná být lepší :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.05.2020 17:34 Muž Kawasaki [2839] - AmerikaRe: Žako
Afc ti to napsal dobře. Řiď se tím. Z toho překlepu si nic nedělej ono se to sem tam stane každému a T9 umi být taky záludná. Ale dycky se najde rádoby vtipálek u mně ko..ot. Kde kdo se tu chytá ptákovin a přitom sám nic neporadí. Takže nasyp tam ty rostliny a držím palce ať se ti daří. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   22.05.2020 15:26 R Muž afc1886 [14655] Re: Žako
Rostlin tam máš teda žalostně málo a ještě k tomu v zuboženém stavu. Ty hnědovky patří na kořen nebo kámen, nebo je aspoň povytáhni tak, aby měly oddenek nad substrátem. A to akvárium vypadá jako čerstvě založené, tak prováděj častou výměnu části vody a přidej ty rostlinky. Za mě bych taky vyměnil to dno za něco lepšího, jak už tady zaznělo. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2020 15:25 Muž Žako [4] Re: Antha
V octu zkouzka proběhla a byla v pořádku :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.05.2020 14:54 Muž Antha [39] Re: Žako
Není nutné mít hodně druhů, ale aby se rozrostly alespoň ty, kterým se bude dařit. Zatím tam vidím jen rostliny čerstvě zasazené a celkový objem rostlinné hmoty není moc velký. Třeba tu egerii zkus namnozit, roste hezky rychle.
Není ten bílý písek mramor? Zkusil bych v octu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2020 14:41 Muž Žako [4] Re: Blackie89
Je tam asi 8 druhů těch rostlin :) to mi přijde dost kór když este všechny vyrostou ????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   22.05.2020 14:38 Muž Blackie89 [493] Re: Žako
Zdravím.
Na tvém místě bych teď neřešil přesazování, ale spíš si sežeň poměrně dost dalších, nejlépe rychle rostoucích rostlinek - třeba tady: rybicky.net/forum/19452, máš toho tam strašně málo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2020 14:28 Muž Žako [4] – Presazovani
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím pořád si s rostlinama hraju a presazuju rád bych věděl názor jiných lidí jak je rozpolozit v akva aby to krásné vypadalo :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2020 22:09 Muž Minky [3] Re: RAP
dnes mi prisiel ten JBL manado.. ako je to super ze to je porezne ale ta farba ma nejak moc nenadchla.. miestami sa mi zda ze je to aj ostre... je to vhodne pre panciernicky ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.05.2020 16:33 Muž RAP [1549] Re: Papik
Papik napsal: V cca 50 litrech vody mám 7 pancéřníků napských, 24 teter ohnivých a několik desítek krevetek. Často si říkám, že mají chudáci hrozně málo prostoru, že by potřebovali 2x, 3x více...
Určitě by se jim to líbilo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2020 12:49 Muž Papik [617] Re: RAP
V cca 50 litrech vody mám 7 pancéřníků napských, 24 teter ohnivých a několik desítek krevetek. Často si říkám, že mají chudáci hrozně málo prostoru, že by potřebovali 2x, 3x více.

Tahle malá akvária tak maximálně pro trpasličí krevetky a nejmenší pancéřníčky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2020 12:24 Muž RAP [1549] Re: Jája
Svatá pravda, na ty pancéřníčky jsem zapomněl. Tvůj návrh je nejrozumější. palec
Minky uvidí, jak mu to poběží a další živočichy může případně přidat časem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   20.05.2020 11:59 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Minky
Já bych do toho AQ dala jen jeden druh ryb (do sloupce vody), např. ty neonky modré, a na dno jeden druh malých pancéřníčků. V tak malém akvárku nemá smysl míchat více druhů ryb, protože pak je to spíš mišmaš. Jeden druh ryb lépe vynikne. Případně v budoucnu bych přidala krevetky, což by akvárium oživilo, ale netřískalo by se to s rybami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.05.2020 07:55 Muž RAP [1549] Re: Minky
Tak Minky to teď rozsekl, protože chce modré neonky. :-D
K těm bych doporučil třeba tetru ohnivou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 144

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 145811x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13369-zakladani-akvaria?od=301