Dobrý večer ve spolek

Tak hlásím, že jsem se dnes u jednoho nesmírně vlídného a trpělivého pána v jedné akvaristice přesvědčila, že nejsem trubka já, ale že doopravdy ten filtr nechodí. Nu, zakoupila jsem tedy nový. Pán mi doporučil tenhle:
www.juwelakvarium.cz/…
A rovnou jsem tam koupila i nějaký substrát. Až doteď jsem se z jakéhosi pomýlení smyslů domnívala, že štěrk bude stačit. Usoudila jsem ale, že rostliny by z toho asi radost neměly. Takže mám substrát, mám kamínky, mám kořen. Rostlinky bydlí, filtr si tichoulince přede a dělá vlny

.... A ta hromada vzduchových bublinek, která by rybičkám /až tam budou/ možná radost nedělala, zatím dělá tuze velkou radost mě a mému poetickému foto-oku
Mohu rovnou ještě pár dotazů, které mě prozatím napadají?
1/ Ač jsem se snažila lít vodu do akvária sebeopatrněji, přesto mám totál všechno pokryté miniaturními vzduchovými bublinkami!
Tiše doufám, že při novém funkčním filtru samy postupně vyvanou. Nemýlím se?
Ty co tam byly od včera, se bez filtru za těch 24 hodin ani nehnuly...
2/ Jak moc svítit? Teď rostlinkám, a potažmo pak i rybám? Je nutný nějaký pravidelný časový interval? Tu a tam se přihodí, že některé dny se domů chodím tak tak vyspat, a pak by na to svícení moc času nebylo.
3/ Na hladině podél stěn plavou maličké kousínky substrátu. Klesnou samy na dno? Nebo s nimi mám něco provést?
4/ V této fázi zabydlování akvária - je potřeba nějak měnit vodu? Kdosi mi tvrdil, že jednou do týdne bych měla třetinu vyměnit, a to i když tam ještě nemám ryby.
...
Tak, to je zatím vše. Vydržte to se mnou, prosím, těch prvních pár týdnů, než se trochu rozkoukám

Až se se svým akváriem trochu sžiju, přestanu vyšilovat a klást hromady zmatených dotazů

Díky. Pěkný večer všem.