Setkání akvaristů - Praha
dám sprcu a razím na sraz
Co ti tam chybí, h nebo r?
Neva
Hezka prezdivka.
Proužata jsou moje skalary. Ja zapomněla že nejsi obeznámena
Musím se omluvit ,ale musím odjet mimo Prahu.
Mně totiž udělal to samý, rostl krásně, až moc a najednou šlus a je po něm. Ale je fakt, že jsem teď neměla moc čas a flákala jsem hnojení a víc kytek to odneslo, třeba Staurogyne už je taky na odpis, ale ten kosokvět úplně vysublimoval (nejspíš ten poničenej sežraly Denisonky). Tak já se příště připomenu, (ono se zatím - doufám - stabilizuje i protředí v akvu
).
Prouzata jsou co?
Me asistuje jedine pablb thorakat, s jedinym cilem - rozbit mi cifernik. Uz aby byly Vanoce (panvicka, netradicni kaprik...)
Pinzetou bych jim ty jejich mizerny ulity rozmackala - coz by nevadilo, uklidova ceta v akvariu by se postarala, ale bylo by to netransportovatelny do hospody. Ja si jednou za cas necham zarasit sklo - ono ta neritina a clithon taky musi byt z neceho zivi. A pak nekolik dnu po sobe po "vychodu zarivky" provadim samosber na ty louce zeleny (teda celnim skle). Ale musim byt rychla - 5-10 min po rozsviceni akvaria jsou sneci z celniho skla pryc. A mam jistotu, ze sbiram zivy, protoze pri sberu ze dna vetsinou chnapnu jen prazdny ulity.
Jestli ti ten kosokvet nekdo nedonese na sraz, tak ti priste donesu (pokusim se to zresuscitovat do darovatelny podoby), jen se pripomen. Fakt nevim co tomu luplo v listi, normalne to vali jako plevel, ted jsou z toho olysaly vetyvky, no smutny pohled (ale na druhou stranu se konecne dari limnophile aromatica, ktera mi zatim uz 2x odesla do kytek
jen nema tu fialovou barvu ale zelenou)
Já včera větrala a při té příležitosti jsem hned vyndala i šneky.. .
Llovim je pinzetou stylem dole kouknout kde se piskořka nacházi, zapamatovat si tek kaminek u kteryho se vrtá, nebo pokud možno z ní nespustit oko při ponoru ruky aniž bych pinzetoi propichla leknin a nedej bože Proužata, ktery asistujou.
Pokud se ponor povede a oko mé má piskoře stále v zornem polí, tak chńap a šup ven. Většinom se šnak za mého vydatneho nadavani z pinzety už nad hladinou zasekne o rám akvarka, nebo o valiny co jsou na hladine a spadne zas dolu..
Včera jsem si hrala na Colomba a lovila piskoře aby měl Paja co jist a kluci co donest dom.
Dno se hybalo, ale ty potvory nebyly vidět.
Tak jsem teda neco polovila. Doleju vodu zakryju akvo, uklidim okolo... a ty čůzy všechny vylezly
Takže jsem se šla opět ponořit. Ale tentokrat ne jen po loket, ale po rameno
A za trest jsem vzala všechny co vylezly....
3 07.04.2016 10:38 Bella [1047] - Rostliny Poucena z minula, kdyz jsem se po plavani hrabala v akvi a stransnehroznemoc me svedely ruce, jsem se do akvi vrhla az po ranu, rozespale, i kdyz s elanem, ale za to bez premysleni. Takze jsem jako prvni provedla akci “tahala babka repu” = vytrhnout matecni Ech. Red Chameleon. Dno se zachvelo, bordylek se zvedl... a za mlhou (hnedou) hustou tak, ze by se dala krajet, zmizeli ostatni kandidati na vylet do hospody. To je tak, kdyz clovek na to dlouhodobe pece (cti: proste nestiha udrzbu). Takze pred zabalenim jeste oplachnout. Ale predtim jeste vystehovat podnajemniky – krevetky. Snad jsem je evakuovala vsechny. Mam ted vysev mladat, a ty moc videt nejsou. Do toho se mi pod nohama motala hladova micina, a nasledne nasrana hladova micina, protoze z echace, ktery jsem z akvi vyndala, kapalo dost vody, a jako na potvoru zrovna na potvoru. Zatmeni mysli pokracovalo i vyberem vhodne igelitky pro transport, coz mi doslo az u rentgenu a mych oblibenych sekuritaku. Pod prisnym pohledem jsem se omlouvala, ze z igelitky trochu tece. Nacez se mi dostalo odpovedi, hlavne, ze nestrili, a me doslo, ze igelitku mam z jednoho nejmenovaneho zbrojniho obchodu.
Pozde
Navic - kosokvet normalne mam, ale posledni mesic se neco podelalo a je uplne mizernej
beru C. crispatula balansae, C wendtii (nejspíš), C. pontederifolia
Tech mercedesu mam celkem 12
akorat to jsou jeste ruzne mlady a maly rostlinky. Nejakeho ti vyberu
Jestli je ještě volný mercedes, tak bych si vzal. Děkuji.
Shinersie mám teď pytel po protrhání. To opravdu strašně roste. Víc než polysperma. Přinesu to s dalšími běžnými druhy takže té bude dost.
Kaira mi psala , tak asi ví
A jestli máš ještě pávčata, tak ty bych si vzala jaa. Klidně víc a prtata
Sice plevel, ale nádherný.
Rve mi to srdce, klidně bych si vzala plný pytel, jenže akvárko nemám nafukovací.
Ale syn nedávno prohlásil, že tam má nějak málo rybiček, tak bych si jich přeci jenom pár vzala. Ale jen několik 5-6, ne jako posledně 20. Jo modrásci jsou miláčkové, něco jako dajánky - láska na první kouknutí.
Je to ale děsně rychle rostoucí plevel.
Ja bych si prosim vzala tu Shinnersii pr Kairu. Ona ji dlouho shani. Moc prosim. Děkuju moc !
jak si to myslela s tím neomezeným množstvím rostlin co jdou navázat? trochu jsem probral akvárko a vytáhl jsem toho docela dost, tak jestli to tam mám pro tebe do těch 10 schovat
hoodně mikrosorka, ruzne variety
asi 7 anubiasů - ale šly by rozdělit tak na 15 menších minimálně
Určitě beru.
Poprosim pekne o janii. Nechces mladyho red chameleona?
Pokud jsou mé ruce považovány za dobré jednoho se rád ujmu, díky
A mě je to taky jedno
amrtin napsal: Čichavce medový? Já se hlásím! .........
Echinodorus Mercedes, popleto.
To je fuk,co se ti připlete pod prsty
Čichavce medový? Já se hlásím!
a nepohrdnou ani javakem
Nekdo ti to tam u nekoho necham
zase mám pár kořenu,tak to večer přinesu.
medoura bych zkusil,ale psal jsem,že přijdu později,snad mi zbyde.
Ok beru piskořky. Neva když budou malinky ? Nebo radši velký kusy ?
Pár piskořek bych taky prosil,ale max.10
No, tak beru, snad se jí u mě bude dařit
Piskořky prosím
Šneky jedno jaký ?.
Můžo donest Helči a Piskoŕky
Přidat reakci
1 ...... [113] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355260x