Setkání akvaristů - Praha
To byla moje první zkušenost s vrtáním v paneláku.
Jirko , jednoho indiána si rád zamluvím , budu měnit velkej kořen v 250tce za menší , tak nějaké místo přibude
cus, ja bych toho echinace ubytoval, kdybys nemel jineho zajemce
9 07.08.2014 16:48 Tereza –
Re: RAP RAP napsal: Já si toho všimnul až u třetí díry, takže jsem z druhé strany navěsil ty samé police.
PAT, MAT A RAP
Nejak netusim, co se u Tebe stalo. Kdybys mel chut, klidne napis soukrome.
vim přesně o čem mluvíš.... a to me hněte....chybí mi moje krasne zarostly akvarkaaaaa.....
A mimochodem dalsi mesic budou
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_cv_indian_red , na kveteni se vykaslal, asi kvitky uz nebudou, ale na kvetnim stvolu je 5 novych kousku, a ne uz prave malych, coz prichycene k celnimu sklu znamena, ze do akvarka ani moc nevidim...
Jinak nebude ani vaaclav, coz mne taky desne tesi, pac tu sbirku cervenych (no spis ruzovych) Echinacu... dyk ja v tom akvarku uz mam asi tak panaka vody... A to si mam zavolat, jestli uz je Echinodorus 'Regine Hildebrandt', dyk uz neni kam!
Pratele, udelal jsem nepredlozenost. Od uzivatele Lump jsem vzal
rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_bleherae , paradne velky kousek, ze se bude Romymu hodit do petistovky. Jenze on ma dovolenou a nebude. Za mesic budu mit dalsi volny poradny Echinac (nechavam ho dokvest), takze o nic neprijde, ale tenhle nedokazu dele nez do setkani rozumne udrzet, pac mi zabira zbytek 200l akvaria.
Nechce nekdo tu obludku? Krasny je, ale chce to velke akvarko. Lump rikal, ze by ho za cas vyhodil, ale tohle nejde vyhodit, je to fakt nadhera!
půlpy napsal: leguán nebo dcera?
To jsem čekal,že se na to někdo chytne. Bestie jsou oba, ale tentokrát jsem měl na mysli leguána.
Jo a prosím O.T.
leguán nebo dcera?
No já tam dal nakonec do protivky hmoždinky a z jedné strany je polička a z druhé visel obraz s jezulátkem, ale teď ten prostor anektovala dcera pro výběh s leguánem. Ta bestie má víc prostoru než zbytek rodiny. Prosím O.T.
Já si toho všimnul až u třetí díry, takže jsem z druhé strany navěsil ty samé police.
Zatím je prázdný ve stojanu pod velkým, ryby a kytky ve velkém. Až dodělám nutné věci v bytě, tak s tím něco udělám. Malé bude pravděpodobně v ložnici.
RAPe , koukám že jsi akva zrušil , to budeš bez ? takovej lavůrek se snad někam vejde ne
Jj. Jen jsem chtěl dneska přidělat poličky a hned u první jsem prošel skrz nenosný panel mezi dvěma místnostmi.
Takže už přestěhováno, galejníku?
V tom pripade bych zacal studovat vysku stropu, a jevi-li se, ze by stacil v polovicni vysce... V byte s rozpulenou polovinou pokoje na patra jsem uz zil, a nebylo to vubec od veci.
EDIT: Nad posteli ani buhvi jak moc mista nepotrebujes, a misto postele se pod patro vejde sakra velke akvarium
.
No, právě že asi né. Nosnost podlahy to dovoluje, ale prostor chybí.
Si stezuj, kdyz na tom urcite vydelas prostor pro velike akvarium
.
PaDa napsal: co je špatnýho na dovolený?
Např. když se stěhuješ. To jsou pak spíš galeje.
No na dovolené není špatného samozřejmě nic, jen vy si ty termíny srazu plánujete nějak špatně, dlouho jsem vás neviděla
. Abych pak vůbec poznala ještě já vás
Aby jsme tě pak vůbec poznali až zase někdy dorazíš.
Já možná taky budu mít dovolenou, ale ještě to není jisté. Aspoň na chvilku bych se ukázal, podle toho který den jí budu mít, ještě jsme se s kamarády nedomluvili na přesném datu.
co je špatnýho na dovolený?
Tak tentokrát zase nic, dovolená.... Teda, poslední dobou mám s těma srazama fakt smůlu...
Sterbáčci a similisové už jsou bohužel zamluveni.
K tem rozborum vody, chodim okolo tohohle
www.moni.cz/… , je to na Palmovce . Kdysi jsme tam nechavali delat testy studnicni vody. Treba to pomuze k sirsimu vyberu.
Všechno jo? Nechtěl bys toho trochu moc?
Ty je ale týráš hlady, si to ještě rozmyslim
Já si to klidně vezmu..budu mít prázdné akvárko v Praze
0 03.08.2014 10:24 Tereza Nechcete někdo párek pestřenců červených, párek gavúnků diamantových, 4 pancéřníčky podobné (corydoras similis), 4 pancéřníčky Sterbovy nebo dva ancistruse "super red"? Postupně ruším akva.
Starší reakce
Dík, bylo to z toho obrovského
trsu.
Je mozne ze tu sagitarku mas ode mne. Je to obyc. subulata.
par oddenku mam i dalsich kytek,venuji za odvoz plus kybl jemneho akva sterku.odvoz nejpozdejc ve ctvrtek.
Zdravím, v červnu někdo přinesl dost nějaké valisnérky, nevíte kdo to byl nebo jaká valisnérka to byla? Chtěl bych mít v těch rostlinkách pořádek.
V červenci jsem si zase přinesl sagitárku a mám stejný dotaz, jaká přesně to byla?
Díky
Starší reakce
Základní rozbor vody za 920,- (vč. DPH) je podle mě slušná cena. Levněji to asi neseženeš, a pokud ano, tak to asi nebude nějaká seriózní laboratoř. Na Zbraslavi (
vumop.cz ) si za stejný rozbor účtují 968,- (vč. DPH).
Ahoj, víte někdo kde v Praze se nechá udělat rozbor vody? Co jsem koukal tak třeba VZ lab s.r.o., Praha 5 - Smíchov. Ale ta cena se mi zdá dost.
2A Základní chemický rozbor vody - pH, barva, zákal, pach, vodivost, KNK, ZNK, volný CO2, tvrdost, sodík, draslík, hořčík, vápník, železo, mangan, amonné ionty, chloridy, dusičnany, dusitany, hydrogenuhličitany, sírany, fluoridy, CHSKMn, celková mineralizace 920,
1A Informativní chemický rozbor pro individuální zásobování - pH, dusičnany, dusitany, amonné ionty, chloridy, sírany 400,-
1AA včetně tvrdosti, železa a manganu 580,-
Dobře, jen mě to zajímalo
Díky za informaci.
Je to naprosto nezbytne, takze na to kaslu a micham to vsechno dohromady. Co se jak znehodnoti je mi jaksi uplne fuk, kdyz to hnojivo funguje.
Problem je ovsem v tom, ze clovek musi rozlisovat, co ze to pestuje. Kdyz mas akvarium poradne hnojene, pridavas CO2 a slusne svitis, muzes klidne zjistit, ze nektere uplne nejbeznejsi rostliny, treba pestovane uz nasimi dedy, vubec nechteji rust, ale jine rostliny snad zesilely, jak rostou. To uz jsme ale jinde, kazda rostlina potrebuje to svoje, od do.
Ahoj, jak je to s nutností mikro a makro prvky míchat zvlášť do samostatných lahví?
Vcera jsem slibil, ze jej poslu, tak at to nepisu kazdemu zvlast, dam to sem. Ono uz to urcite slo, tak mne prosim nebijte, ze se opakuji. Dotaz na tajnost receptu mne potesil, clovek rad vi neco co jini ne, nicmene opravdu tajny neni a neobsahuje nic jineho, nez jina hnojiva, je to jen o tom, ceho kolik.
145g MgSO4*7H2O
6g KH2PO4
18g Tenso
50g KNO3 (bez NO3 nahradit 43g K2SO4)
48g K2SO4
Rozpusti se v 1l vody a davkuje se kazdy den maximalne 10ml/100l (coz je ovsem konska davka, ktera predpoklada, ze vic uz rostliny fakt vzit nemohou, proste pro EI-metodu, bezne staci vyrazne mene).
Pri michani doporucuji MgSO4*7H2O davat jako posledni. Kdo to tak neudela, rychle pochopi, ze v tak silene tvrde vode jeste neco dalsiho rozpustit, neni vubec jednoduche, a nadavky, prosby, kleni, modleni se... taky moc nepomahaji
. Rozpousteni idealne ve vetsi PET lahvi nez je potreba, da se zaspuntovat a poradne protrast. Voda staci prevarena i jen rychlovarkou, problem jsem nezaznamenal. Rozpousteni je lepsi, kdyz voda jeste uplne nevychladne, v teplote, kdy se ji da polit ruka bez pouziti slovniku hanlivych slov.
Pratele, bylo mi s Vami jako obvykle moc fajn, diky.
A dokonce i navrat probehl vcas a v neobvykle dobre forme.
Bohuzel vetsina z Vas prisla o RAPovu prednasku ve sportbaru o slusnosti a tykani, o oslovenich ohledne pouzivani forem jmen atd., kterou je skoda si nechat ujit, protoze byla tak zajimava, ze se v ni 3x pokracovalo i pres veskere protesty.
Veselo, ale pravdu mel, to zas nemuzu rict ze ne
.
vaaclav napsal: Přinesu ti výstavní Echinodorus 'Ozelot Green' ten tě ale bude stát aspoň pivo. Byl na výstavě a ještě je výstavní.
Máš ho u mne napříště,díky...
Jak vám zavidím. Dnes to nedám a jelikož nesu z Prahy, tak hned tak se nedostanu. Ale užijte si to!
0 16.07.2014 17:27 Bella [1047] - Rostliny "Dneska to bylo náročné"
Co dneska, asi tak tyden
... Doufam, ze si spravim naladu, kdyby neco nechte me v koutku blbe cucet do caje.
Kdyby nejakej ten e. tornado byl nezamluvenej a prebytecnej - rada ubytuju, jeste jsem ho nemela a zajimalo by me cim a jak se lissi od ostatnich echinodorich kropenacu.
Vypinam a ficim taky...
Přidat reakci
1 ...... [173] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355260x