Setkání akvaristů - Praha
netuší někdo prosím Vás co to v botanice mají za skaláry ? včera jsme se tam byli kouknout , jsou to kusanci teda
ahoj, soused me poprosil o jeden nebo dva mensi echinace. Diky. RK
Donesu toho taky docela dost, hlavně stonkovky
Pak bych se chtěl zeptat, jestli by někdo neubytoval 2 samečky pavích ok, případně i na zkrmení, jsou cca 3cm, jeden je větší, o měsíc starší vrh, červená tuxedo oba od stejné samice - urodilo se moc samečků, a nechávám jen ty do žluta.
ja přinesu nákou směsku.a kdyby někdo měl nakou blyxu a naky červenáčky potěší to moc.dekuji moc.
Zdar, já budu náhodou příští týden v Praze, ale netuším, zda se mi podaří zajistit hlídání pro malou. Takže se nebudu hlásit na akci, ale pokusím se tam objevit. Ráda bych poznala pražskou sekci
Neco dovalim, uricte nejaky echacek, sagitarku, heterantheru, hygrophylu a ludwigii
Pro mě to není, tak se klidně snese i nějaká maličká valisnérka
I když zrovna tohle dokážu dodat sám
Takže bereš i vallisnerky ? Abys nelitoval...
mnoo, i ze Sportbaru? nebo kdeze to pak miva pokracovani...
záleží na tom, v kolik přiletím (plánovaný přílet 21:15, ale bývají zpoždění)
To než dorazíš z letiště, tak budou akvaristy pakovat ze dveří.
To tě takhle trápěj?
Tak tentokrát jsem si říkala, že už určitě dorazím... Ale právě bylo rozhodnuto, že i přes kotník v sádře musím od úterý do středy na služebku do Bruselu, takže moje účast je nejistá - záleží na tom, v kolik přiletím (plánovaný přílet 21:15, ale bývají zpoždění) a jak moc budu zničená.... Ale jestli to půjde, tak se pokusím dorazit aspoň na jedno
A jsem rad, ze uz jsem doma
. Clovek musi do takovych koncin, aby si toho doma umel trosku vazit. Nadavat muzem, ale mame se tady vlastne dost dobre. Jsou mista, kde veci stoji vic nez u nas, ale lide maji mene nez my.
Co pak, ty už jsi se vrátil????
Trojky se ale malokdy konaji tak kratce, aby sis nestihl prijit vyplachnout
.
Je mi velice lito, ale na stejné datum jako je sraz u3trojek my vysla podvecerni navsteva zubare.... bude mi plnit zubni kanalky..... to zas bude stat penez...
Myslím že od tebe není. Že jí tam tyhle velké nosí někdo jiný a prý nosí ještě větší, tohle už je prý prcek.
No uvidím co z toho poroste dál, tak za půl roku budu moudřejší
PS: mě se líbila, tak jsem si jí přidodil jako bonus navíc k tomu co jsem chtěl
PS2: Jak sis odemě odnášel ty malé mečovky dak další den jich zase dost přibilo a dnes zase. Už mám v miníčku takové cca 80 hlavé hejníčko...
Starší reakce
Chodime do stejne akvaristiky, tak je docela pravdepodobne, ze jsem tam tu hnedovku odnesl ja.
Cas od casu tam pytlik s hnedovkami dovalim, docela se mi premnozuji a taky mi nektere delaji ty trojdilne listy, i kdyz jen vyjimecne. Pokud je opravdu ode mne, tak je to zcela obycejna hnedovka, zadny kultivar (i kdyz tech mam taky par druhu, ale tyhle listy nemaji).
Mě se ty listy dvojily když ten pteropus neměl noc světla a moc se nehnojilo , dělal takto zdeformovanej snad každej druhej list , ted co jsem rostlinu dal na jiné místo a daří se celkem hnojení má zas krásné listy jak maj bejt
Jasně i Dennerle používá ono komerční označení konkurence.
To asi jo, odtamtud je taky mám, ale viděl jsem stejné listy i na rostlinách v Hornbachu od Dennerle
Ty vidlice mají komerční název "Tropica", tedy u Hořánků jí tak říkají a tam by o tom cosi vědět mohli.
Ty vidlicovité listy jsou dost časté u emerzů a taky u starších ponořených rostlin, já jich mám v akva několik, které dělají takové listy, ale nikdy ne všechny, některé mají klasický tvar, já jsem si od trojek donesl M. pteropus mini, které dorůstá v mých podmínkách do 20cm, většinou míň, ale mám v nádrži i tridenty, windelovy, narrow, mini narrow a klasické velké jak s dělenými listy tak nedělenými - jsou to kytky i v přírodě dost variabilní,ale už jsme trochu OT
Tak to já takhle velkou žádnou nemám. Navíc s "trojdílným" (nebo jak to nazvat) listem.
Jestli to nebude tím, že já mám v akvárku několik variet. Jinak emerz je jen o malej kousek tmavší, při přechodu listy neopadavaj a výtrusy se dělají i pod vodou. 30cm není žádná velká rostlina, já mám některý i 50cm.
u mě trval přechod dost dlouho , plácnu třeba dva měsíce než se začal rozpadat a hnědnout , asi bude dost záležet na podmínkách v akva , od Dudáka mám spousta kusů- více druhů hnědek, snad ze tří nebo čtyř jeho protrhávek , v podstatě nenajdu dva stejné kusy , pač v každém rohu jsou jiné světelné podmínky , ale třeba se pletu , odborník na kytky nejsem
Nemyslím si, tu jsem měl také z akva-daho a vypadala stejně jako submerzní. Jen se na emarzních listech udělali výtrusy, ale listy neztratila. Tuhle navíc měli podvodou v obchodě už hodně dlouho, ani nebyla v košíčku. Myslím, že jim jí tam přinesl nějaký jiný akvarista. No uvidím co z toho poroste dál.
Minulý týden jsem zase nějakou tu zeleň odnesl do akvatistiky a přinesl jsem si odtamtud 30 cm vysoký kultivar hnědovky. Jelikož už mám akvárko přecpané, tak bych se rád většiny zbavil (chtěl jsem jen malý kousek, ale pani mi jí dala celou). Pokud někdo chcete nenáročnou velkou rostlinu, řekněte si a já přinesu kus na sraz.
PS: Nevíte někdo jak se tento kultivar jmenuje?
Vsem znamym pozdrav ze Sibire. Snad se brzy vratim
.
Designer
Díky
jo, v pohodě, to není jako stonkovky, hodím to zatím do nějakýho akvárka doma
pokud vydrží do srazu tak bych měl zájem
0 30.06.2014 22:55 PaDa [6079] - mřenky a sumci Starší reakce
To taky doufám, že se někdy objevíš
Taky vzpomínám na časy strávené u 3trojek. Snad se tam ještě někdy ukážu
Tak to jsme rádi, že se v Praze líbilo
Tak jsem před chvílí dorazila domů a musím říct, že jsem si to neskutečně užila. Má slova budou hlavně díky, především Raviolce za to, že mě vzala s sebou a seznámila mě se spoustou zajímavých lidí, dále Václavovi za překrásné kytky, Vencovi za parádní kořen, PaDovi za pivo a všem ostatním za milou společnost.
Ale můžeš dostat párek kančíků příčnopruhých do rostlinného akvária.
Já jsem spotřebitel(dle guru Václava) nikoliv pěstitel.
A dostanu taky kytku?
Si mne předběhl, jsem chtěl vinšovat osobně.
Děkuju
Přidat reakci
1 ...... [175] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355260x