Setkání akvaristů - Praha
taky jsem zase dotahnul naky kytičky,takový i makový, a kdybych ráno nevstával do práce,tak bych pokračoval dáááááááááááál.stějně moc děkuju,už se to začíná podobat!
Díky za dnešní večer, chtěl jsem si odnést pár rostlin od Dudáka, který mi je slíbil a také přinesl, ale kromě toho jsem zase přinesl plný pytlík jiných, tak mám zase co dělat... Díky za pěkný večer
0 06.10.2016 21:45 Lika [5] Dobry vecer vsem.
Dnesni setkani bylo moc prijemne. Vsem velice dekuji za vstricnost! Bala jsem se, ale marne, vsechni na novacka byli mili
Ani jsem nedoufala, ze by jsem neco odtud odnesla... ale kluci me bohate nadelili a mam doma plny sacek rostlinek. Tak snad nejake se bude u me libit.
Dobrou noc.
Máš detektivní čuch, nemůžeš nás minout
Dobry den vsem.
Sice pisu na posledni chvili ale doposud nebylo jasny budu mit cas vecer nebo ne. A i ted to neni jiste na 100%. Jsem tu nova a chtela bych se pridat k vam na te schuzce vecer. Ale nevim, jak asi vasi partu poznam... Jedine, co me napada, tak ze kolem stolu a na stole, krome piva, budou rostlinky a koreny
Nekterym uz jsem drive psala osobne, tak je zdravim
A poradili mi tu neco na forumu srozumitelneho napsat. Tak doufam, ze to delam
.
Jelikoz jsem zacatecnik, tak samozrejme, ze nabidnout nic nemuzu, a proto i po vas vyzadovat nic nebudu, jenom nejeke ty dobre rady a tipy. Ty urcite budu potrebovat!
Budu se snazit dorazit na 18. A tesim se na schledanou!
Budu předělávat akvárko, nově zakládat, beru jakékoliv rychlerostoucí rostliny na začátek, budou v něm hlavně bucephalandry z ných starých akvárií, pokud někdo má tak vemu i microsorka a nějaké kryptokoryny. Díky a večer nashle
Když to nakrájíš nadrobno, zabalíš i 6 rostlinek
O giganteu se sice nikdo neprihlasil, ale 3 rostliny prinesu. Vic se mi do batohu nevlezlo
Kousek mi vem na "zkoušku"
Ještě fotka toho anubiasu kde je vidět jeho krásné strakaté listy.
ahoj,muzu nekdo vzit zdroj na odzkouseni pc desky.dostal jsem jednu,tak bych to zkusil,jestli to ma cenu,anebo poputuje...jo,mám tady volny kořen,tak ho zítra vemu,snad ho nekdo ubytuje.
Můžu vzít pár řízků hemigraphis, není vhodná do akvária.
0 05.10.2016 18:28 Macrosek – anubias
caute, kdybyste nekdo mel veliky kus anumiasu, vzal bych. klidne i odkoupim, potrebuju zaplnit diru po velkem bleherakovi
zkusím dát večer past a uvidíme kolik se jich do rána chytí.
Jestli ještě můžu, tak bych si cherrynky taky vzala
Pokud se ti nikdo nepřihlásí na cherrynky, tak bych je ubytovala. A můžou si i vybrat ze dvou akvárek, kde budou chtít vegetit.
1 04.10.2016 22:47 MartinH [142] - L144 závoj Díky, kdyby Ti zbylo ještě jedno flamingo, zkusil bych, jestli se mu bude dařit v mini. Srovnáme to pivkama
.
Děkuji. Slibuji, že ji budu rozmazlovat a budu na ni i šišlat.
0 03.10.2016 21:50 R Jája [1426] - Živorodky Ahoj, kdybys mi vzal ten první ve středu, budu rád
Jj, kousek ti donesu
Je tvůj. Jestli máš Heteranthera zosterifolia stačí jen kousek. Když ne tak se nic neděje.
Mám tu pět endlerek, 2 kluci + 3 holky, bude někdo chtít?
Me by se hodil ten mensi s tim Microsorkem, na 3. fotce zleva, domluvime se, co za nej?
0 03.10.2016 18:41 AG [101] Ja flamingum prostor taky nedopravam (neb proste neni
) a to v akvarku ani v emerzatku, a zda se ze jim to nevadi.
Jen nejsou vybarvena ale to je necim jinym
Hm. Tak nevím. Já dal jedné, která šla do mého největšího akvária s devíti druhy kryptokoryn (dominuje becketii) tolikle prostoru. Jak jsem ji zasadil, tak tam je.
Flamingo jsem měla dvakrát. Jednou in vitro (to jsem zkoušela ve dvou akvárkách) a jednou od vaaclava submerzní. A vždy byl volný prostor okolo. Mám víc druhů kryptošek stále (a žádný volný prostor okolo jim nedopřávám, neb AQ není nafukovací) a nikdy jsem nepozorovala, že by některá byla dominantní a některé rostly hůř, nebo vysloveně strádaly, takže v tom to nebude, bude v tom něco, na co jsem nepřišla nebo čeho si nevšimla a co je flamingu proti srsti. Všechny kryptošky, co mám a co jsem kdy měla, tak jsem zasadila a všechny hned bez problémů rostly a rostou. Jediné, co mě napadá, je tvrdá voda.
Jája napsala: Já jsem se o ni sice nehlásila, ale kdyby jedna na mě zbyla, ráda bych ji ještě jednou zkusila. Nejde mi do hlavy, proč mi nešla, když ostatním kryptoškám se u mě daří. Mrcha jedna přešlechtěná, ale miláček.
Podle toho, co za pár měsíců vidím, nemá Flamingo rádo, když je okolo víc jiných kryptokoryn. Taky není nijak velké, takže ho jiné rostliny snadno "převálcují" (jedno Flamingo mi v takové nádrži přežívá jen tak-tak). Nejlépe mi roste tam, kde je samo nebo kde má okolo sebe pár centimetrů životního prostoru.
Toto podle mě není všeobecnou vlastností jen Flaminga, ale i jiných kryptokoryn. Když máš v nádrži například jen dva druhy, fajn, ale když jich máš sedm, zjistíš, že jeden dominuje, dva, tři fajn a ten zbytek nějak přežívá.
V 11 litrovém akváriu mám 12 Flaming. Voda se nehne. Chytila se, ztratila černou štětičkovou řasu, pak jsem to trochu pohnojil sedmi ráčky C. diminutus, kteří si dno začali ušlapávat, krmil jsem je a nastoupila ruducha. Následně flaminga zvládla léčebnou kůru výměnami vody a než jsem pořídil novou lampu pár týdnu fungovala jen na nepříliš výrazné světlo z místnosti. Přežila docela dost. Nepůsobí na mě, že by si "o sobě myslela, že jsou něco extra".
P.S. Pocházím z Prahy, ale skoro v ní nejsem. Nicméně někdy bych rád na sraz dorazil. Máte v Praze dost Monosolenium tenerum? To mohu donést.
Klidně dvě mrkve, kdybys chtěl.
já bych jednu mrkev zkusil
Je tvoje
Tak já zkusím v práci tu Lagenandru
Jejda, kdyby tak jedno Fláčko zbylo i na mě, to by bylo super
.
Já můžu nabídnout dvě Lagedandry , malinko zařasenej list ma (každá jeden - z několika
) event. pár stonků Erectusu.
Od kazdyho kousek prosim a dekuji.
Já jsem se o ni sice nehlásila, ale kdyby jedna na mě zbyla, ráda bych ji ještě jednou zkusila.
Nejde mi do hlavy, proč mi nešla, když ostatním kryptoškám se u mě daří. Mrcha jedna přešlechtěná, ale miláček.
Přidat reakci
1 ...... [103] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355260x