Jája napsala: Já jsem se o ni sice nehlásila, ale kdyby jedna na mě zbyla, ráda bych ji ještě jednou zkusila.
Nejde mi do hlavy, proč mi nešla, když ostatním kryptoškám se u mě daří. Mrcha jedna přešlechtěná, ale miláček.
Podle toho, co za pár měsíců vidím, nemá Flamingo rádo, když je okolo víc jiných kryptokoryn. Taky není nijak velké, takže ho jiné rostliny snadno "převálcují" (jedno Flamingo mi v takové nádrži přežívá jen tak-tak). Nejlépe mi roste tam, kde je samo nebo kde má okolo sebe pár centimetrů životního prostoru.
Toto podle mě není všeobecnou vlastností jen Flaminga, ale i jiných kryptokoryn. Když máš v nádrži například jen dva druhy, fajn, ale když jich máš sedm, zjistíš, že jeden dominuje, dva, tři fajn a ten zbytek nějak přežívá.
V 11 litrovém akváriu mám 12 Flaming. Voda se nehne. Chytila se, ztratila černou štětičkovou řasu, pak jsem to trochu pohnojil sedmi ráčky C. diminutus, kteří si dno začali ušlapávat, krmil jsem je a nastoupila ruducha. Následně flaminga zvládla léčebnou kůru výměnami vody a než jsem pořídil novou lampu pár týdnu fungovala jen na nepříliš výrazné světlo z místnosti. Přežila docela dost. Nepůsobí na mě, že by si "o sobě myslela, že jsou něco extra".
P.S. Pocházím z Prahy, ale skoro v ní nejsem. Nicméně někdy bych rád na sraz dorazil. Máte v Praze dost Monosolenium tenerum? To mohu donést.