Setkání akvaristů - Praha
Tak mi to nedalo a trochu proběhl svou knihovničku:
1) Akvarijní rybky 1955 - Zdeněk Vogel, chov 22-23C, odchov 25C
2) Akvarijní ryby 1964 - Rudolf Zukal, chov 20C, odchov 22-24C
3) Akvaristika 1984 - Stanislav Frank, chov 16-22C, odchov 22-24C
4) Akvaristika 2004 - Z.Drahotušský, J.Novák, chov 20-23C, odchov 23-24C
Tohle vše je uváděno u generačních ryb, tzn. do chovu!!
RoFr napsal: Odchoval jsem asi dvě stovky: „Neonka obecná“ (Paracheirodon innesi).
Považuji za vhodné připomenout, že vhodná teplota pro chov je 20 až 24C. Na některých pochybných webech jsou CHYBNĚ udávány teploty vyšší !!!
No Františku, ale ta teplota už je dávno někde jinde. Minimální je dnes 22C. Mám v akva tři 8leté veteránky(jediné přežily "hladovku" u severek) a celý život prožily v 25-29C.
Těch 19-20C pro chovné ryby v atlasu je už celkem hazard!
Ja jich klidne 100 ubytuji.
Několik (10-20) si jich rád vezmu...doplním k těm 50-ti co už mám
Ale přijdu trochu později.
Tu teplotu jsem i zde uvedl na pravou míru. Děkuji.
3 02.11.2016 20:10 RoFr – Daruji rybky
Odchoval jsem asi dvě stovky: „Neonka obecná“ (Paracheirodon innesi).
Rád bych rybky, nezištně, daroval do “dobrých rukou“.
Přihlaste se, prosím, jakýmkoliv způsobem, máte-li o rybky zájem.
(Rybky jsou dospělé ve stáří přes ½ roku. Na uvedené "demo" fotce jsou rybky mladší.)
Považuji za vhodné připomenout, že vhodná teplota pro chov je 20 až 24C. Na některých pochybných webech jsou CHYBNĚ udávány teploty vyšší !!!
Nějaké, to je kolik?
Makky napsala:černé kyblíky na cokoliv.
2 nebo 3 ty větší bych užil, ten od pancíků se mi osvědčil
Poslouchám jako hodinky. Už jsem se zapsala. Ještě že myslíš za nás. My tě nemít...
Ahoj,budu toto prositi,esli nekomu prebyva.dekuji.
Zítra? Sraz je až za týden, a v pátek nebudu doma. Ty mikry tu máš, ale jak rychle vylítly, tak rychle skoncily, ale něco z toho snad založíš.
Nakolik nevím, posilal jsem mu svoji objednavku a psal mi zpet, ze s nejvetsi pravdepodobnosti prijde
A nakolik je to jisté, že Pavel přijde? Já bych si ten odkalovač objednala, ale potřebuju ho nutně. Pokud by nepřišel, tak bych ho koupila jinde.
Růžkatec tu mám , dobrej je i rohatec - jako plovoucí na hladině , nevím jestli to zítra večer zvládnu , dám vědět , popř v pátek , bych se stavil pro ty mikry
já věděl že tenhle skvost, se v nádrži některého zarytého rostlinkáře bude vyskytovat, předem díky.
Jestli myslíš densu, tak tu bych jakožto známý rostlinkář k dispozici měl
ahoja,
právě se mi ozval jeden bývalý akvarista z Lb, že by po 4letech chtěl opět zprovoznit aqwa a jelikož hned druhý den po srazu v Praze máme sraz v Liberci, chtěl bych Vás požádat o nějaké přebytky rostlinek nejen pro něj, ale i další, kteří v Liberci chodí na srazy.
Za všechny moc děkuji
Půlpy
Starší reakce
To nemůže bejt tak dlouho, jsem ještě mladej kluk
3 21.10.2016 20:11 R vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostliny klidně si dva vezmu
já asi něco objednávat budu, ale taky toho nebude moc.
Díky za nabídku, ale nejlepší je úplně obyčejný, jednoduchý odkalovač - prostě trubka s hadicí 150-200cm. Každá "vymoženost" navíc je zbytečná. Člověk se s tím akorát nazlobí. S harmonikou jsem odkalovač taky měla a letěl...
Mam pumpovaci s harmonikou,2 hadice asi pulmetrovy,ti venuji,jestli chces.
0 18.10.2016 15:13 R Jája [1426] - Živorodky Mám takový dotaz. Potřebuju nutně další odkalovač, neboť syn usoudil, že se cca na začátku listopadu stěhuje a AQ bere s sebou. Odkalovač bych vzala od Pavla (Akvarista), ale je to za málo peněz. Budete si u něho někdo něco objednávat, že by nám to přinesl až pod nos, pokud bude mít čas?
Případně druhá otázka a možná schůdnější řešení - nemáte někdo zbytečný odkalovač (průhledná trubka 5cm v průměru, cca 30cm dlouhá, hadice cca 2m, vnější průměr hadice 16mm, aby mi na to pasoval palec, a pokud možno bez záklopky? Ráda odkoupím.
Starší reakce
0 08.10.2016 09:42 Makky [101] Tak jsem dneska do práce donesla tu nadílku
Hned to jdu rozdělit. Večer pak založím nové album ... pracovní.
PS: MartinH má pravdu ... ten večer mi dal zabrat. Stále mám spánkový deficit
děkuji
ahoj, poradí mi někdo, kde bych mohl v Praze v nějaké kamenné prodejně koupit mikroprvky (Plantex, Tenso) na přípravu hnojiva? (ostatní složky na PMDD mám a nechci objednávat v e-shopu jen jeden malý sáček
MartinH napsal: Nčera to bylo fajn, ... Taky je vám tak blbě?
No mě bylo blbě včera, proto jsem se nestavěl.
Siničné pivo jsem neriskoval a je mi fajn
MartinH napsal: Nčera to bylo fajn, ale dneska... Taky je vám tak blbě?
Nebude to tím strašlivě zeleným pivem?
Ty jsi šel ale ještě někam jinam pokud se nepletu.
dobrý nápad Václave, jsem pro
jinak děkuji všem za příjemný večír v Praze a hlavně za rostlinky, které zítra předám dál (vlastně už dneska)
Přidat reakci
1 ...... [102] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355260x