Přátelé, zeptám se tady, protože je to dotaz do víc diskuzí a protože sem chodí i mých nejvíc "známejch", tak ať to nemusím psát každýmu zvlášť. Snad mě za to odbočení od tématu nějakej správce neukamenuje.
1) Rozhodl jsem se zbavit ploštěnek v jednom akváriu jediným tutovým způsobem a to je vysokou teplotou. Problém mám ale s kytkama. Je možný, že přežijou nějakou přiměřenou dobu ve vodě teplý cca 80°C? Myslel jsem, že tak minutka by mohla na vyhubení těch sviní stačit.
Nechci se těch kytek zbavovat, Obludarium je fakt nádherně zarostlá a prosperující džungle.
V plánu mám udělat to, že je vyrvu, postupně naházím do nějaký nádoby a zaleju tou teplou vodou. Takže... není to totální kravina? Nebo by bylo lepší použít sůl?
2) Co byste mi doporučili do padesátky za zajímavýho živočicha, ani malýho, ani velkýho, kterej je i schopnej se rozmnožovat v zajetí? Nějaký žáby, větší krevety apod.?
3) Co byste mi doporučili za nějakou klidnou rybu k Espeikám, Endlerkám a Pancéřníčkům? Představoval bych si tak cca 5-8cm velikost, něco mírumilovnýho, žijícího v horní (střední) části nádrže a druh, kterýmu by nevadilo bejt jen v páru?
Díky za případný rady!