Setkání akvaristů - Praha
A safriš, neudělala sem si seznam a teď samo nevím, co sem komu slíbila :( takže se mi v hospě pls hlašte
Posílám ti ho do zprávy.
Sekretariát
Bohužel, je to jen jeden malý kousek, nedělitelný.
Pošli si poptávku, třeba se někdo na fóru ozve
.
uff!
A kdybys měla ještě kousek "té ošklivé rostlinky", tak bych jí taky zkusila... I když k tomu snižování pH (což bych taky dost potřebovala) jsem dost skeptická....
Fidorka napsala: a kružníci by nebyli?
Jsou připravený, chyběj na seznamu.
Já věděla, proč to zveřejňuju
Co mas za filtr? Taky jsem mela problemy z pHckem, mam takovy patrovy filtr, vyndala jsem cast molitanu z jednoho patra, misto nej nasypala raselinu (pelety) a bylo to (napad z akvaristiky na Nuselsky). Raselinu vymenuju cca 3-4x do roka...
a kružníci by nebyli?
Bella - Bolbitis, Echinodory, Heteranthera zosterifolia, piskořky, fialky
čudlinka - Bolbitis
Fidorka - Bolbitis
invalida - zmijovec, houby, podpis, řasokoule
luczik - Najas, Limnobium
Moucha - CO2 systém, Heteranthera zosterifolia, Riccia, Rotalla
navik - šneci, Galaxky
riso - Valisneria
Tereza - Microsorium
tomchamik - pávčata, Ramirézky, bambus
Má někdo pocit, že mi tam ještě něco chybí?
Tereza napsala: ...Surně bych potřebovala ošklivé Microsorium, ...
Malý kousek ošklivé rostlinky ti přivezu
No.. to bych to měla taky nějak pořešit..
Koukám, že to máme s těma chlapama stejný
ten můj taky o víkendu zaregistroval, "že je to nějaký světlejší".. po 2 hodinách piplání a plným kýbli odpadu
Mam skoro 8, potřebuju 6,4. Občas vozim vodu ze studně, ale to udělá jen výkyv a pak k ní zase přístup nemám.
okolik to pH chces snizit? momentalne mam jen maly kousky (po vyvareni korenu jsem vsecky velky kusy vyhazel a mam jen s listky cca 3cm)
Skoda zes nedala vedet driv. Microsorium mi ted trochu chatra, ale kousek bych ti klidne udobla. Ale mohl by na tebe zbyt nejaky echac
luczik napsala: A možná se Ho do konce roku i dočkáme
Já se dočkám příští týden
, jedu si do chovny do Vysočan pro rybičky
2 15.08.2012 12:39 Peťura Mne to taky snad konečně vyjde.
Jj, já dorazim určitě
ještě nalovit šneky a sem ready
A možná se Ho do konce roku i dočkáme
0 15.08.2012 12:11 Tereza Tak že bych se za váma přece jen dostala? Surně bych potřebovala ošklivé Microsorium, které jsem si do akva nikdy dát nechtěla. Ale prý snižuje pH vody a to mí kreveťáci potřebujou. Dále bych brala helenky, jávský mech, echinodory a blyxu (i za peníze). Na oplátku mám hromadu sagitarie (vím, trochu nepoměr
), piskořky a krevetky (horší sakury). O krevetky se prosím hlaste tak do 13.30, na blind je do Prahy vozit nechci.
Díky za upřesnění
OK,
pávčata nechávám prozatím v kuchyni na lince,
pro bambus se stavím,
kvůli Ramirézkám jdu volat.
tak piskořky nejsou problém, ty se připojí k ostatním piskořkám a budou makat
. Takže super - šneci za čichavce ;)
Tak jo, doufam, ze se mi je povede odchovat
Pokud ti tvi ctverzubecci zvladnou okruzaka do 0,5 cm, tak z ty my dnesni sneci varky vyhodis akorat tech par kousku vetsich (ne velkejch, ty nemam) piskorek
určitě mám, ale musí být opravdu malí (tak do půl cm), protože jsou pro čtverzubečky trpasličí, a ty maj fakt malou pusinu
. Sice se v klidu pustí i do okružáka, ale když pak je v akvárku krvácející zraněnej nebo mrtvej zbytek okružáka, kterej už je moc hluboko v ulitě, tak to není moc hezkej pohled...
Ty mas ctverzubecka nebo bettu? Myslim, ze ti sneci jsou spis mali, prevaha malych levatek, kruzniku moc neni, par mensich kotulek... 3-5 vetsi piskorky...
Jo, a mam tri kokony od ampularu, premyslim, ze bych sprovoznila 10ti litrovku a trochu je tam odchovala (sbirali by se mi tam pak lip), do maly (cti zraci) velikost. Otazka je - mas zajem?
Bella napsala:
- mam sneky (diky pozdni hodine a prubeznemu kostovani vinecka jsem uz nemela kapacitu na trideni dle velikosti)
tak že bych si vzala nějakou velkou misku a zahrála si u trojek na popelku?
OK
já myslím, že by to mohlo být v pohodě, nechová se rozhodně jako nějaké zakřiknuté mláďátko, a to už bydlí ve velkým akvárku s rybama jeho velikosti... tak já ho donesu, jo?
mno, pokud toho cichavce potrebujes opravdu dat velmi nutne pryc... jeden by se mi jeste do akvaria vesel... nicmene, mam tam jednu zlatou samici, dva cosby samce, a jednoho sedivyho samce, maj tak 6-7cm? aby ten prcek nedostaval na budku... oni si ploutvicky dost prohanej i mezi sebou, i kdyz je to tam dost zarostly... tak aby ho neumlatili...
já dorazím asi trochu později, tentokrát to neberu rovnou z práce... beru sagitárku pro xixaa, sakurky pro invalidu a asi šnečky co jsem dostala pro čtverzubečky, který jsou moc velký, tak se mi je snad povede vyměnit za kružníky. Jinak můžu nabídnout snad jen trochu flame moss z krevetkárka a limnobium leavigatum, má někdo zájem? A nechtěl by někdo toho čichavce zlatýho, jak jsem psala? Už bych se ho chtěla zbavit... Odhadem má něco přes 4 cm (je stejně velkej jako dospělí gavúnci diamantoví), asi sameček...
Tak já pomalu pomažu na mašinku.......
Limnophila sessiliflora a Heteranthera zosterifolia - Riso, prihlasim se, diky!
Pockej Pulpy, nepochopili jsme se - tu rampu tam porad mam (tu trubku) jen mi na konci vypadl ten spunt - a tak jsem to tak nechala (kdo vi, kdybys to sundal uplne, proudilo by ti to zas jinak...)
Mam vsechno, az na maly mollyny, neb sem nevedela jestli chytat nebo ne *jsou to jen takovy cerny carecky)
Pritel rano koukal do akvarka - neprotrhavalas to vcera trochu? (jak trochu! 3 hodiny! skoro celej kybl)... ze vidim na ryby
ano celodenni plati metro, bus, tramvaje
branik - U staré pošty, ze smíchovského nádraží jedou busy 198, 197, 196
Takže se znova zeptám...celodenní jízdenka platí bus tram i metro? A číslo busu ze smíchova do bráníka a zastávku bych prosil...a večer v hospodě připomenout že si mam vzít prášky
Vezu krevety heleny a nic víc...
seznam s sebou:
- 2 x balik krevet
- protrhat a prostrihat akva
- svetla pro invalidu
Mám ho!!!!! Teda myslím toho krunýřovce...takže sem nespal ani minutu. Asi to zavedu jako tradici. Trojky=48 hodin vzhůru
oprav mně, ale Ty chceš toho ančíka dovést živého
nebo chceš ve 3trojkách předvádět, jak se upravují přerostlí ančíci ke konzumaci
dej mu oddych, zapomeň jako by v aqwa síťku v ní co má rád a čekej
já vím jsou moc rychlí - to znám, ale Ty to dokážeš !!!
Lovit harpunou se smí?
Tak kořeny venku...krunýř se tlemí...i když už ani nevím kde
Tak to hned od zítřka budu ve všech aqwích testovat
sundavám u filtrů rampy
dík za radu
Asi budu vypouštět
Není to nezbytný...budu i v září
snad nezapomenu,,,mám odpolčo vyřizování a tak nevim jak budu stíhat...snad se stihnu dopravit a se vším.
Přidat reakci
1 ...... [271] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355259x