(pro pobaveni)
Akce “šiška”
Metelim si to s kobylou do siskoveho raje, ale uz z dalky slysim pilu. Tusim, ze neco bude blbe. A bylo. Jelikoz ma kobyla protiterroristicky vycvik, tak ji nejaka motorova pila nerozhodi (zato shluk fialovych kytek, pripadne zlopuch = zly lopuch, fiiiha). Prijely jsme k manikovi s pilou, a podrobily ho vyslechu - ochotne vysvetlil, ze provadi cisteni a rekultivaci. Hehe, jeste aby to ze sebe nevysypal, kdyz se nad nim tyci zenska s bicem v ruce
Ale on ten bicik je sikovny a osvedceny udelatko – na konci ma poutko, tim se da zahaknout pripadna oportunisticka vetev, pritahnout a otrhavat. Kobyla tomu taky pridala svou - zivla na plnou hubu – delnas, kterej uzuz vypadal, ze by si ji i pohladil, o krok ustoupil, ze netusil, ze kone maj tak desive velky a zluty zuby. Takze - na brehu sice zbylo par stromu, na kterych je sisek mraky, ale vetve sahaji dost daleko do jezera. Kobyla mi rozhodne oznamila, ze ona na stary artroticky kolena do studeny vody nepoleze, at ji polibim kopytko. Pry at se jdu rachat sama, ze mi kdyztak do vody milerada pomuze… Dobre, zmena planu, skoukeneme poblizky mokrad. To taky nebyl dobry napad. Ke stromum s siskama jsme se nedostaly, neb jsme tak trosku zapadly. Bazina zacala krapet driv nez jsme cekaly. Ale vozitko ma nahon na ctyri kopyta, tak jsme se vyhrabaly (pro ochrance zvirat – zas tak dramaticky to nebylo, zvire k uhone neprislo). Nacez kobyla rekla, ze se na celou “akci siska” muze z vysoka… hodit bobek (jak pohrozila, tak vykonala), ze “mission aborted” a veli navrat na zakladnu (= ke zlabu). No nic, na misto jsem se pak vratila sama, v narezane hromade nasla jedinou olsi a tu jsem ocesala. Doma jsem behem zprav sisticky obrala z vetvicek, a na to, jak to mnozstevne vypadalo bidne, je z toho nakonec uteseny kyblicek (joo, kyblickek uz na srazu dlouho nebyl). Rekla bych, ze se dostane na vsechny siskuchtivy
Tohle jsem nasla nahodou: 25 sisek za 39,- No nekupto
Jako… vazne? Jsem bohataaa… (si delam legraci)
www.vitaplant.cz/…
Cyklisticky dovetek - jedna olse roste u mostu, tak jsem si rekla, ze to mam po ceste, tak se ji podivam na zoubek, teda na sisky. Jako dobry - most je akorat na urovni vetvi, ale ty sisky jsou dalekooo. Tak se po nich pres zabradli natahuju co to da, a najednou za mnou prosvisti cyklista a zarve "neskaaakeeej!". Sem se tak lekla, ze jsem malem skocila.
Takze je sice hezky, ze clovek tak priblizne vi, kde ty olse jsou, ale vubec to neznamena, ze se k tem zatrolenym siskam dostane.