Setkání akvaristů - Praha
Máme doma dvě kočky, ale kytky likviduje jen ta mladší. Ta starší si párkrák kousla poprvé a od té doby nezájem.
Přiznám se že tohle jsem nezkoušel, ale měl jsem jiné "poutavé" kytky a vše vydrželo bez problémů. Možná to ale časem zkusím.
Tak si pořiď šáchor a uvidíš
Ono jim to nějak voní a jdou po něm jak potrefený. Mám 4 kočky už tak 12 let
My máme kočku už delší dobu, dříve jsme měli dvě a ničení nebo ožírání kytek jsme díky trávě nezaznamenali.
Ani omylem
Vyrýpni kočce do misky drn trávy a možná se na ten papyrus vykašle.
Tak vem i pařížskej. A stejky nesázej, vezmu si jen semínka...
Tak dát kočce pod nos papyrus, neboli šáchor, to je jak strčit psovi do boudy hárající fenu...
Vygoogli si kočka & papyrus
Euphorbia leuconeura neboli pruháček dokáže ta semena vystřelovat celkem daleko, takže je možné takto "infikovat" i květináče úplně jiných kytek.
Ha, jak si tak o ty kytce ctu, mozna jsem na stope vylusteni zahady odkud se ti pruhacci vzali. Myslim, ze i to chrapani by tomu odpovidalo. Vyvezla jsem totiz kdysi rodice na vylet... Do Rychnova, na rybicky... Proste family quality time
No a ze tam meli soubezne vystavu kaktusu, tak jsme se tam museli podivat taky. Mama k nakupu dostala nejakou kytku navic jako darecek. To taky nevime co je. Ale... Mozna je to ta matecni euforbie! Jenze jak je dospela, tak ty listy vypadaj jinak, no a jak jsme nevedeli co to je, natoz ze to muze necim strilet (to bude bozi domaci interni vtip, ze mame i streleckou kytku), tak je mozny, ze se ta euforbie rozstrelila do okolnich kvetinacu. Se musim mamy zeptat odkud ti pruhaty zacali vylejzat. Az se u nich stavim, tak tu rychnovskou kytku nafotim, schvalne jestli to bude ono. A uz vidim jak se svoji vetsi polovickou vecer povedeme rozhovor na tema dostrelu kytky, balisticky krivky, raze, jejiho soustrelu v okolnich kvetinacich, rozebereme jaky to ma asi miridla, odpor spouste, a jakou to muze mit kapacitu zasobniku, a jestli nam ji tim padem EU nezakaze.
Za chvíli jedu do kauflandu a vezmu radši i camping a ještě mám dva stejky z mladýho bejka, ale nejsem strejček Pompo, tak se mi asi nechytnou
Protože nemám kočku
Teda mě štveš. Mě se řízek rýmovníku nechytil.
Všeobecně nemohu mít spoustu kytek kvůli dceřiné kočce. Např. můj oblíbený papyrus rychle devastuje, zlikvidovala už tři. Neváhá vyšplhat na poličku až pod strop, ale nechápu jak a kudy,bestie.
Máš krásné kytky!
Tohle vám vyroste, to je jejich mamča, je samosprašná a semínka vystřeluje po kuchyni. Ty pak pár měsíců chrápou ( stratifikace ) a pak záhadně někde vylezou na světlo bóží
Hallelujaaa! Zahada vylustena. Dik za tu treti fotku. Mame doma totiz vyrasilo presne takovehle cosi, v nekolika kvetinacich. Nikdo netusime odkud se to vzalo, co to je a a co to chce. Nicmene se tomu dari. Ruzne kvetinace (i ruznymi kytkovymi sousedy), ruzna stanoviste. Ted aspon vime co googlit. Ale uz asi nikdy neprijdeme na to odkud se to vzalo.
si po víkendu si přijeď
ale dám jen řízky a koukám že jejich máti leží na boku ( na fotce ) ovšem už mi skoro přepadla i vahou
Luxusní rýmovník!
Klidně si po víkendu si přijedu
Starší reakce
Stopro Mammilária. Něco podobného měly naše děti.
Ok, ukecals mě. Bude to Mammillaria vetula. Fotku s květy asi nikde nemám, ale má to takový drobný žlutobílý kvítky.
Myslím že to fakt je Mammilárie. Jo a jak to kvete?
Tady máš další fotky ty mojí escobarie.
Klasický ostny jsou myslím jenom u nových přírůstků kolem vrcholu a vždycky jenom jeden středový, po čase vypadne a zůstanou jenom ty okolo, ty nepíchaj a jsou to spíš takový křehký kostice.
Porovnej otrnění. Ale to si budeš muset ten snímek zvětšit. Ještě jedna poznámka. Když na ni sáhneš, píchá?
Teda ať se snažím sebevíc, žádný extra rozdíl tam nevidím. Je to Escobaria. Taková malá, křehká, snadno se láme.
Já se nechci hádat, ale to třetí mi připadá jako nějaká Mammilaria. Escobaria sneedii vypadá takto.
Starší reakce
Jenom jestli máš ode všech povolení k publikování fotky, Jaroslave.
No Ty seš poeta. Skoro se těším.
Přesně, na uzavřeném oddělení 17 B je někdy těžké rozlišit noc a den ve frontě na prášky do propasti padá čas a když jdeš domů jen se smějou - přijďte zas! mezi nás - na 17 B.
Jinými slovy - v Bohnicích se všichni potkáme.
Jako počítačový troglodyt tohle chápu. A ani nevíš, jak.
A až skončím v blázinci, tak redakce přizná že omylem zveřejnila dvakrát tutéž fotku, že?
To je ta hra: Najdi pět rozdílů
Nepiju tolik,nebo se mi rozmazavas! nejdříve jsem válčil s Chrome, nechtěl to pustit.pak jsem otravoval Rexe a doporučil jiný prohlížeč.musel jsem zkusit dva,než to prošlo.byl to boj!
Nepozorný návštěvník fóra si bude myslet že Vás tam byly davy.
Bylo nás tak málo, že jsi musel hodit dvakrát tu samou fotku
. Nevím zda se to díky 2* stejné fotce napříště znásobí.
Video je Kočičakova specialita.
doufám, že nebude další video
Bylo nás dost...
Jj, ja jsem ho s radosti prijala a je nadhernej
. Jeste jednou timto Frantiskovi moc dekuji
RoFr napsal: „Esli“ by měl někdo zájem o Anubias barteri, protože jinak ho mohu dát na kompost doma… Přijdu ale až k osmé…Vždy se najde někdo komu se tak krásná rostlinka hodí, nebo aspoň pozbírá zbytky.
7 14.07.2017 20:42 Jan Bísek – Náš první sraz
Byli jsme poprvé, dostali rady a kytičky, viděli krásné terčovce, zjistili, že, testy jsou na houby a chemie taky, že není na světě akvárium, kam se nevejde ještě jedna rostlina a že všechno moc řešíme, protože to začátečníci dělají
Všem moc děkujeme, hlavně za rady. Ella a táta.
Nasel by se tu nekdo, kdo ma reversni osmozu a byl by ochotny me zasobit par litry vody jednou za cas ?
Já bych si s dovolením Anubias barteri vzala, ale nevím, jestli se neozývám moc pozdě
. Pokud ho budete moct vzít, byla bych ráda
0 13.07.2017 15:46 RoFr – Anubias
„Esli“ by měl někdo zájem o Anubias barteri, protože jinak ho mohu dát na kompost doma… Přijdu ale až k osmé…
Přidat reakci
1 ...... [82] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355260x