Bella napsala: 2. Vezměte kočku do náručí
Ctibum napsal: A tady bys skončila ty... smich
Mno, clovece... Mam nejaky divny vliv na zvirata (kupodivu i pres to, ze jsem stresak a nervak - a to pry ty zvirata citi)... Jak andulak, tak kobyla, tak obe kocky (a i nespocet stajovych) si odemne nechvaly/nechavaji libit veci, ze se nekdy divim, ze jsem neskoncila zaslapnuta, pokopana, pokousana, poskrabana... se zviretem v trapu. A to i v dost kritickych situacich (np. kobyla si ve cvalu zamotala obe zadni nohy do dratu, ktery na lesni stezce zapomneli lesaci). Navic jak andulak, tak kocky se mi do zivota tak nejak pripletly, vedela jsem o nich kulovy... Takze co se tyka np odcervovani - tak takovy ty vtipy - viz nize - jsem si precetla nejakou dobu pote co jsem je v klidu odcervila
Jak dat kocce prasek:
1) Pevně kočku chyťte. Její hlavu si položte na loket, jako když dáváte miminku pít z láhve. Potichu říkejte: "Hodná čičinka!" Strčte tabletku do kočičí tlamičky.
2) Sundejte kočku z lustru a vyšťárejte tabletku zpod gauče.
3) Zopakujte bod 1, ale přidržujte levou rukou přední packy a pravým loktem zadní. Zastrčte tabletku do tlamky ukazováčkem.
4) Vyšťárejte kočku zpod postele. Vyndejte z tuby novou tabletku. (Zapuďte myšlenku na pořízení nové kočky.)
5) Znovu postupujte podle bodu 1. Tentokrát jakmile máte kočku v pozici pijícího dítěte, sedněte si na kraj křesla, nakloňte se co nejvíc nad kočku, přesuňte pravou ruku nad levý loket, zvedněte kočce horní čelist a rychle vhoďte tabletku. Protože vaše hlava spočívá prakticky na kolenou, nevidíte, co přesně děláte - na tom však nezáleží.
6) Nechte kočku viset na záclonách. Nechte tabletku ve svých vlasech.
7) Jste-li žena, poplačte si. Jste-li muž, poplačte si.
8) Seberte se. Vezměte kočku a tabletku. V poloze 1 proneste pevným hlasem: "Tak kdo tady poroučí?!?" Otevřte kočce pusu, vezměte tabletku a... zatraceně!
9) Tak takhle to nejde. Poddejte se zhroucení a po chvíli se zamyslete. Aha! Chaos způsobují drápy.
10) Připlazte se ke skříni s prádlem. Vytáhněte velkou osušku a rozprostřete ji na zem.
11) Vytáhněte kočku z kuchyňské linky a tabletu z květináče.
12) Natáhněte kočku na osušku hlavou u delšího okraje.
13) Připlácněte kočce nohy k tělu. (Odolejte pokušení rozplácnout celou kočku.)
14) Zabalte kočku do osušky. Spěchejte - čas a tabletka na nikoho nečeká.
15) Opět zaujměte polohu 1. Obtočte ruku kolem osušky s kočkou, aby dosáhla k hlavě. Stiskněte kočce čelistní klouby, jako když otvíráte okvětní plátky "zaječí hubičky".
16) Pusťte tabletku do tlamky a zastrčte ji prstem dál. Konečně!!!
17) Vyluxujte chlupy (kočičí). Ošetřete si šrámy (vlastní).
18) Vezměte si dva aspiríny a lehněte si.
Si pamatuju, jak byly navstevy paf, kdyz me videly strihat kockam drapky (mely skrabadla, ale stejne to nestacilo, obcas to holt bylo potreba zkratit). Zavolala jsem kocku. Pribehla (jo, vazne). Strcila jsem ji do plece, az se prekulila na bok. Rekla jsem: lezis - a lezela. Ostrihala jsem drapky na jedny strane, popadla jsem ji za tlapky, prekulila na druhou stranu - ostrihala drapky na druhy. Dokud jsem nerekla - muzes - kocka lezela. To samy cisteni usi. Rozkaz byl jasny - drz. A do odvolani - muzes - kocka drzela.
Jednou se mi povedlo stajovou kocku strihnout do krve, kdyz jsem ji chudince odstranovala dredy kolem krku... To je tak, kdyz nekdo vyhodi bytovou kocku s polodlouhou srsti u staje, ze bude chytat mysi... Chytat chytala, akorat se ji o nektery mista toho polodlouhyho kozichu blbe staralo. Mrzelo me to strasne moc. Nekousla, neskrabla, neutekla (nijak jsem ji nedrzela), jen pronikave vycitave mnoukla. No, a jelikoz nebyla dostrihana... Tak jsem se ji zeptala jestli to dodelame. Dodelaly. Bez drzeni. Sama jsem to nechapala.