Toho se neboj. U mne ve 200l akvarku (rekneme 150l vody) znamena rozdil mezi zacatkem zloutnuti listu plovoucek a zelenymi listy pouhy 1g KNO3 za tyden, davkovany postupne po 200mg 5 dni v tydnu (ne hned po vymene vody). To je asi tak 6.7mg/l vody celeho KNO3, z toho je zhruba NO3 4mg/l. Takze i kdyby to rostliny absolutne nespotrebovaly, tahle koncentrace navic je vsemu celkem fuk. A presto i tak malo dela u mne ten rozdil. Tedy delalo, ted jsem prisvitil, mozna budu muset pridat. Sam se divim, jak malo staci. Ale mozna to dobro dela ze slusne casti i ten draslik...
Rozpoustim 1g KNO3 ve 20ml vody a po 4ml denne to davam do zmineneho akvaria. Sam jsem byl prekvapen, ze i tak malo staci, aby to bylo znat. Kdyz to napytlikuji po 25g, rozpusti se to v pullitru vody a 1g KNO3 je pak 20ml. S tim se mi dobre pracuje. Kdyby si chtel nekdo neco odvazit jinak, vezmu do kapsy vahu, neni nic moc, ale na tohle staci.
Muzem o tom pokecat, ale uricte tam bude Vaclav, tak ho poprosime a treba mne usmerni, kdyby se mu neco nezdalo
.