Prodejce jsem nepocital, ale rekneme tak 15, tedy pokud to umim odhadnout.
Dva stoly byly se slusnymi rostlinami. U jednoho to bylo spousta Echinodoru, takze to jsem skoro poskakoval. Pulku druhu jsem neznal, a to si mozna jeste fandim. Rikal, ze ma prave i mene zname, novinky. K tomu mel Anubiasy - nana, petit, coffefolia. Co mne mrzi, mel tam droboucky Hydrocotyle a ja si ho nevzal v zapalu nakupu Echinacu
, vypadalo by to super.
Dale pan s zivorodkami. Tak nadhena Pavi oka a Platy jsem snad jeste nevidel. Obrovske kusy a to zbarveni, to jsem snad taky jeste nevidel, a to jsem si myslel, ze nejvetsi Platy skvrnite jsem videl kdysi u sebe. No uzasne.
Pak tam byla rada stanku s vybavenim a chemii, vlaste cela rada proti vchodu. PMDD, ktere jsem potreboval, bylo ve dvou stancich. Testy na NO3 jsem poridil za 40Kc, na PMDD jilove kulicky jsem dostal slevu (myslim ze mi je dal pytlik za 35, ze to mam za vetsi nakup, a to jsem tam zas tak moc nenechal). Filtry, biomolitanove kostky, cerpadylka, fajfky, topitka, krmivo... no proste potrebne veci. Nekdo se tady ptal, tak biomolitan na miru jsem tam nevidel, jen hotove kostky vsech moznych rozmeru. Jo, videl jsem tam i PMFE, ale to ja nemusim.
Pak dalsi stul s rostlinami, oci se zamerily a uz jsem si nesl Echinodorus 'Rubin', aspon si myslim ze je to on, pro nej jsem nic jineho nevidel
. A pac jsem nechtel nazpet, jeste jsem si odnesl pro mne zcela neznamou stonkovku (musim najit co to je).
Pak pan s Tlamovci. Okamzite jsem videl Metriaclima lombardoi, jinak na Tlamovce moc expert nejsem, takze rekneme tak 6 az 8 druhu.
Pak stanek s Tercovci. I dospele velike kusy za cenu okolo 2000Kc, ale i mensi do 200Kc. Pokud to mohu ja posuzovat, pekne kousky, rozhodne vsichni vystaveni vypadali dobre a zdrave. Bylo jich tam dost, vybirat by bylo z ceho. Jen na tohle mit misto...
Uprostred, da-li se to tak rict, stanek s Betkama. Dvouocase samice ruznych vybarveni, samcu spousta, nekteri lepsi, nekteri se mi nelibili tvarove (jednoho jsem si vsiml na prvni pohled, hodne vysunuta hlava, divne dlouhy), vybrat by se ale urcite dalo, vypadali zdrave, barvicek spousta. Uz jsem si chetl vzit jednu samici, ale pak jsem si rikal, chlape neblbni, bud rad ze ty Tve 3 betky jsou O.K., karantenku nemas, a i kdyz vypadaji super... nikdy se nevi.
Jeden pan tam prodaval zavarene pytliky s Javskym mechem. Chtel 10Kc za kus, doma jsem tim obalil vetsi kamen, takze rozhodne prima.
Jinak druhu rybicek dost, neonky od obycejnych, pres cervene az po cerne, modre jsme nezahledl. Zivorodky jsem zminoval, ale naslo by se jich tam vic. Cichlidy, to bylo slabsi, Ramky tam byly jen jedny, moc se mi nelibily, byly vyplasene a nevybarvene, ale tak to je jasne. Byly k mani hezke mlade Akary modre, jen par kousku, ale libily se mi. Videl jsem chlapa, jak si nese v sacku velikeho cerveneho Ancistruse, na pytliku bylo napsano 100,-, takze i v tomhle se dalo. No ja sel po rostlinach, takze o rybach referuji jak mi to dochazi, netusil jsem, ze to bud popisovat. Nekomu by se mohla libit Razbora Hengelova, ty jsem tam videl.
Asi jsem toho zapomel vic nez napsal, ale akvarista si tam na svoje urcite prisel.