Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
To na ni sedí
.
Na druhou stranu, když už jednou vyžene kořen do substrátu, má překvapivě rozsáhlý kořenový systém.
jo, asi je to ona, nerada je zasazená a nemá moc kořeny, z kousku je za týden houští děkuji.
pmasarik napsal: Tak som ju odfotil aj z inej strany, možno to niekomu viac pomôže.
Ale Eriocaulon setaceum ani Najas guadalupensis to veru nie je.
Tu je v plnom rozlíšení: rybicky.net/nadrz/26417/10.jpg…
Tak myslím, že jsem to vyřešil. Zřejmě to je Hydrothrix gardneri.
Podívej na Mokřanky: Hygrophila corymbosa?
0 02.03.2017 17:08 trpka – rostlina
Starší reakce
Ja diformis mám a vyhazuju ji po trsech.vzal sem ji protože vzrostla vypadá jak strom.byla to první kytka v chaosu.
Nic si z toho nedělej. O H. difformis se píše, že je nenáročná, ale já jsem ji kdysi zkoušel několikrát a nikdy mi nešla, tak teď už to ani nezkouším. To ale neznamená, že jiné druhy Ti neporostou. Jsou mezi nimi dost velké rozdíly.
(Ale je mně to líto, je nádherná...).
Děkuji všem za odborný výklad.
Bohužel u mě moc nádherná není, ale teď už to chápu, protože mi zašly už 2 jiné hygrophily a říkala jsem si, že už žádné zkoušet nebudu.
Plus ty světlé spodní strany listů. U Ceratopteris to není, nikdy.
Pokud to má stonek, nemůže to být Ceratopteris, protože to je kapraď. A difformiska je nádherná stonkovka.
Aha, takže já mám doma jinou rostlinu
A to jsem objednávala ceratopteris. No, taky dobrý.
Na té poslední fotce je zřetelně vidět stonek, takže Hygrophila difformis. A ta Heteranthera je podle mě taky správně.
A já jsem myslela, že pogostemon stellatus octuptus a ceratopteris cornuta.
Zřejmě Heteranthera a Hygrophila difformis?
Vypadá to na nějakou Ludwigii. Chtělo by to lepší fotku. Detailnější.
Poznáte někdo rostlinku v pozadí? Listy jsou oválné a vrchní se barví lehce do červena. Děkuji
Porovnej s mojí heterantherou.
Chtělo by to nějaký předmět pro porovnání velikosti, ale podle mě to není Hygrophila angustifolia. Tam je báze listů trochu jiná, jiné je i větvení. Spíše bych se přikláněl k názoru, že je to nějaká Heteranthera.
Taky myslím, že heteranthera.
jelikož kosokvět jsem kdysi taky dostal, ale nikam jsem si to nenapsal, tak se přikláním k tomu. Už v těch rostlinách mam trošku guláš.) Díky
Podle mě by to mohla být Heteranthera zosterifolia, podle stonku, chtělo by to vidět pod vodou.
Vypadá to tak
měl jsem za to že Pogostemon stellatus 'Octopus' ale už ani tím si nejsem vůbec jistý:(
Díky
Může to být i jiná ludwigia, některé z nich moc růst pod vodou nechtějí.
Aha...Já že mám v akva tu repensku..A ta roste krásně..
Tady ty kytce se právě moc nechce...Ale dekuju
Vaaclave... repensku mám...Ta to také není..Ta mi roste pěkně..Tahle má listy užší, drobnější...
Určitě to je repenska.
7 21.02.2017 19:22 R vaclav [14810] - Echinodory + stonkové rostliny Proč si to myslíš? Mám kytku koupenou v Aqau Dahoo pod tímto názvem a vypadá skoro stejně. Dokonce měla i podobné emerzní listy jak jsou vidět dole na rostlinách.
Nepochopit to může potenc. čtenář, tak hlavně to moc neřeš.
Myslel jsem "akvaristika" jako činnost. Nebo jsem něco nepochopil?
Hmm, teď bych nechtěl bejt majitelem akvaristiky, kde s tím nemají problém.
Pozor na ty zobecňující formulace, nemusí se a mnohdy ani nezakládají na pravdě.
Ještě by to chtělo, abys tuhle zkušenost zobecnila; abys si uvědomila, že v akvaristice na všem můžeš něco zkazit.
Písek do akvária se nadá zkazit? Dá! Je umění vybrat vhodný.
Ryby se nedají zkazit? Dají! Když to nenaštuduješ, koupíš si nevhodné.
Rostliny se nedají zkazit? Dají! Mít zdravé rostliny je nutnost, a současně to není tak jednoduché.
Voda je voda? Vůbec ne! Mít zdravou vodu pro ryby je starost!
Zatím jsi všechny tyto věci udělala špatně, protože sis myslela, že se na tom nedá nic zkazit a nic si nemusíš nastudovat předem.
Sice jsem to tady opakoval u nespočetněkrát, ale pro jednou mě to už nezabije.
Standartní postup je:
1) Obejdu akvaristiky a poznamenám si, co živého se mi líbí,(Kytky, ryby, plži,....).
2) Nastuduji si, co to potřebuje, případně se poptám tady na fóru.
3) Realizuji nákup.
Tímhle způsobem se vyhnu většině problémů a nepřipadám si jako pitomec, kterého kdejaký ňouma natáhne.
Tak to jsem teda naivka, když jsem si myslela, že v akvaristice se koupí rostlinek nedá nic zkazit
to jsou teda pěkný podfuky
tak příště si to radši zjistím
jo to bude asi ona, ta už konečně vhodná je
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [48] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x