Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
mám skôr pocit, že to je Myriophyllum verticillatum
Našiel som túto rastlinku v Chorvátskom ramene v petržalke a zasadil som si ju v akváriu a darí sa jej dobre. Vie niekto ako sa volá?
Ďakujem
Starší reakce
Starší reakce
Pardon já si spletl světové strany, vlevo je to co jsi napsal ty.
Ta vpravo ano, ale chtěla vědět tu vlevo.
Tipnul bych si na úplně běžný "bleheráč", tedy šípatkovec Echinodorus grisenbachii "Bleherae". Jen tak mimochodem, je zasazený trochu hluboko a ten hrubý štěrk také není na kořenící rostliny moc dobrý. Ty bílé kamínky mi dost připomínají vápencovou drť, kterou se vysypávají chodníčky v parcích a na hřbitovech, a ta je absolutně nevhodná. Klasický říční písek je mnohem lepší.
Hledal bych u rostlin s názvem Hygrophila
První by měla být Sagittaria subulata. Druhá Anubias barteri, podle velikosti nejspíš varianta Nana.
Mrkni na sagitárie a anubiasy.
Starší reakce
1) Tak 5 cm bude výška substrátu, odečti ji z výšky akvárka.
2) Do včerejška jsem ji měl taky v akvárku vzadu v rohu (výška akvárka 40 cm) a když jsem ji dýl neostříhal, tak rostla skoro k hladině. A přitom spodek vypadal dost dobře.
Taky mě to nesedí a tohle je známá finta podvodních zahradníků.
Určitě je tam terasa nebo něco podobného.
Je otázka, jake je to akvo vysoký.
Stonkové rostliny rostou stále tak se uvádí velikost ve které ještě vypadají obstojně.
Micranthemum micranthemoides
Starší reakce
Najas guadalupensis
0 15.09.2015 00:19 Max Dobrý den,nevíte někdo, co je to za rostlinu? Měl by to být jehličnan, který ovšem vypadá jako listnáč
.
Po dlouhé době zdravím
A přicházím hned s dotazem. Jaká to je rostlinka? Přinesl jsem si ji jako nečekanou obyvatelku a po mém šmejdění v atlase jsem naznal, že nevím.
Starší reakce
Super, děkuji moc, to je přesně on. Fotka se lepší nepovedla, musel jsem ho fotit z úhlu. V atlese přehledu fotek jsem ho nenašel. Mockrát děkuji
No je tam ten kávový a nějaký malý (nano)+ větší barteri...
Těch anubiasů je tam zřejmě několik druhů co zasadili dozadu netuším.
Pánové moc děkuji možná se blbě zeptám to tam přidělávají jen tri druhy? A pak mám ještě dotaz ty kořeny jsou mangrovové? A mangrovové kořeny jsou finger wood? Omlouvám se za tak trapné dotazy ale fakt to nevím..
Pravdu máš
No franina nejni můj hobyy...ale...Microsorium
pterepus Trident, Anubias barteri Coffeefolia...s tím echinodorem bleherae připevněným jen na dřevu si nejsem jistý, asi něco jiného
možná anubias barteri nana...
Četla jsem si ty české názvy v článku z odkazu a opravdu mě to bavilo. Překvapilo mne, kolik nádherných českých názvů kytek jsem ještě nikdy neslyšela.
S tou výslovností latiny taky bojuji, ale když slyším, jak to vyslovují anglicky hovořící lidé, komplexy se trochu zmenšují.
To jsi si přeložil z latiny?
tak pro mě je to olferka křehká
Latinské názvy neumím vyslovovat a české neznám.
Čeština je nádherná
víte někdo znalý problematiky, kde a kdo tvoří české názvy rostlin? Občas mi vadí, když dělám štítky k rostlinám, že některé nemají české jméno. Například lomariopsis lineata.
Vím, že latinské názvy mají své kouzlo (p. erectus, h. polysperma
, ale já mám radši názvy české ...
Starší reakce
Aha, děkuji
Jako botanik bych se neuživila
Bude to emerz kosokvětu
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [67] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x