Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Aromatica (u mňa - a to rozhodne nie sú ideálne podmienky) má výrazne tmavšiu zelenú a odspodu ide do červena. Toto mi vyzerá na výrazný nedostatok (a ďalej už len odhadujem) železa, svetla...?
Včera jsem ji zasadil tak uvidím jestli se zachrání.
Ak je toto limnophila aromatica (a o tvojom slove nepochybujem), tak súrne potrebuje intravenózne výživu a možno už i resuscitáciu.
Je více rostlin tohoto typu ale jen tři mají zubaté listy a protože jedna z nich má listy podstatně užší a druhá podstatně delší tak to ta Limnophila aromatica bude.
Ja tú stonkovku na fotke teda nepoznám, ale trúfnem si tvrdiť, že l. aromatica to nebude...
Tá vpravo vyzerá na limonphilu aromatica ale mach si netrúfam
Ahoj,
dostal jsem od kolegy jednu rostlinu a mech ,ale nevíme jejich název.Poradí mi někdo??????
Starší reakce
Fotky tedy nic mnoho, ale na té druhé mi to přijde jako Vallisneria cv. Torta
0 14.02.2018 09:35 Vladimír – Co je to zač ?
Dobrý den, našel by se někdo kdo by identifikoval moje dvě rostliny ? Jedna je jakoby trs co vypadá jako tráva a druhá je ze šlahounu a je zakroucená. Děkuji moc.
Starší reakce
Telefon vlastnim, i sem trochu pohledal, bohuzel nenasel a rozhodl sem se mu verit..
Většina lidí už dneska vlastní tzv. chytrý telefon. A ten umožňuje připojení na internet. Takže pro příště, pokud na burze narazíš na zajímavou kytku a neznáš ji, tak si ji pohledej a vyvaruješ se příště takových excesů.
Je to puškvorec, který mimochodem nepatří pod vodu.
Uz sem nasel..
Asi acorus dekoratus.. bahenni rostlina..
I na trhach smejd na smejda.. na jasnou otazku, je to akvarijni..ano jasne, vydrzi.. roste dobre, je nenarocna.. a jeste si za ni rekne 140 kacek..
Ludwigia sp. mini super red. Mala by to byť ona
Dnes koupeno na akva trzich v plzni. Diky moc
Děkuji za reakce, tu druhou bych po studiu atlasu tipla spíš na Egeria densa a tu trávu teda furt nevím příjde mi to všechno moc podobné
Cryptocoryne pontederiifolia.
Starší reakce
Fotka č. 2: Není to Egeria zasazená hlavou dolů?
vaaclav napsal: Fuj, Pepane takový znalec, jak můžeš o tomhle říci že je to druh Echinodoru když je to Helanthium.
Na Echináče jsi znalec Ty. Furt jsem čekal že se rozhoupeš, ale nic. Mimochodem, i Helanthium tenellum se dříve řadilo do rodu Echinodorus a já jsem si nenastudoval, v čem se tyto dva rody liší. Prostě mi chybí samostudium.
Vyzerá to skôr na egeria najas - podľa atlasu
Ale je to na fotke také trochu potrhané
Na prostřední fotce to egeria densa nebude, je jí podobná, ale podle mě to
je jiná rostlina.
Je to mladá rostlina, takže ještě zmohutní.
Vyzerá veľmi podobne
Helanthium tenellum má tenšie listy. Tiež mi to pripomína mini echináč...
Fuj, Pepane takový znalec, jak můžeš o tomhle říci že je to druh Echinodoru když je to Helanthium.
Mrakoplash napsal: Helanthium tenellum ?
Bingo. Já bych řekl obecně nějaký malý druh Echinodoru.
Tenhle rod nemá centrální nerv.
A co se týče té kytky?
Díky
budu si ho pamatovat do konce svých dní.
Asi máš pravdu.
Ostřejší fotka by Pepane pomohla, ale podle tvaru a barvy listů, bych řekl, že je to ona
Chtělo by to jinou fotku. Možná pontederiifolia, možná něco jiného.
Amatértom napsal: ta to rozhodně není centrální nerf
Dobrý postřeh.
A dál? Jo a nerv se píše s "v".
Ta třetí je nějaký druh kryptokoryny
že by pontederifolia?
ta to rozhodně není
centrální nerf
Tá prvá - asi sagittaria subulata
To první by mohl být nějaký lilaeopsis. Možná. Ta vzadu.
Tá druhá v poradí je egeria densa. Ostatné bohužiaľ, nepoznám
Starší reakce
Díky tak to mám času dost.
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [35] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x