Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Řekl bych že těch rostlin je tam asi více. Ty červené listy vypadají na něco jiného než píše Johan. Chce to prostě počkat až to poporoste.
Na mě špatná fotka, ale zkuste srovnat s Lindernia rotundifolia či Lysimachia nummularia.
Dostala jsem k objednaným kytičkám tento dárek. Prosím poradíte, co tam je za rostlinky? Moc děkuji
diky za odpoved. cekal jsem teda lepsi podivanou... a ne jen vrtuli
Dám si poradiť
musíš vycházet z toho, že nejrozšířenější u nás je repens nebo palustris. Že by to byla ovalis je zrovna nejméně pravděpodobné ...
Myslím, že z tej jeho fotky a v akom stave tá rastlinka je, je to len o hádaní, ktorá z ludwigií to je. Hlavne pokiaľ je ich viac druhov. Či som ju videl v originále?, možno, tá jeho však v originálnom stave určite nieje
To druhé jako kryptokoryna nevypadá.
to první je kryptokoryna červená a to druhý je nějaká zakulacelka, buď bahenní nebo plazivá ...
zadaj si cryptocorine
Starší reakce
máte lepší oko než já
Sagittaria subulata nemá ve střední části mírně se rozšiřující listy, takže podobně - ano, přesně takhle - ne.
(Ale o nic nejde...)
nebudu se přít, ustoupím moudřejším
nicméně přesně takhle vypadala sagittaria u mně
já bych to podle odnoží spíš tipnul na šípatkovec odnožující ...
Starší reakce
Jo, jo je to on. Povídal tam i další pohádky...
To snad nemyslíš ani vážně, kde na mém odkazu je napsáno že je to neakvarijní rostlina.
Ano, má to v úvodu napsané, ale u té konkrétní vidím nahoře jasně napsáno akorát "Akvarijní rostliny" a taky jakou má mít vodu... Takže sice u nich nezačnu, ale budu pokračovat. Už mám dost těchto podvodníků. Je to jako kdybych prodával houby, někde jen tak mimochodem napíšu, že prodávám jedlé, nejedlé i jedovaté. U těch nejedovatělších pak napíšu, že se skvěle hodí do polívky, protože jsou nádherně barevné. Když si ji někdo koupí - jeho chyba, měl si to zjistit!
pokud si dobře vzpomínám, tak aqua-daho má na svých stránkách jasně napsáno, že prodávají rostliny jak do akva, tak tera i venkovní...
chyba nebude u aqua-daho, ale u těch překupníků, co tomu rozumí asi jako já kvantové fyzice (tzn. 0,0, nic)
www.aqua-daho.cz/…
Měl by jsi s tím protestováním začít u toho hlavního ti ostatní jsou jen překupníci.
Posílám fotku s oním odborníkem. O biofiltračních koulích mi taky povídal.
To jo, ale to neznamená, že je budeme tolerovat. Bohužel ani po letech nemám v hlavě celý atlas rostlin
A s vodou si to mám jednoduchý: doma tvrdou, v práci měkkou.
Nic si z toho nedělej, patrně od stejného pána (neboť tam měl tyhle rostlinky vystavené) jsem vyslechla odu na to, jak řasokoule vylučuje látky, které zabraňují růstu řas v akváriu.
Podvodníci jsou všude nejlepší je ozbrojit se vědomostmi a kupovat jen to co pod vodou opravdu patří. Nejlepší je zjistit si i do jaké vody, hlavně do té která ti teče z kohoutku.
www.aquapage.cz/… Díky. Koupil jsem ji na burze v Budějovicích, pán mě přesvědčoval, že je akvarijní, prý roste podobně jako anubias. Jak vidím i tam prodávají podvodníci. Kontaktuju pořadatele.
Ophiopogon
Starší reakce
0 18.12.2014 17:41 CrazyMonkey – ako sa len volá?
v akvaristike som navrhol predajcovi nech mi ju da zadara keď mu už len tak pláva na hladine taká sama a zatim sa u mňa drží
Prostor je vždycky limitující
To je nejlepší varianta, která spojuje více výhod. Vzdušné kořeny se v akvárku rozvětví a vypadají ozdobně, kytka díky většímu přísunu živin roste mnohem lépe a zároveň se tak z akvárka odbourávají dusičnany. Měl jsem tak kdysi u dvoustovky Monsteru. Bylo to super, akorát po čase přerostla prostor a musela jít pryč.
Scindapsus jsem měl v akváriu taky, respektive kořeny zbytek byl venku...všude
Akvarijní voda mu svědčila a listy byly dobře 15 cm široké. Máma měla ten stejnej s lístkama do 10 cm.
Ale jo, šplhavník i monsteru jsme doma v akváriu měly. Vyrůstalo to z akva a bylo to obrovský (vzhledem k naší velikosti
. Bylo to v 70.- 80 letech.
ivaha napsala: Monstera?
Přesný název zní Monstera deliciosa synthetica plastica. V té levé části jsem dokonce našel Nephrolepis exaltata synthetica plastica. Tyhle snesou skoro všechno.
Něco podobného jsem už viděl. Hezké! Škoda jen, že to bylo z plastu...
ještě počkám, jestli to někdo neupřesní. ale asi bude pokus
Nic jinýho mi nenapadlo
Ale kdo ví, jak dlouho tam takhle vydrží... Ty listy jsou docela malý, se mi zdá.
mě to také tak přijde. Ale , že by šla i pod vodou?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [77] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x