Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ta jednička podle mě není shinnersia (ani emerz, ani submerz). Spíš bych si tipla na zdevastovanou ludwigii.
Jo, a ještě jedna zachráněná, která se zatím nehla.
Václav otočí, že?
Domnívám se, že fakt ne.
Když jsem ji polomrtvou sadila, nevěřila jsem, že ji zachráním.
Nyní bych řekla, zda nepatří mezi koberečky.
Nenápadně se začíná objevovat kus od centrály.
Ale je fakt, že v rostlinkách se nevyznám, jenže tato má spíš kulatooválné lístky. Nové "háže" odspoda.
Tu jedničku asi Bella určila správně ale to uvidíš časem.
Moc děkuji za tipy
1. To není ono.
2. Pupečník je to určitě, ale nepoznám jaký. List má skoro kulatý a takový tuhý, bytelný.
3.Už je v submerzu. Když jsem ho sadila, byl to jistě emerz, listy měly červenou barvu a postupně odešly a nahradila je barva zelená. Momentálně mi začíná vyrůstat z akvária, tak uvidím, zda se změní třeba tvar listů.
4. odpovídá
rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_variabilis, děkuji moc
5. Výborně, je to určo najas, zřejmě tento
rybicky.net/atlasrostlin/najas_indica, díky moc
Rostlinky jsou vylovené v zoo prodejně, kde je chtěli vyhodit. Prostě volně plavaly na hladině, proto neznám jejich název.
Trojka by mohla být emerzní Hygrophila difformis.
1. shinnersia asi
2. dole vlevo nejaka hnedovka, to talirovity bude nejaky pupecnik, mezi tim je snitko najas, nahore ruzkatec
3. tipuju neco emerzniho, az to prejde do submerzu bude to vypadat jinak, nejsem si jista co to je
4. dole nejaka hnedovka, v centrum hygrophila polysperma barevna varianta, nahore ruzkatec
5. najas, a par snitek mechu nejspis javak - vesicularia dubyana
Je
To by mohlo být, dík
Jestli je to z posledni hospody, tak jsem tam donesla hygrophilu corymbosu a guyanensis...
0 21.09.2018 07:32 R ctibum [7090] Prosím o identifikaci anonymu z hospody... Dík!
EDIT
Sorry za horizontálu, ale v mobilu mi s tím nejde nic udělat...
Podle mě to je Ludwigia palustris. Pokud jde o tu aromatiku tak ti klidně může růst protože na to máš vodu. To je stejné jako u MatrinH tomu bez CO2 roste Rotala vallichii ale chcípne mu tam každý echinodorus. U mě je to obráceně.
JJ, byl to dotaz. Díky, asi to bude limnophila aromatica, emerzní i submerzní forma odpovídá. Až bude u mě někdo s vytříbeným čichem, tak mu dám čuchnout pro potvrzení.
Jediné co nesedí je ta vysoká náročnost.
EDIT:
Když to tak pěkně šlo, tak ještě jedna rostlina. Koupena jako Ludwigia ovalis, ale nedávno tu myslím Václav dával odkaz, že u L. ovalis nerostou z jednoho místa na stonku 2 listy. Poslední fotka je ze dne nákupu, předposlední z akvária, kde mi skoro všechny kytky chcípají.
Starší reakce
Zřejmě to bude něco jako Ludwigia glandulosa nebo něco podobného se střídavými listy na stonku.
0 16.09.2018 18:50 Ladas Nevíte prosím co je to za rostlinu?
Někdy se stává že rostliny sedí a moc nerostou i zakrslé listy můžou mít.
já ho mám ale už od května a listy už stihnul obměnit všechny
a to už v tej akvaristice ho měli pod vodou celej
asi budu muset zkusit prohrabat proužky, který bejvaj u košíčků..
To bude nějaká Hygrophila.
Přidávám aktuální fotku, na údajnou malokvětku to leze nějak moc nahoru
Nikdo se nema k odpovedi, tak se pokusim o nejakou reakci. To co je na fotce vypada na emerz (pestovany nad vodou). Prijde mi, ze nektery echace jsou v emerzu vsechny stejny (vtip). Pockej az ti to prelisti, a prejde na submerz. Listy budou vypadat trochu jinak, a snad uz to bude poznatelny vic
pak sem hod fotku a zkusime to znova.
I Octopus má 4 lístky v přeslenu. Důvod, proč jsem ti od začátku psal, že to je P. stellatus, ale ne Octopus, je jiný. Mám Octopus už dlouho, v různých nádržích a mám ho trochu v oku. Jeho listy, ať jsou kratší nebo dlouhé 20 cm, jsou vždy stejně široké
rybicky.net/fotogalerie.php… . P. stellatus má naproti tomu některé listy místy tlustší/baculatější. Přesně, jako tvůj.
Diky, mě roste v několika akvárkách a vždycky jenom jako submerz, považovala jsem ho za Octopus, ale máš pravdu má jen 3 -4 lístky v přeslenu.
idtools.org/… Vypadá to ne emerz ale roste pod vodou asi díky tomu květu.
0 10.09.2018 09:57 xvalp06 [145] - Živorodky Dobrý den,
pomohl by někdo s identifikací rostlin na fotkách?
Děkuji.
Děkuji za odpovědi. Pro Václava, kryptokoryn opět velký počet očekávám. Musel jsem se většiny kytek zbavovat (vyměnit v akvaristice), protože při stěhování AQ, jsem jich nedokázal dobré 2/3 zpět zasadit. Byly tak hustě rozrostlé, že se mezi ně nedalo pomalu dostat ani rukou. Bohužel fotku nemám. A ta tráva vlevo by podle štítku měla být Eleocharis minima. Tedy pokud štítek nelže.
Je to emerzní rostlina a protože to má střední žilku bude to asi Helanthium. U Lilaeopsis bych nepředpokládal takovou výšku a u kryptokoryn počet.
Zdravím všechny, nevíte prosím vás, co je to za trávu? V košíčku nebyl štítek a název jsem si nezapamatoval. Výška je asi 13 cm. Děkuji
Starší reakce
Na 95% je to potamogeton. Jaký, uvidíme (nedovedu odhadnout šířku listů). Napiš!
Mimo toto: Rád bych letos naběhl s podvodním pouzdrem a fotoaparátem na jezero, ze kterého jsem loni donesl P. pectinatus. Uvidím, jestli mi vyjde.
botany.cz/… tohle se mě líbí víc ale já do tý louže vlezu a uvidím co to je .
Může to být ten Potamogeton pectinatus, který mám v kouli
botany.cz/… Myslím, že to je on. Dost rozšířená rostlina. Porovnej fotky v linku s tvojí.
Starší reakce
je
To znamená vyndat ven, rozdělit nějak šetrně a rozsadit?
Pokud chceš koberec tak jí musíš více rozsadit.
Řekl bych, že to máš dobře.
0 19.08.2018 13:28 stanedav – Jaká je to rostlina
Prosím o identifikaci, zapomněl jsem název
diky
Starší reakce
Ja si myslim ze je to echinodorus cv jako mam ja, akorat ta tvoje ma jeste listy z emerzni formy... Ty ti odejdou a budou asi tak 3x vetsi a kdyz pridas zelezo bude do cervena... Ale treba jsem uplne mimo misu...
Echináč to je na 100%, ale jakej, to ti asi teď řekne málokdo
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224033x